március 2016

Puskás minden idők legjobbja

A Goal.com szavazása alapján Puskás Ferenc lett a futballtörténelem legjobb labdarúgója.

A Legendák Világbajnoksága elnevezésen futott szavazás győztese lett az Aranycsapat és a Real Madrid egykori játékosa.

Olyan neveket múlt fölül a szavazás során, mint, Marco Van Basten, Diego Maradona, Zinedine Zidane vagy éppen a döntőben Cristiano Ronaldo. A különbség a portugál klasszissal szemben egész nagy volt, hisz Öcsi bácsi 69%-al győzedelmeskedett.

A goal.com kihangsúlyozta, hogy Magyarországról pontosan 97 323 szavazott érkezett. 

„A szurkolóknak ideje lenne változtatniuk.”

A brazil aranylabdás Kaká, megvédte és úgy véli, több tiszteletet érdemelne egykori csapattársa Cristiano Ronaldo, hisz sokszor kap kritikát a portugál sztár és kifütyülik a madridi szurkolók.

„Bízom benne, hogy a szurkolók több tiszteletet fognak mutatni Cristiano felé. Borzasztó azt látni, hogy amennyi mindent tett már a klubbért az a hála, hogy kifütyülik a saját szurkolói. Természetesen tisztába van az ember ezzel a súllyal, amikor a Real Madrid csapatához igazol. Ezen ideje lenne változtatni, hisz ezt már megtapasztalhattuk egykor Zidane-nal, Raúl-nál vagy éppen Casillas-nál.” – mondta Kaká aki jelenleg az MLS-ben futballozik. 

Isco: „Jelenleg vannak nálam jobb formában szereplő játékosok.”

Isco jövőjéről és idei hullámzó teljesítményéről rengeteget lehet olvasni, több helyen már a távozását biztosra veszik. Most megszólal maga az érintett a Cope spanyol rádiónak adott interjút.

A Barcelona elleni rangadóról:

„A Barcelona remek szezont fut, és jó formában van, de mi a Real Madrid vagyunk. Sosem adjuk fel mi a három pontért utazunk a Camp Nou-ba.”

A Bajnokok Ligája ellenfelük a Wolfsburg csapata:

„A bajnokságban már-már csak a második hely számunkra az ideális cél, de az utóbbi időben egyre jobb formában játszunk. A Bajnokok Ligájában azonban mindig van esélyünk arra, hogy végül mi emeljük magasba a trófeát. Nem lesz egyszerű dolgunk, de remekül kell teljesítenünk a következő mérkőzéseken és sikerülhet.”

Saját helyzete jelenleg a Királyi Gárdánál:

„Zidane mellettem áll és támogat mindenben, de jelenleg vannak nálam jobb formában szereplő játékosok, akik jelenleg több szerepet kapnak a pályán, mint én és ezt tiszteletben tartom. Nem vagyok ideges a jövőmmel kapcsolatban, minden kiforrja majd magát. A célom természetesen, hogy kitöltsem a hátralevő kétéves szerződésemet a Real Madridnál.”

A Las Palmas elleni feldúlt viselkedés:

„Semmi olyan nem történt, egyszerűen ideges voltam magamra gondolom előfordult már mással is az ilyen.”

A kritikák, amik érik az utóbbi időben:

„Nagyon nehéz számunkra az idei szezon és igyekszünk a legjobbat kihozni belőle. Nem szerepeltem jól a mérkőzéseimen ezt én is tudom, de véleményem szerint csapatként nem álltuk most meg a helyünket. A sajtónak nem csak engem és Jamest kéne elővennie nem csak mi veszítettünk, hanem a csapat is.”

„Rengeteg fantasztikus Real Madrid játékos ellen léptem pályára.”

Az FC Barcelona legendája Xavi Hernández elárulta, kik voltak azok, akik az ősi rivális Real Madrid csapatából lenyűgözték.

„Rengeteg fantasztikus Real Madrid játékos ellen léptem pályára, de akik egyszerűen felejthetetlenek, az Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Luís Figo, Hierro és Raúl. Az elmúlt években pedig Cristiano Ronaldo és Mesut Özil nevét emelném ki. – mondta Xavi, aki jelenleg a Al- Sadd csapatában játszik.

„Azonban hiába emeltem ki ennyi nevet, számomra mindig is a legjobbak közülük Zidane és Ronaldo lesz a brazil.”

Ma 41 éves Helguera

Helguera 1975. március 28-án született Santanderben.  Ifiként a Racing Santander csapatában játszott. 1994 – 1995 a Racing Santander B csapatában játszott. 1995 – 1996 –os idényben Manchego CF szerepelt. Itt tizenhárom meccsen játszott és ezeken két gólt szerzett. A következő szezont Albacete csapatánál folytatta 1996 és 1997 közt. Tizennégy mérkőzésen szintén két gólt szerzett. Ezután országot váltott és elfogadta a Roma ajánlatát, ami nem volt túl sikeres mindössze kilenc meccsen játszott. 1998 – 1999 közt Visszament Spanyolországba az Espanyolhoz. Itt kilenc meccsen játszott és 99 –ben a Real Madridhoz szerződött. Háromszáznegyvenhat mérkőzésen szerepelt nálunk és harmincnégy gólt szerzett 2007 –ig. 2007 és 2009 között a Valenciához szerződött, ahol negyvenhárom mérkőzésen kétszer volt eredményes. Ekkor hírbe hozták a Dinamo Bukaresttel és a Los Angeles Galaxyval, de egyik csapattal sem lett új szerződéskötés. Így 2009 végén visszavonult.

A válogatottban negyvenhat alkalommal szerepelt és három gólt szerzett.

Sikerei:

3X szoros spanyol bajnok Real Madriddal

2X Bajnokok Ligája győztes Madriddal

1X Spanyol szuperkupa győztes Madriddal

1X Spanyol kupagyőztes a Valenciával 

Ezért lesz fittebb a BBC az MSN-nél a Clásicón!

 Mint azt bizonyára mindenki tudja, egy hét múlva El Clásico. Egy tökéletes alkalom a visszavágásra a Barcelonának az idény elején elszenvedett csúfos 4-0-s vereségért. Noha a Real Madrid esélyei a találkozó előtt a Barcelona, és főleg a katalánok támadótriójának formáját elnézve nem túl rózsásak, akad egy tényező, ami a mi támadósorunknak kedvez.

 Ezen a hétvégén a Real Madrid és a Barcelona játékosainak igen nagy hányada a nemzeti válogatottat képviseli klubcsapata helyett. Ez azért lényeges, mert a válogatott szünet közvetlen a Clásico elé került idén. Az utazás rengeteg fáradalommal jár, még akkor is, ha profi labdarúgókról beszélünk. Ráadásul a tény, hogy sem Gareth Bale, sem Karim Benzema nem utazott haza a nemzeti csapatukhoz, csak Zidane malmára hajthatja a vizet, hiszen így ezek a játékosok a hét ezen szakaszában is egymással edzenek, közösen hangolódnak a nagy meccsre. Míg a Real csatársorából egyedül Ronaldo utazott el, (Ő sem tett meg nagy távot, hiszen csak Portugáliáig kellett mennie.) addig a Barcelonánál jóval komplikáltabb a helyzet.

 A riválisnál ugyanis mindhárom támadó Dél-Amerikába utazik. (Messi Chilébe, majd Argentínába, Suárez Brazíliába, később Uruguayba, és Neymar Brazíliába, majd Paraguayba látogat.) Ha összevetjük a légvonalban megtett távolságot a két trió esetében, hatalmas különbséget kapunk. Míg CR egymaga utazik összesen 882 km-t a szünet alatt, addig az MSN együtt tesz meg 62.352 km-t.

 Lehet, hogy ez elsőre igen lényegtelen információnak hangzik, de figyelembe kell venni, hogy egy ilyen meccsen a játékosok fizikai állapota legalább ugyanannyira fontos , mint a mentális. Márpedig az utóbbiban főleg a Barcelona lesz hátráltatva.

Sergio Ramos visszatér Spanyolországba

A tegnapi válogatott mérkőzésen, amit Spanyolország Olaszország ellen játszott, Sergio Ramost már a második félidőben le kellett cserélni.

A hírek szerint hátfájdalmai miatt már nem tudott visszatérni Ramos a második félidőben a pályára az olaszok ellen, így a helyére Nacho állt be. Elővigyázatosságból hozták le, ne hogy komolyabban kiújuljon Sergio sérülése, és máris vissza is utazott Spanyolországba további vizsgálatokra. 

Vasárnap Románia ellen fognak pályára lépni Nacho-ék, ahol is már nem számíthatnak Sergio Ramosra.

Morata Madridban, Cavani Torinóban?!

Nem először lehet már arról olvasni, miszerint a Real Madrid élni fog a nyár folyamán a visszavásárlási opciójával és újra Madridba igazolja Álvaro Moratát, akinek a hírek szerint már meg is találták az utódját Cavani személyében, mindenesetre az uruguayi klasszis testvére nem tagadott semmit sem.

Morata a Cadane Cope spanyol rádiónak adott egy rövid interjút: „Nem egyszerű a jövőmről beszélni, hisz azt sem tudom, jelenleg hol kezdem a következő szezont. Ez egy nagyon érdekes helyzet most. Bízom benne, hogy mihamarabb pont kerül a visszavásárlásom kérdésére. Szeretném tudni biztosan a jövőmet, hogy házat tudjak venni és elhelyezkedni. Jelenleg boldog vagy Torinóban, de bármi megtörténhet.”

„Nagyszerűen érzem magam a Juventus csapatában, de mindenki tudja, hogy nem csak pletyka a Madridba való visszatérésem, hisz joguk van engem visszavásárolni. Benne van a szerződésemben, erről nem én döntök. Én csak annyit szeretném, ha mihamarabb kiderülni hol fogom folytatni a karrierem.” – mondta a spanyol válogatott támadó.

Ennek következtében merül fel  annak a kérdése, hogy a Juventus már keresi e az utódját, nos a válasz minden bizonnyal igen.

Cavani testvére szerint bármi megtörténhet:

"-Edinson a Juventusban? Előfordulhat bármi, egy biztos minden lehetőséget kellően át fogunk gondolni. - mondta Fernando Cavani, a PSG játékosának öccse a Tuttosport-nak adott nyilatkozatában.

„Zidane kinevezése után megváltozott a hangulat.”

Nacho a  Real Madrid védője az El Larguero című rádióműsor vendége volt, ahol válaszolt pár kérdésre.

Benítez éra:

„Az ő irányítása alatt szinte mindig hideg volt a hangulat. Nem voltunk boldogak és még nagyobb nyomás nehezedett ránk a sajtó által is. Szakemberként nagyszerű és rengeteget tanulhattam tőle, és játéklehetőséget is sokat kaptam. Végül bekövetkezett, amit mindenki sejtett, hogy lesz. Túl vagyunk egy edzőváltáson, amit a vezetőség hozott meg és azt kell, hogy mondjam, hogy pozitív irányba fejlődtünk azóta ismét csapatként megtaláltuk az összhangot.”

Zidane kinevezése:

„Azok után, hogy Zidane lett az edzőnk a csapaton belüli hangulat megváltozott sokkal nyugodtabbak lettek a körülmények és folyamatosan látszódott, hogy egyre jobban teljesítünk a pályán is. Zidane egy higgadt edző, aki rendkívül szoros kapcsolatot ápol az összes játékosával. Jelenleg azt tudom mondani, hogy minden remekül alakul, de természetesen végső eredményt csak a szezon végén fogunk látni.”

A Barcelona elleni rangadó:

„Sajnos rossz érzéssel tölt el minket, ahogy a tabellára pillantunk, hisz nagyon messze került tőlünk a riválisunk. De még van hátra mérkőzés, amiket meg kell nyernünk és a következő éppen az El Clásico. Egy hatalmas mérkőzés lesz, nagyszerű érzés lenne mindannyiunk számára egy győzelem.”

A Bajnokok Ligája:

„Elég erősek vagyunk, hogy búcsúztatni tudjuk a Wolfsburg csapatát. A Real Madridnál elvárás, hogy minden versenysorozatban a kupáért harcolj a végsőkig.”

50 mérkőzés a Real Madrid első csapatában:

„Számunkra nagyon gyorsan telik az idő és fel se tűnnek dolgok. Hihetetlen, olyan érzés mintha még csak most mutatkoztam volna be a csapatban. Bízok benne, hogy sok szép időt tölthetek még a Királyi Gárdánál.”

A válogatottról:

„Nem egy játékos akad a posztomon, aki több játékidővel a lábukban vannak. Nagyszerű érzés a keret tagjának lenni köszönettel tartozom ezért Vicente Del Bosquénak. Három hónapunk van az Európa bajnokságig, addig kell bebizonyítanunk, hogy helyünk, van az utazó keretben.”

Az előtte álló jövőről:

„A Real Madrid számomra a mindent jelenteni, minden játékos rendszeres játéklehetőséget követel magának, nos, én nem így állok hozzá. Nem szeretnék a szezon végéig biztosan gondolkozni bármilyen változáson is. Az az álmom, hogy továbbra is a Real Madridot erősítsem. Engem csakis a Real Madrid érdekel, egyetlen oka lenne a távozásomnak a több játéklehetőség.”

Varane: „Boldog vagyok Madridban!”

Raphael Varane-é a jövő, mint a Real Madridban, mint a francia válogatottban. A francia játékos még nem mondhatja magát állandó kezdőjátékosnak a Blancóknak, azonban ez nem töri meg a lendületét és nagyon boldog a Királyi Gárdánál Zidane vezetésével.

 

Annak ellenére, hogy nem állandó kezdő, mindig készen áll Zidane hívására

„Természetesen minél többet szeretnék játszani és ezt Zidane is tudja, de ő az, aki meghozza a döntéseket. Annyit tehetek, hogy dolgozom keményen és várok a lehetőségekre.”

Boldog Madridban

„Igen, boldog vagyok Madridban, de fölösleges hosszú távon előre gondolkodni a futballban. Megpróbálok minél többet fejlődni és javulni, és meglátjuk, hogy alakul a helyzetem a későbbiekben.”

Elégedett Zidane-nal

„Zidane nagy tapasztalattal rendelkezik, mint játékos így könnyen a helyünkbe tudja magát képzelni, hogy hogyan tudna segíteni. Folyamatosan előre lépünk vele.”

A játéklehetőségek

„Több lehetőséget kapok a válogatottban, de a pályára mindig ugyanabban a szellemben lépek fel, és próbálom mindig a maximumot kihozni magamból.”

Ez nem tűnik egyszerűnek

„Öt évvel, ezelőtt amikor Madridba igazoltam sem volt egyszerű a helyzetem. De sosem szabad feladni mindig erősnek kell lenni és folyamatosan akkor előre lépünk.”

Benzema kihagyása

„Ez az edző döntése. A csapatnak képesnek kell lennie arra, hogy helytálljon és kizárja a média nyomását.”

Deschamps: „Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Didier Deschampsot kérdezték Karim Benzemáról, hisz a mostani válogatott mérkőzések a szakember nem hívta be a válogatottba a Real Madrid gólvágóját.

Benzema? Nem szeretnék reagálni részletesen erre a kérdésre. Van 23 játékosunk a keretben és mind nagyszerű játékos. Később persze meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Karim most tért vissza sérüléséből és egy nagyszerű gólt szerzett a Real Madridban. Nagyszerű formában játszik és igen gólerős ebben a szezonban. 

Bale a legeredményesebb

Gareth Bale a Sevilla elleni mérkőzésen is gólt szerzett, aminek köszönhetően immáron ő lett a spanyol bajnokság legeredményesebb brit labdarúgója.

A walesi „gyorsvonat” jelenleg 43 gólnál jár a spanyol bajnokságban, ezzel megelőzve az egykori Barcelona klasszist Gary Linekert. Utána követik őket John Aldridge 33 találattal, Steve Archibald 24 találattal és Laurie Cunningham egykori Real Madrid játékos 16 góllal.

Az AS értesülései szerint Gareth Bale hamarosan új szerződést fog aláírni a Királyi Gárda csapatánál, ami jelentős fizetésemelést és plusz két évet jelentene számára Madridban.

Navas titka a csúcsformához

 Az egész De Gea szerződtetésének már-már komédiába illő meghíusulásával indult, de most biztosan ki lehet jelenteni, hogy Keylor Navas megtartása volt a legjobb dolog, ami a Real Madriddal történhetett.

 A costa ricai kapus ihletett formában véd az utóbbi hónapokban, és kirobbanthatatlan a királyiak kapujából. Annak ellenére mondható ez, hogy munkaadója a szezon előtt (véleményem szerint) pofátlan módon akart túladni rajta. Azóta nagyot fordult a világ, hiszen Navas bizonyította, hogy igenis ő a megfelelő ember a Real Madrid kapusposztjának betöltésére.

 ,,Rendkívül örülök annak a bizalomnak, amit az edzői stáb vet belém. Keményen dolgoztam, hogy bizonyítsam, hogy méltó vagyok a Madridhoz."-Mondta Navas.

 Zidane is elismerően szólt a kapusról a Sevilla elleni meccs után:,,Ennek a csapatnak szüksége van Keylorra. Elégedett vagyok a teljesítményével, nagy fegyvertény, hogy van egy Keylorunk."

 De mi lehet a titka annak, hogy Navas hétről hétre hozni tudja ezt a (rendkívül kimagasló) teljesítményt? A goal.com szerint az edzői stábban keresendő a válasz. Zidane érkezésével a csapathoz került Luis Llopis. A kapusedző már dolgozott együtt a costa ricai hálóőrrel még a Levantéban, és ott is ki tudta hozni belőle a maximumot.

 Llopis igyekszik minden alkalommal a megfelelő edzési módszereket alkalmazni, miközben előtérbe helyezi Navas erősségeit. Ezek közé tartoznak a reflexek és a sebesség. Az is kulcsfontosságú tényező, hogy a kapus és kapusedző között rendkívül jó a kapcsolat, így könnyen megértik egymást. Llopis egyébként segédedzőként van számontartva a Real Madridnál, néha azt is észre lehet venni, hogy meccs közben is utasítást ad a játékosoknak.

 Akárhogy is nézzük, nem lehet elégszer dicsérni Keylort. Ha De Gea tényleg ebben a csapatban szeretne játszani, akkor bizony alaposan fel kell kötnie a gatyáját.

Összefoglaló: Real Madrid – Sevilla 4-0

Mindössze 6 perc kellet az első gólhoz, ami úgy indult, hogy Bale elfutott a jobboldalon és nagyszerűen adta középre a labdát, amit egy pattanás után a visszatérő Karim Benzema értékesített. Nem sokra rá Bale próbálkozott egy kapura lövéssel, amit a kapus Rico kapufára védett. Ezt követően jött egy szöglet Cristiano fejelt kapura és Bale sodorta be a labdát, de les miatt érvénytelenítették a találatot. (Visszajátszásból kiderült, hogy bent ragadt egy védő, így hibázott az asszisztens.) Ezután továbbra is támadásokat vezetett a Real Madrid Cristiano és Karim felváltva veszélyeztetett. Majd Varane szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amit észrevett a bíró és büntetőt ítélt, de Keylor Navas-on nem tudott kifogni ma Gameiro kimaradt a tizenegyes. A Királyi Gárda folyamatosan vezetett még támadásokat, de az első játékrészben nem esett több gól.

Az 55. perc környékén Modric remekül váltott ritmust, és Reyes a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta megakadályozni a horvátot. Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, de csúnyán fölé lőtte, tehát maradt az 1-0. Később egy szöglet után Bale volt ismét veszélyes, de most a kapufa akadályozta meg a gólszerzéstől. Gameiro szépített volna, azonban a bíró les miatt ezt is érvénytelenítette. A 64. percben Danilo remek beadását követően Cristiano megszerezte a Real Madrid második gólját is. Majd a BBC harmadik tagjának is sikerült végre betalálnia Bale szerezte meg a harmadik találatot a Sevilla ellen. Már megérdemelte a walesi a mérkőzés alapján. Navas a mai mérkőzésen is szenzációsan védett, amikor szükség volt rá egyszerűen nem tudták bevenni a kapuját. Nem sokkal a vége előtt Jesé csereként beállva megszerezte csapata negyedik gólját, amivel beállította a végeredményt is egyben.

A Real Madrid ki tudta használni az Atletico Madrid és a Barcelona botlását is. Csak így tovább! Hala Madrid!

Real Madrid – Sevilla: 4-0

La Liga, 30. forduló

2016.03.20. 20:30

Real Madrid - Sevilla (Gól összefoglaló)

Végeredmény:

Real Madrid 4 - 0 Sevilla

Gólszerzők: Karim Benzema (6'), Cristiano Ronaldo (64'), Gareth Bale (66'), Jesé Rodríguez (86')

Barcelona - Real Madrid

2016.04.02. (Szombat)

Liga BBVA, 31. forduló

20:30 / Sport 1

Közelíthetünk az Atletihez… Előzetes: Real Madrid – Sevilla

A legutóbbi fordulóban Unai Emery csapata a Villareált látta vendégül, ahol egy nagyon jó mérkőzésen 4-2 arányban sikerült felülmúlni a Sárga Tengeralattjárókat. Az első gólra egészen a 23. percig kellett várni, amikor Gameiro szépen került a védő mögé, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Iborrát, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt. Mindössze három percig örülhetett a megszerzett előnynek a Sevilla, amikor jött Bakambu és egyenlített. Nyolc perccel később már a fordítás is összejött szintén Bakambu révén. A második játékrészre, így 2-1-es vendég előnnyel futhattak ki a csapatok, ám az 52. percben Victor Ruiz öngóljának köszönhetően egyenlített a Sevilla. A találkozó 65. percében Konoplyanka jó harmincról vállalt el egy lövést, ami a hosszú felsőbe csapódott, így az előny ismét a hazaiaknál volt. A 91. percben Reyes egy kapusról kipattanó labdát lőtt az üres kapuba, így beállítva a 4-2-es végeredményt.

A Real Madrid egy héttel ezelőtt a Las Palmas vendégeként lépett pályára a bajnokság keretein belül, ahol gyenge játékkal, és Navas védéseinek köszönhetően 2-1 arányban múlta felül ellenfelét. A 24. percben egy szögletet követően Sergio Ramos egy parádés fejessel szerezte meg az előnyt a fővárosiaknak. A Blancok megköszönhetik Keylor Navasnak, hogy nem kerültek hátrányba a találkozó folyamán, ám a 85. percben még a Costa Rica-i sem volt képes hárítani, amikor az egykori madridi nevelés Willian José emelte a kapuba a labdát, így 1-1-re módosítva az eredményt. A 89. percben egy baloldali szögletrúgást követően azonban a madridiak Casemiro révén újra magukhoz ragadtál a vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből. A fővárosiak egy nagyon nehéz és rossz mérkőzésen szerezték meg a három pontot.

A Real Madrid jelenleg a tabella harmadik pozícióját foglalja el 63 megszerzett egységgel, amihez 83 rúgott és 28 kapott gól társul. A Blancok legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo, aki eddig 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuit, így a góllövőlista elején tanyázik. A portugál mögött a francia Karim Benzema 19-cel, valamint Gareth Bale a maga 14 találatával a csapat második illetve harmadik legeredményesebb játékosa a fővárosiaknak a bajnokság keretein belül. Unai Emery együttese jelenleg a tabella ötödik pozícióját foglalja el 48 egységgel, és 43:31-es gólkülönbséggel. A sevillaiak legtermékenyebb játékosa Gameiro, aki eddig 13 gólt szerzett. A francia mellett Banega és Iborra a csapat legeredményesebb játékosai 5-5 találattal.

A madridiak kapujában biztosan Keylor Navas fog védeni, aki parádés védéseivel hétről-hétre bizonyítja, hogy neki bizony ott a helye a kezdőben. A védelemben bizony kellett variálnia Zidanénak, ugyanis Ramos és Pepe sem léphet ma pályára eltiltás miatt. A jobb oldalon Carvajal, a balon Marcelo, míg középen Varane és Nacho lehet a megfelelő ember ezen a találkozón. A középpálya hármasa Modricból, Kroosból és Casemiroból tevődhet össze, míg a támadó hármasban Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo szerepelhet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Kroos, Modric, Casemiro – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Sevilla, La Liga 30. forduló
2016. március 20. 20:30
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Balague: „Kroos el akarja hagyni a Real Madridot.”

A spanyol újságíró a Sky Sports-nak nyilatkozta, hogy biztos forrásokból tudni véli, hogy Toni Kroos a szezon végén tovább szeretne állni Madridból. A német középpályást az elmúlt időszakban rengeteg kritika éri gyenge formájának köszönhetően és ennyi elég is, hogy máris összeboronálják a lapok a Manchester United csapatával.

„Több forrásból és a saját véleményem alapján is állíthatom, hogy Toni Kroos távozni szeretne a Real Madridtól. Biztosan akadnak kérői bőven majd, de a legnagyobb esélyes a Manchester United lehet. Az biztos, hogy hatalmas kérdés lesz az ő maradása a nyár folyamán.” – mondta Balague.

Sevilla elleni statisztika

Real Madrid a Sevilla ellen eddig száznegyvenhárom mérkőzést játszottak egymás ellen a bajnokságban. Hetvenöt győzelem mellett huszonhat döntetlen lett. Negyvenkétszer győzött. Háromszázhat gólunkra kereken kétszáz góllal válaszoltak.

Hazai pályán hetvenhárom bajnokin fogadtuk őket. Ötvenkét mérkőzést nyertünk és tizenegy döntetlen születet. Nálunk a Sevilla nyolc győzelmet szereztek a Bernabeu stadionban. Hetvennyolc gólt szereztek ellenünk, de több mint kétszer annyi gólt szereztünk. Százkilencvenhat gólt vertünk nekik hazai pályán.

Vendégként nem vagyunk olyan sikeresek, mint hazai pályán. hetvenkét bajnokin huszonhárom győzelmet és tizenöt döntetlent értünk el. Sevilla harmincnégy mérkőzést nyert. Száztíz gólunkra százhuszonkét góllal válaszoltak.

Sevilla ellen legtöbb bajnoki gólszerzője

Cristiano Ronaldo szerezte a legtöbb bajnoki gólt a Sevilla ellen. Szám szerint tizenkilencet. Ebből négy alkalommal mesterhármast szerzett. Őt követi Di Stefano Tizennégy góllal. Raul és Puskás egyaránt tizenkét találatig jutott. Butragueno tizenegynél fejezte be.

Mostani keretből Cristianon kívül Benzema öt gólt, Ramos Háromszor volt eredményes, Bale kétszer. Marcelo, Pepe, James, Jesé, Isco egyszer – egyszer volt eredményes.

Zidane nyolcszor volt eredményes.

Zidane rájuk számít a Sevilla ellen

Navas - Casilla - Yanez 

Varane - Nacho - Marcelo - Carvajal - Arbeloa - Danilo

Kroos - James - Bale - Casemiro - Modric - Isco
 
Ronaldo - Benzema - Jesé - Lucas
„Megmutatjuk mire is vagyunk képesek.”

A Real Madrid a Wolfsburg csapatát kapta a Bajnokok Ligájában, míg a Barcelona az Atletico Madriddal fog találkozni. Butragueno pár mondatban válaszolt a kérdésekre.

Nem lesz egyszerű:

„A sorsolás előtt tudtuk milyen nehéz ellenfeleket kaphatunk. Természetesen tudjuk, hogy egy kedvezőbb párosítás számunkra a Wolfsburg azonban nem szabad leírni az ellenfelünket, hisz nem hiába jutottak el idáig.”

Győzni kell:

„Amikor megnyertük a „tízediket” ilyenkor a Bayern ellen játszottunk, elméletileg az sokkal nehezebb feladat volt. Bármilyen ellenfél meg tud szorongatni.”

Wolfsburg elnöke:

„Nagyon jó a kapcsolatunk. Amikor győznek, mindig küldök neki egy üzenetet.”

Következő klasszikus:

„Meggyőződésem, hogy válaszolni tudunk a kritikusoknak, és megmutatjuk mire is vagyunk képesek.”

Barca vs. Atletico:

„Kiegyenlített mérkőzés lesz.”

A Benzema – „ügy”:

"Benzema egy nagyszerű sportoló, és egyáltalán nem egy bajkeverő."

Ranieri sajnálja a Real Madridot: „A csodálatos gépezet megtört”

2014-ben a csúcson, majd 2016-ban a pokolban. Mit lehet eddig erről a szezonról mondani? Március közepén szinte biztosra kijelenthető, hogy egyetlen sorozatban van még esélye a blancóknak. A Real Madrid szurkolói kénytelenek végig nézni, ahogy az ősi rivális jó eséllyel ismét elhódítja a spanyol bajnoki címet. 2014-ben meglett az áhított „tízedik”, de ezt leszámítva az utóbbi években inkább a sikertelenség a jellemző. Claudio Ranieri sajnálja a spanyol gárdát.

Az angol Leicester City edzője szerint a Real Madrid nagyrészt a saját hibáinak köszönheti jelenlegi helyzetét.

Ranieri véleménye szerint az olasz tréner, Carlo Ancelotti elbocsátása volt az igazi mélyrepülés kezdete: „Az egész akkor kezdődött, amikor Ancelotti elment”, magyarázza Ranieri. Természetesen nem csak a vitatott edzőváltásban látja a gondok okát. A királyi gárda a történelmi Bajnokok Ligája győzelmet Xabi Alonso és Ángel di María segítségével szerezte meg. A távozásukkal keletkezett űrt azonban Toni Kroos és James Rodríguez nem tudják igazán betölteni:”Xabi és di María eladásával megtört a csodálatosan működő gépezet”, mondja Ranieri.

Ahhoz, hogy ez a gépezet ismét eredményes legyen, nyáron változásoknak kell történnie. Az átigazolási piac nyitása még odébb van, de pletykákban nincs hiány. A közelmúltban N’Golo Kanté és Riyad Mahrez neve is felmerült, mint esetleges Real Madrid igazolás. Claudio Ranieri nem idegeskedik előre: „Nyáron majd kiderül. Itt ők a királyok. Jelenleg minden jól megy, és mindenki boldog. Óriási a nyomás, de jelenleg a játékkal kell törődni, a maximumot kell teljesíteni.”

541 mérkőzés - 0 piros lap, a Real Madrid játékosának eddigi mérlege

Karim Benzema magára ölti a francia válogatott mezét a 2016-os hazai rendezésű Európa Bajnokságon? Nem, ha a francia miniszterelnök, Manuel Valls szava a döntő. A francia miniszterelnök az RMC-ben kérdőjelezte meg a Real Madrid sztárjának a viselkedését, aki viszont gyorsan visszavágott.

Manuel Valls nem szeretné francia válogatott mezben látni Karim Benzemát a Mathieu Valbuena elleni zsarolási ügyben játszott szerepe miatt. „Egy sportolónak példát kell mutatnia. Nem én vagyok a válogatott szövetségi kapitánya, hanem Didier Deschamps, de én úgy gondolom, hogy Benzema visszatérésének a feltételei még nem teljesültek. Az ügy még nem zárult le.”

A Real Madrid csatára Twitteren reagált az elhangzottakra: „12 szezon profiként. 541 mérkőzés, 0 piros lap, 11 sárga!!! És még néhányan azt mondják, nem vagyok példamutató???”

„Karim kihagyhatatlan a válogatottból.”

Miután felmentették Karim Benzemát a szex videós ügyben, mindenki arra számít, így már utazik az Eb-re. Nos, a Bayern München játékosa Frank Ribéry szerint, ha a legjobb csapattal szeretne utazni Deschamps, akkor nem hagyhatja ki a Real Madrid játékosát.

„Karim egy nagyszerű játékos és ezt már bizonyította a Real Madridban és a válogatottban is. Olvastam, hogy Didier Deschamps a legjobb kerettel szeretne utazni az Európa bajnokságra, ha tényleg így gondolja, akkor Benzema kihagyhatatlan tagja ennek a válogatottnak.” – mondta Ribéry.

Húsz éve vége egy pályafutásnak

 Francisco Buyo 1958 január 13 –án született.

Posztját tekintve kapus.

Tizennégy évesen kezdett el futballozni helyi Ural CF-ben. Buyo első profi klubja RCD Mallorca, a másodosztályban. Egy szezon után 1976-ban csatlakozott Deportivo de La Coruna, csapatához, ahol maradt 1980-ig. Debütál La Ligába 1980-1981 szezonban a Sevilla FC csapatába. ​​Játszott ott hat évet, ezeken 242 hivatalos mérkőzést 1986- ig. 1986/1987 –es szezont már a Real Madridban kezdte. Összesen a Madridban 454 hivatalos mérkőzést játszott, melyből 272 mérkőzést meg is nyert. Madridban első felnőtt tétmérkőzése: 1986.08.31. (Murcia - Real Madrid 1-3 ) játszotta. Pályafutása során kétszer állították ki és huszonöt sárgalapot gyűjtött össze. Utolsó felnőtt tétmérkőzése: 1996.03.16. (Real Madrid - Albacete 2-0 ) játszotta.

Sikerei: 6 bajnoki cím, amiből négyet zsinórba megnyert (1986-1987, 1987-1988, 1988-1989, 1989-1990, 1994-1995, 1996-1997)

Spanyolkupa: 1988-1989, 1992-1993

Spanyol szuperkupa: 1988, 1989, 1990, 1993 

Zamora - díj: 1987-1988, 1991-1992

Chicharito ennyibe került volna a Real Madridnak

A Football Leaks nyilvánosságra hozott érdekes részleteket Chicharito kölcsönszerződéséről. Ebben látni lehetett, ha a Real Madrid élni szeretett volna a vásárlási opciójával, akkor mindössze 23-25 millió euró közötti összeget kellett volna letennie a Manchester United asztalára.

Ha 2015. február elseje előtt döntöttek volna Hernández megtartása mellett, akkor 23 millió euróba került volna, ha utána, akkor a mexikói „Borsócska” már 25 millió euró lett volna.

Nos, mindenki döntse el megérte volna e. Jelenleg Chicharito a Bundesliga góllövőlista negyedik helyezettje a maga 14 góljával.

Las Palmas - Real Madrid (videó összefoglaló)

Las Palmas 1 - 2 Real Madrid

Gólszerzők: Ramos (24') Willian Jose (87') Casemiro (89')

Kiállítva:
Ramos (91')

2016.03.13. 20:30. Primera Division 29. forduló.

 

Real Madrid - Sevilla

2016.03.20. (vasárnap)

Liga BBVA 30. forduló

Sport 1 /20:30

Las Palmas – Real Madrid 1-2 összefoglaló

Willian José egykori Castilla játékos már a tízedik percben veszélyt okozott, de a hatalmas helyzetet Keylor hárította. Ezután egy Cristiano próbálkozást említhetünk meg a 24. percben, azonban ez nem volt igazán veszélyes szituáció. Azonban a szöglet után Ramos fejelt a kapuba, amivel az állás már 0-1 volt a Real Madridnak. Még egy Cristiano helyzetet lehet megemlíteni, bár ez is megakadt a védőben, így az állás egy félidő elteltével 0-1.

A második játékrész kevésbé szólt már inkább a szép futballról. Majd Zidane cserét Isco-t hozta le a pályáról, aki látszólag nem volt elégedett a döntéssel és a padon kisebb hisztit vágott le. Ezután ismét a Las Palmas alakított ki helyzetet de Keylor továbbra is bombaformában véd és hárít mindent, ami a kapuja felé irányul. A 70. percben Bale próbálkozott egy távoli lövéssel, ami nem sokkal, de mellé ment a kapunak. A 75. percben Arbeloa hazaadását megfogta Navas és a bíró közvetett szabadrúgást ítélt, ennek eredménye egy szöglet lett miután egy védőn megpattant a lövés. Ahogy egész mérkőzésen nem volt igazán biztos a madridi fölény az be is bizonyosodott, hisz nem sokkal a vége előtt egy hiba után Willian José értékesítette helyzetét és ezzel az állás 1-1. Már-már ezt a mérkőzést is elengedte sok szurkoló, de a Real Madrid egy szöglet után ismét gólt szerzett most Casemiro fejelt a kapuba, amivel beállította a 1-2 végeredményt. A lefújás előtt még Sergio Ramos kapott sárga lapot, ami a mérkőzésen már a második volt neki, így ő idő előtt távozott a pályáról, de ez a végeredményt nem befolyásolta.

Las Palmas – Real Madrid 1-2

La Liga, 29. forduló

2016.03.13. – 20:30

TV: Sport1

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa; Modric (Marcelo 89′), Casemiro, Isco (Kovacic 60′); C. Ronaldo, Bale (Jesé 79′), L. Vázquez.

Las Palmas – Real Madrid előzetes

A hazai csapat a tabella 15. helyét foglalja el, míg a Real Madrid továbbra is a harmadik helyen üldözi a városi rivális Atletico-t. A Las Palmas az elmúlt öt mérkőzéséből hármat meg tudott nyerni a Villareal, Getafe és az Eibar ellen, míg a Barcelona és a Sevilla csapatától pedig vereséget szenvedett.

Tehát egészen jó formában lévő csapathoz látogat a Királyi Gárda. Aki az elmúlt öt mérkőzéséből csak három győzelemmel büszkélkedhet, hisz az Atletico csapatától vereséget szenvedett, míg a Malagával csak egy döntetlent tudott játszani. Azonban a héten a Bajnokok Ligájában az AS Roma csapatát búcsúztatták.

Benzema sérülés miatt továbbra sem bevethető még mindig, és pihentetés céljából a mai napon, a padon sem kapott helyet James, Danilo és Kroos sem. Zidane így próbálja rotálni, pihentetni a játékosait. A bajnokság megnyeréséhez már csoda kellene, de továbbra sem adják fel a Blancók, azonban az elsődleges cél először is beérni az Atleticot.

A győzelem a mai napon is kötelező, még így is, ha sok játékosnak pihenőt szavaz a francia mester. A kapuban minden bizonnyal Keylor fog állni, míg előtte a védelem baloldalán egyes hírek szerint Arbeloa kap helyett, aki a Zidane korszak óta most léphet először pályára. Középen szinte biztosra vehető Ramos játéka, míg a párja kérdéses, de valószínűleg Varane lesz. A védelem jobboldalán Danilo hiánya miatt szinte biztos, hogy Carvajal lesz. A középpályán a pihentetés véget Casemiro és Isco is kezdő lehet, és mellettük Modric játszhat. Elől továbbra sem áll össze a BBC, de a hármasból már Bale és Cristiano pályán lehet, míg mellettük az elmúlt időszakban remekül futballozó Lucas Vázquez lehet.

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Ramos, Varane, Arbeloa; Modric, Isco, Casemiro; C. Ronaldo, Bale, L. Vázquez.

Las Palmas – Real Madrid

La Liga, 29. forduló

2016.03.13. – 20:30

TV: Sport1

Casillas Navasról: „Fenomenális”

Miután az FC Porto februárban kettős vereséget szenvedett a Borussia Dortmundtól (0:2, 0:1), és így búcsúzott az Európa Ligától, a Real Madrid egykori csapatkapitánya ismét szakított időt a szurkolóira, akiknek kérdéseire videó üzenetben válaszolt.

„Őszintén mondom, hogy fenomenális a teljesítménye, ez nem lep meg.”, mondja San Iker: „Nekem volt lehetőségem és szerencsém egy egész évet együtt dolgozni vele. Ismertem őt korábban is, amikor még a Levante csapatában játszott. Kiválóan játszik a szezonban, ez örömmel tölt el, és nagyon remélem, hogy továbbra is ilyen jól fog neki menni, mint eddig.”

Keylor Navas nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is remekel, az utóbbi sorozatban 720 perc óta érintetlen kapuja, az AS Roma elleni mérkőzés óta csupán Jens Lehmann (853 perc) áll előtte.

Las Palmas elleni statisztika

Spanyol bajnokságban hatvanhárom mérkőzésen játszottunk ellenük. Ezeken negyvenhárom mérkőzésen nyertünk és hét alkalommal vereséget szenvedtünk. Tizenhárom mérkőzésen pontosztozkodás történt. Százhatvanöt gólunkra ötvenhat góllal válaszoltak.

Vendégként harmincegyszer lépünk pályára. Tizenöt győzelmet aratunk. A las palmasi csapat mind a hét mérkőzését hazai környezetben szerezte. Kilenc alkalommal döntetlen lett. Ötvenhétszer találtunk be ellenfelünk kapujába, amire ők harminchétszer vették be csapatunk kapuját.

Madridban harminckétszer játszottunk egymás ellen. Huszonnyolcszor nyertünk és négyszer döntetlen lett a mérkőzés kimenetele. Madridban még egyszer sem kaptunk ki. Száztizenhárom alkalommal vettük be az ellenfél kapuját. Las Palmas mindössze tizenkilenc gólra volt képes.   

A Real Madrid kerete a Las Palmas ellen
KapusokKeylor Navas, Casilla, Rubén Yáñez.
VédőkVarane, Pepe, Ramos, Nacho, Marcelo, Carvajal, Arbeloa.
KözéppályásokBale, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco.
TámadókCristiano Ronaldo, Lucas Vázquez, Jesé, Borja Mayoral.
Legeredményesebb játékosok a Las Palmas ellen

Di Stefano 13 találatig jutott. Három alkalommal mesterhármast rúgott egyszer pedig négy gólig. Santillana szintén 13 –ig jutott. Kétszer szerzett két gólt és kilencszer egy gólt szerzett. Gento 10 gólt szerzet. Kétszer szerzett két gólt és hatszor volt eredményes. 7 – 7 találatig jutott Joseito és Pirri. 6 – 6 Juanito és Rail, 5 – 5 gólt szerzett Pahino, Puskás, Amancio, Hugo Sanchez és Morientes (Ő egy meccsen szerezte az öt gólt). A mostani keretből Isco, Jesé, és C. Ronaldo egy – egy gólt jegyezhet eddig.

Verheijen figyelmezteti Bale-t: „A Realnál orosz rulettet játszik”

Gareth Bale egy kiemelkedő szezont tudhatna a magáénak a Real Madridnál, viszont egyik sérüléssel kell a másik után megküzdenie. A holland erőnléti edző, és a walesi válogatott ex-másodedzője Raymond Verheijen azt tanácsolja a játékosnak, hogy nyáron váltson.

A királyi gárdát már-már elképesztő sérüléshullám sújtja. Nem egyszer van arra is példa, hogy egyszerre több kezdőjátékos sem bevethető. Gareth Bale sem kivétel, néha hetekre kidől.

Raymond Verheijen szerint ez nem egyszerűen balszerencse, hanem a rossz munka eredménye. A holland szakember a BBC-nek adott interjúban keményen kritizálta a blancók orvosi stábját:”Játssz a klubért, játssz orosz rulettet! Így van ez Gareth-nél.”

Verheijen reméli, hogy a 26 éves középpályás minél előbb keres magának egy másik csapatot, a saját egészsége és karrierje érdekében.

„Vajon szezonról szezonra akar ő kockáztatni, vagy keres egy klubot, ami szakmailag is kiváló, és az egészségére is odafigyel? Nem sok, de van ilyen”, magyarázza a holland. Bale múlt héten, szombaton tért vissza hat hét kihagyás után. Eddig a szezonban 15 mérkőzést volt kénytelen kihagyni sérülés miatt.

Kiko Casilla, Nacho Fernández, Toni Kroos, Lucas Vázquez, Isco és Cristiano Ronaldo. A Real Madridnál eddig csupán őket kerülték el a sérülések.

A MARCA számításai szerint a királyi gárda mérkőzésenként átlagosan három sérült játékossal rendelkezik…

Lucas lehet az új Di Maria?

 Vazquez tetszetős játékával, és rendkívüli odaadásával hívja fel magára a figyelmet meccsről meccsre.

 A Roma elleni hazai találkozón az ő beállítása billentette ki a meccset addigi kerékvágásából. Mindösszesen négy perccel azután, hogy Gareth Balet váltotta, gólpasszal szolgálta ki Cristianot. Ez a momentum törte meg végleg az olaszokat.

"Vazquez pályára lépése fontos volt a Roma ellen. -Mondta Zidane a mérkőzés után.- Megérdemelte volna hogy kezdjen. Ezzel sokan vannak így a csapatnál, így nehéz választani."

 A spanyol szélső a Real Madrid Castillában kezdte pályafutását, majd az Espanyolnál tölltött idő során került be a köztudatba. Ennek az lett az eredménye, hogy a királyiak éltek visszavásárlási opciójukkal, így Lucas mostmár a felnőtt keretet erősíti.

 Az ő esetében egy rendkívül szorgalmas játékosról beszélünk, akinek az sem jelent problémát, ha rendszeresen padoztatják.(Jelenleg ez a helyzet áll fent.) Ennek megfelelően leginkább a cserepadról beszállva tud érvényesülni, de ha lehetősége van a bizonyításra, rendszeresen él vele.

Vazquez ebben a szezonban 22-szer lépett pályára, ebből mindösszesen 7-szer volt a kezdő tagja. Összesen 970 percet töltött a pályán. Ennek ellenére lőtt egy gólt, kiosztott 7 asszisztot, melyekből 5-öt csereként beállva hozott össze, sőt kiharcolt két tizenegyest is. Ezekmellett a spanyol rendszeresen segít a mögötte játszó szélső hátvédnek a védekezésben, ez pedig nem minden támadóról mondható el manapság.

 Ilyesmit korábban Di Mariaról lehetett mondani, aki kulcsszerepet vállalt a La Décima elhódításában. A királyi gárda pedig megsínylette az argentin távozását. Abban is hasonlítanak egymásra, hogy Vazquez is láthatóan szereti kiszolgálni csapattársait, és mint azt már említettem, a védekezés sem büdös neki.

 "Az edző jelöli ki a kezdőt. Nekem ebbe nincs beleszólásom, de nem is kell megmagyarázza nekem, hogy épp miért padozom, hiszen futballista vagyok, megértem az edzőm döntését."-nyilatkozta Lucas a keddi találkozó után.

 Nyugodtan kimondhatjuk, hogy Lucas több játékidőt érdemel. De vajon a kemény munka meghozza gyümölcsét? 

Guardiola a Real Madridból erősítene a nyáron

Guardiola szerint a Manchester City védelmére ráfér az erősítés a nyáron, ezért a spanyol edző már most elkezdett keresgélni. Az Okdiario értesülései szerint Raphael Varane a célpont.

Pep az idény végén távozik a Bayern München csapatától, és a következő állomása a Manchester City csapata lesz. Ahol is elsősorban a védelmet szeretné megerősíteni, mint az előbb írtuk Raphael Varane-nal.

Azonban ez korántsem lesz olyan egyszerű, hisz a Real Madridnak hosszú távú terve van a fiatal francia védővel és nem valószínű, hogy egy könnyen megválnának Varane-tól.

Aubameyang újra szóba került a Real Madriddal

Az Express értesülései szerint nyártól Pierre-Emerick Aubameyang a Real Madrid játékosa lesz. A gaboni támadó nemrég elárulta egy interjúban, hogy szívesen játszana egyszer a Királyi Gárda csapatában.

A Dortmund csatára remek formában játszik, azonban ezekre a pletykákra most a német klub sportigazgatója is reagált.

"Ez nonszensz, nincs megállapodás" –mondta Michael Zorc, aki tagadta ezeket a pletykákat.

Real Madrid - Roma (összefoglaló)

Real Madrid - Roma 2:0

Gólok: C. Ronaldo (64'), J. Rodriguez (68')

2016.03.08. 20:45 Bajnokok Ligája 1/8 döntő vissszavágó

Real Madrid – Roma 2-0 (Össz.: 4-0) – Összefoglaló

Már az első percek izgalmat hoztak a mérkőzésen, hiszen a 14. percben Dzeko a tizenhatos sarkáról lőhetett tisztán, azonban nem tudott kaput találni. A Real Madrid birtokolta és járatta a labdát, azonban igazán veszélyeztetni nem tudta a Roma csapatát. Távoli próbálkozásaink sem jártak sikerrel. A 30. perc környékén, a középpályán Danilo ellen léptek fel keményen, de a bíró továbbengedte így Salah ronthatott Navas kapuja felé, azonban ő sem tudta értékesíteni helyzetét. Ezután még két említésre méltó helyzetet láthattunk Cristiano Ronaldo-tól, ám Sczesny hárítani tudta ezeket. Majd a vége előtt még Casemiro próbálkozott egy lövéssel, de ebből sem született gól, így az első félidőben az állás maradt 0-0.

A második félidőt ott folytatták a játékosok ahol abbahagyták, most épp James veszélyeztet az ellenfél kapujára, de a kapus ezt is hárította. A másik oldalon ismét Salah ronthatott Keylor kapuja felé tisztán, ám ebből sem született gól. Folyamatosan vezették mindkét oldalon a támadásokat és alakították ki a helyzeteket, azonban mindkét hálóőr úgy tűnt jó napot fogott ki. Majd Zidane csere mellett döntött és a sérülésből nem rég felépült Bale-t hozta le és a helyére Lucas Vázquez lépett fel. Nagyszerűen szállt be a játékba a fiatal spanyol szélső, aki remek csel után adta a labdát középre, amit Cristiano Ronaldo értékesített, ezzel az állás 1-0. Nem sokra rá Cristiano passzolt James elé, aki Sczesny lába között talált a kapuba és ezzel beállította a végeredményt jelentő 2-0-t. Még a vége előtt Lucas adott egy remek passzt Cristianónak, ám a portugál klasszis nem tudta értékesíteni a helyzetét. A Roma csapata még szépíthetett volna Perotti azonban csak a kapufát találta el, így a Real Madrid csapata a vendég siker után, most hazai pályán is 2-0-s diadalmat aratott.

Real Madrid – Róma: 2-0 (Össz.: 4-0)

Bajnokok Ligája Nyolcaddöntő, visszavágó (2-0)

2016.03.08. 20:45

Wenger ismét lecsapna egy Real Madrid játékosra

Isco iránt egyre több nagyobb klub érdeklődik és a nyár folyamán szívesen magukhoz csábítanák. A spanyol játékos az elmúlt időszakban sok kritikát kap a szurkolóktól, és Zidane is kihangsúlyozta, hogy hiányolja tőle a gólokat.

Természetesen nem mehetünk el amellett, hogy egy kiváló játékosról beszélünk, akinek remek labdaérzéke van, azonban szemmel látható, hogy nincs a legjobb formájában, az utóbbi időben.

A Metro értesülései szerint a legnagyobb érdeklődő az Arsenal csapata. A 35 éves Rosicky, aki rengeteg sérüléssel bajlódik, igencsak utolsó szezonját tölti a londoni csapatban és az ő távozása esetén megüresedne egy poszt a középpályán, ahova is a francia menedzsernek Isco a kiszemeltje.

Wengernek már egyszer sikerült elcsalnia a Real Madridtól egy remek játékost Mesut Özil személyében és most megismételné. A hírek szerint Isco ára 45 millió euró körül mozog.

Las Palmas - Real Madrid

2016.03.13. (vasárnap)

Liga BBVA 29. forduló

Sport 1 / 20:30

„Ilyen nem fordulhat elő a Real Madridnál.”

Az olasz mester, aki távozása után is madridista marad, elárulta, hogy egyáltalán nem normális ennyi izomsérülés egy idény alatt egy ilyen szintű csapatnál, mint a Real Madrid. Megjegyezte, hogy nagyon reméli, hogy sürgősen cselekedni fognak annak érdekében, hogy megoldják mihamarabb a probléma forrásait.

„A tények nem hazudnak, és muszáj őszintének lennünk, hogy valami nem stimmel most a Real Madrid háza táján. Ez alatt az idény alatt már huszonkét izomsérülést szedtek össze a játékosok, ez nem normális. Természetesen előfordulhatnak sérülések, és hogy azok visszatérnek, de nem ennyiszer és nem a Real Madridnál. Nagyon át kell világítaniuk a munkájukat és rájönni hol lehet a hiba mihamarabb, hisz ezt nagyon gyorsan orvosolni kell. Úgy hiszem Zidane nagyszerű munkát végez, és vele, ha egységes marad a csapat képesek lehetnek bármire.”

Előzetes: Real Madrid – AS Roma

A Real Madrid csapata remek mérkőzésen tudott a hétvégén igen nagy fölénnyel nyerni a Celta Vigo ellen. Cristiano Ronaldo talán ismét lendületbe jön, hisz a mérkőzésen négyszer is betalált az ellenfél kapujába rajta kívül Pepe, Jesé és a visszatérő Bale is gólt szerzett.

A Roma csapata is jól zárta a múlt heti bajnokiját, miután a Florentina csapatát ütötték ki 4-1 arányban. Ezen a mérkőzésen Salah kétszer volt eredményes és rajta kívül El Shaarawy és Perotti lőtték a győzelmet jelentő gólokat.

A Real Madrid csapata számít mindenképpen a favoritnak a mérkőzésen, hisz az idei kiírásban még mindig nem találtak legyőzőre, és nem utolsó sorban kétgólos előnnyel várják a mérkőzést. Jelenleg a Királyi Gárda szerezte a legtöbb gólt az idei kiírásban 21-et, és ebből Cristiano Ronaldo maga 12-t lőtt.

Újra a kezdőben láthatjuk minden bizonnyal Modricot, és Kroos-t is, aki pihenőt kaptak a hétvégi Celta elleni mérkőzésen. Hosszú kihagyás után a hétvégén már kapott pár percet Bale is, amit góllal hálált meg és most a Bajnokok Ligájában is visszatérhet minden bizonnyal. Karim továbbra sem bevethető így a fiatal tehetségünk Borja Mayoral a bemutatkozhat Európa legnagyobb kupa sorozatában is.

Várható kezdő csapatunk:

Navas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, Isco; Bale, Mayoral, Ronaldo

Real Madrid – AS Roma

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

2016.03.08. 20:45

TV: M4 Sport

ABC: Tíz játékos, aki érkezhetne nyáron a Real Madridhoz

A Real Madrid vezetősége már most felméri a helyzetet, hogy kik lesznek azok a játékosok, akik a nyár folyamán mozdíthatóak lesznek a csapatuktól. Az ABC szerint tíz játékos van a Királyi Gárda kívánságlistáján. A fő cél, hogy a Bayern München lengyel támadóját Robert Lewandowskit megszerezzék.

Ezen kívül José Ángel Sánchez tárgyalásokat kezdett olyan játékosokkal, mint Verratti, Hazard, Ceballos, Pogba, Alaba és Neymar, aki a rivális Barcelona csapatát erősíti. Felmerült esetlegesen Biglia leigazolása is.

A hírek szerint opció Morata visszavásárlása is a Juventus csapatától, aki remek formában futballozik Olaszországban. A Real Madrid becsületbeli ügynek tekinti De Gea leigazolását, a tavaly nyáron történtek miatt.

Tehát ez a tíz név szerepel pletykák szerint a Real Madrid kívánságlistáján. Némelyik azért lássuk be, hogy elég vad pletykának tűnik…

Casemiro jövője kérdéses

Casemiro helyzete sokat változott mióta Benítezt menesztették, hisz a spanyol szakember irányítása alatt rengeteg játéklehetőséget kaphatott a brazil középpályás. Azonban mióta Zidane vette át a vezetőedzői posztot, már nem kap annyi játéklehetőséget, így természetesen máris felmerültek a kérdések a jövőjével kapcsolatban.

Az Okdario értesülései szerint Casemiro sincs megelégedve jelenlegi helyzetével, és ha nem kap több lehetőséget, hogy bizonyítson a nyáron tovább áll.

Casemiro lehetséges távozása esetén több lehetőség közül is válogathatna. A brazil középpályás iránt több nagy csapat is érdeklődik Olaszországból a Juventus és a Milan Angliából a Chelsea, Franciaországból a PSG is bejelentkezett érte. Valamint az sem lehet kizárni, hogy visszatér a Porto csapatához, ahol is az előző szezont kölcsönben töltötte.

Bale:„Boldog vagyok, hogy góllal tértem vissza."

 Gareth Balenek a hétvégi, Celta Vigo elleni bajnoki volt az első mérkőzése január 17.-e óta, amikor is a Sporting Gijón ellenében szedett össze egy sérülést, ami miatt 8 meccset kényszerült kihagyni. A walesi szélső a Celta kiütéséből egy rendkívül tetszetős góllal vette ki a részét.

 „Mindig jó egy győztes meccsen visszatérni, főleg ha még sikerül betalálnom is. -Nyilatkozta a királyiak 11-ese.- Akkor már négy napja edzettem a csapattársakkal, most az a feladatom,hogy tartsam a formámat, és fejlődjek. A legfontosabb természetesen a három pont megszerzése volt. Az öltözőben megbeszéltük a srácokkal, hogy gyorsabb játékot fogunk játszani, hogy nagyobb gondot okozzunk az ellenfélnek. Ebből a győzelemből tovább tudjuk építeni az önbizalmunkat a szezon hátralevő részére. Igyekszünk teljes mértékben magunk mellé állítani szurkolóinkat, mert velük igazán nagy dolgokat is el tudunk érni."

Real Madrid - Celta Vigo (videó összefoglaló)

Real Madrid - Celta Vigo 7:1

Gólok: Pepe(41'), C. Ronaldo (50',58',64',76'), Jese (77'), Bale (81'); ill. Aspas (62')

2016.03.05. 16:00. Primera Division 28. forduló.

Ismét a Tottenhamból erősíthet a Real Madrid

A Don Balón értesülései szerint a 19 éves angol futballista lehet Zidane egyik nyári szerzeménye.

Alli az idei szezonban mutatott remek teljesítményével keltette fel a rivális nagycsapatok figyelmét. Nagy szerepe van mindenképpen Allinak, a Tottenham szárnyalásához, akik jelenleg is harcban vannak a bajnoki címért.

Az üzletet segítheti, hogy a két fél nagyon jó kapcsolatot ápol egymással, és már nem ez lenne az első megállapodásuk. Hisz korábban Modric és Bale is Spurs játékos volt.

Real Madrid - Celta Vigo (élő) közvetítés

Real Madrid - Celta Vigo : Élő, online szöveges közvetítés.
Primera Division 28. forduló.
2016.03.05. 16:00. TV: Sport 2
A Real Madrid hivatalos kezdőcsapata:
Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Danilo; Kovacic, Casemiro, Isco, Lucas Vázquez; Borja Mayoral, Cristiano Ronaldo

Celta Vigo elleni statisztika

Celta ellen a mai találkozó lesz a századik mérkőzés. Eddigi kilencvenkilenc bajnokin találkoztak. Ötvenöt madridi siker született és huszonkilenc vigoi győzelem. Tizenöt mérkőzésen döntetlen lett az eredmény. Kétszáztizenhét gólunkra százharmincegy góllal válaszoltak.

Madridban negyvenkilencszer találkoztak a felek. Harmincnyolc győzelmet szereztünk ellenük és mindössze hat vigoi siker lett Madridban. Öt mérkőzésen egy – egy ponttal lettek gazdagabbak a csapatok. Száznegyvenhárom gólt szerezve. Negyvenegy gólt kaptunk.

Vigoban félszáz meccsnél járunk. Ezeken tizenhét mérkőzést húztunk be, tízszer viszont egy ponttal tértünk haza. Vigo pedig huszonhárom győzelmet számolhatnak maguknak. Hetvennégyszer köszöntünk be nekik. Igaz ők kilencven találatot szereztek nekünk.

Real Madrid – Celta Vigo előzetes

A hétközi fordulóban pontosabban szerdán a Levante otthonában lépett pályára a Real Madrid csapata. A rengeteg sérülteknek köszönhetően a fiatalok több játéklehetőséget kaptak, amivel éltek is. A blancók 3-1-re nyertek a Levante ellen, és a mérkőzés legjobbja Lucas Vázquez volt.

A jelenlegi ellenfelünk a Celta Vigo lesz, aki a tabella hatodik helyén áll. Az elmúlt öt mérkőzésből a Celta Vigo 2 győzelmet, 2 döntetlent és 1 vereséget tudhat maga mögött, amit a Barcelona ellen szenvedett.

Nehéz mérkőzésre számíthatunk, hisz a Real Madrid ellen mindenki bizonyítani szeretne. Zidane elárulta, hogy a játékosok fizikálisan remekül érzik magukat, azonban öt nap alatt két mérkőzést is játszanak, így rotálni fog. A keretből több nagy hiányzó is van, mint például Kroos, Benzema, Modric vagy épp Arbeloa. Viszont akadnak visszatérők is Marcelo és Bale személyében.

Az egymás elleni mutatók alapján a Real Madrid a favorit mindenképpen, hisz az elmúlt öt mérkőzésből négyszer a Királyi Gárda diadalmaskodott és mindössze egyszer tudott nyerni a Celta Vigo.

Várható kezdő:

Navas,- Carvajal, Pep, Ramos, Marcelo,- Kovacic, Casemiro, Isco,- James, Mayoral, Ronaldo

Real Madrid – Celta Vigo

BBVA Liga 28. forduló

2016.03.05. (szombat) 16:00

TV: Sport 2

 

Celta Vigo elleni 19 fős keretünk

Kapusok: Keylor Navas, Casilla, Rubén Yáñez.

Védők: Varane, Pepe, Ramos, Nacho, Marcelo, Carvajal, Danilo.

Középpályások: James, Bale, Casemiro, Kovacic, Isco.

Támadók: Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez, Jesé, Borja Mayoral.
 
Várható kezdő:
Navas,- Carvajal, Pep, Ramos, Marcelo,- Kovacic, Casemiro, Isco,- James, Mayoral, Ronaldo
„Jövőbeli céljaim egyike, hogy a Real Madriddal trófeákat nyerjek.”

Cristiano Ronaldo a Madrid-Barajas Adolfo Suárez repülőtéren jelent meg egy promóciós eseményen, ahol is pár mondatot ejtett az idei szezonról.

„Nagyon nehéz számunkra ez az év, hisz a Bajnokságban és a Kupában is már az esélytelenek nyugalmával játszhatunk. Azonban a Bajnokok Ligája továbbra is aktív számunkra, és minden erőfeszítéssel azon leszünk, hogy a végén nyerni tudjunk. Egyáltalán nem véletlen az, hogy a Real Madrid hódította el legtöbbször ezt a serleget. Tovább harcolunk természetesen, hogy idén végén emelt fejjel nézzünk vissza a szezonra.”

„A Roma elleni első mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott a csapat, és így sikerült kétgólos előnyre szert tennünk. A visszavágó hazai pályán lesz nekünk, ami még több motivációt ad, hogy jól teljesítsünk azonban nem szabad leírnunk az ellenfelet, hisz a futballban bármi megtörténhet. Ami a célunk, hogy győzelmet arassunk szép játékkal.”

Az idei mutatói:

„Renget évnyi kemény munka és elhatározottság következtében évről-évre igen magas szinted tudok játszani. Folytatni fogom továbbra is ezzel a mentalitással. Az életben semmi sem történik véletlenül. Az hogy önmagában tehetséges vagy még nem elég semmire, ahhoz hogy elérd a célod rengeteg munka és kitartás kell. Ezzel a felfogással lépek minden egyes alkalommal pályára, már több mint 10 éve. Véleményem szerint még mindig igen magas szinten teljesítek és a jövőbeli céljaim közt az szerepel, hogy rengeteg trófeákat nyerjek a Real Madriddal, és egyéni díjakban is részesüljek, hogy örömet szerezhessek a rengeteg rajongóimnak és támogatóimnak. Ez mind az, ami egyben engem motivál, és előre visz, hogy ilyen munkát végezzek.”

Milyen maga számára az álomgól?

„Rengeteg gyönyörű gólt szereztem már pályafutásom során. Bár számomra az álomgól az lenne, ha mind a 11 játékosunk a pályán labdához érne, és úgy szereznénk gólt. Egy ilyen gólt a Playstationben egyszerűen megoldasz, viszont ez a valóságban képtelenség, bár mint mondtam bármi megtörténhet a futballban…”

„Mayoral a második számú kilences.”

Mérkőzés utáni nyilatkozat Zidane-tól.

A mérkőzésről: „Nagy erőfeszítések árán megszereztük a három pontot. Mindenkitől a maximum kell és elkötelezettség. A mérkőzés eleje nehezebb volt, utána lassan elkezdtünk javulni, és jól teljesítettünk. Elégedett vagyok a mutatott játékkal. Még nem tudom, hogy fogunk felállni a Celta ellen.”

A fiatalok szerepeltetése: „Szeretnénk, bátorítani őket. Nem azért, mert a Castillából jöttek, hanem azért, mert mindent beleadnak.”

Borja Mayoral: „Ő a második számú kilences, ez egyértelmű. Tudjuk, hogy hozzá tud tenni a csapat játékához. Jól teljesít, jó edzésmunkát végez, elszánt és nagyon fiatal. Van önbizalma.”

Lucas Vázquez:”Jól teljesített, elszánt és gyors. Tudja, hogy az elvégzett munka eredménnyel fog járulni, és mit tudjuk, hogy mit tud a csapat játékához hozzátenni.”

A játékosok fizikai, erőnléti problémái:”Számítottam arra, hogy négy vagy öt játékos nem lesz bevethető. A mérkőzés végére elfáradtak, ez normális. Nehéz, amikor úgy kell beállnia egy játékosnak, hogy előtte keveset játszott,de ez egyikükön sem látszott meg.”

Levante - Real Madrid 1:3 (összefoglaló videóval)

Levante 1-3 Real Madrid

Gólszerzők: Ronaldo - Marinho (öngól) - Isco Ill: Deyverson

2016.03.02. 21:00. Primera Division 27. forduló.

Összefoglaló: Levante – Real Madrid 1-3

A mérkőzést a Levante csapata kezdte jobban már az ötödik percben Rossi munkát adott Navasnak, aki állta a sarat. Az első negyedórában egyértelműen a hazai csapat akarata érvényesült.

A 26. percben egy szöglet után zavartalanul fejelhetett kapura Cristiano, azonban messze elkerült a kaput a fejese. Később Mayoral is próbált veszélyt jelenteni a kapura, azonban az ő kísérlete sem lett sikeres. Nem sokra rá Cristiano fordulásból lőtt kapura veszélyesen az alsó sarokba, Marino viszont leért és hárítani tudta.

A 33. percben viszont Lucas Vázquez bolondította meg a védőjét, akivel egész mérkőzésen alig bírtak és remek cselsorozata után Orban szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül, így a bíró jogosan ítélt büntetőt a Királyi Gárdának. Eljött tehát Cristiano Ronaldo ideje a labda mögé állt és remekül helyezte az alsó sarokba a labdát, amivel megszerezte a vezetést.

Pár percre rá Mayoral lőtt kapura a tizenhatosról és a kapufáról ugyan kifele pattant a labda az azonban a kapusról becsurgott a kapuba. Öngólnak írták be, de aki látta a mérkőzést így is büszke lehet Mayoralra, hisz ő nélküle nem alakult volna így. Tehát az állás immáron 0-2 volt a Real Madridnak.

Egy perc sem telt el máris egy védelmi hiba után, ahol is Casemiro a földre került és ebből kifolyólag tudott Rossi remek passzt adni Deyversonnak, aki kihasználva a helyzetet szépített az eredményen 1-2. Az első félidőben a felek 1-2-s eredménnyel vonultak az öltözőbe.

A második játékrészben a Real Madrid veszélyeztetett először 52. percben James lövése pattant meg, amiből így alakult ki igazán veszély ám így is a kapu fölé pattant a labda. Később Nacho próbálkozott egy lövéssel, amit a Levante hálóőre hárított.

Később talán a mérkőzés legszebb megmozdulását láthattuk, ahogy James Cristiano elé varázsolta a labdát, aki kapásból lőtte el, ám a labda a kapufáról kifele pattant. Az első félidőben szerencsésen bepattant Mayoral lövése a kapufáról, most azonban nem így történt.

Később Danilo beadását követően Ronaldo veszélyeztetett a kapura, lövése azonban nem talált kaput. Míg a másik oldalon a Levante első helyzetét láthattuk a második félidőben, ahol is Keylornak kellett védenie.

A 92. percben viszont eldöntötte a találkozót a Real Madrid, Lucas Vázquez remek passzából indult az akció amit Cristiano Ronaldo remekül oldott meg és visszapasszolta Iscónak, aki beállította a 1-3-as végeredményt.

Levante – Real Madrid 1-3

Levante elleni statisztika

Spanyol bajnokságban összesen huszonegy mérkőzést játszottak eddig. Magasan jobbak vagyunk, mint a Levante. Tizennyolcszor nyertünk még a Levante kétszer. Egy alkalommal nem tudták a csapatok eldönteni a mérkőzés kimenetelét. Ötvenhat gólunkra tizenkét góllal válaszoltak.

Hazai pályán tizenegyszer fogadtuk őket. Egyszer kikaptunk és tíz alkalommal nyertünk. Harminchat gólt rúgtunk nekik és mindössze hétszer találtak be nekünk.

Idegenben tízszer léptünk pályára és ezeken nyolc győzelmet arattunk. Egyszer nyert a Levante hazai pályán és egyszer egy-egy ponttal gyarapodtunk. húsz gólig jutottunk ez idáig, amit ma gyarapíthatunk. Mindössze öt gólt kaptunk idegenben. 

Levante – Real Madrid előzetes

A hétvégi madridi derbin való győzelem esetén elfoglalhattuk volna az Atletico második helyét a tabellán, azonban otthon szaladtunk bele egy 1-0-s vereségbe. Nem tudtuk kellően kihasználni azt a kevés helyzetünket sem, amit végül Griezmann meg is büntetett. Ezzel a vereséggel a tabellán közelebb kerültünk a negyedik helyezett Villareal csapatához, aki jelenleg két pontra van mögöttünk.

A jelenlegi ellenfelünk a Levante, aki az utolsó helyen áll a tabellán hét ponttal lemaradva a bent maradást jelentő tizenhetedik helytől. Az elmúlt öt mérkőzéséből mindössze egyszer tudott nyerni a Getafe ellen. Azonban hazai pályán még így sem lehet őket ilyen egyszerűen leírni.

Hisz tisztában vagyunk vele, hogy a Real Madrid ebben a szezonban az ellenfelek otthonában korántsem nyújt magabiztos teljesítményt, így megvan az okunk, hogy miért is tartunk kicsit a mai mérkőzéstől is. Az sem segíti Zidane munkáját, hogy rengeteg sérülttel kell számolnia. A francia mester nem számíthat Modric, Benzema, Marcelo és Bale játékára sem. Bár utóbbi már teljes értékű munkát végzett a legutóbbi edzésen, még nincs olyan formában, hogy pályára lépjen. Csak hogy még tovább fokozzuk a helyzetet eltiltás miatt, Ramos és Carvajal sem fog a mai napon pályára lépni.

A rengeteg hiányzó következtében nem lepődünk meg, hogy rengeteg Castilla játékos kapott behívót a mai Levante elleni keretbe. Egyes hírek szerint Benzemát a 18 esztendős Borja Mayoral pótolhat, aki életében először kezdhetne a felnőtt csapatban. De nem csak az ő nevét olvashatjuk, hisz Ödegaard, Marcos Llorente és Álvaro Tejero is helyett kapott.

Reméljük remek játékot és jó mérkőzést láthatunk a mai napon. Hala Madrid!

A mai várható kezdőcsapatunk: Keylor Navas; Danilo, Pepe, Varane, Nacho; Kovacic, Kroos, Isco; James, Mayoral és Cristiano Ronaldo

Levante – R. Madrid

Liga BBVA, 27. forduló

2016.03.02 (szerda) 21:00

TV: Sport 1

Ismert a Levante elleni keret

Kapusok: Keylor Navas, Casilla és Yáñez.

Hátvédek: Varane, Pepe, Nacho, Danilo és Álvaro Tejero.

Középpályások: Kroos, James, Casemiro, Kovacic, Isco, Odegaard és Marcos Llorente.

Támadók: Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez, Jesé és Borja Mayoral.

Kimaradt: Benzema, Marcelo, Bale, Modric (sérülés), Carvajal, Ramos (eltiltás) és Arbeloa (technikai döntés)

Milan tini tehetség a Real Madrid kívánságlistáján?!

A Fichajes értesülései szerint a Zinedine Zidane Hachim Mastourt szívesen látná a csapatában. A francia mester komoly érdeklődést mutat a fiatal marokkói válogatott játékos iránt, akit a nyár folyamán meg is vásárolna.

Persze ebbe a Milan vezetőségnek is van beleszólása, de Silvio Berlusconi egy jó ajánlat esetén, megválna a játékostól.

KÖZÖSSÉG


Videó

Eibar - Real Madrid 0:4 (összefoglaló)
2019.11.09. szombat 21:56

Eibar - Real Madrid 0:4
Spanyol bajnokság, 13. forduló
Gólok: Karim Benzema 17., 29. (Büntető), Sergio Ramos 20. (Büntető), Federico Valverde 61.

Legnépszerűbb hírek

Rodrygo triplázott