About

Kérjük vissza Ronaldot!

Cristiano Ronaldo az idei bajnoki kiírásban csupán 4 gólt szerzett. Ha ez nem lenne elég, teljesítményével még a leglágyabb szívü szurkolók haragját is kivívta magának. Egyelőre ez nagyon kevés a portugál klasszistól, de vajon ez a történet is szépen zárul majd, ugyan úgy, ahogyan a tavalyi?

A kérdésre a választ nem tudhatjuk előre. Mindenesetre azt látni lehet, hogy valami nagyon nincsen rendben a portugál klasszisnál. Nem gondoljuk azt, hogy "kiégett" vagy azt, hogy benne ennyi volt. Csupán mentálisan vannak igen komoly problémák, amiket ideje lenne orvosolni, mielőtt Florentino Pérez megunja.

A marketing és a reklám az első

Ha megnézzük, az utóbbi időben úgy látszott, mintha Ronaldot teljesen hidegen hagyná a Real Madrid. A játéka nem javult, egy bizonyos szinten megállt. Olyan teljesítményt nyújtott a pályám, amely még egy rossz középszerű játékosnál sem elfogadható. Mindeközben folyamatosan a médiában láthatjuk viszont a saját termékeit reklámozva. Az alázat, amely hiányzik mostanság Ronaldoból. Nem a munka iránti alázatról beszélünk, hanem a sport iránti alázatról!

Mindent megnyert, elveszett a motiváció?

Sok játékos esetén felmerült a kérdés a motivációval kapcsolatban. Ronaldo eddig mindig meg tudott újulni, de a legutóbbi aranylabda győzelem után mi úgy érezzük, talán kicsit elszállt vele a ló. Megérdemelten nyerte a díjait, megérdemelten döntött meg rengeteg rekordot, de valahol eközben az út közben elhagyta önmagát. Ha sikerül megtalálnia újra a sikerre éhes Ronaldót saját magában, a gondok szertefoszlanak majd.

A család mindennél fontosabb

Minden játékos életében fontos a család. Ronaldo is ezek közé az emberek közé sorolható. A karrierszemélete megváltozott a gyerekek érkezésével. Ez természetes, de a pályán mutatott teljesítményén is meglátszik. Mi ezt gondnak nem tudjuk mondani, hiszen 32 évesen ennyi díj megnyerése után a család mindenképpen nagyobb szerepet tölt be egy ember életében, különösképpen Cristiano Ronaldo életében. Reméljük, a gyerekek inkább motiválják őt.

Élő legenda marad

Bármi is történjen: élő legenda marad Ronaldo. Az, hogy most egy rosszabb periódusban van nem fogja beárnyékolni a rengeteg sikert és azt az odaadást sem, amivel a Real Madridért dolgozott nap, mint nap. Ahogy ismerjük, meg fog újulni, ez idő kérdése. Minden támogatásra szüksége van

Egy legenda, akinek élvezni kell a játékát, amíg aktívan futballozik. Egy legenda, akit nem szabad sose letemetni.

Egy legenda, aki ma elkezdheti a gólokat ontani.

Icardi a messiás?

A Real Madrid csatár gondokkal küzd. Ezt a témát boncolgattuk eleget, így nem szeretnénk újra, előről elkezdeni kifejteni ezt a témát. Sajtó hírek szerint Icardira a Real Madrid nem sajnálna több, mint 100 milló eurót sem. Vajon ő lenne a megfelelő opció?

Az argentín támadó már hosszú évek óta a top csapatok kívánságlistáján szerepel. A Real Madrid pedig a jelenlegi piaci viszonyok közepette megfelelő opcióként tekint a fiatal támadóra. Az Inter húzóembere úgy véljük kinőtte az olasz bajnokságot, így nem meglepő, hogy több topcsapat is érdeklődik iránta. Amennyiben sikerül a Real Madridnak nyélbe ütni az átigazolást, egy nagyszerű kvalitásokkal megáldott játékossal bővülne Zidane kerete.

Jó fejjáték

Bár Icardi elég alacsonynak számít a centerek között, gyorsasága és helyzekedése mellett a kiváló rugói miatt nagyon magasra képes emelkedni. Kellően agresszív, hogy a védőjátékosokat megelőzve bólintson a hálóba. A jó fejjáték azért is előnyös a Real Madridnál, mert mint megírtuk, a sok beadással funkcionáló taktika ezt igényli. Mindenképpen piros pont jár ezért a tulajdonságáért a támadónak.

Észreveszi az üres területeket

Isco, aki előszeretettel játsza be üres területekbe a labdát, kiváló harmóniában játszhatna Icardival. Icardi nagyszerűen indul be a védők mögé a résekben, üres területen pedig a gyorsaságát kamatoztatva nem gond számára a párharc megnyerése. Így hát újabb ponttal bővült a pozitívumok listája.

Olcsó

Ne feledjük el, hogy a piaci helyzetet nézve egy 100 millós, majdhogynem világklasszis támadó olcsó mulatság. Harry Kane példának okáért legalább 200 millió euróba kerülne a Real Madridnak, nem beszélve a fizetéséről és az aláírási pénzéről. Az, hogy ilyen olcsón megszerezhet a csapat egy ilyen kvalitású játékost, elég ritka a mai viszonylatban.

Mi összességében támogatjuk a leigazolását. Benzema távozását azonban nem. Hogy miért?

Ha Icardi érkezne, Benzema távozna, ugyan oda kerülne a Real Madrid, ahol volt: egy támadóval rendelkezne. Benzemával és Icardival már egy komoly támadó sora lenne a Real Madridnak.

Az átigazolási időszak még tart. Kiváncsian várjuk, mi történik majd!

A taktikánk lényege

A taktikai elemeket megpróbáljuk nektek kifejteni. Több mérkőzésen keresztül figyeltük a csapat játékát és igyekezzük most úgy tálalni, hogy aki nem annyira ért a focihoz, az is megértse, milyen formációban, felállásban játszik a Zidane-féle együttes.

A felállás változott az Ancelotti éra után. Előszeretettel alkalmazta a csapat a 4 védő, 3 középpályás és 3 támadó által alkalmazott felállást, azaz a 4-3-3-at. A stabilitást a kicsit visszább helyezkedő középpályás, Casemiro adta meg. Elől, Ronaldo, Benzema és Isco játszott, a védelem összeállítása pedig vegyes volt a szezon során. Zidane változtatása egyszerű: 2 támadóra állt át az együttes. Ezzel tulajdonképpen egy kicsit idézte a csapat a régi idők fociját. A felállás a 4-3-1-2-es szisztémát követi. Hasonlít arra, amelyet Ancelotti a szenzációs Milannal játszatott. Isco ebben a formációban szabadabb szerepet kap, a támadásoknál kötött pozíciója nincs, amely azt jelenti, hogy a pálya bármely részére mehet. Modric és Kroos felel a támadások felépítéséért, Casemiro a labdák megszerzéséért, Ramosék hátul az esetleges támadások elhárításáért.

Támadásépítés

A támadások felépítése olykor sablonossá válik a formáció miatt, de a sok kreatív játékos, akik a csapatban helyet kapnak, mindig tudnak valamit varázsolni. Egy támadásépítésnél, mikor az ellenfél védői már lehelyezkedték a területeket, a két csatár a védőfalban várja a labdát, a középpályások a felfutó szélső hátvédeket kénytelenek megjátszani - Carvajal és Marcelo - akiknek viszont nagyon kevés lehetőségük van a szélen: vagy beadják a labdát középre, vagy vissza passzolják a középpályán Modricnak vagy Kroosnak, de így a támadáépítés kezdődhet előről. A kulcs nem más, mint Isco, aki a sok mozgásával próbál területet nyitni a támadóknak és segíteni Marcelot vagy Carvajart, akik így létszámfőlényben támadhatnak a szélen - ugye Isco és Marcelo például próbálja megverni az ellenfél egy védőjét, tehát itt 2-1 elleni játék alakul ki, amit létszámfölénynek nevezünk.- A sok beadás ebben a taktikában törvényszerű. Ez addig nem probléma, amíg a csatárok sok mozgással próbálják meg megverni a védőjüket. A gond akkor kezdődik, ha csak állnak és várják a labdát. Erre láthattunk példát az utóbbi mérkőzéseken főleg Cristiano Ronaldotól.

A védekezés

A védekezés azért nehéz a Real Madridnál, mert gyakran sokkal többet birtokolja a labdát a csapat, az ellenfél csak és kizárólag a kontra támadásokra helyezi a hangsúlyt. A kontra támadásokat levédekezni mindig pillanatok alatt szükséges, ehhez pedig az edző nem tud hozzászólni.

Ha a csapat visszább húzódik, a csapat 4-4-2-es rendszerben védekezik. Isco az egyik szélre kihúzódik, Modric pedig így kikerül a másik oldalra a védekezésnél. Ronaldo és Benzema mindig elől maradnak. Nagyon szűk területet hagy középen Kroos és Casemiro, a szélen pedig az ellenfelet hagyják, hiszen ott csak a beadás vagy a visszapassz az opció. A beadásokat rendre kifejeli Ramos és Varane, így a kapu nem forog veszélyben. Ezt a védekezést elsőnek José Mourinhotól láthattuk. Ezt fejlesztette tovább Ancelotti, majd Zidane.

A taktika és maga, amit Zidane kitalált nagyon jól tud működni. A csapat jelenlegi rossz szériája NEM a taktikában keresendő, hanem a játékosok gyenge szereplésében a pályán. Rengeteg opció áll Zidane rendelkezésére, ha esetleg mégis meg szeretné változtatni a felállást, de nem fogja.

Reméljük, csütörtökön a fiúk új lendületet vesznek és legyőzik a Leganest.

Hajrá Madrid.

Az előnytelen helyzet előnyei

A Real Madrid idénye eddig nem alakul túl rózsásan, ám megpróbáltuk összeszedni, hogy mégis mit nyerhet a csapat azzal, hogy a dolgok eddig nem úgy alakulnak, ahogyan azt a játékosok, vezetők, edzők elképzelték.

A bajnokságban való mélyrepülés - bár a remény hal meg utoljára, ahogyan írtuk is - meglepő volt. A csapat játéka akadozott, a gólszerzés nem jött össze és a játékosok frusztráltá váltak. Ebben a helyzetben Zidane próbálta alkalmazni a jól bevett edzői szokást, miszerint bizalmat szavaz azoknak, akiknek eddig sem ment túl jól a játék - mint Benzema vagy éppen Ronaldo - ám sajnos ez sem jött össze. A csapat harmatgyengén muzsikált és bár az utóbbi mérkőzéseken helyenként jó játékot láthattunk a csapattól, a gólok nem érkeztek meg. 19 pontos lemaradással kérdés, Zidane mit tervez a bajnoksággal: feladja, beveti a fiatalokat és megpróbálja őket beépíteni a csapatba - több cikkben is írtuk, hogy gond a fiatalok játékában, hogy még nem tudnak beleilleszkedni a Real Madrid filozófiájába - vagy pedig tovább harcol és megmutatja, hogy a Real Madrid sosem volt az, aki feladja. A döntés csak rajta áll.

Ha feladja, mi is és a csapat is nyer. Azért, mert a fiatalok sokkal több játéklehetőséget kapnak majd - Vallejora és Ceballosra különösképpen ráférne - és bele tudnak illeszekedni a Real Madrid játékfelfogásába. Ez előnyös lehet a jövőt nézve, hiszen így egy két posztot leszámítva nagyobb igazolás nem szükségeltetik majd és a jövő idényt úgy kezdheti meg az együttes, hogy a csapat magja együtt dolgozott már több, mint egy évet. Ez is siker, mégha a rizikó benne is van. Ám mi nem hisszük, hogy a Bajnokok Ligája kvalifikáció nem jönne össze minimum elvárásként.

Másik esetben mi történne, ha Zidane nem adja fel a bajnoki harcot? Ez azért érdekes, mert az élet bármely területére is lépünk, emberként az viszi valamire, akit ha ledöntöttek, mindig képes talpra állni - itt idéznénk a Rocky filmből a hires monológot - és sosem adja fel. A szerencse és Fortuna pedig az mellé szegődik, aki tesz érte. Ha a csapat a bajnokságban is magára talál, nem lesz nehéz az ott szerzett motivációt és önbizalmat átörökíteni majd a többi versenysorozatra. Így egy kiegyensúlyozott rendszer jöhetne létre, amivel stabilizálódna a helyzet. Azonban ebben is van rizikó. Ugyanis ha ez az ötlet nem jár sikerrel, könnyen kárba veszhet a többi versenysorozat is. Akkor aztán meg a jóisten sem védi meg Zidane-t a menesztéstől.

Mi hát a jó ötlet? 

Valószínüleg Zidane sokat gondolkodott ezen az elmúlt napokban. Meglátjuk a következő mérkőzéseken, hogy melyiket választotta.

Sose szabad elfelejteni: Madridista szív, madridista lélek. Madridista leszek, amíg élek!

A remény hal meg utoljára

A Real Madridról percenként jelennek meg hírek, miszerint a bajnoki címért folytatott küzdelemből az együttes kiszállt. Mi úgy gondoljuk, hogy a reményt sosem szabad feladni.

Igaz ami igaz, a csapat most egy gödörben van. Ám ha szórjuk a földet az árokba és temetjük a csapatot, attól nekünk sem lesz jobb. Matematikailag van esély még a bajnoki címért.

A Barcelona sem verhetetlen

A jelenleg éllovas Barcelona sem verhetetlen. Jelenleg nem találtak még legyőzőre, de a szezonból nagyon sok mérkőzés van még hátra. Hiába a sok új igazolás számukra, nagyon nehéz egy csapat számára veretlenül végig menetelni egy bajnokságban - láthatjuk a Manchester City is kikapott - így, ha sikerül kimásznia a Real Madridnak a gödörből, sikerülhet befogni az éllovast. A negatív sorozat pedig nem tarthat örökké!

A Valencia el fog fáradni

Nagy meglepetésre a Valencia együttese ott van a harmadik helyen. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez az együttes még formálódik és nincsen megfelelően mély kerete, hogy a jelenlegi formáját tartsa. Mi úgy gondoljuk, eljön majd az idő, amikor is "kipukkad a lufi," azaz a Valencia játékosai elfáradnak és ez a fásultság döntetlenekben és vereségekben fog megnyílvánulni.

Az antifocista Athletico Madrid marad

Ami egészen biztos: Az Athletico Madrid, a maga nagyon védekező stílusával és nem kis szerencséjével maradni fog a dobogó valamely fokán. A kreatívabb csapatok ellen több pontot fog hullajtani, de ezeket csak kizárólag a Real Madrid győzelmeivel lehet kihasználni. Zidane fiai is minden egyes összecsapáson, amikor az Athletico volt az ellenfél, vért izzadva küzdöttek és csak így érték el a megfelelő eredményt.

A remény mindig él. Ezek csak kalkulációk és feltételezések. Minden csak és kizárólag a Real Madridtól, a stábtól, a szurkolóktól és a játékosoktól függ.

Lassan, de a lassan...

Zidane eddig ugyanazokat a játékosokat preferálta. Többek szerint ez is gond lehet. Toni Kroos a közösségi médiában azt írta a Villareal mérkőzés után: "Aki azt mondja, hogy rosszul játszottunk, annak nincs köze a labdarúgáshoz." Mi ezzel teljesen egyet tudunk érteni! A foci törvénye: Ha nem rúgod be a helyzeteidet, az ellenfél egy lehetőségből be fog találni, meg fogja bosszúlni. A csapat játékának javulása szemmel látható mérkőzésről mérkőzésre, sajnos nem fog minden elsőre sikerülni. Ez egy lassabb folyamat, amit egy laikus számára nehéz elmagyarázni. Vannak még homályosabb foltok, - mint Cristiano Ronaldo nagyon gyenge formája - de a csapat elkezdte magát a saját hajánál fogva kihúzni a futóhomokból. A csütörtöki kupa mérkőzés lehet a forduló pont a csapat életében. 

Sosem szabad feladni, amíg van remény. Hiszen: a remény hal meg utoljára.

Krízis, vagy mégse?

A Marca tényként számol be arról, hogy a tavalyi szezonban mindenkit legyőző és mindent megnyerő Real Madridnál vörös riasztás van érvényben. Valami valóban nincsen rendben, de nevezhetjük-e a kialakult helyzetet krízis helyzetnek?

Zinedine Zidane

Az edző kérdése nem téma a Real Madrid háza táján. A taktika és a játék, amelyet a csapat szeretne az ellenfélre erőltetni szemmel látható, de mégis valami hiányzik a csapat játékából. Zidane is tudja valahol, hogy elrontotta, mikor elengedte a tavalyi szezon "szürke meglepetéseit", azaz azokat, akiket becserélve sikerült sok mérkőzést megnyerni - ilyen például Álvaro Morata is -. Mi úgy gondoljuk, hogy bár  Zidane sokszor későn cserél, mindig kiállt a játékosai mellett. Nála jobb embert nehéz elképzelni a vezetőedzői posztra. Egy rosszabb periódus miatt valaki nem lesz rosszabb ember, sem edző. Ne feledjük tavaly mennyi mindent elért a Real Madriddal. A helyzeteket nem tudja a kispadról értékesíteni.

A csapat

A keret megváltozott. Elsőnek ezt emelnénk ki problémának. Több cikkünkben leírtuk már, de ti is egyetértettetek vele, hogy a megváltozott keret - a sok nyári távozóval, mint James Rodrigues, Morata vagy a szezon végére egyre jobb formába kerülő Danilo - a sok fiatallal nem képes megfelelően funkcionálni. Még nem jutott el oda a Real Madrid által igazolt fiatal játékosok többsége, hogy a címeres mezt magukra öltve, megbírkózva a nyomással és a teherrel eredményesek legyenek.

A másik égető gond, az igazolás hiánya. A Villareal elleni mérkőzésen is rengeteg helyzetet alakított ki a csapat, de azokat nem sikerült bekotorni a hálóba. Erről leginkább Cristiano Ronaldo tehet. A világklasszis szemmel láthatóan küszködik. A kapu előtt és a támadásoknál is rendre rossz döntéseket hoz, gyakran lassítja a támadásokat, a védekezésben meg egyártalan nem vállal szerepet. Eddig azt mondták rá az emberek: "Legalább ő lőtt gólt. Ő döntötte el a mérkőzést." Ez azonban megváltozott. Égető csatárgond van a Real Madridnál, amely a rossz forma alapját szolgáltatja.

Tegyük fel a kérdést: Ha nem lesz Cristiano Ronaldo, akkor ki lesz az, aki a helyébe léphet? Ki lesz az, aki majd mindent berúg a kapu előtt? Egyelőre csak átigazolási találgatások vannak a médiában, konkrétumról nem lehetett hallani. Eközben a Barcelona ebben a naptári évben elköltött 312 millió eurót játékosra, mindeközben a Real Madrid 42,5 millió eurót. Zidane és Perez dolga a keret megerősítése, de vajon nem késnek el, ha csak nyáron szerződtetnek még sztárokat?

A hazai pálya már nem előny

A Real Madrid eddig a hazai pályán elért eredményeinek is köszönhette sikerességét, ám rengeteg csapat távozott pontokkal az elmúlt időszakban a Bernabeu gyepéről. A küzdeni akarás a játékosok látszik, de az eredmény nem érkezik vele. Egyre többet hallani füttyszót és elégedetlen hangokat a lelátókról. Azonban az ultrák és az igazi madridisták mindig kitartanak a csapat mellett, szüksége is lesz a csapatnak rájuk!

Összességében ezek a problémák orvosolhatóak és nem nevezhető krízis helyzetnek, ami kialakúlt a Real Madridnál. Egy fő probléma generálja a problémákat, mégpedig a csatár kérdés, de ha ezt a szurkolók is észreveszik, valószínüleg Zidane, akinek nem kis tapasztalata van a footballban, szintén észrevette a hibákat, valamint saját hibáit is. Nem kell a Real Madridot temetni, sosem szabad elfeledni, mennyi kitartás és erő lakozik az itt játszó játékosokban és a stáb tagjaiban. A negatív széria valahol pedig természet szerű, hiszen 40 mérkőzésen keresztűl aki nem talál legyőzőre és megnyer mindent, egyszer rákerül a lejtőre.

Hogy miért? Mert ők is emberek..

Az igazi madridisták és madrid szurkolók most segítik a csapatot és most hisznek a csapatban igazán, amikor nem megy a szekér.

Bármi is történjék: HALA MADRID!

Hová lett Karim Benzema?

Karim Benzema, aki 2009 óta a Real Madrid család tagja, szép lyoni éveket követően szerződött a királyi gárdához, ahol az azt követő idényekben 10-15 gólt szerzett szezononként, számtalan gólpassza mellett. Kis területen nagyszerűen oldotta meg a nehézségeket, területeket nyitott társainak, vagy rövid távon megverve védőjét robbant a kapu elé és tette a labdát a hálóba. Azonban az élet mindig átír mindent. Karim 2016-ban szexvideós zsarolási botrányba keveredett. Valbuena, az áldozat, bűnösnek állította Benzemát, aki ezek után nem sokkal később bevallotta bűnösségét. A vizsgálat ideje alatt kitették a nemzeti csapatból, nemes egyszerűséggel kitiltották, a formája pedig élesen zuhanni kezdett a mélybe. Bár még ítélet ekkor nem született az ügyben, a média már ráhúzta a vizes lepedőt és bűnösnek tekintette őt. Ekkor valami megtört a Bernabeu egyik kedvencében.

A következő években rendre csak a rossz formáját hozta a csatár. Minden mérkőzésen kifütyülte a közönség, passzainak többsége nem talált társat, a kapu előtt pedig impotens volt - 3 méterről sem sikerült olyakor eltalálni az üres kaput - és ha ez nem lett volna elég, a válogatottban sem szerepelhetett - tudniillik a kitiltást a válogatottból megszüntették 2016 szeptemberében -. Egy jó edző, Zidane természetesen a védelmébe vette: "Karim Benzema az egyik legjobb center, világklasszis." Sajnos a motivációs löket, Zidane védelme, valamint a játékostársak támogatása sem segített eddig a francia támadó helyzetén. A magánéletben átélt események erősen közre játszanak jelenlegi teljesítményében.

Azonban, ha másik oldalról tekintjük meg a dolgot, nem csupán ez az egyetlen fő probléma. A gond: totális motiváció hiány, konkurencia hiánya. Míg Morata ült mögötte a padon - sokak által érthetetlen módon - addig is Zidane védelmét élvezte. Az idei szezonban pedig Mayoral a váltótársa, már amennyiben egy harmadik ligás együttes az ellenfél. Megfelelő versenyeztetés hiányában, főleg egy ekkora klub esetében hogyan legyen motivált az az ember, aki a létező összes trófeát begyűjtötte csapatszinten? 

Sok kommentár között felfedezhető, hogy mindenki csatárt követel. Ez mindenki számára látható, hogy szükséges. Zidane, aki egy klasszis játékos volt, erre rájöhetett már az első mérkőzések után is. Olyan klasszis szerződtetése kell arra a pozícióra, akiben megvan az átütő erő, gyorsaság és gyilkos ösztön, hogy befejezze a támadásokat, lezárva a mérkőzéseket. Karimnak ekkor talán szembe kellene nézni a valósággal: vagy megtalálja önmagát, vagy távozik. Azzal, hogy túlzottan védik őt, nem biztos, hogy jót cselekednek vele. Persze, a szidalmazással sem lehet eredményt elérni. Akkor mi a megoldás?

Igazolni kell. Szeretnénk már visszakapni az igazi Karim Benzemát! Ha ennek az az ára, hogy igazolni kell, tegye az klub ezt.

Karim számára van élet a halál után?

Mi történik, ha elfáradt a "vízhordó" ?

Rafa Benítez számára talán az egyik legnagyobb húzás volt, hogy előszeretettel preferálta Casemiro játékát. A brazil védekező középpályás karrierje innentől indult el igazán és a Real Madrid háza táján is kezdték kapisgálni, mi hiányzott a csapatból. Azonban az állandó forma tartása egyre nehezebbé vált számára.

A forma hanyatlása nem most kezdődött el. A jelenlegi csapatteljesítmény természetesen nem csak az ő számlájára írható, de ki kell emelni, hogy a Real Madrid kulcsembere válságban van. A Celta Vigo elleni mérkőzésen is a statisztikai mutatói elmaradtak a megszokottól, ráadásul a második vígói gólt páholyból tekintette meg. Kevés labdaszerzés is fűződik a nevéhez, pedig a Real Madrid alaptaktikájában neki kulcsszerepe van. A megszerzett labdákkal kell kiszolgálni a "pincéreket," vagy másként szólva a zseniket, Iscot, Asensiot, Ceballost. Néha úgy tűnhet, hogy talán motivációs probléma is van a háttérben, de ez akár a fásultság, fáradtság jele is lehet, ami elég valószínű. Sokszor csak egyszerű passzokat választ, nem mer belelépni rendesen a támadó játékba, ha szükséges lenne. Jelenleg szemmel láthatóan kilóg a csapatból, ami talán mindenki számára feltűnt. Leszögezzük újra, nem ő az egyetlen, aki adós a jó formával. Idén a szezon elején jó mérkőzéseket játszott, de aztán mint egy hullámvasút ment lefelé a teljesítménye, ezzel párhuzamban a csapatéi is. Lenne összefüggés?

Természetesen van! A fő probléma. ami miatt a formája szemmel láthatóan romlott nem más, mint az, hogy nincs váltó társa. A Real Madrid nyáron azért tartotta meg Marcos Llorrentét, hogy a rotációs elvet alkalmazva tudja pihentetni a csapat "vízhordóját." Llorrente viszont eddig nem váltotta be a reményeket. Bár tehetséges játékos, nem üti meg a Real Madrid által képviselt szintet - ide sorolhatnánk már Benzemát is, aki lassan két éve keresi magát, de eddig nem találta meg - és ez nagy problémát jelent a rotálásnál. Zidane láthatta, hogy nincs megfelelő opció a pótlására Casemironak, valamint hogy Llorrente nem képes helyettesíteni, így mellőzte a fiatal spanyol középpályást. Tegyük hozzá, más karaktert is képvisel. A Real Madridnak tehát nem csak támadót kell igazolnia nyáron, vagy akár már a télen, hanem meg kell keresnie azt az embert, aki képes pótolni a fáradt "vízhordót." A piaci helyzet miatt nem lesz semmiféle igazolás olcsó mulatság, de mindenképpen szükséges felvenni a kesztyűt a többi gigász együttessel. 

Mi mindenesetre nagyon reméljük, hogy minden játékos és a csapat is egységesen mászik ki ebből a rosszabb perdiódusából és újra arathatja a sikereket úgy, ahogyan azt tavaly is tette.

Casemiro jó formája most úgy kell a csapatnak, mint egy falat kenyér az éhezőnek!

Névjegy

Cristiano Ronaldo az idei bajnoki kiírásban csupán 4 gólt szerzett. Ha ez nem lenne elég, teljesítményével még a leglágyabb szívü szurkolók haragját is kivívta magának. Egyelőre ez nagyon kevés a portugál klasszistól, de vajon ez a történet is szépen zárul majd, ugyan úgy,

KÖZÖSSÉG


Videó

Real Madrid - Deportivo La Coruna 7:1 (összefoglaló)
2018.01.21. vasárnap 18:29

Real Madrid - Deportivo La Coruna 7:1
Spanyol bajnokság, 20. forduló
Gólok: Nacho 32., 88., Gareth Bale 42., 58., Luka Modric 68., Cristiano Ronaldo 78., 84.; ill. Adrian 23.

Legnépszerűbb hírek