április 2016

„Minden lehetséges pontot be kell gyűjtenünk.”

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Real Madrid a Real Sociedad otthonába látogat. Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Az ellenfélről:

„Nem szabad foglalkoznunk a szerdai mérkőzéssel, mivel előttünk van most egy bajnoki, ami ugyanolyan fontos számunkra. Ez a mérkőzés a bajnokság szempontjából nagyon fontos lehet. Nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, hisz itt mindig megnehezítik az ellenfelek dolgát. Muszáj megnyugodnunk és összeszednünk magunkat, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

A bajnokság állása:

„A játékosok minden héten, minden mérkőzésen nyerni akarnak és ez a mentalitás kell is, hogy életbe tartsuk reményeinket. Nem szabad arra koncentrálnunk mikor hibázik az ellenfelünk, csakis a saját eredményeinkre kell fókuszálnunk, hogy minden lehetséges pontot begyűjtsünk.”

A sérülés hullámról:

„Karim nem lesz ott a keretben, mivel most az a legfontosabb hogy felépüljön mihamarabb. Lassacskán vége a szezonnak és Benzema sérülései újból és újból kiújulnak. Nem tudom pontosan megmondani, mi is most a sérülés oka, nem vagyok orvos. Meglátjuk hogyan alakul a helyzet, aggódom minden játékosomért. Aki egészséges lesz az játszani fog, aki nem az egyértelműen pihen, hisz nem kockáztatunk. Bízok benne, hogy Cristiano és Benzema is szerdán már pályára léphetnek, azonban ezt nem tudom biztosra mondani még.”

Cristiano Ronaldo gyógyulása:

„Az nem folyásolja be a taktikánkat, hogy épp ki elérhető a mérkőzésen. Cristiano képes lesz lejátszani a hátralevő mérkőzéseket, hisz mindenki ismeri, már nem szeret egyetlen mérkőzést sem kihagyni és mindig hamar felépül.”

Jesé játéka:

„Jesé is remekül van és játékra kész, csak egy kisebb rúgást kapott.”

James is Isco padoztatása:

„Számomra minden játékos ugyanolyan fontos, mindketten nagyon fontos tényezők a csapatban, még akkor is, ha jelenleg nem kaptak annyi lehetőséget, mint szerettek volna.”

A Real Sociedad elleni keretünk

Íme a Real Sociedad elleni 19 fős keretünk.

Kapusok: Keylor Navas, Casilla és Yáñez.

Védők: Varane, Pepe, Ramos, Nacho, Marcelo, Carvajal és Danilo.

Középpályások: James, Bale, Kovacic, Modric és Isco.

Támadók: Lucas Vázquez, Jesé és Borja Mayoral.

Életrajzok - Juanito

A legendás középpályás több mint 20 éve vesztette életét egy autóbalesetben.


 

 

Mint kiváló támadó, nem ismerte a középszerűséget: ő volt "Juanito" vagy "Don Juan". Hős vagy cselszövő. A pályán és a pályán kívül is heves volt, bizonyítja ezt az is, hogy több mint 10 évet játszott a Madrid kezdőcsapatában. Juan Gómez González sosem nyújtott csalódást annak, aki bízott a képességeiben. A Real Madrid és a válogatott soraiban is a legnagyobbak között említik. Mint ahogy nem nyújtott csalódást soha senkinek, mindig a "fehér egyesületért" dobogott a szíve. "Egy napon visszatérek Madridba" - mondta, de tévedett. Juanito soha nem ment el és emléke mindig velünk lesz: az emberé, aki annyira szerette a Real Madrid-ot, a Klubot, amely mellett minden lehetséges eszközzel kitartott, és soha nem hagyta el.

Az iskolából az utcára
Juanito 1954. november 10-én született a Malaga környéki Fuengirola-ban. Szegény család elsőszülött fiúgyermeke volt, hamarosan őt követte még négy testvér: Carmen, Juani, Juan Antonio és Claudia. Juanito játékos és csintalan természetű gyerek volt. Két éves korában például lenyelt egy üveg gyógyszert, és gyomormosásra kellett vinni a közeli kórházba. A környékükön hamar el is keresztelték "Juanillo el viejo"-nak (kis vén Juanito). 

Mint oly sok korabeli gyereknek, neki is az utca volt a futballiskolája. És ott, az utcán szenvedte el az első sérüléseket is... És az első összetűzésekbe is ott került. "Volt néhány keménylegény a környéken" - mondta később. "Mindig elrontották a játékunkat. Egyszer el is kaptak, és megmondták, hogyha mégegyszer visszamegyünk oda, jól megvernek. Egy másik alkalommal beverték a fejemet. Nem volt nehéz rájönnöm, hogy vigyáznom kell a fejemre, ha már Isten megáldott vele" - kommentálta később kis gúnnyal :) És ez volt jellemző rá később is. Mindig önmagát adta. 

Juanito-nak már születésétől fogva a vérében volt a futball. A malagai első perctől világosan tudta: a foci a szenvedélye, az élete is a fociról szóljon. Így aztán hosszú pályafutása során szembe kellett néznie csodálattal, de utálattal és egyéb sérelmekkel egyaránt. Pályájának első állomása Aspes, egyben első hivatalos egyesülete is. Már ott is hátán a 7-es számmal játszott, gyorsan bekerült a Fuengirola ificsapatába. 

Valószínűleg minden előzetes meggondolás nélkül, de az első cselt ekkor tette pályafutásában. Volt egy bizonyos korhatár, ami szükséges volt ahhoz, hogy valaki játszhasson a Primera Regional-ban. 1968-at írtak, szüksége volt rá a szülővárosának, a Fuengirolának. Túl nagy tehetség volt ahhoz, hogy nélkülözzék. Kockáztattak: meghamisították a játékengedélyét, hogy játszhasson. Ekkor még csak 14 éves volt, de már a jövő nagy reménységeként tartották számon, aki hamar szédítő magasságokba juthat, ha kicsit mérlegelik a helyzetét. 

Az Atlético Madrid-ban kétszer nem tartanak rá igényt
Kezdeti tündöklés után a Fuengirola tárgyalt az Atlético Madriddal. Angel Castillo már akkor kinézte az Atlético számára, amikor még csak 13 éves volt, de mielőtt a piros-fehérekhez ment volna, lehúzott még egy évet a regionális bajnokságban a Fuengirolában. Aztán Víctor Martinez elvitte az Atlético-hoz öt évre. Az Atlético vezetői a Buen Consejo nevű iskolába adták, ahol több lett, mint egyszerű példakép. 

A piros-fehéreknél nem ment neki jobban a játék, csak 15 éves korában debütálhatott, de onnantól kezdve fejlődése látványos. Olyan gyors, mint a játéka. Az ifi a Tercera Divisiónban szerepelt ekkor, ahol még nem volt 16 éves, amikor már beváltotta a hozzá fűzött reményeket. De az edzője nem látta meg azt a lehetőségeket benne, hogy belső csatárként is lehetne játszatni... Ez volt az első a sorozatos hibák közül, amiknek "áldozata" lett az Atlético-nál. 

Mielőtt bezárták előtte az Atlético kapuit, megpróbálták átadni a Calvo Sotelo-nak, de a játékos ezt nem fogadta el, és visszatért Fuengirolába. Még akkor nem töltötte be a 18-at! Annak ellenére, hogy a német Max Merkel-nél kezdő lett volna, az álma továbbra is a legmagasabb osztályban játszani. 

Sípcsonttörés
Ennek ellenére az álmai hamarosan szertefoszlottak. Csereként számítottak rá a nyári meccseken. Volt egy mérkőzés a Benfica ellen a managua-i áldozatok megsegítésére. Szerencsétlenségére azon a meccsen egy helyen eltört a sípcsontja... Juanito minden erejét és hitét a felépülésbe veti, de mire 1973. júliusára sikerül neki, addigra Juan Carlos Lorenzo, az Atlético akkori mestere nem számít rá. Ez volt a második eset, amikor nem kellett nekik. Sikerült megszabadulniuk a spanyol futball később egyik legzseniálisabb alakjától. 

A Sevilla is visszavonta, hogy próbajátékra hívnák a malagait, mivel sérült. Egy biztos volt: mindenki tévedett, hogy ezzel vége lesz a pályafutásának. Bár akik erről beszéltek, azok közül sokan nem is látták azelőtt játszani őt, és inkább a hallott pletykákra hallgattak. Hiba volt. Jose Maria Negrillo, aki Madridban volt akkor edző, ellenőrizte a játékos állapotát és képességeit, és eldöntötte, hogy elviszi őt a Burgos-hoz. Első évében nem volt könnyű dolga Juanito-nak a kasztíliai alakulatnál, mivel az egyesület a kiesés szélén állt. 

A szezont sikeresen fejezték be, ekkor az Atlético véglegesen lemondott róla, játékengedélyét átadták a Burgos-nak. Naya-val és Muller-rel kimagaslottak a Burgos-ból. Egy nagyszerű csapat lépett pályára az Atlético ellen is, akik végleg beláthatták, hogy hiba volt lemondani róla. Ennek a találkozónak egy külön érdekessége, hogy ezután Kubala László meghívta őt a Montreal-i olimpiára. Juanito a nagycsapatok érdeklődését is felkeltette. Burgos-beli napjai meg voltak számlálva :) 

Real Madrid: egy álom beteljesült
Juan mindig elismerte, hogy kölyökként a Zaragoza volt a kedvenc csapata, de évekkel később már a nagy álma az volt, hogy a Real Madrid-ban játszhasson. 1976. november 19-én beteljesült az álom: aláírt a Real Madrid-hoz. Ahogy később mondta: "olyan házba érkeztem, ahonnan megérinthetem az eget, mivel számomra a Real Madrid minden csapat fölött áll, és Madrid minden város fölött". További szavaiban rejtve ott volt, hogy a Barcelona is ajánlatot tett érte, de a Real Madrid bár csak néhány nappal, de gyorsabb volt. 

A malagai az 1977-78-as szezonban debütált a fehér mezes csapatban Mexikóban a Guadalajara ellen. Még ugyanabban a szezonban lejátszotta első meccsét a Nou Campban. Emlékezetesre sikerült. Az volt Juanito egyik nagy napja - Jensen és Santillana mellett a kezdőben. Két gólpassza döntőnek bizonyult a Barcelona elleni 3-2-es győzelemmel véget ért találkozón. Ezzel egy hét éves nyeretlenségi sorozat tört meg ellenük. Részt vett a válogatott meccsén Belgrádban. Azon a meccsen váltotta meg a spanyol válogatott az útlevelét az argentín vb-re. Tizenkét év kihagyás után jutott ki a spanyol válogatott világbajnokságra. A vb-n Brazília és Svédország ellen játszott. Gólt nem szerzett. 

Tíz év a középpontban
A Real Madridban végigjátszott tíz év alatt megosztotta a Real-tábort. Két dolog miatt beszéltek róla. Egyik az, ahogyan a védőket ámulatba ejtette a játéka, a másik a temperamentumos viselkedése, és szóhasználata. De sosem vitatta senki, hogy az andalúz játékos "néha nagyszerű"... 

A Real Madrid-ban eltöltött évei alatt a dicsőségek mellett néhány szomorú eseményt is meg kellett élnie. A tíz év alatt a Klub nyert két UEFA-kupát, négy bajnoki címet, két spanyol kupát, ráadásul a BEK-döntőbe is bejutott 1981-ben, és 1983-ban KEK-döntős volt. Az 1983-84-es szezonban pedig a gólkirályi címet is megszerezte 17 góllal. 

Juanito számos meccs megnyeréséhez segítette hozzá a Real Madrid-ot a Bernabéu-ban, amelyek bekerültek a Real történetének nagykönyvébe. 1980-ban ő volt a főhőse annak a mérkőzésnek, amelyen a Celtic-et búcsúztatták a BEK-ben. Az első meccsen a Celtic 2-0-ra nyert, a második meccsen pedig Juanito lőtte a Real harmadik gólját, amely az elődöntőbe jutást jelentette. Ilyen felejthetetlen esték persze még voltak évekkel később az Inter, a Borussia Mönchengladbach és az Anderlecht ellen is. A futball íratlan szabálya szerint azonban a siker Juanito és a csapat együttes érdeme. 

Azok az átkozott két másodpercek
De Juanito pályafutásában volt két durva jelenet, mindkettőt keményen büntette az UEFA. Az első 1978. novemberében volt a Grasshoppers elleni BEK-mérkőzésen. Juanito elvesztette türelmét és megtámadta a partjelzőt. Két évre eltiltották az európai kupáktól. 

A másik eset 1987. áprilisában volt a Bayern München elleni találkozón, szintén a BEK-ben. Juanito fejberúgta Matthäust, a bíró le is zavarta a pályáról. Ezzel a cselekedettel búcsút is mondhatott az európai kupáknak és a Real Madridnak is. Annak ellenére, hogy ilyen heves vérmérsékletű volt, amennyire lehetett, igyekezett javítani a hibáját. Amikor visszajöttek Münchenből, összehívta a gyerekeket, akiket az AFE-ban tanítgatott, és ezt mondta nekik: "amit tegnap tettem, ti soha ne tegyétek!" 

Mindvégig madridista
Búcsúja a Real Madrid-tól nem épp úgy sikerült, ahogy szerette volna. De igazságtalan lenne csak arra emlékezni, hogy a temperamentumos viselkedése olykor ilyen helyzetekbe sodorta. Juanito kiszámíthatatlan volt, a pályán igyekezett végigvinni, amit meg akart csinálni. Mindig mélyen átérezte, hogy milyen a Real Madrid-hoz tartozni, és miután befejezte pályafutását, elmondta, hogy kiváló bánásmódban részesíti a játékosokat a Klub, nincs fogható ahhoz, hogy mit jelent Real Madrid-mezben játszani a Bernabéuban. 

Juanito-t lenyűgöző ereje, félelmetes szelleme miatt olyan vele egykorú madridi egyéniségek között emlegetjük, mint Benito, Camacho, Stielike. Rajtuk kívül még néhányan elmondhatják magukról: az ő életük a Klub. Juanito, a "mindenben újonc, és mindenben mesteri", ahogy magát nevezte, át tudta adni ezt a szellemiséget azoknak, akik egyébként megrendültek volna a Bernabéu gyepén. Mindig őszinte volt. 

1992. április 2-a szörnyű dátum a madridi szurkolók életében. Juanito azon a napon hunyt el autóbalesetben. A Klub szurkolói értetlenül és engesztelhetetlenül álltak a tények fölött. Juanito elment közülünk... A 7-es számú mezt viselte a Real Madridban. A Real Madrid pártoló tagjai az ő emlékére minden mérkőzés hetedik percében az "Illa, Illa, Illa... Juanito Maravilla!" rigmust ismételgetik. 

A válogatott és a búcsú
1976. október 10-én debütált a válogatottban Sevillában Jugoszlávia ellen. 34-szer szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban, nyolc gólt szerzett. Ott volt Argentínában a világbajnokságon, az olaszországi eb-n és a spanyolországi vb-n is. Ezen a világeseményen szerepelt utoljára, Németország ellen. A vb után Muńoz annak ellenére száműzte a csapatból, hogy akkoriban elég jó formában volt. 

Nagy sokk volt ez annak az embernek, aki olyan nagyszerű csatákat vívott a válogatottal, mint például a Anglia elleni a Wembleyben vagy a Parc de Princes-ben a franciák ellen. Juanito elfogadta helyzetét, bár fájt neki, hogy nem segítheti előre hazája válogatottját: "Amikor a gyerekeim megkérdezik tőlem, hogy miért nem játszom a válogatottban, azt válaszolom nekik: ők a "másik legjobbak"." Eléggé csalódott volt válogatottbeli pályafutása miatt. 

Utolsó állomása, Mérida
Juanito utolsó gólját a Nástic ellen lőtte. A Madridból a Malagához ment, ahol nemzeti hősként kezelték. Furcsa volt neki visszatérni "egyetlen klubja" ellen. 1989. június 4-én egy kivételes gólt akasztott Buyo hálójába 25 méterről. Az volt egyébként az utolsó előtti találata. Az "Fuengirola-i meglepetés" utolsó gólját 1989. július 27-én lőtte a Zaragozának. Malagán 71 meccsen 15 gólt jegyzett. García Anaya, az andalúz csapat akkori elnöke kinevezte technikai igazgatónak. 

Nem vállalta el a Valladolid és a Burgos edzői posztját sem. Az edzői tanfolyamot elkezdte, de két év múlva a szerény képességű Los Boliches kispadján ült. Elvesztette a bizalmat, de a tehetségek követték őt. Ezután a kis kitérő után visszatért, hogy befejezze az edzőképzőt. Címeket akart nyerni, és elfogadta a másodosztályú Mérida ajánlatát. 

A Méridát a hatodik helyig vezette a bajnokságban. Ahogy Boskov mondta róla: "Minden nap megtanult valamit, mostmár bármelyik tréner tanulhat tőle. Egy dolog jár a fejében: egyszer a Real Madrid edzőjének lenni. Talán edzőként még játékoskarrierjét is túlszárnyalhatja..." 

Juanito első felesége Mari Carmen Mira. Tőle három gyermeke van: Juan David, Joaquin és Jennifer. Később második házasságából született egy Borja nevű fia (Fernanda Encinas "Feiny"-től). 

Juanito számokban
Név: Juan Gómez González (Juanito) 
Születési idő/hely: 1954. november 10., Fuengirola (Malaga) 
1977. május 23-án csatlakozott a klubhoz, 1987. június 30-áig játszott a Madridban. 

Eredményei
5-szörös spanyol bajnok 
2-szeres kupagyőztes 
2-szeres UEFA-kupa-győztes 
1-szeres ligakupagyőztes 

Egyéb címek
3 Teresa Herrera, 2 Ciudad de Palma, 3 Inmortal Girona, 2 Ciudad de la Línea, 1 Vigo városi kupa, 2 Festa D Elig, 1 Milenario de Bruselas, 3 Santiago Bernabéu-kupa, 1 Colombino, 1 Concepción Arenal, 2 Barcelona-kupa, 1 Ramon de Carranza 
A Real Madrid-beli meccsek: 284 bajnoki, 50 spanyol kupa, 11 ligakupa, 1 szuperkupa, 55 európai kupameccs, 73 barátságos és nemzetközi meccs. Szerzett gólok száma (mindent beleszámolva): 153. 

A válogatottban: 34-szer játszott az A válogatottban, kétszer az olimpiai csapatban, 9-szer az ifjúsági csapatban (Juvenil).

Friss hírek Benzema állapotáról!
Karim Benzema sérülés miatt csak egy félidőt játszott a Rayo ellen, de a City elleni meccsen újra bevethető állapotban volt, így a kezdőcsapat tagja volt Manchesterben. A francia támadó sajnos újabb sérülés szedett össze, így a City ellen csupán 45 percet tölthetett pályán, a második 45 percre már nem futott ki a társakkal..
 
Ma több hír is napvilágot látott ez ügyben: Az L'Équipe nevű francia lap szerint a támadó ebben a szezonban már biztosan nem, legfeljebb a május 28.-án megrendezendő esetleges BL fináléban lép pályára! 
A spanyol Marca optimistább volt: A Real Madridhoz közel álló újság szerint ugyanis Benzema csak a Sociedad elleni hétvégi meccset kényszerül kihagyni, míg a City elleni visszavágóra újra bevethető lesz!
A legfrissebb hírek már hivatalosak: A Real Madrid honlapján közölte a hírt, combizom sérülést szenvedett, jelen pillanatban pedig még nem tudni, hogy mennyi időt kényszerül kihagyni a támadó.. 
 
Mielőbbi felépülést! #AnimoKarim 
Már meg sem lepődünk, újabb rekord

2014-es világbajnokságon mutatott teljesítménye után a Real Madrid szerződtette Keylor Navast a Levante csapatától 10 millió euróért és ki gondolta volna, hogy ilyen jól sikerül ez a transzfer.

Navas idén a Bajnokok Ligájában 11 mérkőzésből 9-szer védte a Királyi Gárda kapuját, és ezek közül nyolcszor képes volt úgy lehozni mérkőzést, hogy nem kapott gólt. Ezáltal újabb rekordot állított be, hisz ezelőtt egyetlen Real Madrid kapus sem volt képes ilyen sorozatra. Természetesen fantasztikus csapattársak nélkül nem sikerült volna, de ne vegyük el a Costa Ricai hálóőr érdemeit.

Reméljük a mostani elődöntő visszavágóján is folytatni tudja ezt a sorozatát a Manchester City ellen.

Döntetlen Manchesterben, minden Madridban dől el

A Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén a Real Madrid a Manchester City otthonába látogatott el. Cristiano Ronaldo az utolsó pillanatban kiderült mégsem lép pályára, és ez meg is látszódott a vendégek támadó játékán. Azonban az első félidő nem hozott sok izgalmat egyik oldalon sem voltak igazán veszélyes akciók.

A második félidőben a Királyi Gárda bizonyult veszélyesebbnek ám a két említésre méltó helyzet közül egyikből sem született gól. Először Jesé fejese esett a felső lécre, majd a vége előtt nem sokkal Pepe talán a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki és közvetlen közelről találta telibe Hart-ot.

Tehát a mérkőzés végeredménye 0-0 lett, így minden Madridban dől el.

Hala Madrid!

Irány Manchester… Előzetes: Manchester City – Real Madrid

Mind a két együttes jól vette a hétvégi fordulót: az angolok a Stoke csapatát látták vendégül az Etihadban, ahol magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak. Az első találatra egészen a 35. percig kellett várni, amikor Fernando zörgette meg Given kapuját. A 43. percben ismét gólt szereztek a hazaiak: ezúttal Sergio Agüero verte át a vendég kapust, büntetőből. A félidőre így egy magabiztos kétgólos előnnyel vonulhatott Pellegrini csapata. A három pont kérdése eldőlni látszott, amikor Iheanacho a 64. percben meglőtte a harmadikat, majd tíz perccel később a csapat negyedik találatát is, így jó előjellel várhatják a Real elleni Bajnokok Ligája elődöntőt.

A Real Madrid csapata hétvégén a Rayo vendégeként lépett pályára, ahol 15 perc után kétgólos hátrányba került Zinedine Zidane csapata. A madridiak azonban nem adták fel, és a 38. percben Gareth Bale fejesével szépíteni tudtak. A félidőre 2-1-es hazai előnnyel mehettek a csapatok. A fordulás után azonban megtáltosodtak a vendégek és Lucas Vazquez révén az egyenlítés is összejött egy csodálatos fejesgól után. A hajrában egy kapitális egyéni hiba után a vezetés megszerzése is összejött a Király Gárdának, így továbbra is életben tartva a bajnoki álmokat.

A Manchester City legeredményesebb játékosa az idei BL kiírásban Kevin de Bruyne, aki eddig három alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Mögötte Sterling szintén három találattal, míg a harmadik helyen Sergio Agüero áll 2 góllal. Madridi oldalon nem lehet meglepő, hogy a legeredményesebb játékos Cristiano Ronaldo, aki 16 góljával az első pozíciót foglalja el az idei Bajnokok Ligája góllövőlistáján. A portugál mögött Karim Benzema helyezkedik el 4 találattal.

A madridiak kapujában biztosra vehető Keylor Navas szerepe, aki mindössze 2 találatot kapott az eddig lejátszott találkozókon. A védelem két szélén Carvajal és Marcelo léphet pályára, míg a tengelyben Varane és Ramos lehet Zidane döntése. A középpálya hármasában aligha lehet kérdés: Casemiro, Kroos és Modric. A támadó trióban biztosra vehetjük Bale és Cristiano Ronaldo szerepét. A portugál csillag a hétvégi bajnokin nem lépett pályára kisebb sérülés miatt, de ma nagy valószínűséggel ott lesz Zidane kezdőjében. A harmadik támadó valószínűleg Karim Benzema lehet, aki szintén összeszedett egy kisebb sérülést, és még korántsem bizonyos a pályára lépése.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Manchester City – Real Madrid, Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés
2016. április 26. 20:45
Helyszín: Manchester, Etihad
Tv: Sport1

„Nagyon fontos, hogy a maximumot nyújtsuk a pályán.”

A Manchester City elleni mérkőzésről:

„Nagyon fontos, hogy a maximumot nyújtsuk a pályán. Nagyon oda kell figyelnünk, hisz a futball kiszámíthatatlan bármi megeshet, hiába készülünk fel. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy nehéz ellenfél otthonába látogatunk, ahol is a célunk egyértelműen a győzelem, és hogy ne kapjunk egyetlen gólt sem. Idegenben a legfontosabb dolgok, hogy ne kapj gólt és te lőj, amennyit csak tudsz. Ezt szeretnénk mi is. Tudjuk, ha összpontosítunk és csapatként lépünk pályára, akkor sikerülhet a célunk. Amikor kilépünk, a pályára mindent meg fogunk tenni a győzelemért, nem fordulhat elő még egyszer az, ami a Wolfsburg ellen. A játékosok is csak a győzelemre gondolnak. Hasonló a hangulat, mint abban a keretben, akik megnyerték a Tízediket.”

Az ellenfél:

„Nagyszerű ellenfél, akik veszélyesek tudnak lenni. Ha náluk lesz, a labda egyértelműen védekezünk, és azon leszünk, hogy labdát szerezzünk, és rögtön támadásokat vezessünk ellenük. De Bruyne nagyszerű formában játszik így ő rá egyértelmű nagyon oda kell figyelnünk és meg kell állítanunk. Aguero és ő nagyszerű páros veszélyesek együtt, mindenképp észnél kell lennünk.”

A Tizenegyedik megnyerése miatti nyomás:

„Nyugodtnak mondhatom magam és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Természetesen a mérkőzéseken izgatottabb vagyok, de így különösképp nem aggódom.”

Modric és Kroos szerepe:

„Nagyon fontos, hogy a támadásban és a védekezésben is segítsenek. A Wolfsburg miután vezetést szerzett, nagyon megnehezítette a dolgunkat nem tudtunk támadásokat építeni és nem szeretném, ha ez még egyszer előfordulna. Csapatként kell jól játszanunk.”

Benzema és Cristiano játéka:

„Minden bizonnyal pályára fognak lépni. Remek formában vannak, és jól érzik magukat. Az elmúlt mérkőzéseken mutatott teljesítményünk önbizalmat adhat és bízunk benne, hogy most is jól tudunk szerepelni.”

Folyamatosan hatodik alkalommal is elődöntősök:

„A klub történelme zseniális és tudjuk, hogy nem szabad szégyent hozni a névre.”

Manchesterbe utazó keretünk
Kapusok: Keylor Navas, Casilla, Rubén Yáñez.
Védők: Pepe, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Carvajal, Arbeloa, Danilo.
Középpályások: Kroos, James, Bale, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco.
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez, Jesé, Mayoral.
A brazil legenda több alkalommal is aláírhatott volna a Real Madridhoz

Minden idők egyik legjobb futballistája Pelé elárulta, hogy nem egyszer aláírhatott volna a Real Madrid csapatához.

A brazil legenda nyilatkozatában elárulta, többször is volt rá lehetősége, hogy a Real Madridba igazoljon.

Pelé karrierje során a Santos és a New York Cosmos csapatában játszott.

„Pár alkalommal nagyon közel voltam, ahhoz hogy aláírjak a Real Madridhoz.”

A Királyi Gárda legközelebb kedden lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjében ahol is a Manchester City lesz az ellenfele.

Rayo Vallecano - Real Madrid 2-3 (videó összefoglaló)

Rayo Vallecano 2-3 Real Madrid

Gólszerzők: Embarba ('7) - Miku ('14) - Bale ('35 - '81) - Lucas ('52)

Manchester City - Real Madrid

Bajnokok Ligája, elődöntő 1. mérkőzés

2016.04.26. (kedd)

20:45 / M4 

Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3

Zinedine Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata.

Zinedine Zidane

A mérkőzés:

„ Iszonyatosan kemény mérkőzés alakult ki. Az első negyed órában nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést hamar hátrányba kerültünk, de végül megfordítottuk a mérkőzést. Ez nagyon fontos volt számunkra. Nem egyszerű feladat két gólos hátrányból győzni végül. Bebizonyította a csapat, hogy két gól után is, igenis képesek vagyunk felállni a padlóról. A játékosok türelmesen higgadtan építették fel a támadásokat és így szereztünk előnyt, majd végül zseniálisan fejeztük be az akciókat. Vannak mérkőzések, amikor nem úgy jönnek ki a lépések, ahogy szeretnénk, azonban ilyenkor a legfontosabb hogy ne veszítsük el a fejünket.”

Bale játéka:

„Elégedett vagyok a teljesítményével és ő is az lehet magával, hisz ma ő volt aki eldöntötte a mérkőzést. Kellett neki idő, hogy újra játékba lendüljön de a mai napon már egyértelműen megmutatta milyen fantasztikus játékos. Nem csak a két gólja miatt dícsérhetjük, hisz remek munkát végzett folyamatosana  védekezésben és a támadásokban is. „

Benzema sérülése:

„A vizsgálatok után tudunk pontos diagnózist mondani, hisz nem kapott rúgást nem tudjuk mi lehet a probléma. Bízunk benne, hogy kedden pályára léphet.”

Isco játéka:

„Remekül játszott, nehezen vette fel a ritmust, de ahogy telt az idő folymatosan javult a játéka. Nagyszerű játékosról beszélün, amit a második játékrészben is megmutatott.”

Cristiano állapota:

„Remekül van és pályára lép a City ellen, ez egyértelmű.”

A Manchester elleni keddi párharc:

„Nem lesz egyszerű mérkőzés, egy nagyon erős ellenfél otthonába lépünk pályára. A mai mérkőzésen hátrányból is tudtunk fordítani, egy remek lecke volt a keddi mérkőzésünk előtt. Tovább kell harcolnunk, és felkészülni az előttünk álló mérkőzésre.”

„Győzni akarunk minden mérkőzésen.”

Zinedine Zidane Rayo Vallecano mérkőzés előtti sajtótájékoztatója.

Cristiano állapota:

„Nem fog pályára lépni. A vizsgálat kimutatta, hogy nincs komolyabb probléma, de mindenképpen pihentetem ezen a mérkőzésen. Minden mérkőzésen szeretne pályára lépni, de most bele kell törődnie, hogy ez nem lehetséges. Hamarosan kiderül, hogy megfelelő lesz ezen az állapota a Manchester City ellen.”

Mindenképp pályára szeretett volna lépni:

„Igen, de belátta, hogy ez most nem megoldható. Fájdalmat érzett az előző mérkőzésen és kivizsgáltattuk, most pedig csak arra koncentrálunk, hogy keddre megfelelő állapotba kerüljön. Kockázatos lenne pályára küldeni, ha ez egy döntő lenne, akkor sem nevezném.”

Sikerül megbeszélni vele, hogy pihennie is kell:

„Nagyszerű érzés, amikor tudod, hogy olyan játékosaid vannak, akik minden mérkőzésen pályára szeretnének lépni és maximumot nyújtani.”

Sergio Ramos mindenképp téged szeretne edzőnek a jövőben:

„Köszönettel tartozom neki, nagyon jó kapcsolatot ápolunk, már az óta mióta együtt játszottunk. Ő a csapat vezére. A feladatom az, hogy motiváljam a csapatot és győzelemhez segítsem őket.”

Az ellenfélről:

„Nem lesz egyszerű mérkőzés. Hazai pályán lesz, ismernek minden részletet. Mindenkinek nehéz dolga van, aki oda utazik. Koncentrálnunk kell, és tovább folytatnunk a remek formánkat. A három pont megszerzése a legfontosabb nem szabad most hibáznunk.”

Az utolsó mérkőzések:

„Egész jó időszakot élünk át. A következő fordulókban háromszor utazunk vendégek otthonába, míg egyszer fogadjuk hazai pályán a Valencia csapatát. Négy mérkőzés maradt, a cél az, hogy mindet megnyerjük.”

Bale formája:

„Folyamatosan fejlődik és javul a teljesítménye, remek hír hogy már egészséges is. Már bevethető lesz a mérkőzésen.”

Varane:

„Remekül játszik. Minden mérkőzés fontos, és remekül helyt áll, amikor szükség van rá, mint a csapatban, mint a válogatottban. A sérülése miatt nagyon csalódott volt, de már előre tekint. Még nagyon fiatal és folyamatosan fejlődik, nagyon örülök, hogy számíthatok rá a csapatban.”

James:

„Fontos játékos számunkra, és egyáltalán nem érzem, hogy rossz formába lenne. Rengeteg játékos áll a rendelkezésemre, és csak tizenegy ember kezdhet és három csere lehetőségem van, sajnálom, hogy nem tudok mindenkinek megfelelő játéklehetőséget nyújtani. De hangsúlyozom James nagyon fontos eleme a csapatnak. Természetes, hogy minél többet szeretne a pályára lépni, ahogy a többiek is. Számomra a legnehezebb feladat eldönteni, hogy ki lépjen minden egyes mérkőzésen pályára.”

Cristiano pótlása:

„Számíthatok jelenleg mindenkire a csapatból és majd eldöntöm ki játszik Ronaldo helyén. Hasonló stílusú játékos fog a helyén szerepelni.”

 

Vallecano elleni statisztika

Vallecano elleni örök mérleg a bajnokságban eddig harminchárom mérkőzést játszottak a felek. Huszonhat madridi győzelem mellett három döntetlen és négy vereség jött össze. Kilencvennyolc gólunkra harmincnégy gólt kaptunk.

Bernabeuban: Tizenhét bajnoki mérkőzésen harcoltak a csapatok. Tizennégy győzelem és két döntetlen mellett egyszer vereséget szenvedtünk. Egy alkalommal tudott nálunk győzni a Vallecano. Hatvanhat gólunkra tizennyolc gólt kaptunk.

Vallecanoban: Tizenhat mérkőzést játszottunk le eddig. Tizenkét győzelem mellett egy döntetlen jött össze. Három alkalommal veszítettünk. Harminckét gólunkra tizenhatot kaptunk. 

Rayo elleni utazó keret
Kapusok: Keylor Navas, Casilla, Yáñez.
Védők: Varane, Pepe, Ramos, Nacho, Marcelo, Arbeloa, Danilo.
Középpályások: Kroos, James, Bale, Kovacic, Modric, Isco.
Támadók: Benzema, Lucas Vázquez, Jesé.
Ki gondolta volna? A Real Madrid újabb rekordot döntött!
A Real Madrid tegnap este simán, 3-0-ra tudta legyőzni a Villarreal csapatát. A Blancók zsinórban 8.bajnoki győzelmüket szerezték, amellyel a szezonban legjobb formájukat produkálják. A Királyi Gárda tegnap egy újabb nagyszerű rekordot döntött meg, a srácok elérték a 100. és 101. bajnoki góljukat is, ami azt jelenti, hogy zsinórban 7 egymást követő szezonban érték el minimum a 100 gólt, amely rekordnak számít a topligák történelmében!
A tegnapi meccsek után a táblázaton való különbség nem változott: A Barcelona és az Atlético továbbra is ugyan annyi ponttal (79 - 79) állnak, míg a Real 1 ponttal lemaradva (78) követi őket. 
Real Madrid - Villarreal 3-0 (videó összefoglaló)

Végeredmény:
Real Madrid 3 - 0 Villarreal

Gólszerzők:Benzema (41'), Lucas Vázquez (69'), Luka Modric (76')

Rayo V. - Real Madrid

Liga, BBVA 35. forduló

2016.04.23. (szombat)

16:00 / Sport 2

„Pár hete azt mondtam volna, hogy ez lehetetlen.”

Del Piero dicsérte egykori csapattársát és a Real Madrid jelenlegi vezetőedzőjét Zinedine Zidane-t.

Zidane szezon közben vette át a Real Madrid csapat irányítást, miután menesztették két hónap után Rafa Benítezt a kispadról. Azóta újra bajnok esélyesnek mondhatják magukat, és továbbra is versenyben vannak a Bajnokok Ligájáért is.

„Rengeteg munka van abban, hogy elért idáig, fantasztikus dolog, hogy ennyi munka után elérte célját, hogy edző lehessen. Nem mindenkinek sikerül elérni azt, ami most neki sikerült. Ahogy átvette a csapatot, megváltoztatta a játékosok és egyben a szurkolók mentalitását is. Nagyon szurkolok nekik a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.”

A Királyi Gárda ősi riválisa a Barcelona csapata immáron zsinórban harmadik bajnoki mérkőzés óta nyeretlen, és már csak egy pont az előnye a madridiakkal szemben, míg az Atletico-val azonos pontszámmal állnak.

„Pár hete, ha azt mondja nekem valaki, hogy a Barcelona ennyi pontot fog hullajtani és a Bajnokok Ligájából is kiesnek, a válaszom csak annyi lett volna, hogy ez képtelenség. Ám az ilyen váratlan fordulatoktól fantasztikus a futball. Ezzel még izgalmasabb lett a spanyol bajnokság, és így még többen követik majd a hajrát.” – mondta Del Piero.

Villarreal elleni statisztika

Villarreal ellen eddig harmincegy bajnoki mérkőzést játszottunk le. Ezeken tizenkilenc győzelem és kilenc döntetlen születet. Három alkalommal nem tudtunk pontot szerezni. Hatvanhat gólunkra huszonnyolccal válaszoltak.

Bernabeu Stadionban tizenöt alkalommal fogadtunk a Villarreal csapatát. Hazai pályán a bajnokságok történetében nem kaptunk ki. Tizenegy győzelem mellett négy döntetlen jött össze. Negyvenegy rúgott góllal szemben tizenhat gólt kaptunk.

El Madrigal –ba tizenhat bajnokin léptünk pályára. Ezeken nyolc győzelem mellett öt döntetlen született. Három vereséget számolhatunk ellenük. huszonöt gólunkra tizenkettőt kaptunk.

„Az utolsó pillanatig harcolni fogunk a bajnokságért.”

A Villareal elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane állt a sajtó rendelkezésére.

„Az utolsó pillanatig harcolni fogunk a bajnokságért. Minden mérkőzés számunkra már egy döntő, ezért is van most óriási szükségünk a szurkolóink támogatására, hisz hatalmas lökést adnak mindig számunkra. Szeretném arra kérni őket, hogy mindig álljanak a csapat és a játékosok mögött az utolsó percig. A Villareal csapata egy igen nehéz ellenfél, hisz remek védekezésük van, ami által nem egyszerű ellenük gólt szerezni. Ugyanúgy kell pályára lépnünk, mint a legutóbbi mérkőzéseinken motiváltan, jól felkészülve. A mérkőzés elején már nekünk kell irányítani, a cél, hogy az ő térfelükön legyen a játék.”

„Idén még nem nyertünk semmit sem, de van esélyünk rá. Az emberek rengeteget pletykálnak, izgatottak személy szerint nem szeretek ilyesmiről beszélgetni. Két kupában is esélyesek vagyunk, azonban koránt sincs még vége. A játékosok nagyszerű állapotban vannak, azon az állásponton vannak, mint én, higgadtan felkészülve megnyerni minden mérkőzést. Meg tudjuk nyerni mindkét címet, hisz mi vagyunk a Real Madrid, azonban még sok akadályt le kell addig győznünk. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, és harcolni fogunk a végsőkig.”

„A játékosok remek formában vannak, azonban tudjuk, hogy működik a futball. Minden mérkőzésen mindig mindent bele kell adnod, hogy sikeres legyél. Hétről hétre egyre jobbak vagyunk. A bajnokság nagyot fordult, hisz nagy pont hátrányból hirtelen bajnok esélyesek lettünk. Hiába vezeted sokáig a bajnokságot, ha nem koncentrálsz, az utolsó pillanatig könnyen elbukhatod. Minden edzésen az látom, hogy keményen edzenek a játékosaim, és hogy bajnok esélyesek megérdemlik, és ez a munka látszódik a mérkőzéseken is. Én is futballoztam tudom milyen érzés az, amikor győzni akar az ember és minden helyre áll koncentráltan keményen oda teszik magukat, hiszek bennük, hogy képesek címeket nyerni. Tisztába vannak azzal, hogy van még hova fejlődnünk, ahogy azzal is, hogy képesek kupákat nyerni.”

„Az Atletico és a Barca is képes győzni, de nem szabad feladnunk emiatt. Először az előttünk lévő Atleticot kell megelőznünk, utána következhetne a Barcelona, mindenki esélyes itt már a bajnoki címre nincs favorit. Mindenkinek vannak hullámvölgyei, azonban mi nem foglalkozunk a Barcelona csapatával, csakis saját magunkkal. Továbbra is ők vezetik a tabellát, szóval folytatnunk kell a kemény munkát reménykedve, hogy nyerhetünk. Ha minden mérkőzést megnyernek és mi is, tudjuk, hogy nem lehetünk bajnokok, azonban nekünk ez a célunk minden mérkőzésen győzni.”

„Bale kimaradt a keretből, úgy tűnik túlterhelte hirtelen magát, bízunk benne hogy csak ennyi. Érez egyfajta kisebb fájdalmat a lábában, azonban én nem vagyok orvos. Szeretnénk, ha már a következő mérkőzésen bevethető lenne. Remek kapcsolatot ápolunk, nagy karrier előtt áll. Minden nap egyre jobban beszél már spanyolul. Remek játékos, aki fontos tagja a csapatunknak még fiatal és sokat fejlődhet.”

„Carvajal-nak is akadt egy kisebb sérülése, figyeljük és meglátjuk hogyan alakul. A mérkőzést kihagyja. Azonban reméljük, hogy ő is bevethető lesz már a következő bajnokin.”

Villarreal elleni keret

Kapusok: Navas, Casilla, Yanez

Védők: Varane, Ramos, Nacho, Marcelo, Arbeola, Danilo

Középpályások: Kroos, James, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco

Támadók: Ronaldo, Benzema, Lucas, Jesé

„Érdeklődik a Juventus Isco iránt.”

Mióta Zinedine Zidane a Real Madrid vezetőedzője, azóta Isco elég kevés játéklehetőséghez jut. Ezek után érthető, hogy felmerültek olyan pletykák, miszerint a nyár folyamán tovább áll a spanyol középpályás. Ezekre a híresztelésekre reagált Isco édesapja.

Isco ügynöke, aki az édesapja is egyben, nem tagadta a Juventus érdeklődését a fia iránt, azonban hiába a kevés játéklehetőség, meg szeretne harcolni a helyéért.

Zinedine Zidane érkezése óta még kevesebb játéklehetőséget kap mint előtte, és erre a lehetőségre a Juventus le is csapna a hírek szerint, de Pacó Alarcón elárulta, hogy fia továbbra is a Real Madrid csapatát szeretné erősíteni.

„Isco elismeri a Juventus csapatát, de ő mégis a szívére hallgat és maradni szeretne továbbra is a Real Madrid csapatában. A olasz klub már egy ideje figyeli a teljesítményét, azonban hivatalos ajánlat nem érkezett egyáltalán. A fiam a világ legjobb csapatában játszik jelenleg és a jövőben is itt szeretne, azonban most csakis a szezon végi mérkőzésekre koncentrál.”

Raúl elégedett: „Többet nem várhatunk tőle”

Raúl González elégedett azzal, ahogy a Real Madrid teljesít Zinedine Zidane irányításával. A legendás hetes a Laureus Akadémia rendezvényén beszélt egykori csapata jelenlegi helyzetéről.

A királyi gárda visszatért a spanyol bajnoki címért folytatott versenybe, és ezzel szinte párhuzamosan a Wolfsburg kiejtésével bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Zinedine Zidane és a Real Madrid szekere elkezdett igazán futni, akkor is, ha a jelenlegi helyzet gyorsan megváltozhat. Jelenleg tény, hogy egy pont a királyi gárda hátránya a bajnokság tabelláján. Hirtelen ismét felébredt a remény, hogy akár két címet is ünnepelhet a habfehér alakulat a Cibeles téren.

Zizou és csapata egykori csapattársa, Raúl González szerint is jó úton halad. „Véleményem szerint a szezon végén, de még jelen pillanatban sem várhat el az ember többet”, mondta az egykori madridi legenda. A La Ligában Raúl szerint „még sok minden megtörténhet”. A 38 éves spanyol ikon szerint nem szabad elfelejteni, hogy „most minden hibáért drágán fizetnek meg a csapatok”. Az európai porondon a Real Madrid egykori csapatkapitánya szívesen látna ismét a döntőben egy madridi derbit, hasonlóan a 2013/14-es párharchoz. „Remélhetőleg egy újabb madridi döntő lesz. Ez lenne a legjobb a spanyol futballnak, és ez az, amit én is szeretnék. De a Bayern München és a Manchester City nem fogják megkönnyíteni a helyzetünket”, mondta Raúl. 

„Cristiano nem lőne ennyi gólt, ha….”

Az Inter csapatában szereplő Miranda véleménye szerint sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem lenne képes ennyi gólt termelni az olasz bajnokságban, mint jelenleg a Spanyol élvonalban tesznek.

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is rekordokat döntően termelik folyamatosan a gólokat a Spanyol bajnokságban.

Az idei bajnokságban a portugál klasszis már a 31. bajnoki góljánál jár, ezzel vezetve a góllövőlistát.

Azonban az egykori Atletico Madrid játékos, aki jelenleg az Inter színeiben futballozik, sokszor léphetett a két klasszis ellen pályára és elárulta véleménye szerint hiába nagyszerű focisták nem lenne egyértelműen ilyen egyszerű dolguk Olaszországban.

„Két kiváló játékosról van szó, akik fantasztikus eredményeket érnek el mindig. Mégis úgy gondolom, hogy Olaszországban nem termelnék ilyen mennyiségben a gólokat, mivel sokkal fegyelmezettebb védelmek ellen találkoznának. „

Zidane történelmet írt

Az 5:1-es FC Getafe elleni győzelemmel Zinedine Zidane ás csapata beírta magát a Real Madrid történelemkönyvébe.

A királyiak csapatának sikerült trénerükkel 15 bajnoki mérkőzés alatt elérni az 50 rúgott gólt. Ez korábban a 114 év alatt egyszer sem sikerült a királyi gárdának.

Zizou olyan edzőket utasított maguk, mint a korábbi rekorder Manuel Fleitas Solich (48 gól, 15 mérkőzés), Carlo Ancelotti (44 gól, 15 mérkőzés) és John Toshack (43 gól, 15 mérkőzés).

Zidane:”Nem fogadom el, hogy csak a Bajnokok Ligáját nyerhetjük meg.”

Az FC Getafe elleni győzelemről:”Megcsináltuk a mai házi feladatunkat. Minden játékos jól végezte a dolgát, nagyon elégedett vagyok. Holnap estig biztosan egy pontra vagyunk a listavezetőtől. Ez fontos, de mégfontosabb, hogy csak a saját munkánkra fókuszálva végezzük a dolgunkat. Mindig csak a következő mérkőzésre kell gondolnunk, és nem arra, hogy mi történik a végén. Ez a mai győzelem, nagyon fontos volt. Tegnap még aggódtam, de a játékosok ma jó felfogással mentek ki a pályára.”

Karim Benzema teljesítménye: “Karim egy profi játékos, aki a hír után, miszerint nem játszhat a válogatottban, teljesen a Madridra koncentrál. Nekem tetszik, hogy mindig az adott feladatra összpontosít. A mai teljesítménye nagyon fontos volt mindannyiunk számára.”

Isco és James Rodríguez: “Nem egyszerű a helyzet, a pályán egyszerre cask tizenegy játékos lehet. A Wolfsburg ellen nem kaptak lehetőséget, de fontos, hogy jól teljesítsenek, ha pályára lépnek. Ma ez történt. Örülük, hogy mindketten betaláltak és, hogy egészében jól és keményen dolgoztak.

Esély a bajnokságban:”Úgy látom javultak az esélyeink, mivel közelebb kerültünk az első és második helyhez. Ma jó munkát végeztünk, de nem szabad megállni. Szerdán már a Villareal ellen játszunk, aki egy nagyon nehéz ellenfél. Felkell készülnünk, koncentrálnunk kell, mert még nem értünk el semmit.“

Az elérhető címek közötti prioritás:”Nem fogadom el, hogy csak a Bajnokok Ligáját nyerhetjük meg, a bajnokságot nem. Egészen a végéig kell dolgoznunk, küzdenünk. Egyenlő intenzitással kell játszanunk.“

Cristiano Ronaldo állapota:”Jól játszik, Nem szeretnék neki pihenőt adni, mivel nincs rá szüksége.”

Jesé Rodríguez önzetlensége:”Szép gesztus volt, Jesé is be tudta volna rúgni. Egy csapat vagyunk, egy csónakban evezünk, és természetesen mindenki örül Cristiano góljának.”

Keylor Navas jelentősége:”Keylor hátul ugyanolyan, mint Cristiano elől. Elégedett és boldog a mutatott teljesítményével. Bizonyítja, hogy ő a világ egyik legjobb kapusa.”

Mateo Kovačić:”Bizonyos változtatásokat kell végre hajtania. Mateo fontos tagja a csapatnak, a szezon végéig még van idő, ma nem kapott lehetőséget, de talán már a következő meccsen fog.”

Getafe - Real Madrid 1-5 (videó összefoglaló)

Getafe 1-5 Real Madrid

Gólszerzők: Benzema ('29) - Isco ('40) - Bale ('50) - James ('88) - Ronaldo ('92) Ill: Sarabia ('84)

A Real Madrid sikeresen vette a Getafe elleni akadályt.

Keylor Navas:

„Nem volt egyszerű mérkőzés számunkra. A Getafe mindent beleadott, jól játszott. Igyekeztünk folyamatosan koncentrálni és a végén győzni. A passzaink pontosak volta, erre szükség volt boldogok vagyunk, ha jól mennek a dolgok. Nem szabad megállnunk, minden mérkőzést meg kell nyernünk. Nem szabad most feladnunk. Mi vagyunk a Real Madrid és az végsőkig harcolunk.”

„A csapat remek formában van, örülünk, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjutottunk. Nem szabad elbíznunk, magunkat egy nagyszerű ellenféllel csapunk majd össze, mindent bele kell adnunk, ha nyerni akarunk.”

Marcelo:

„A szezon kezdete óta folyamatosan fejlődünk, az volt a célunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat és most azt vesszük észre, hogy előttünk vannak a riválisok. Minden sorozatban megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat. Már nem lesznek könnyű mérkőzéseink, minden ellenfelet komolyan kell vennünk, ha nyerni, akarunk. A szurkolóink nagyszerűek, hogy mindig mellettünk állnak. Sok kritikát kaptunk az elmúlt időszakban, de szépen talpra tudtunk állni és megyünk előre. Nem szabad leállnunk, folytatnunk kell a kemény munkát. Nem szeretnék arról beszélni, hogy a Barcelona vagy épp az Atletico a jobb csapat, mindkettő nagyszerű játékosokból áll, de saját magunkkal kell törődni.”

„Aki eljut idáig a Bajnokok Ligájában, az már egyértelműen nem lehet kiscsapat. Oka van annak, hogy a Manchester City idáig eljutott, szoros mérkőzés lesz.”

„Dunga döntése? Köszönöm ezt a kérdést, de nem szeretnék erről igazán beszélni. Nem vagyok senkire se mérges, már elmondtam, ha szükség van rám és behívnak, a keretbe szívesen megyek, ahogy ezt tettem eddig is, de jelenleg nincs szükség rám a csapatban.”

Lucas Vázquez:

„A rengeteg munka eredménye. A csapat jól játszik remek formában vagyunk így kell tovább folytatnunk. Esélyünk van megszerezni még idén két trófeát, és amíg van, remény addig mi nem fogjuk feladni. Cristiano Ronaldo a világ legjobb játékosa, a csapatnak szüksége van egy jó formában lévő Cristianóra. Ha folyamatosan figyeled edzéseken is csak tanulni tudsz tőle.”

„Nem szabad úgy hozzá állnunk, hogy a Manchester City egy gyengébb ellenfél. Kemény mérkőzés lesz nagyszerű játékosokból áll a csapat, de előnyt kell abból kovácsolni, hogy a második mérkőzésünk hazai pályán lesz.”

Navas tanácsa eredményes volt

A portugál klasszis a Wolfsburg elleni mérkőzésen szabadrúgásból szerezte meg csapata és egyben maga harmadik gólját. A gól előtt meglepő módon Keylor Navas rohant előre és súgott Cristiano fülébe „valamit”.

Mint kiderült ezt súgta Navas.

„Együtt szoktunk edzeni. És nagyon dühös lenne, ha meg tudná, hogy ezt most elmondom, de a tanács az volt, hogy szép lassan fussak neki a labdának, és akkor biztosan gólt fogok szerezni.”

A Királyi Gárda ezzel a góllal jutott tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol is az ellenfele a Manchester City csapata lesz.

Getafe elleni statisztika

Getafe csapatával 2004 óta játszunk a bajnokságban. Eddig összesen huszonhárom mérkőzést játszottunk velük. A két csapat párharcában erősen jobbak vagyunk, mint városi riválisunk. Tizenhat győzelem mellett van két döntetlen is. Persze öt alkalommal vereséget szenvedtünk. Ötvenöt – huszonnégyes gólkülönbség van a javunkra.

Bernabeuban tizenkét mérkőzést játszottunk. Mérlegünk tíz győzelem és egy - egy döntetlen illetve vereséget szenvedtünk. Harminchat, tizenegy a gólkülönbség.

Getafe otthonában tizenegy alkalommal szerepeltünk és ezeken hat győzelmet szereztünk. A madridi kiscsapat hazai környezetében négyszer nyert illetve egyszer döntetlent értek el a csapatok. Tizenkilenc gólt szereztünk és tizennégyet kaptunk.

„Karim élvezi a bizalmam.”

Zinedine Zidane mérkőzés előtti interjúja.

A Getafe elleni mérkőzés:

„Nem kedvelem ezeket a fajtamérkőzéseket, hisz ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy könnyedén sima győzelmet fogunk aratni. A Getafe mindent bele fog adni, új edzőjük van, akivel bizonyítani szeretnének szoros mérkőzést várok. A hangulat biztos remek lesz, nem lesz egyszerű dolgunk. A játékosok felkészültek, igyekszik mindenki kellően koncentrálni a mérkőzésre. A fő cél, hogy győzzünk, nem szeretnénk meglepetésekbe szaladni. Jelenleg a bajnokság harmadik helyét foglaljuk el, nos, a következő célunk egyértelműen már a második hely lesz.”

1 pontra közelíthetik meg a Barcelonát:

„Nem fogom emiatt idegeskedni. Fontos, hogy a saját játékunkra figyeljünk és a saját mérkőzéseinket megnyerjük, utána foglalkozhatunk azzal ki hány pontra van tőlünk. Nem egyszerű a helyzetünk mindenesetre. Akad majd néhány változtatás a csapatban, pár ember pihenőt kap.”

A Manchester City, mint ellenfél:

„Megértem az érdeklődésüket és már válaszoltam ezekre a kérdésekre, és most szeretnék a Getafe elleni mérkőzésre koncentrálni. Ez már az elődöntő lesz itt nincs könnyű ellenfél. Az viszont pozitívum, hogy a visszavágót hazai pályán játszhatjuk. Kemény összecsapásra számítok. A Real Madrid mindig esélyes a végső győzelemre és ez eddig is így volt és ezután sem fog változni. A legjobb teljesítményünket kell mutatni és akkor nem lehet gond.”

Sokan szerencsés sorsolásnak mondják:

„Ez alaptalan, csak gondoljuk bele abba, hogy a Wolfsburg is képes volt kettőt lőni nekünk. Nem szeretnék ilyen mondatokat hallani. Ha tovább szeretnénk jutni a legjobb teljesítményt, kell mutatnunk. Minden ellenfelünk erősnek mondható volt eddig, hisz a Roma, Wolfsburg és most a Manchester City is egy magas kaliberű csapat. Mérkőzésről mérkőzésre kell koncentrálnunk és felkészülnünk. Minden nap fejlődik a csapat és ezt jó látni. Három hét van a Manchester City elleni találkozóig megfelelő felkészülés mellett sikerülhet egy jó eredmény. Láthatják, hogy soha nem adjuk fel, hisz a bajnokságban is 13 pontról csökkentettük 4 pontra.”

A Barcelona gyengélkedése:

„Csak akkor tudunk feljebb lépni a tabellán, ha az előttünk lévő csapatok hibáznak. Keményen dolgozunk, hogy megfelelő állapotban legyünk a szezon végéig. Minden bevethető. Boldog vagyok, mert csapatként sokat léptünk előrébb, és ezt szeretnénk folytatni.  Nem akarok arról beszélni, hogy kik milyen formában vannak és csak a saját csapatomra koncentrálok, akik nagyszerűen teljesítenek. Most nem szabad leállnunk tovább kell folytatnunk a kemény munkát és a végsőkig harcolni.”

Cristiano Ronaldo teljesítménye:

„Cristiano eddig is ilyen volt. Előfordul, hogy nem szerez gólt, de a végén újra formába jön. Nagyon boldog itt és jó kapcsolatot ápol mindenkivel. Csak nézzük meg a viselkedését. Nagyon fontos, hogy mindenki jól érezze magát a csapatnál, ez az edzői stáb feladata is egyben. Pályára fog lépni a Getafe ellen.”

Karim válogatottból való kihagyása:

„Leültem és beszéltem erről Karimmal, megértette és elfogadta a szövetség döntését. Nem szeretnénk nagyon ebbe belefolyni mélyen, de nagyon elkeserítette a játékost. Mindenképpen szeretett volna az EB-n játszani. A legtöbb, amit tehetek, hogy mellette vagyok, és támogatom, egyértelműen élvezi a bizalmam. A legfontosabb hogy folytassa azt a munkát ameddig eddig, hisz nagyon nagy segítség a csapatnak. Benzema egyértelműen csalódott, ki ne lenne az. A Real Madridnak nagyon fontos a hajrá a szezonban, hisz még versenyben vagyunk és ahhoz, hogy sikeresek legyünk egyértelműen a legjobb formában lévő Benzemát szeretnénk látni a pályán.”

 

Benzema reméli, hogy Zidane marad:”Olyan, mint egy nagy testvér”

Előbb győzelem az El Clásicón, majd győzelem a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: a legfontosabb mérkőzéseit eddig Zinedine Zidane a Real Madrid trénereként megnyerte. Nem csoda, hogy Karim Benzema reméli, hogy az elkövetkező időszakban is honfitársával ünnepelheti a sikereket.

100 nap telt el azóta, hogy Zinedine Zidane a Real Madrid első csapatának az edzője lett. Ha az ember Karim Benzemát kérdezi, megtudhatja, hogy a francia csatár szerint a 43 éves trénernek, ennek a többszörösét kell még eltöltenie a királyi gárda kispadján.

„Zizou egy olyan személy, akit nagyon tisztelek. Rengeteg önbizalmat ad nekem. Ahogy szoktam mondani: Olyan, mint egy nagy testvér. Nagyon jól kijövök vele.”, mondta a 28 éves támadó az újságíróknak a Wolfsburg elleni mérkőzést követően.

A habfehérek 9-ese szerint az, hogy a királyi gárda zsinórban hatodszor jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe ebben az évben különösen Zidane-nak köszönhető:”Ez az ő sikere is. Örülök neki, mert megérdemli. Természetesen, hogy maradjon. Be fogja bizonyítani mindenkinek, hogy van olyan jó edző, mint amilyen játékos.”

Hazard tisztázza: „Nem igaz, hogy aláírtam a Realhoz”

Eden Hazardnak előzetes szerződése van a Real Madriddal? Nem, állítja az FC Chelsea támadója a belga ACTV csatornának. „Nem tudom, hogy honnan veszik”, mondja tanácstalanul a 25 éves játékos.

Zinedine Zidane nagyra tarja Eden Hazardot. A kérdés csak az, hogy vajon a francia vezetőedző meg akarja-e, meg tudja-e szerezni a belga játékost. Nemrégiben már felreppentek olyan pletykák, mely szerint már meg is van az aláírt szerződés július 1-től.

„Ez nem igaz. Nem tudom, hogy honnan veszik”, állította a 25 éves belga játékos. Ebben a pillanatban én a Chelsea játékosa vagyok, és itt fogom befejezni a szezont. Utána újabb négy évre szóló szerződésem van. Itt vagyok, és az egyetlen dolog, amit szeretnék az, hogy minél előbb visszatérjek a pályára”, mondta a kékek 10-ese.

Real Madrid - Wolfsburg 3-0 (videó ósszefoglaló)

Végeredmény:
Real Madrid 3 - 0 Wolfsburg

Gólszerző:
Ronaldo (16',17',77')

A Wolfsburg ellen sem játszott: James menekülni fog?

James Rodríguez vesszőfutása tovább folytatódik. Az Eibar elleni mérkőzésen átélt parányi sikerélmény után, az igazán fontos Bajnokok Ligája találkozón a kolumbiai játékos egy perc játéklehetőséget sem kapott. A jelek egyre inkább arra mutatnak, hogy James távozni fog. A Real Madrid korábbi középpályása szorít neki.

A 2014-es Világbajnokság gólkirálya a sztárokkal teletűzdelt Real Madridban háttérbe szorult. Nélkülözhetővé vált- talán ez lehet a legrosszabb érzés a számára.

James Rodríguez egy újabb meghatározó mérkőzésen volt csendes szemlélődő. Felmerül a kérdés: vajon a második szezonja a királyi gárdánál egyben az utolsó is lesz?

Az angol EXPRESS újság információi szerint a Manchester United a nyáron hajlandó lenne 75 millió eurót fizetni a habfehér egyesületnek a 24 éves játékosért. Az összeg a jól informált spanyol újságíró, Guillem Balagué szerint több, mint elgondolkodtató a klub számára:”Ésszerű áron a Real szívesen eladná”, állítja Balagué a SKYSPORTS-nak.

Clarence Seedorf, a korábbi Real Madrid játékos a Marcának beszélt a kolumbiai helyzetéről:”Egy olyan játékos, mint ő nem veszíti el az önbizalmát. Egy futballistának nem hiszem, hogy ez problémát jelent. Továbbra is maximálisan fel kell készülnie, és várnia a lehetőségre”, mondta Seedorf.

A kolumbiai középpályás Carlo Ancelotti távozásával és Rafael Benítez érkezésével elveszítette bombaformáját, amit Zinedine Zidane keze alatt sem sikerült még visszanyernie. 

Zidane: „A földön kell maradnunk.”

Zinedine Zidane:

„Sosem egyszerű semmi sem a futballban. A földön kell maradnunk, ahogy eddig nem szabad magunktól most elszállni. Igyekeztem mindig játékosként is jól kezelni a szituációkat, és edzőként is ez a célom. Tudom, hogy nem egyszerű a játékosoknak, de most még jobban oda kell figyelnünk a továbbiakban, hisz még ennél szorosabb mérkőzések is várhatnak ránk.”

Hogy Cristiano Ronaldo? Nem tudom, mi újat tudnék mondani, ő a legjobb játékos a világon. Egy nagyszerű játékos és tudja, hogy a csapattársai nélkül nem tartana itt. Természetesen kiemelkedő teljesítményével felhívja a figyelmet magára, hisz nem mindenki képes egy ilyen kaliberű mérkőzésen mesterhármast szerezni.”

Marcelo:

„Egy tökéletes este volt, nagyszerűen érezzük magunkat. Mindannyian tovább szerettünk volna jutni, és ezért mindenki megtett mindent. Hálásak lehetnek, hogy ilyen szurkolóink vannak, hisz nélkülük nem sikerült volna megfordítani a párharcot. Fantasztikusak voltak.”

Sergio Ramos:

„Csodálatos volt a hangulat az elejétől fogva. Nincs még egy ilyen stadion ilyen szurkolókkal. Megígértük a szurkolóknak, hogy mindent megteszünk és így is lett. A mérkőzésen a szurkolók számunkra a 12. embert jelentették.”

„Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, voltak, akik nem hittek már bennünk, de a mérkőzés a mi kezünkben volt. Cristiano is ember van olyan időszak, amikor kevésbé megy neki és van olyan, amikor minden. Azonban el kell ismerni, hogy az egyik legfontosabb játékosa a csapatunknak egyértelműen.”

Cristiano Ronaldo:

„Örülök a győzelemnek sikerült jól teljesítenem a mérkőzésen, azonban volt már jobb meccsem a Bajnokok Ligájában.”

„Egy tökéletes estét akartunk és az is lett. Jól indultunk meg a mérkőzés elején, remekül sikerülte a letámadásaink is. A szurkolók hihetetlenek voltak, ahogy ez az egész este fantasztikus volt.”

„Sok kritika ért az elmúlt időszakban főleg a szezon eleji formámról,a mik őszintén szólva jogosak is voltak, hisz nem ehhez szoktak hozzá a rajongóim. Akadtak különböző problémáim, nehézségeim, de nem szeretnék magyarázkodni inkább, próbálok bizonyítani, és ismét a csúcsformámat mutatni. Remekül érzem magam, és még nincs vége a szezonnak.”

Getafe - Real Madrid

Liga BBVA, 33. forduló

2016.04.16. (szombat)

16:00 / Sport 1

A Marca összegyűjtött 10 okot, ami miatt a Real Madrid nevethet a végén

A spanyol Marca sportlap 10 pontban összegyűjtötte az érveket a Real Madrid továbbjutása mellett.

1., Mindig nehéz vendégként szerepelni a Santiago Bernabéu stadionban, főleg ha egy csapat nincs hozzá szokva az ilyen csatákhoz.

2., Mióta Zinedine Zidane az edző hazai környezetben szinte verhetetlen a Királyi Gárda. Csak az Atletico volt képes megállítani a habfehéreket az otthonukban, ahonnan olyan erős csapatok is, mint például a Sevilla, Celta Vigo is vereséggel távoztak.

3., Dante és Naldo a két középső védő a levegőben ugyan nagyon jók, de a földön lassabbak és körülményesebbek

4., Ricardo Rodríguez feljövetelei veszélyesek lehetnek mindkét félre, hisz a felfutásai következtében nagy űrt hagyhat maga után hátul.

5., A Bale - Carvajal páros megállíthatatlan tud lenni. Félelmetesen tudják uralni a jobboldalt és akár Draxlert még extra erőfeszítésekre is kényszeríthetik.

6., Draxler meglepetést okozott az első mérkőzésen, de ezek után a Real Madridnak lehetősége volt felkészülni rá.

7., Keylor Navas magabiztosságot tud nyújtani a védelem mögött, ami kulcsfontosságú lehet.

8., Carlo Ancelotti már elmondta egyszer: „Cristiano Ronaldo nem része a rotációs rendszernek, mert ha ő játszik az mindig veszélyt hordoz magában.” A portugál klasszis eddigi mérlege 9 mérkőzésen 13 gól.

9., Zidane azt akarja a csapatától, hogy gyakoroljon nyomást a Wolfsburg-ra a középpályán, arra kényszerítve az ellenfelet, hogy ne lépjék át a saját térfelüket.

10., Amennyiben a felsorolt kilenc pont és a pályán lévő 11 játékos még nem lenne elegendő, Zidane olyan játékosokat tud becserélni, mint például Isco, James, Jesé vagy épp Lucas Vázquez.

Zidane optimista: „Az, amit látok a játékosok arcán leveszi rólam a nyomást”

A visszavágóról a Wolfsburg ellen:”Mindenki szeretne megtapasztalni egy ilyen BL-napot. Természetesen jobb lett volna, ha az első mérkőzést megnyerjük. Most az adja a nehézséget számunkra, hogy még az előző meccsel kapcsolatos érzelmek bennünk vannak, de ezt a kihívást meg kell oldanunk nekünk, nekem és a játékosoknak. Meg akarjuk fordítani a mérkőzést, a győzelem mindig sokkal szebb, ha meg kell érte küzdeni. Ez egy fontos mérkőzés, ezt tudjuk mind: Ti is, mi is és a szurkolók is. Ez világos. Hideg fejjel kell játszanunk, mivel ez nem egy olyan mérkőzés, amit 10-15 perc alatt le lehet zárni. Persze, sokat nehezítene a helyzetünkön, ha kapnánk egy gólt. Akár ez is megtörténhet, ez egy ilyen játék. Az első perctől kezdve koncentrálnunk kell.”

Trénerként ez az első komoly téttel bíró mérkőzése? :”Nem, nem ez az első komoly mérkőzésem. Volt már több ilyen. Minden mérkőzés fontos. Érzek-e nyomást? Annyit, mint bármelyik mérkőzésünk előtt. Nem aggódom amiatt, amit véghez kell vinnünk.  Koncentráltak, határozottak vagyunk, és ez az, ami számít. Ezt látom a játékosok arcán, és ez leveszi rólam a nyomást.”

A támadás és a védekezés egyensúlya:”Tudjuk, hogy nem szabad több gólt kapnunk. Ezt mi mind tudjuk. Mi vagyunk hátrányban. Úgy gondolom a Wolfsburg intenzíven fog kezdeni. Ők is tudják, mi a tét számukra. Nekünk is erősen kell kezdenünk. Fontos, hogy harcoljunk, de ennél is fontosabb, hogy játszunk.”

Játékvezetői ítéletek:”Nem fogok a játékvezetővel foglalkozni. Nem tettem ezt az első mérkőzésen sem, és most sem fogom. A bíró a legjobb tudása szerint fogja végezni a munkáját.”

Karim Benzema:”Teljesen egészséges, volt ugyan egy kis problémája, de szerencsére jól van. Felkészült mérkőzésre.”

2001-2002-es negyeddöntő a Bayern München ellen, még játékosként:”Nem emlékszem pontosan. Arra emlékszem, hogy végül megnyertük a párharcot. Ez a klub mindig is képes volt felállni nehéz helyzetekből. Ezt kell nekünk is tenni a holnapi mérkőzésen. Talán tényleg ez lesz a legfontosabb mérkőzés a szezonban. Mi készen állunk.”

Sokat kell beszélni a játékosokkal a holnapi mérkőzés fontosságáról?:”Úgy gondolom, hogy nem. Mi összetartunk, ez jó. A játékosok tudják, hogy mi vár rájuk, és mi a feladatuk. Ami a leginkább foglalkoztatott engem az elmúlt két napban, az a játékosok arca. És az nagyon koncentrált. Ez leveszi rólam a nyomást. Meg kell fordítanunk az állást, de erre 90 percünk van, és nem 5. A lényeg a türelem. A labdarúgás tele van váratlan fordulatokkal. Most erről nem akarok sokat beszélni, de ott van például a bajnokság. Az El Clásico előtt 13 pont volt a hátrányunk, most 4. Ettől szép a futball. „

Hozzáállás, filozófia:”A Madrid sosem kész a kiesésre. Mindig a győzelem a cél, egyre több és több. Ez a klub nyerte történelme során a legtöbb európai kupát, nem véletlenül. Mindig nyugodt és optimista vagyok, játékosként is ezzel a hozzáállással értem el a legtöbb sikert. Az emberek azt akarják látni, hogy a csapat jól játszik, és meggyőződésem, hogy ezt fogják látni.

Szurkolók:”Mi igazán tudjuk, hogy milyen fontosak. Itt, ebben a stadionban különösen azok. Én csak azt akarom tőlük kérni, amit mindig, hogy az elsőtől az utolsó percig szurkoljanak. A játosok tudják, hogy a szurkolók sok mindent tudnak befolyásolni. Ez egy különleges klub.”

Casemiro kezd? :” Meglátjuk. Casemiro képes egyensúlyt teremteni. Ő egy olyan játékos, aki hatékonyan védekezik. Tudjuk, hogy fontos a támadás is. Amikor nálunk a labda, egy lépéssel előre kell gondolkodnunk.  Casemiro képes erre.”

Cristiano Ronaldo hisz a továbbjutásban:” Egy varázslatos este lesz”

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján nem lesz egyszerű dolga a Real Madridnak, miután idegenben 2:0ás vereséget szenvedett a Wolfsburg ellen. A blancóknak a Santiago Bernabéu stadionban lesz lehetőségük kárpótolni a szurkolóikat. Cristiano Ronaldo a Real Madrid Tv-nek adott interjúban beszélt a keddi mérkőzésről.

Spanyolország fővárosa Bajnokok Ligája-lázban ég. Kedden lesz a várva várt visszavágó a Wolfsburg ellen. A feladat adott: tovább kell jutni.

Az öltözőben a motiváció hatalmas, erről beszélt a BBC tagja: „Jó játékkal nyerni fogunk. 11 játékossal a pályán, néhányan a kispadon, és 80 ezer emberrel, akik támogatják a csapatot. Ezt szeretném látni, mivel a szurkolók támogatása nagyon nagy pluszt adna nekünk. Remélem, hogy egy varázslatos este lesz, én nagyon bizakodó vagyok. A csapat magabiztos, az edzőnk hisz bennünk, remélem a szurkolóink is így éreznek. Kedden egy varázslatos estének kell lennie.”

A háromszoros Aranylabdás szerint a csapatnak a jó fizikum, az ész, a szív és a szurkolók támogatásának a keverékére van szüksége:” Minden részlet fontos”, mondja a 31 éves játékos:”A pályán 90 percen át kell futni, harcolni. Persze könnyebb számunkra, ha a szurkolók segítenek és támogatnak bennünket. Lesznek pillanatok, amikor nem szabad elveszítenünk a fejünket.”

A portugál meggyőződése, hogy a mérkőzés végén nem a Wolfsburg, hanem a Real játékosai fognak bekerülni a legjobb négy csapat közé:”A továbbjutás a cél, így a végén mi, a játékosok és a szurkolók is boldogan hagyhatnánk el a stadiont.” Cristiano Ronaldo egy üzenetet is megfogalmazott a szurkolóknak:”A kedd este tökéletes lesz, varázslatos. A Ti támogatásotokkal, mi mindent bele fogunk adni a pályán és továbbjutunk. Hala Madrid!”

Ibrahimovic Ronaldóról: „A legjobb játékos a pályán”

Zlatan Ibrahimovicnak óriási az egója. Azonban még neki is van példaképe, akire felnézett. Paris St. Germain 34 éves svéd szupersztárja fiatal korában Ronaldo Luis Nazário de Limára, a Real Madrid egykori brazil csatárára nézett fel.

„Ibrakadabra” az UEFA hivatalos oldalának adott interjúban beszélt Ronaldóról:”Számomra Ronaldo volt a legjobb és legsokoldalúbb játékos a világon. Ahogy és amilyen sebességgel járatta a labdát, lenyűgöző volt. Még soha senki nem tért vissza úgy, ahogy ő. Ezért ő egy jelenség volt.”

Simán nyerni tudott a Real Madrid hazai pályán – összefoglaló

A La Liga 32. fordulójában a Real Madrid hazai pályán fogadta az Eibar csapatát. A Királyi Gárda nagyon gyorsan eldöntötte a mérkőzést és ezzel, nyugodtan visszább vehettek a keddi Wolfsburg mérkőzés előtt.

Miután hét közben egy csúnya Wolfsburg 2-0-s vereségbe szaladt bele Zidane legénysége, a tegnapi mérkőzésen már egy könnyebb ellenféllel nézhetett szembe. A Real Madrid már az első húsz percben James, Lucas Vázquez és Cristiano góljával 3-0 arányban vezettek. Majd még a szünet előtt Jesé is betalált, aki akkor még nem tudtok, de beállította a végeredményt is 4-0.

A keddi Wolfsburg elleni mérkőzés negatív hőse a szurkolók szemében Danilo volt és ezt most ki is mutatták a szurkolók, hiszen minden egyes labdaérintésnél hosszas füttyszó kísérte a brazil védőt.

Az Atletico Madrid csapata továbbra is előttünk maradt, miután az Espanyol otthonában nyerni tudtak 3-1 arányban. Míg a másik nagy ellenfelünk az FC Barcelona vereséget szenvedett a Real Sociedad csapatától 1-0.

Tehát a Barcelona négy ponttal van jelenleg előttünk, míg az Atletico Madrid egy pontra.

Hala Madrid!

Real Madrid - Eibar 4-0 - videó összefoglaló

Végeredmény:

Real Madrid 4 - 0 Éibar

Gólszerzők:James (5'),Lucas Vázquez (18'),Cristiano Ronaldo (19'),Jesé (39')

Real Madrid - Eibar 4-0 - Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Tartalékos felállás az Eibar elleni mérkőzésen: „Nagyon jól játszottak a kezdetektől. A végén a játék intenzitása kicsit csökkent, de ez normális is. Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal. Nem hiszem, hogy sok minden változott volna. Voltak olyan játékosok a pályán, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, vagy cserék voltak, és voltak olyanok, akik kaptak egy kis pihenőt. Egyszerre csak tizenegy játékos játszhat, csodálatos, hogy milyen nagyszerű játékosaink vannak.”

Danilo kifütyülése:„Itt már szinten minden játékost kifütyültek. Természetes, hogy zavarja, de Danilo egy profi, aki tudja, hogy kell ezt kezelni. Ő jól dolgozik, mi mindannyian szeretjük őt. Kár, hogy nem lőtt egy gólt. Nekünk viszont ettől kezdve a keddre kell koncentrálnunk, el kell felejtenünk ezeket a gondokat.”

Carvajal Danilo csere a 63-ik percben: „Én akartam a cserét, hogy Carvajal pihenhessen egy kicsit. Kedden majd kiderül, kik lesznek a kezdőcsapatban. Többet erről most nem fogok beszélni.”

Cristiano Ronaldo nem kapott pihenőt: „Úgy terveztük, hogy Cristiano is kap 15-20 perc pihenőt, de a végén Jesé érzett némi fájdalmat, így inkább az ő lecserélése mellett döntöttünk. Cristiano pedig feljebb lépett. Nincs ezzel gond, akár többet is tudna játszani, mint 90 perc.”

Wolsburg elleni Bajnokok Ligája mérkőzés: „Tudjuk mi a tét kedden, és azt is tudjuk, hogy hogyan kell játszanunk. Nem lesz egyszerű mérkőzés, két gólos hátrányban vagyunk. Most pihenni fogunk, majd felkészülünk a keddre, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Nagyon nehéz lesz, de képesek vagyunk rá.”

A madridisták támogatása kedden: „Nem szeretném a közönséget felidegesíteni. Szeretném, ha a szurkolók az elejétől a végéig biztatnék a játékosokat. Mindannyian tudjuk, hogy mi múlik a keddi mérkőzésen. Nem szeretnék többet mondani. Mindent meg fogunk azért tenni, hogy kedden a szurkolóink büszkék legyenek ránk.”

 

 

Real Madrid - Wolfsburg

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

2016.04.12. (kedd)

20:45 / 

Javítási lehetőség… Előzetes: Real Madrid – Eibar

Az Eibar az előző fordulóban a Villareal csapatát fogadták hazai környezetben, ahol a vendégek 2-1 arányban múlták felül Mendilibar együttesét. Az Eibar a 22. percben Ander Capa megpattanó lövésének hála még vezettek, de 13 perccel később jött Adrian aki egalizált. A szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok. Mindössze öt perc kellett Marcelino együttesének a vezetés megszerzéséhez: egy óriási védelmi hiba következtében a labda Soldado elé került, aki hidegvérét megőrizve közvetlen közelről lőtt a kapuba, amivel a Sárga Tengeralattjárók megfordították a mérkőzést, és hazavitték a három pontot.

A Real Madrid egy héttel ezelőtt a Barcelona vendégeként lépett pályára, ahol Zidane együttese 2-1-es győzelmet aratott. A Klasszikus első találatát a katalánok védője, Gerard Piqué szerezte az 56. percben egy szögletet követően. A madridiak válaszára mindössze hat percet kellett várnia a publikumnak, amikor Kroos passznak szánt labdája pörgött fel Jordi Alba lábán, amit Benzema egy zseniális mozdulattal juttatott Bravo kapujába. A madridiak megérezték, hogy lehet még itt keresnivalójuk és helyzetek kidolgozásáig el is jutottak. Sőt… egy baloldali beívelést követően Bale fejesét nem adta meg a játékvezető, mivel a walesit szabálytalannak ítélte meg Jordi Albával szemben. A 83. percben úgy tűnt, hogy megpecsételődött a madridiak sorsa: Sergio Ramos egy rossz ütemű szerelési kísérletét szabálytalannak vélte a bíró, így a vendégek kapitányát idő előtt zuhanyozni küldte. Két perccel a rendes játékidő vége előtt jött a hidegzuhany a Barcának: Dani Alves számított el egy beívelt labdát, amit Ronaldo mellel maga elé tett, és az ötös sarkáról Bravo lábai között a kapuba juttatott, így a Blancok elvitték mind a három pontot a Nou Camp-ból.

Az Eibar jelenleg a tabella 9. pozícióját foglalja el 38 megszerzett ponttal, amihez 43 lőtt és 44 kapott gól párosul. A csapat legeredményesebb játékosa Baston, aki eddig 17 találatot jegyzett a lejátszott 31 mérkőzésen. Mögötte Enrich 6-tal, valamint Adrian 4-gyel vette ki a részét a csapat 43 lőtt találatából. A madridi alakulat a harmadik pozícióban tanyázik 69 egységgel. Nem lehet meglepő, ha a Királyi Gárda lőtte eddig a legtöbb gólt a bajnokságban, szám szerint 89 találatot jegyzett eddig a fővárosi csapat. A csapat legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo, aki eddig 29 alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját. A portugál klasszis mögött Karim Benzema és Gareth Bale tanyázik a képzeletbeli dobogón. Előbbi 21-et, utóbbi pedig 15 találatot jegyzett eddig. Hárman összesen 65 gólt szereztek a bajnokság folyamán, ami a csapat góljainak 73%-át teszi ki.

A madridiak kezdőjében számos változást figyelhetünk majd meg az eddigiekhez képest. A kapuban ezúttal Kiko Casilla kaphatja meg a lehetőséget, Zidane irányítása alatt először. A védelem jobb szélén a Barcelona elleni találkozóhoz hasonlóan Dani Carvajal szerepelhet, míg a védelem közepén összeállhat a Pepe-Nacho páros, ugyanis Ramos eltiltását tölti, míg Varane sérülés miatt kénytelen kihagyni a mai találkozót. A bal bekk pozícióját ezúttal is Marcelo töltheti be. A középpálya hármasa is nagyban átalakulhat, ugyanis James és Isco is megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra. A középpálya harmadik játékosa ezúttal is Casemiro lehet, aki Zidane egyik kedvencévé nőtte ki magát az utóbbi időben, nem véletlenül azt hozzá kell tenni.  A támadó szekcióban biztosan nem lesz ott Benzema, aki a hétközi Bajnokok Ligája találkozón szenvedett térdsérülést. A francia helyét Lucas Vazquez veheti át. A támadó trió így nézhet majd ki: Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Pepe, Nacho, Marcelo – Isco, Casemiro, James – Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale

Real Madrid – Eibar, La Liga 32. forduló
2016. április 8. 16:00
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport 2

„Meglátom, hogy tudunk e egy szívességet tenni a Real Madridnak.”

Illara aki a Real Sociedad csapatában mutatta meg igazán a tehetségét, amikor is a 2012-13-as szezonban a Sociedad csapata a bajnokság negyedik helyén végzett és ez nagyban köszönhető volt a spanyol fiatal középpályásnak. Ekkor a csapat története során először volt résztvevője a Bajnokok Ligájának.

2013-ban a Real Madrid hatéves szerződést íratott alá baszk védekező közpályással, akinek az átigazolási ára 38,9 millió euró volt.

Azonban nem váltotta be Madridban a hozzá fűzött reményeket, így két év elteltével Illara visszatérhetett a Real Sociedadba, ahol korábban igazán sikeresnek mondhatta magát.

„2 évet töltöttem a Real Madrid csapatánál és nem tudom sajnos miért, de a dolgok egyáltalán nem úgy sikerültek, ahogy elterveztem. De jelenleg nagyon boldog vagyok itt. Meglátom, hogy tudunk e egy szívességet tenni a Real Madridnak, amikor is pályára lépünk a Barcelona ellen.” – mondta Asier Illarramendi aki jelenleg Real Sociedad játékosa.

Zinedine Zidane: „Tudtam, hogy mire vállalkozom, amikor elfogadtam a csapat irányítását”

„Keményen fogunk pályára lépni, nem fogunk egy csepp esélyt sem adni az Eibarnak, utána pedig gondolhatunk a Bajnokok Ligájára. Természetesen tiszteljük az ellenfelünket, tudjuk, hogy nagyon jó labdarúgókból álló gárda érkezik hozzánk, de tisztában vagyunk vele, hogy mit kell tennünk a győzelem érdekében.”

„Nem hinném, hogy a szurkolók rossz fogadtatásban részesítenek majd bennünket. Kedd este a szezonunkért lépünk pályára, ezzel mindenki tisztában van. Nem lesz egyszerű a visszavágó, de én pont ezt a nehézséget szeretem. Úgy vélem néha a szurkolók is így vannak ezzel. Senki nem számított arra, hogy 2-0-s vereséggel fogunk visszatérni Németországból, de ilyen a futball. Ami már megtörtént, azzal nem tudunk mit csinálni. Meglesz az esélyünk a maguk javára fordítani a párharcot.”

Cserék és sérülések: „Cristiano biztosan pályára fog lépni az Eibar ellen. Lesznek változások a csapatban, de egyelőre csak a soron következő találkozóra szabad koncentrálnom. Csak a bajnoki után fogok a keddi visszavágóra gondolni.”

Saját jövőjéről: „Egy edző minden mérkőzésen az állásáért játszik. Tudom, hogy mit jelent ezt a csapatot irányítani, tisztában vagyok a rám háruló felelősséggel, de én nem így gondolkodom. Ez a munkám nap, mint nap és élvezem, hogy ezt csinálhatom. Motivál és hajt engem, hogy minél jobb lehessek ebben a szakmában. Tudtam, hogy mire vállalkozom, amikor elfogadtam a csapat irányítását. Nem tudom, hogy mi lesz a szezon végén, de nem is aggódom miatta.”

Bajnokok Ligája: „Rövid időn belül két gólt kaptunk, ami a mi hibánk. Ezután már nem tudtuk megfordítani a találkozót, de ez már a múlt. Most csak az Eibar elleni bajnokira szabad gondolnunk. Nem szabad sokat rágódnunk a vereségen, a munkánk az utóbbi időben jó volt, ezt bizonyítja, hogy sikerült legyőznünk a Barcelonát, ráadásul a saját stadionjukban, de ez mindössze három pontot jelentett a csapatnak. A játékosok tudják, hogy mi történt Németországban, és azt is tudják, hogy mit kell tenniük.”

Danilo szerepeltetése: „Nem bántam meg, hogy a kezdőbe neveztem őt. Elfogadom a felelősségem a történtekkel kapcsolatban, de Danilo nem játszott olyan rosszul, ahogy azt az emberek mondják. Mindent nagyon gyengén csináltunk, így pedig nehéz kiemelni egy-egy játékost.”

A spanyol bajnokságról: „Világos, hogy több botlás nem fér már bele. Az Eibar ellen is a győzelemre fogunk koncentrálni, ahogy minden összecsapásunkon. Nem fogok belemenni abba, hogy megnyerhetjük-e a bajnokságot vagy sem, most csak az számít, hogy ne veszítsen több pontot a csapat.”

Továbbra is Aubameyang jövője a kérdés

Rengeteg hír jelent már meg arról, hogy a nyár folyamán a Real Madrid csapata erősen gondolkozik azon, hogy leigazolja a Dortmund remek formájában lévő csatárát Aubameyangot. Nos, ezt a németek vezérigazgatója cáfolta.

A Dortmund vezérigazgatója Hans-Joachim Watzke úgy gondolta itt az ideje, hogy megszólaljon azokkal a hírekkel kapcsolatban, miszerint a Királyi Gárda már készül leigazolni Pierre-Emerick Aubameyang-ot.

Maga a csatár nyilatkozatában ismerte be nemrég, hogy hatalmas álma teljesülne, ha a Real Madridban léphetne pályára egyszer. Természetesen az újságíróknak ennyi elég is volt és megindultak a pletykák, és már azt is lehetett olvasni, hogy hamarosan meg is egyezik a két fél az átigazolásról. Azonban a vezérigazgató állítása szerint ezeknek a híreknek egyáltalán nincs semmi alapjuk.

„Az hogy Aubemayang álma a Real Madrid, az még nem jelenti azt, hogy a Real Madrid is szeretné egyből leigazolni, ha így lenne, már tudnék róla. Remek kapcsolatot ápolok a Real Madrid elnökével Florentino Pérezzel, és ha már szerette volna leigazolni, akkor már mondta volna, ebbe biztos vagyok. Nemrégiben hosszabbítottunk a csatárunkkal 2020-ig és a szerződésben nem szerepel kivásárlási ár. Mindenki azt szeretné, ha itt érné el sikereit továbbra is.”

Eibar elleni keret
Kapusok: Casilla, Rubén Yáñez, Craninx.
Védők: Pepe, Nacho, Marcelo, Carvajal, Arbeloa, Danilo.
Középpályások: Kroos, James, Bale, Kovacic, Casemiro, Isco.
Támadók: Cristiano Ronaldo, Borja Mayoral, Lucas Vázquez, Jesé.
„Ramos és Pepe is úgy játszott, mint két tapasztalatlan újonc.”

Steve McManaman meglepődöttségét fejezte ki a Wolfsburg vereség után, és elárulta főleg Danilo és Marcelo játéka okozta a legnagyobb megdöbbenést számára. Majd hozzátette a vereség a játékosok és az edző hibája is egyben.

Steve McManaman dühösen reagált a mérkőzés utáni eseményekre, hisz véleménye szerint buta hibákat ejtett a Real Madrid védelme.

Az első félidőben már kétgólos hátrányra növelő Wolfsburg előnye már-már a kiesés szélére sodorta a Királyi Gárdát és ezzel felmerült egy újabb kupa nélküli szezon sorsa.

Steve, aki még volt csapattársa is jelenlegi francia edzőnknek, elárulta ő két okot is tudna a vereség egyik okára és azok pedig Danilo és Marcelo.

„Szörnyűek voltak, de tényleg. Amennyire oda tették magukat a szombati mérkőzésen, annyira elengedték ezt a mai mérkőzést. – mondta a BT Sportsnak.

„A két szélső tehát borzalmasan teljesített ezen nincs is mit vitatni, azonban Ramos és Pepe is úgy játszott, mint két tapasztalatlan újonc. Teljesen meglepett ez a játék, én egy teljesen más játékot képzeltem el, ahol a Real Madrid uralja a mérkőzést.”

„Zidane az oldal vonalnál csak reménykedett, hogy összejöjjön valami. Úgy tűnt mintha, a pályán egyáltalán nem gondolkodtak volna csak mentek a saját fejük után. Nem lehet teljesen ezt a vereséget Zidane nyakába varrni, hisz véleményem szerint hasonló szellemben próbálta felküldeni őket, mint a Barcelona ellen, csak most egyszerűen nem hallgattak rá.”

A visszavágó április 12-én lesz, ahol is a Real Madrid hazai pályán dönthetik el a továbbjutás sorsát.

Wolfsburg - Real Madrid 2-0 (Videó összefoglaló)

Végeredmény:
Wolfsburg - Real Madrid 2:0

Gólszerzők: Rodríguez, Arnold

Real Madrid - Eibar

Liga BBVA, 32. forduló

2016.04.09. (Szombat)

16:00 / Sport 1

738 perc után szakadt meg Keylor Navas elképesztő rekordja!
Csapatunk Costa Rica-i hálóőre, Keylor Navas elképesztő rekordja szakadt meg a VFL Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.  Keylor portáját 738 perc után vették be először, pályafutása 8. Bajnokok Ligája mérkőzésén kapta meg első góljait.  Navas így is elképesztő teljesítményt nyújt a szezonban, és ezzel a több mint 7 meccses kapott gól nélküli sorozattal  az ő nevéhez fűződik a BL történelmének 2. leghosszabb kapott gól nélküli sorozata!  Gratulálunk, Navas! A srácok pedig jövőhéten visszavághatnak a németeknek! 
 
Meglepetés: Wolfsburg – Real Madrid 2-0

Cristiano Ronaldo már a 2. percben gólt ünnepelhetett volna, azonban a bíró érvénytelenítette les matt.

Az első tíz perc Real nyomással telt akadtak helyzetek itt is ott is, azonban egyelőre hárítottak a kapusok. Majd jött egy váratlan fordulat Schürle okozott problémát a Királyi Gárda játékosainak és Casemiro lépett oda a tizenhatoson belül neki, és a bíró büntetőt ítélt. Rodríguez állt a labda mögé, aki magabiztosan szerezte meg a vezetést.

Hiába voltak a madridi kísérletek nem sikerült betalálni, és a 25. percben egy kínálkozó lehetőséget kihasználva Arnold a 25. percben tovább növelte a hazai csapat előnyét.

A Királyi Gárda védekezése koránt sem volt a helyzet magaslatán a mérkőzésen és ezt rendre meg is próbálta kihasználni a hazai csapat a továbbiakban is. A Királyi Gárda is próbálkozott nyomást gyakorolni, azonban nem sok sikerrel. Tovább folytatódott a Real szerencsétlensége Benzema a 41. percben megsérült és cserére kényszerült.

A második félidőben Cristiano és a madridi csapat folyamatosan próbálkozott helyzeteket kialakítani, azonban gólt egyszer sem bírtak szerezni. A Wolfsburg csapata is próbálkozott ismét kihasználni a helyzetét és növelni esetlegesen még jobban az előnyét, ám a hátralevő időben már egyik csapat sem tudott gólt szerezni.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének bátran kijelenthetjük legnagyobb meglepetése eddig ez a mérkőzés. Nincs könnyű helyzetben a habfehér gárda, hazai pályán vigyázniuk kell, hisz egy kapott gól már végzetes is lehet számukra.

Német kiruccanás… Előzetes: Wolfsburg – Real Madrid

A Wolfsburg csapata a Bajnokok Ligája előző körében a Gent csapatát kapta ellenfélnek, vagyis talán a leggyengébbnek titulált csapatot. A belga kiruccanás igencsak jól sikerült a német alakulatnak: az első félidő 44. percében Draxler megszerezte a vezetést a vendégeknek. A második játékrész első tizenöt percében további két gólt szereztek Draxler illetve Kruse révén, így eldőlni látszott a továbbjutás kérdése. A mérkőzés vége előtt 10 perccel aztán éledezni kezdtek a hazaiak is: Kums szépíteni tudott, majd a rendes játékidő vége előtt mindössze egy perccel, a csereként beálló Coulibaly szorossá tette a végjátékot. Ezzel a győzelemmel a Wolfsburg óriási lépést tett a negyeddöntőbe jutáshoz, de nem szabadott elfelejteni, hogy van még egy visszavágó.

A németországi második összecsapást az előző győzelemnek köszönhetően a Wolfsburg várhatta kedvezőbb helyzetből, de mivel ez a Bajnokok Ligája, itt bármi megtörténhet. Ezen a párharcon sok említésre méltó dolog nem történt, legfeljebb annyi, hogy Schürrle a 74. percben eldöntötte a mérkőzést, ezzel együtt a továbbjutást is a német gárdának.

A Real Madrid a nyolcaddöntőben az AS Roma csapatával volt kénytelen megküzdeni a negyeddöntőbe való szereplés jogáért. Az odavágót Rómában rendezték, ahol a Farkason bizonyára abban bíztak, hogy legalább egy döntetlent sikerült elérni a spanyol együttessel szemben, ennek ellenére a madridiak, ha nem is simán, de magabiztosnak mondható 2-0-val tértek vissza a fővárosba. A Blancok találatait Cristiano Ronaldo, valamint a csereként pályára lépő Jesé Rodriguez szerezték. A magabiztos előny tudatában nyugodt szívvel várhatta a visszavágót Zinedine Zidane csapata.

A párharc második felvonásának első játékrészében megvolt a Roma esélye arra, hogy meglepetést okozzanak, ám helyzeteiket nem tudták kihasználni. A futball íratlan szabályának megfelelően a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ráadásul kétszer: a 64. percben Ronaldo révén, majd négy perccel később James vette be az olaszok kapuját, így egy sima 4-0-val sikerült kvalifikálnia magát a Királyi Gárdának a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Wolfsburg a legutóbbi bajnokiján a Leverkusen csapatához látogatott el, a Bundesliga 28. fordulójában. Dieter Hecking csapata nagyon sima 3-0-s vereségbe szaladt bele a Gyógyszergyáriak ellen, ahol a korábbi Real-támadó, Javier „Chicharito” Hernández megszerezte a szezonbéli 15. találatát.

A Real Madrid szombaton a Barcelona ellen lépett pályára a katalánok stadionjában, ahol egy óriási végjátékkal végül a fővárosiak tudtak győzni 2-1 arányban, így megtörve egy 39 mérkőzésből álló veretlenségi szériát. A győztes találatot Cristiano Ronaldo szerezte a találkozó 88. percében, amikor már emberhátrányban volt a Királyi Gárda, ugyanis a játékvezető Sergio Ramost idő előtt az öltözőbe küldte.

A Wolfsburg legeredményesebb játékosa a bajnokságban Dost a maga 7 találatával, míg mögötte Draxler és Kruse 6-6 góllal a másodikak. A Bajnokok Ligájában azonban Draxler a legeredményesebb, aki 3 gólt jegyzett, ami mellett szerepel még két gólpassz is, de ez bizony sovány mutatónak ígérkezik egy Real Madrid ellen. A spanyol csapat legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis 13 gólt szerzett, mellette pedig 4 előkészítés is szerepel. A portugál mögött Karim Benzema a második jócskán lemaradva, négy találattal.

A Blancok kapujában biztosra vehető Keylor Navas játéka, aki nagyszerű védéseivel mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja, hogy nem véletlenül ő az elsőszámú kapus. A védelem négyese annyiban változhat a hétvégi Klasszikustól, hogy Carvajal helyét a jobb oldalon Danilo veheti át. A védelem bal szélén Marcelo, valamint középen Pepe és Sergio Ramos szerepelhetnek. Nagyon úgy tűnik, Zinedine Zidane megtalálta a tökéletes középpályát a Kroos-Casemiro-Modric hármasban. Casemiro szerepeltetésével a francia szakember megtalálta azt a stabilitást, ami mostanában igencsak jellemzi a Királyi Gárdát. A támadószekcióban ezúttal is a BBC fog pályára lépni.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Wolfsburg – Real Madrid, Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés
2016. április 6. 20:45
Helyszín:
Wolfsburg, Volkswagen Arena
Tv: M4 Sport

Casemiro: "Mindenki tudja, hogy számíthatnak rám"

Carlos Casemiro a Real Madridnál jelenleg olyan pontosan dolgozik, mint ahogy egy svájci óra jár. A brazil középpályás élvezi Zinedine Zidane bizalmát Toni Kroossal és Luka Modriccsal együtt, Isco és James Rodriguez legnagyobb bosszúságára. A 24 éves játékos az UEFA hivatalos oldalának nyilatkozott, beszélt a fejlődéséről, Zinedine Zidane-ról és a Wolfsburg elleni közelgő Bajnokok Ligája mérkőzésről.

Távozás a Sao Paulotól: "Nem volt könnyű döntés, de mindig magabiztos voltam. Ez egy kicsit más, mint Brazíliában, de az én hozzáállásom nem változott- mindig győzni akarok, és egész életemben emelt fővel akarok járni. Mindig is szerettem volna Bajnokok Ligájában játszani. Minden egyes alkalmat élvezek, amikor ebben a sorozatban játszhatok a Real Madriddal, mivel olyan mintha egy álmom válna valóra. „

Az akklimatizálódása és fejlődése Spanyolországban: „Az nagyon jó volt, hogy először a Castillában játszottam, és volt időm megszokni az új országot, környéket. Persze amikor az ember a B csapatban játszik, előbb-utóbb csatlakozni akar az első csapathoz. Addig pedig egyszerűen csak megpróbálja élvezni a játékot.”

Szerepe a királyi gárdánál: „Egy évet eltöltöttem a Portónál, ahol tapasztalatot tudtam szerezni. Ebben a szezonban természetesen többet szerettem volna játszani a Madridban. A csapattársaim és a klub is tudja, hogy számíthatnak rám. Keményen kell dolgoznom tovább, mivel még a Bajnokok Ligájában még mindig sok teendő vár ránk.”

Zinedine Zidane: „Ő volt a legjobb játékos, akit valaha láttam játszani. Megpróbálok tőle annyit tanulni, amennyit csak lehetséges. Jó úton van ahhoz, hogy egy nagyon jó edző legyen belőle. Tisztelik a játékosok. „

VFL Wolfsburg elleni mérkőzés: „A negyeddöntőben nincs könnyű ellenfél. Tisztelnünk kell a Wolfsburgot, tudjuk, hogy nagyszerű játékosaik vannak. Ettől függetlenül a saját játékunkat kell játszanunk. „

Zinedine Zidane: „A Bajnokok Ligájában bármi megtörténhet”

Zinedine Zidane:

A Barcelona elleni összecsapásról: „Már korábban is említettem, hogy mindig csak a soron következő mérkőzés jár a fejemben. Az El Clásico? Csak a Wolfsburg elleni összecsapásra szabad gondolni, mivel ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Természetesen örülünk a hétvégi győzelemnek, de nem szabad elfelejteni, hogy holnap egy nagyon fontos találkozó vár a csapatra.”

A szurkolók támogatásáról: „Ki a favorit a Bajnokok Ligájában? Szerintem, amelyik csapat eljutott a negyeddöntőbe, az mind esélyes a végső győzelemre. Minden egyes mérkőzés kulcsfontosságú. Nem gondolom, hogy kellett a Barcelona elleni győzelem ahhoz, hogy érezzük a szurkolóink támogatását. Most jön a szezon legnehezebb része. Holnap is ugyanazzal a mentalitással és erőbedobással fogunk játszani, ahogy azt tettük szombaton is.”

Jamesről és Iscoról: „Szeretnék mindenkit játszatni, hiszen itt mindenki nagyszerűen teljesít, de huszonkét játékosból nehéz kinevezni azt a tizenegyet, akik az elejétől a pályán vannak. A szezon hátralevő részében előtérbe fognak kerülni. Tudom, hogy mindkettejüknek nagyszerűek a képességei, ezért szerepet fognak kapni a hátralevő találkozókon.”

A holnapi mérkőzésről: „Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz ellenféllel lesz dolgunk. Sikerült tökéletesen felkészülnünk, de nem lesz egyszerű. Nem megy nekik a bajnokságban? A Bajnokok Ligája az a versenysorozat, ahol bármi megtörténhet, nem számít, hogy mi történik a bajnokságban.

A Wolfsburg keretéről: „Nagyszerű játékosai vannak a Wolfsburgnak. Erőnlétben tökéletesek, gyorsak, technikásak. Megnehezíthetik a holnapi dolgunkat, de nem szabad elfelejteni, hogy mi vagyunk a Real Madrid, és ezt meg is kell mutatnunk minden egyes alkalommal.”

Marcelo:

A Wolfsburg elleni összecsapásról: „Mindennél fontosabb, hogy kapott gól nélkül tudjunk visszatérni Madridba. Egyetlen egyszer sem fordult meg a fejünkben, hogy a Wolfsburg egy kiscsapat. Aki már eljutott a negyeddöntőig, az mind nagyszerű csapat. A lényeg, hogy ismét eljutottunk idáig, ezzel egy újabb esélyt kaptunk arra, hogy elhódítsuk a trófeát.”

Piqué: Ronaldo a legjobb az emeberek között

  A Barcelona hátvédje elismerően nyilatkozott Ronaldorol, de közben oda is szúrt a Realnak.

 "Ronaldo és Messi a legjobbak közé tartoznak. Ez a sportág teljes történetére is igaz. Ronaldo nagyon összetett játékos, akárhogyan gólt tud szerezni. Fejesek, büntetők, szabadrúgások, ziccerek... Neki mindegy.  De Messi más. Úgy vezeti a labdát, hogy az egyszer sincs távolabb a lábától mint egy méter. Messi nem ember, de az emberek között Ronaldo a legjobb."

 A spanyol játékos azonban nem tudta megállni, hogy ne szóljon be a madridiaknak:

 "Régebben az volt nagy szám, ha mi nyertünk a Clásicón, mára viszont fordult a kocka... Szerintem az Atleti ellen nehezebb dolgunk lesz mint amilyen szombaton volt."

James Rodríguez árát meghatározta a Real Madrid!
A Mirror értesülései szerint a Real Madrid meghatározta Kolumbia játékosának, James Rodrígueznek az árát.
 
A lap szerint a madridiak 60 - 65 millió fontot kérnének a játékos játékjogáért, állítólag a Mancehster United és a Chelsea érdeklődik iránta. A londoniak a hírek szerint nem sajnálnák bevonni az üzletbe Belga játékosukat, Eden Hazardot sem. 
 
James 2014-ben, 81 millió euró ellenében csatlakozott a Real Madridhoz, az AS Monaco csapatából.  Carlo Ancelotti irányítása alatt szinte kihagyhatatlan volt a Real kezdőcsapatából, de Rafa Benítez érkezése, majd Zidane kinevezése óta kevés lehetőséget kap, ennek oka a szezon elején összeszedett komoly sérülése is lehet, ami miatt körülbelül 2 hónapot kényszerűlt kihagyni. A kolumbiai játékos eddig 69 alkalommal húzhatta magára a Real Madrid mezét, ezeken a mérkőzéseken 23 gólt és 26 gólpasszt jegyzett. 
 
Megdöbbentő fordulat lehet a Real Madridnál

A remek szezont futó Pierre-Emerick Aubameyang lehet a fő célpontja a Real Madridnak a nyáron. Természetesen a remek teljesítményével több klub figyelmét is felkeltette köztük a Barcelona, PSG vagy éppen a Királyi Gárdáét.

Több hírforrás értesülései szerint köztük a Bild vagy éppen az AS arról írt, hogy a nyár folyamán a Real Madrid visszautasíthatatlan ajánlatot fog tenni a Dortmund csapatának. A Blancók a hírek szerint visszavásárolják a Juventus csapatától Álvaro Moratát, aki azonnal be is csempésznének az üzletbe és gaboni csatárért cserébe oda is adnák a német csapatnak.

Aubameyang már nyilatkozott a Királyi Gárdával kapcsolatban.

„Soha nem tagadtam egy percig sem, hogy az az álmom, hogy egyszer a Real Madrid játékosa lehessek.”

A Milan a Real Madridból erősítene

Az AC Milan csapata a Real Madrid középpályását Mateo Kovacicet nézte ki célul a nyár folyamán.  A hírek szerint a Blancók is hajlanak a transzfer felé, de csakis kölcsönbe.

Mateo Kovacic az Inter egykori klasszisa nem tudta igazán még megmutatni tehetségét a Real Madrid csapatában. Ezért a hírek szerint már az eladásán vagy éppen a kölcsönadásán gondolkoznak Spanyolországban. A Milan csapatára továbbra is ráférne az erősítés és a horvát középpályás mindenképpen az lehetne számukra.

Viszont nem csak a Milan az egyetlen kérője Mateo-nak, hisz az olasz klub mellett a Tottenham csapata is szívesen látná.

Barcelona - Real Madrid 1-2 (Videó összefoglaló)

Végeredmény:
Barcelona 1 - 2 Real Madrid

Gólszerzők: Pique, Benzema, C.Ronaldo

Kiállítva: Sergio Ramos

 

 

Wolfsburg - Real Madrid

Bajnokok Ligája, negyeddöntő

2016.04.06. (szerda)

20:45 / 

Reakciók az El Clásico után

Amikor a Real Madrid és a Barcelona játszik egymás ellen, az az egész világot megmozgatja. A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus, és az egykori tenisz legenda Boris Becker sem mentek el szó nélkül a mérkőzés mellett, mindketten dicsérték Zinedine Zidane-t és csapatát, az 1:2-es győzelem után.

„Nagyszerű játék, és nagyszerű siker a Real Madridtól. Gratulálok Cristiano győztes góljához”, írta Matthäus Twitteren, míg Becker, aki köztudottan FC Chelsea és FC Bayern München szimpatizáns a következőeket reagálta: „Úgy gondolom megérdemelten nyert a Real Madrid az El Clásicón. Többet támadtak, Gareth Bale gólja is szabályos volt… Gratulálok Zidane-nak! Jó taktika, kiegyensúlyozottság. A Real Madrid úgy nézett ki, mint egy igazi csapat…”

A királyi gárda egykori csapatkapitánya is El Clásico-lázban égett, és a mérkőzés után gratulált is a csapatnak:”Gratulálok madridisták!” Az ex-galaktikus Luis Figo Keylor Navast éltette:”Milyen nagyszerű vagy!!!” Természetesen a sorból nem maradhatott ki Guti sem:”Zidane fantasztikus, az első El Clásicoján győzelem, igazi csapatmunka volt, és következik a Bajnokok Ligája. amikor az ember önfeláldozó és keményen dolgozik, megvan az eredménye. „

Revans… FC Barcelona – Real Madrid 1-2

A Barcelona és a Real Madrid kezdőjében sem volt meglepetés, mind a két vezetőedző a legjobb felállításban küldhette pályára csapatát. A találkozó első nagy helyzetéig egészen a 20. percig kellett várni, amikor Rakitic ballal lőtt kapura, de Navas egy bravúrral kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. 5 perccel később Ronaldo kapott egy jó labdát a jobb oldalon, Jordi Alba mellett belépett a büntetőterületen belülre, majd lőtt is ballal, de Bravo védeni tudta a középre tartó labdát. Egy perccel később a bal oldalon Bale elé pattant a labda, aki szépen támasztott ki, de lövése elkerülte a kaput. A 44. percben Carvajal ívelte középre a labdát, ahol Benzema kapásból lőtt, de próbálkozása messze elkerülte a kaput. 45 percnyi játék után 0-0-val vonultak a játékosok az öltözőbe.

A félidőben egyik edző sem változtatott, így ugyanaz a 22 játékos kezdte el a második félidőt akik az elsőt. Az 54. percben Messi egy zseniális lövést eresztett a madridiak kapujára, ám Keylor Navas egy óriási bravúrt bemutatva menteni tudott. Az 56. percben Rakitic végzett el egy baloldali szögletet, amikor Pique ellépett Pepe mellől, majd Navas kapujába fejelte a labdát (1-0). A 62. percben Marcelo indult meg, majd Kroosnak passzolt, aki megpróbált centerezni, de Jordi Alba lábán felpörgött a labda, amit Benzema egy zseniális mozdulattal a kapuba juttatott (1-1). A 83. percben Sergio Ramos egy rosszütemű belépőt követően megkapta második sárgalapját, így idő előtt kénytelen volt elhagyni a pályát. Egy perccel Ramos kiállítása után Ronaldo eresztett meg egy lövést, de az a felső lécről fölé pattant. Egy perccel később Luis Suarez kapott egy nagy labdát Messitől, ám az uruguayi a kapu mellé lőtt. 5 perccel a lefújás előtt Carvajal indult meg, majd Bale-nak dobta oldalra a labdát, aki jobbal beívelte, Dani Alves elszámolta az ívet, így az Ronaldohoz jutott, aki ezúttal már nem hibázott, és Bravo kapus lábai között a kapuba helyezte a labdát, ezzel eldöntve a három pont sorsát (1-2).

A Királyi Gárda ennek a győzelemnek köszönhetően továbbra is üldözi két fő riválisát. Az Atléticoval szemben továbbra is egy pont, míg a katalánokkal szemben 7 pont a hátránya Zinedine Zidane együttesének. A francia szakembernek ez volt az első Klasszikusa a madridiak trénereként. Ezzel a győzelemmel Zidane egy nem akármilyen sorozatot szakított meg: a Barcelona legutóbb 2015 februárjában szenvedett vereséget hazai pályán, így több mint egy év elteltével találtak legyőzőre. És melyik csapat lehetett volna alkalmasabb erre, ha nem a Real Madrid? Zidane feltámasztotta azt a Real Madridot, amit Benítez „elaltatott”. Gratulálunk Zizou! Hala Madrid!

FC Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-0), La Liga 31. forduló
2016. április 2.

Gólszerzők: Pique (56’) ill. Karim Benzema (62’), Cristiano Ronaldo (85’)

Revans a 4-0-ért… Előzetes: Barcelona – Real Madrid

A Barcelona a legutóbbi fordulóban a Villareal vendégeként lépett pályára, ahol meglepetésre 2-0-s katalán előnyből 2-2-es döntetlen született. A találkozó egy óriási hazai helyzettel kezdődött, amikor egy beívelést követően az egyik katalán védőről a kapufára pattant a labda, majd a kipattanót Bravo szedte össze. A 20. percben Messi tekerte be a szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a védők ugyan kifejelték a labdát, de pont Rakitic elé, aki nem kegyelmezett és a kapuba juttatta a labdát. A 40. percben Asenjo a labda helyett a támadó lábát találta el, így a Barcelona jutott büntetőhöz. Neymar állt oda, majd magabiztosan a kapu közepébe lőtte azt, így növelve csapata előnyét. Az 57. percben Denis Suarez tört be a Barcelona tizenhatosának belsejébe, majd eleresztett egy lövést, amit Bravo ugyan kiütött, de a kipattanó pont Bakambu elé érkezett, aki nem hagyta ki a lehetőséget és szépíteni tudott. A 63. percben Denis Suarez végzett el egy szögletet, ami Mathieu testéről a kapuba pattant, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

A Real Madrid a legutóbbi fordulóban a Sevillát látta vendégül a Santiago Bernabéuban, ahol magabiztos 4-0-s fővárosi siker született. Az első gólra mindössze hat percet kellett várni, amikor Bale ívelt be egy labdát jobb oldalról, majd Benzema egy zseniális mozdulattal a bal felsőbe vágta a labdát. A 26. percben Varane buktatta az egyik támadót, amire a játékvezető büntetőt ítélt. Gameiro állt oda elvégezni, de Keylor Navas eszén nem tudott túljárni, így a Costa Rica-i hálóőrnek hála maradt a madridi vezetés. Az 57. percben Reyes buktatta Modricot, aminek köszönhetően Fernández a madridiaknak is büntetőt ítélt. Ronaldo állt oda elvégezni, de ő is kihagyta, ugyanis a kapu fölé tüzelt. A találkozó 64. percében a sors kárpótolta a portugált: Danilo centerezett középre, ahol Ronaldo a kapuba juttatta a labdát. Mindössze két perccel később Benzema szolgálta ki Balet, aki az üres kapuba passzolta a labdát, így bebiztosítva a három pont sorsát. A mérkőzés utolsó találatát a csereként beálló Jesé Rodriguez szerezte a 86. percben.

A Barcelona a tabella első helyéről várhatja a mai találkozót 76 megszerzett ponttal, amihez 86 lőtt és mindössze 24 kapott gól társul. A csapat legeredményesebb játékosa Luis Suarez 26 találattal, akit Messi és Neymar követ 22 illetve 21 szerzett találattal. A három támadó a csapat 86 találatából 69-et vállalt magára, ami azt jelenti, hogy nagyjából a lőtt gólok 80%-át. A Real Madrid a tabella harmadik pozícióját foglalja el 66 egységgel. A megszerzett pontok mellett 87 rúgott és 28 kapott gól a Blancok mérlege 30 mérkőzést követően. A fővárosiak legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis eddig 28 találatot jegyzett a bajnokságban. Mögötte Karim Benzema szerepel 20-szal, valamint a walesi Gareth Bale a maga 15 találatával. A három játékos összesen 63 gólt jegyzett, ami a csapat összes góljainak a 72%-át teszi ki. Kijelenthetjük, hogy mind az MSN, mind pedig a BBC nagyszerű formában van.

Luis Enrique és Zinedine Zidane is kénytelen volt kihagyni néhány játékost a keretből: a katalánok keretében nem kapott helyet Jérémy Mathieu és Adriano sérülés miatt, valamint Aliex Vidal technikai döntés következtében kénytelen kihagyni a ma esti találkozót. Vendég részről Varane játékára nem számíthat Zinedine Zidane sérülés miatt, valamint Arbeloa és Kovacic technikai döntés következtében nem utazott el a kerettel.

A Blancok kapujában biztosan Keylor Navas fog kezdeni, akit a nyáron távozó Casillas méltó utódjának nevezett a csapatkapitány, Sergio Ramos. A Costa Rica-i előtti négyes két szélén két brazil kezdhet, azaz Danilo és Marcelo. A két belsővédő ezúttal is a Pepe-Ramos páros lehet, ugyanis Varane sérüléssel bajlódik, így a portugál lehet a helyettese. A középpálya hármasából két ember nem is lehet kérdéses Zidane kezdőjében: Kroos és Modric. A német és a horvát melletti harmadik játékos Casemiro lehet, aki nagyon hasznos tagja a csapatnak. A Las Palmas elleni bajnokin az ő fejese jelentette a győzelmet, de emellett nagyszerű labdaszerző képessége is van, és az ő játékával a madridiak többet is tudják birtokolni a labdát, ami Zidane szerint kulcsfontosságú lehet a Klasszikuson. A támadó hármas a BBC lehet, vagyis a Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo trió.

A két gárda legutóbbi találkozóján a Barcelona 4-0 arányban tudta felülmúlni a Királyi Gárdát, ráadásul a Santiago Bernabéu stadionban. Bizonyára minden madridi játékosban, minden Real Madrid drukkerben ott van az a vágy, hogy az ősi rivális is megtudja, hogy milyen érzés hazai közönség előtt egy ilyen vereségbe belefutni. Mindenki tudja, hogy egy ilyen találkozón bármi megtörténhet, akármennyi is a különbség a két csapat között.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas - Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric - Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

FC Barcelona – Real Madrid, La Liga 31. forduló
2016. április 2. 20:30
Játékvezető:
Hernández Hernández
Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Tv: Sport 1

Ancelotti tanácsa, hogyan lehet megállítani Messit

Carlo Ancelotti az egykori Real Madrid edzője, elárulta hogyan lehetséges Lionel Messi megállítása a pályán. Nos, az olasz szakember szerint csak annyi a feladat, hogy a játékosok a saját játékukra koncentráljanak és maradjanak fegyelmezettek, és ne az ellenféllel törődjenek.

Az argentin világklasszisról mindenki óriási tisztelettel beszél, és ez alól Carlo sem volt kivétel.

„Egyszerűen nem lehet felkészülni ellene. Ő egy kiváló játékos, és ha valamely módon megszeretné a csapat állítani őt, azt csak úgy érheti el, ha egyszerűen nem beszélnek róla, nem keltenek félelmet a játékosokban, hogy most Messi ellen fognak pályára lépni.”

„Mindenki tisztában van Leo képességeivel, és ha ezt sokat hangoztatják az öltözőben, akkor ez megpecsételi a játékodat, félni fognak tőle, hisz egyértelműen kijelenthetjük, hogy a világ egyik legjobb labdarúgójáról beszélünk. Tehát a legfontosabb, hogy ne ő legyen a téma az öltözőben csakis a saját teljesítményre szabad koncentrálni.”

Barcelona elleni statisztika

El Clásicot eddig százhetvenegy alkalommal rendeztek. Hetvenegy madridi sikerrel szemben hatvannyolc Katalán siker áll. Harminckét döntetlent tudnak felmutatni a csapatok. Kettőszázhetvennyolc gólunkra kettőszázhetvenkettő gólt szereztek.

Madridban nyolcvanhat bajnokit rendeztek. Ezeken ötvenkét győzelmet szereztünk. Tizenöt mérkőzésen egyik csapat sem tudta kiharcolni a győzelmet. Barcelona tizenkilencszer tudott nyerni nálunk. Százhetvenkilenc gólt szereztünk ellenük, míg ők százháromszor voltak eredményesek.

Katalán földön nyolcvanöt bajnoki mérkőzésen szerepeltünk. Tizenkilenc győzelem mellett tizenhét döntetlen született. Negyvenkilenc barcelonai győzelem jött eddig össze. Eddig kilencvenkilenc gólt szereztünk és százhatvankilenc gólt kaptunk.  

Morientes: „Győzni fognak a srácok.”

Az egykori kiváló Real Madrid játékos Fernando Morientes mondott pár szót a hétvégi Barcelona elleni rangadóról és hogy milyen következményeket hozhat ez a mérkőzés.

„Nem egyszerű ilyen szituációban pályára lépni és eltökélten motiváltan játszani, amikor tudod, hogy szinte már lehetetlen innen megnyerni a bajnokságot és ezen a három pont sem változtatna. De vannak a csapatnak további céljai méghozzá a Bajnokok Ligája ezért is fontos, hogy a szombati mérkőzésen egy nagyszerű csapatot lássunk a pályán, hogy önbizalmat nyerjenek a következő létfontosságú mérkőzésekre.”

Morientes megemlítette, hogy az előző mérkőzéseken már remek formát mutatott a csapat.

„Győzni fognak. Biztos vagyok benne, hogy a Real Madrid nagyon nagy erővel fog a pályára lépni és a végén sikerül is diadalmaskodniuk. Minden esélyük megvan, hogy a végén ők ünnepeljenek. Olyan szempontból is fontos lenne a három pont, hogy a bajnokságban a második pozíciót bebiztosítsák.”

KÖZÖSSÉG


Videó

Eibar - Real Madrid 0:4 (összefoglaló)
2019.11.09. szombat 21:56

Eibar - Real Madrid 0:4
Spanyol bajnokság, 13. forduló
Gólok: Karim Benzema 17., 29. (Büntető), Sergio Ramos 20. (Büntető), Federico Valverde 61.

Legnépszerűbb hírek

Rodrygo triplázott