december 2015

Callejón védi Benítezt:”Madridban minden bonyolult”

A támadások kereszttüzében áll többek között a csapat taktikája, a defenzív, néhol ötlettelen játék, állandó beszédtéma a feszültség a csapat játékosai és a spanyol tréner között. Az ex-madridista José María Callejón, aki a Napolinál dolgozott együtt Rafa Benítezzel, túlzónak tartja a kritikákat, és szeretne még időt kérni egykori edzőjének. Elvégre a Realnál mindig mindenkinek nehézségekkel kell megküzdenie.

”Itt valóban minden bonyolult, ez nem újdonság senkinek. Hatalmas vágyakozás van a trófeák után, ha egyet megszereznek, már a következőn gondolkodnak”-nyilatkozta  Corriere dello Sportnak a korábbi Castilla és Real Madrid játékos. 

Ronaldo:Inkább madridista, mint barcás

A legendás brazil csatár 2002 és 2007 között a királyi gárda mezét viselte, míg az 1996-97-es szezont a katalánoknál töltötte. Amikor a két rivális összecsap, Ronaldo szíve egyértelműen a Habfehér alakulathoz húz:

”Inkább madridista vagyok. Úgy érzem Madrid az otthonom. Természetesen Barcelona is egy varázslatos város, és elképesztő az is, ahogy az emberek ott a mai napig fogadnak engem”-mondta a 39 éves Fenomén az argentin Clarín újságnak.

„A Real Madridnál sosincs időd tétlenkedni.”

Zidane, mint a Real Madrid edzője:

„Véleményem szerint ez Zidane célja igen. A felnőtt csapat edzője akar lenni. Jelenleg a Castilla csapatát edzi, de úgy gondolom, hogy mindenképpen egyszer szeretne a Real Madrid kispadjára ülni, mint edző.”

Rafa Benítez körüli felhajtás:

„A Real Madridnál sosincs időd tétlenkedni. Az elfogadható az, ha mindig nyersz, így már csak az a kérdés, hogy akiknek a felelőssége a döntést meghozni azok bíznak e még Benítezben.”

„Az egész csapat egy nagy család, és a célunk pedig a győzelem mindig.”

Hogy telnek a napjaid így az ünnepek alatt?

„Ez az idő nagyszerű lehetőség arra, hogy minden percét a szeretteinkkel töltsük. Minden percet megpróbálok megragadni és élvezni, amit a családommal tölthetek, hiszen az időm többségében nem tudok annyit velük lenni, hisz hosszú a szezon.”

Sportemberként, hogyan töltöd az ünnepeket?

„Tisztában vagyok, hogy mik a felénk játékosokkal való elvárás, hisz a Real Madrid játékosa vagyok. Persze mindig magas. Minden nap a legkeményebben kell edzenünk, a lehető legtöbbet kihozni magunkból, hogy minél több győzelemnek örülhessünk.”

Az évnek hamarosan vége, te ilyenkor értékeled az eddig megtett utadat?

„A futballisták kicsit másképp összegeznek. Hisz nekünk júniusba van a szezon vége, és mi akkor összegezzük az évünket.”

Hogyan összegeznétek az eddigi teljesítményeteket a szurkolóknak?

„Rengeteg kihívás vár még a csapatra. Mindenki egytől-egyig kiváló munkát végez a klubnál. Sajnos ennek az eredménye nem tudott megmutatkozni néhány mérkőzésen, de ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk a helyes úton, bízom benne, hogy a szezon végén a szurkolóink mindannyian büszkék lesznek ránk. „

Szerdán a Sociedad elleni mérkőzés lesz 2015 utolsó fellépése. Mit várhatunk tőletek?

„Azt várhatjátok tőlünk, hogy egy olyan Real Madrid lép pályára, ami minden erővel harcolni fog, hogy a szurkolóink jó pillanatokkal, érzésekkel zárják le az évet. A Real Madrid csapata azért ennyire erős, mert a szurkolók és a csapat között iszonyat erős a kapocs.”

Pár szót ejtenél 2016-ról?

„Az az elvárás felénk, hogy minden mérkőzésen harcoljunk és győzzünk, mi pedig mindent meg fogunk tenni ezért. Az egész csapat egy nagy család, és a célunk pedig a győzelem mindig.”

 
Fiatal francia szélső a Real Madrid célkeresztjében

A mindössze 17 éves Monacói nevelés, már 16 évesen bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. Érdekesség, hogy sokan már az új Martialnak nevezik.

A Marca értesülései szerint Mbappét a Real Madridon kívül még több nagyobb csapat is figyeli, köztük a Borussia Dortmund, Manchester United vagy épp a Bayern München.

Edzői utasítás megtagadása? Jesé tagad

Az AS keddi híre szerint Rafael Benítez azért száműzte a lelátóra a fiatal spanyol tehetséget, mivel az FC Villareal elleni meccsen a sérült Marcelo cseréjeként nem volt hajlandó balhátvédet játszani. Helyette Gareth Balenek kellett balszélre kihúzódva védekeznie a sárga tengeralattjáró játékosaival szemben.

Kedden este Jesé Twitteren kommentálta az újság cikkét:”Hazugság, nem több!”

Az a kérdésre, hogy Jesé a Rayo Vallecano ellen miért szorult ki még a kispadról is, választ még nem kaptunk….

KÖZÖSSÉG

Videó

Levante - Real Madrid 1:0 (összefoglaló)
2020.02.22. szombat 23:43

Levante - Real Madrid 1:0
Spanyol bajnokság, 25. forduló
Gólok: Jose Morales 79.

Legnépszerűbb hírek