július 2016

Csapatkapitányi erényeket csillogtatott Marcelo

A Chelsea elleni mérkőzésen, amelyet a Királyi Gárda 3:2 arányban nyert meg, Marcelo volt kétségtelen a mérkőzés hőse.

Zidane:" Marcelo egy fantasztikus játékos, aki cspatkapitányi erényeket csillogtatott a Chelsea elleni mérkőzésen is. Fantasztikus játékos és ember, aki nemcsak a pályán, de azon kivül is igazodási pont mindenki számára."

A francia szakember dicsérete korántsem volt alaptalan, hiszen Marcelo gyakorlatilag egymaga döntötte el a mérkőzést 2 góljával. Reméljük, fantasztikus formáját át tudja menteni a bajnoki és a BL mérkőzésekre egyaránt.

Zidane: „Boldog vagyok, mert a világ legjobb csapatát edzhetem”

Az előszezon
„Ezek a mérkőzések teszik lehetővé, hogy néhány dologra külön odafigyeljünk, és begyakoroljuk ezeket.”

A Chelsea elleni mérkőzés
„Ezúttal szeretnénk nagyobb tempót diktálni, és számos olyan dolgot végrehajtani, amiket az edzéseken jól begyakoroltak a srácok. Tökéletesen felkészültünk. Jobb teljesítményre lesz szükség, mint a PSG ellen. Többet kell javulni, és megmutatni, hogy sokat javulunk erőnlétben.”

Benzema
„Holnap biztosan nem fog pályára lépni. Sajnálatos módon sérüléssel bajlódik, de a legfontosabb az, hogy újra száz százalékosan a csapat hasznára tudjon válni. Jelenleg a csípőjével van probléma. Minden nap fizioterapeutákkal dolgozik a mielőbbi visszatérése érdekében. Remélem a harmadik mérkőzésükön már pályára tud lépni. Fontos, hogy a Szuperkupa előtt belelendüljön a játékba.”

James, Modric, Ramos:
„Folyamatosan javul az erőnlétük. Ugyanazt az edzéstervet, mint mindenki más. A reggeli edzésen szokás szerint jelen lesznek, és majd kiderült, hogy este pályára lépnek-e. Az viszont biztos, hogy a Bayern elleni harmadik találkozón már játszani fognak. Fontos, hogy készen álljanak a Szuperkupára.”

A keret
„Tökéletesen meg vagyok elégedve a jelenlegi kerettel, de augusztus 31-ig bármi megtörténhet. Lehet, hogy lesznek távozók, de én boldog vagyok, mert a világ legjobb csapatát edzhetem. Mindenki keményen dolgozik. Marco Asensio játéka nagyon tetszett. Mint mondtam bári megtörténhet. Nagy potenciál van benne, hiszen még fiatal.”

Ronaldo és Keylor Navas
„Ronaldo esetében nem kockáztatunk. Nagy valószínűséggel kihagyja a Szuperkupa-döntőt, de előfordulhat, hogy még az első fordulóban sem tud pályára lépni. Navasnak folyamatosan javul az állapota. Minden nap konzultál az orvosokkal a sérülése miatt. Casilla a második számú kapusunk, aki játékra kész állapotban van.”

Enzo és Luca
„Én vagyok az edző. Otthon ők a fiaim, de itt nem ez miatt vannak, hanem azért, mert mind a ketten kiérdemelték ezt. Pont úgy bánok velük, mint bárki mással a csapatban.”

Korábbi edzője ellen játszik Morata

A sors fintorának is lehet éppen nevezni, hogy 2014-ben éppen az az Antonio Conte csábitotta a Juventushoz - az akkoriban a Real Madridnál kevés lehetőséget kapó - spanyol csatárt, aki ma már a Chelsea szakvezetőjeként tevékenykedik és éppen a Királyi Gárda ellen játsza következő felkészülési mérkőzését az Egyesült Államokban.

Idén nyáron aztán a Királyi Gárda élt visszavásárlási jogával és Morata ma már ismét a Királyi Gárdát erősiti. Minden bizonnyal a csatár kezdőként lép pályára az angol csapat ellen és már most a nyár kellős közepén "komoly borsot" törhet majd Conte orra alá.

Megélni a pillanatot, ez volt a célom a BL döntőn! - nyilatkozta Navas

Keylor Navas, a PSG-től elszenvedett vereség másnapján nyilatkozva elmondta többek között, hogy a Bajnokok Ligája döntője előtt elhatározta, hogy élvezni fogja a mérkőzés minden pillanatát és ennek szellemében állt a kapuba. A BL-ben "lehozott" 338 perc gól nélküli teljesitményével kapcsolatban arról beszélt, hogy amellett, hogy 100%-osan oda teszi magát nemcsak a mérkőzéseken, de az edzéseken is  és ha  jó teljesitményt is nyújt, mindez nagyon  kevés lenne a társak nélkül, akik ha akár egy pillanatra is magára hagyták volna, biztosan sók gólt kapott volna. Szóval ezt a "gólszünetet" igazi csapatmunkának tekinti.

C.Ronaldo érdemli meg az Aranylabdát

Lucas szerint, Cristiano biztosan megelőzi Leo Messit. A fiatal, spanyol tehetség így nyilatkozott: "Nem hinném, hogy kétségek merülnek fel, Cristiano Ronaldo jobban megérdemli a díjat, mint bárki más, remélem, ismét az övé lesz.

–Minden könnyebb, ha az ember vele játszhat, ha rosszul passzolsz neki, ő abból is képes gólhelyzetet teremteni. Hihetetlen, amit művel."

2 gólos vereség a PSG-től

Az eredményen kivül a látottakkal elégedett volt a felkészülés mostani szakaszában a PSG-től elszenvedett 3-1-es vereséget követően Zidane, a Real Madrid edzője:

"Még csak 10 napja kezdük el a komolyabb felkészülést, ezért várható volt, hogy fizikálisan még messze nem vagyunk a legjobb állapotban. Elégedett voltam valamennyi játékosom teljesitményével, amellett, hogy természetesen a vereségnek nem örülök. A La Ligában minden bizonnyal 3 középpályással és 3 csatárral vesszük majd fel a küzdelmet, a mostani kétcsatáros játék is az "előszezonnak" volt csak köszönhető."-értékelt a mérkőzést követően a francia szakember, majd hozzátette: "Az amerikai turnénk következő mérkőzésén, a Chelsea ellen még nem tudom, milyen összeállitásban vesszük majd fel a küzdelmet, de mindenképpen szeretnénk kijavitani a hibáinkat és mindenképpen szeretnénk a mostaninál agresszivabban játszani.

Real Madrid - PSG 1:3 (1:3)

G: Marcelo ill. Ikone, Meunier (2)

A norvég csodagyerek Németországban köthet ki

Martin Ödegaard 15 évesen "csodagyerekként" érkezett a Real Madridhoz, amely igazolást már akkor sokan kétkedve fogadtak. A norvég srác aztán a Királyi Gárda tartalék csapatában vert gyökeret, ami nyilván nagy csalódás volt neki és édesapjának egyaránt. Az átmenetinek hitt állapot aztán állandósulni látszott és ma már arról szólnak az öltözői pletykák, hogy Ödegaard - ha csak kölcsönbe is - távozni szeretne.

Meg nem erősitett információk szerint az Ödegaard "család" szivesen venné, ha Martin a Bundesliga valamely együttesében kaphatna állandó játéklehetőséget, bizonyitandóan klasszisát. És még csak most is alig múlt 17 éves!

Mindenki játéklehetőséget kap a PSG ellen

"Mindenkinek játéklehetőséget adok a PSG elleni mérkőzésen"-nyilatkozta többek között Zidane, az Ohio állambeli Colombusban megrendezésre kerülő mérkőzés kapcsán, majd hozzátette: "Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, mindenki munkájával maradéktalanul elégedett vagyok. Nagyon fontos lenne a számunkra, hogy jól sikerüljön az első mérkőzésünk."

A sajtótájékoztatón a Real Madrid edzőjénél rákérdeztek Pogba lehetséges érkezésére is, amire Zidane természetesen kitérő választ adott, mely szerint augusztus 31.-ig tart az átigazolási időszak és addig bármi megtörténhet, jelenleg azonban nem tagja az együttesnek Pogba és Ő kizárólag a saját játékosaival foglalkozik.

Kike Velasco: „Lucas kulcsszereplő lesz ebben a szezonban.”

Kike a Real Madrid TV-nek beszélt Lucas Vázquez következő szezonjáról.

Az idei évben csak úgy berobbant Lucas a Real Madridba, a fiatal játékos a tehetségével el is nyerte a szurkolók és a vezetőség bizalmát, szeretetét.

Velasco úgy véli már idén is remek teljesítményt nyújtott Vázquez, azonban a következő szezonban még több lehetőséget kaphat, ami által még nagyobb szerephez juthat.

„Lucas fantasztikus szezonon van túl. Ebben az évben több játéklehetőséget kaphat, és biztos vagyok benne, hogy egy kulcsfontosságú játékos lesz.”

„A kemény edzésnek meg is van az eredménye, jobb formában van, mint valaha. Remek felkészülése megy keresztül. Hosszú lesz a szezon, szüksége lesz a legjobb tudására.”

Újra csatlakoznak a „Galaktikusok” a Real Madridhoz

A Real Madrid csapata a hírek szerint újra elkezdte összeállítani a „Galaktikus” csapat tagjait, noha most nem a pályán szerepelnének, hanem azon kívül.

Az OkDario értesülései szerint David Beckham is csatlakozni fog a Real Madrid nagyköveteihez, aki az Egyesült Államokban képviselné a Királyi Gárdát.

A minap beszámoltunk arról, szintén az OkDario értesüléseire hivatkozva, hogy a brazil fenomén Ronaldo is minden bizonnyal csatlakozni fog ehhez a csoporthoz.

Csupa olyan emberek dolgoznak, dolgozhatnak a Real Madrid csapatában, akik miatt megszerettük ezt a csapatot. Csak néhány név Zidane, Roberto Carlos, Santiago Solari és lehet, hamarosan ide sorolhatjuk Ronaldót és David Beckhamet is?!

„Cristiano megérdemli az Aranylabdát.”

Didier Drogba beszélt az Aranylabdáról, hogy szerinte ki érdemelné meg és szót ejtett az Európa-bajnokságról is.

„Amikor 2008-ban a Bajnokok Ligája döntőjében Cristiano Ronaldo ellen játszhattam, ahol is a Manchester United nyert.”

Ez a mérkőzés rendes játékidőben 1-1-re végződött, majd 30 perc hosszabbítás után büntetőkkel 6-5-re győzött a Manchester United.

„Már akkor is látszódott, hogy ő egy igazi vezető és megérdemli az Aranylabdát, hisz rendszeresen nagyszerűen teljesít a Real Madridban és a válogatottban is. Igaz, nem volt a pályán az utolsó sípszónál mégis, nélküle nem tarthatna ott a válogatott, ahol most.”

Visszatér Ronaldo a Real Madridhoz

Az Okdiario értesülései szerint Ronaldo és Florentino Pérez megegyeztek egymás közt, és a brazil fenomén a klub nagykövete lesz.

A feladata pedig nem más, mint képviselni a Real Madrid különböző eseményeken Dél-Amerikában és Latin-Amerikában is.

Ronaldo 2002 és 2007 között volt a Királyi Gárda játékosa. Ez idő alatt sok szép gólt és megmozdulást láthattunk tőle és sosem tagadta, hogy hiába fordult meg több klubban is szíve mélyén madridista.

„A célom az, hogy visszatérhessek a Real Madridhoz.”

Mayoral távozott a Real Madrid csapatától és a következő állomása a Wolfsburg lesz, ahol is egy évig kölcsönben fog szerepelni.

Leült beszélni Zidane-nal?

„Igen beszéltünk a héten, de ekkorra már biztos volt a távozásom. Úgy fogalmazott, hogy használjam és évezzem ki a játéklehetőséget és reméli, hogy sokat fejlődök, azután pedig térjek vissza Madridba.”

Hol képzeled el a jövődet?

„Remélem Madridban. Viszont most arra kell koncentrálnom, hogy keményen dolgozzak és bizonyítsak Wolfsburgban. A célom az, hogy visszatérhessek a Real Madridhoz.”

Hogy érzed magad, hogy Madridba tartozol mégis most egy német csapathoz írtál alá?

„ A Real Madridban játszani egy igazi álom. Gyerekkoromtól kezdve ez volt a célom, a legjobbakkal szeretnék, játszani azért fogok dolgozni. Ez a távozás számomra csak azt jelenti, hogy tovább fejlődhetek.”

Carvajal is adhatott pár tanácsot.

„Beszéltem vele is természetesen. Úgy fogalmazott, hogy a Bundesliga egy remek hely a fejlődésre, sok új kihívás vár rám. Ugyanazt tanácsolta amit Zidane, hogy élvezzem a játéklehetőséget és ragadjak meg minden egyes lehetőséget.”

Morata is hasonlóan, mint Carvajal kölcsönből tért vissza.

„így igaz, hasonló utat járunk be, és ha számukra sikerült visszatérni, akkor bízok benne, hogy nekem is menni fog.”

Már 9 éve Real Madrid játékos vagy, mit gondolsz 5 esztendő múlva már te is trófeákat fogsz itt magasba emelni?

„Csodálatos lenne. Ám nem szeretnék elsietni semmit, most a jelenre kell összpontosítanom és küzdenem a céljaimért. A Bundesligában az a cél, hogy még jobbá válhassak. Már most BL-győztesnek mondhatom magam, azonban 5 év múlva címeket ünnepelni a szeretet csapatommal az maga lenne a csoda.”

„Világossá tette, hogy távozni szeretne.”

Heidel, a Schalke sportigazgatója nyilatkozott Sané Leroy jövőjéről.

Úgy tűnik, a fiatal német válogatott nem sokáig fogja erősíteni a Schalke csapatát, hisz a vezetőségnek nyíltan kifejtette távozási szándékát. Az egyik legnagyobbnak kikiáltott tehetség Sané-ért minden bizonnyal több európai klubcsapatot is bejelentkezik majd, köztük a Real Madrid is.

„Világossá tette számunkra, hogy távozni szeretne a klubtól. Még idén nyáron minden bizonnyal klubbot fog váltani. Ha minden feltételben meg tudunk egyezni természetesen, mi is hozzájárulunk az átigazoláshoz.” – mondta Heidel.

A Real Madrid nem kockáztat

Cristiano Ronaldo még az Európa-bajnokság döntőjében sérült meg, ahol is nem tudta a pályán hozzá segíteni válogatottját a végső győzelemhez.

A döntő 25. percében Cristiano sérülése miatt cserét kért, ezek után természetesen a pálya széléről segítette válogatottját. Közben mindenki aggódva gondolta vajon komoly e a sérülése.

Spanyol értesülések szerint 1 hónapot fog csak kihagyni, miközben minimum 8 hetet kéne pihennie térdsérülésével. Augusztus 9-ei Sevilla elleni kupadöntőt minden bizonnyal kihagyja, azonban a Jurgones értesülései szerint a Királyi Gárda semmi kockázatot nem szeretne vállalni és még a szezon első két mérkőzésén is pihenőre fogja a portugál sztárját.

Cristiano Ronaldo sérülése nem komoly ezzel nyugtatnak mindenkit, azonban ha nem piheni, ki abban az esetben visszaeshet akár súlyosbodhat is a sérülése. Zidane átgondolta a helyzetet és arra jutott, hogy ő csak egy százszázalékos Cristiano Ronaldót fog a pályára küldeni.

A Premier League csábítja a Real Madrid klasszisát

A Marca mai címlapja arról szól, miszerint a Premier League csábítja James Rodriguezt.

A Manchester United és José Mourinho minden követ megmozgat, hogy megszerezze a Real Madrid klasszisát James Rodriguezt.

A 25 éves játékos az elmúlt időszakban elég sok időt töltött a kispadon Rafa Benítez és később Zidane irányítása alatt is. Ez már elég is volt arra, hogy egész nyáron figyelemmel követhessük a kolumbiai játékos mozgását.

Természetesen nem csak a Manchester United az egyetlen kérő, azonban mégis a legesélyesebb Mourinho gárdája, amennyiben tényleg távozni szeretne.

Jelzés, hogy kik lesznek a távozók?!

A Real Madrid körül állandóan pörögnek az átigazolásokkal kapcsolatos pletykák, most azonban lehet, hogy a Királyi Gárda is adott egy kis segítséget a távozókkal kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy a közeljövőben már nem láthatjuk a Real Madrid csapatában játszani Nacho Fernándezt és Jesé Rodriguezt sem. Az AS lehozott egy fotót, amin a Real Madrid hivatalos boltjában árult mezek láthatóak. Nos, igen e két játékos nevével ellátott mezt úgy tűnik, nem árulnak. Ehelyett név és szám nélküli mezek láthatóak a képen. Csütörtöki napon mutatta be a Real Madrid hivatalosan is az új mezüket, ahol sokak mezszámára is fényderült.

Jesével kapcsolatban az elmúlt hetekben rengeteg pletykát olvashattunk miszerint kölcsönben fog majd távozni. A legnagyobb esély arra van jelenleg, hogy az Espanyol labdarúgója legyen.

Nacho viszont egy visszavásárlási opcióval igazolhat az AS Roma csapatához a több játéklehetőség reményében. Egyelőre azonban mindkét játékos még a Real Madrid csapatához tartozik. Hamarosan kiderül az igazság.

„Nem igazolok sehova.”

A francia válogatott játékos iránt rengeteg klub érdeklődött, azonban mégis úgy tűnik ebből nem lesz klubváltás.

Aki felkeltette több klubcsapat érdeklődését is az nem más, mint, Dimitri Payet, aki egy remek szezonon van túl a West Ham csapatánál és az Európa-bajnokságon is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

A Real Madrid, Barcelona és a Manchester City is szerette volna a soraiban tudni, azonban Payet a The Sun magazinnak elárulta a döntését.

„Hallottam a klubok érdeklődéséről, és nagyon jól esik, ezeket hallani azt elárulhatom. Azonban szeretem a West Ham csapatát, és egy fantasztikus szezonon vagyunk túl és alig várom, hogy visszatérhessek. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a következő idényben is a West Ham labdarúgója maradok. Megnyugodhatnak a rajongók, hisz imádom ezt a klubbot.”

Szélső védő igazolása a láthatáron?!

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Real Madrid csapata Arbeloa távozása után mindenképpen meg szeretné erősíteni a csapatot egy szélső védővel.

A hírek szerint erre a posztra a kiszemelt az AC Milan játékosa, De Sciglio. Aki remek teljesítményt nyújtott az idei Európa-bajnokságon az olasz válogatottban.

Ezért nem is meglepő, hogy rengeteg kérője akadt hirtelen és a hírek szerint a Real Madrid is csatlakozott ehhez a sorhoz. Arbeloa távozását követően megüresedett úgymond egy hely, amit a mindkét szélen bevethető De Sciglio-val pótolnának.

A 23 éves védő szerződése 2018 nyarán fog lejárni az AC Milannal, a transfermarkt.de piaci oldal 5 millió euróra becsüli az árát. Nos, ennyiért biztosan nem hozza el a Real Madrid.

„A sérülésem már a múlt.”

Daniel Carvajal és Marcelo is visszatértek az edzőközpontba, ahol is a spanyol szélső a Real Madrid TV-nek adott egy rövid interjút.

„A sérülésem már a múlt. Természetesen a vizsgálatok mondják meg pontosan milyen állapotban is vagyok, azonban egyáltalán nem aggódok már emiatt.”

„Az előszezon előtt már pár nappal bejöttem, hogy biztosan rendben legyen minden az elkövetkezendő időszakban. A sérülésem felépülése hetekig tartott, azonban nem szerettem volna súlyfelesleggel vagy rossz formában kezdeni a szezont, ezért még keményebben fogok edzeni, mint eddig.”

Kiko Casilla védhet a Sevilla ellen az Európai Szuperkupán

Keylor Navas még június 9-én feküdt kés alá, hogy megműttesse sérült lábát, azóta lábadozik, szépen gyógyul, de aligha lesz bevethető augusztus 9-én a Sevilla elleni Európai Szuperkupa fináléjában, amit Norvégiában játszik Zidane csapata. A Costa Rica-i portás kiesésével ideiglenesen az a Casilla lesz a madridiak elsőszámú hálóőre, aki mindössze néhány mérkőzésen lépett pályára az elmúlt szezon folyamán.

Casilla eredetileg a Király Kupában védte volna a Blancók kapuját, ám rajta kívül álló okok miatt (Cheryshev jogtalan szerepeltetése – a szerk.) mindössze egy találkozót védett a kupasorozatban. A bajnokságban hazai pályán a Las Palmas (3-1), az Eibar (4-0) ellen, míg idegenben pedig a Sevilla ellen (3-2) kapott lehetőséget. A Bajnokok Ligája sorozatában a Shakthar elleni idegenbeli találkozó (3-4), illetve a Malmo elleni 8-0 alkalmával jutott szóhoz.

Sztár születik: Isten Éltessen James!

KLUBCSAPATOK

James a profi pályafutását 2007-ben kezdte meg az Envigado FC-nél (1995-től a korosztályos csapatoknál játszott – a szerk.) a kolumbiai másodosztályban, ahol 8 mérkőzésen lépett pályára, majd a következő szezonban már az első ligában bizonyíthatott 22 alkalommal, amikor 9 góllal járult hozzá a csapat sikereihez. 2008-ban Argentínába igazolt a CA Banfield csapatához, ahol két szezon alatt 49-szer lépett pályára, illetve 9 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

Az FC Porto ekkor figyelt fel a mindössze 18 éves játékosra, és végül 5,1 millió euróért le is igazolták. James nagyszerűen teljesített Portugáliában, ugyanis a kezdeti fizetését már az első szezonban megemelték, a 30 millió euróról szóló kivásárlási árát pedig 45 millióra növelte. 3 kiváló szezon után, aminek folyamán 105 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 32 gólt és 21 előkészítést sikerült feljegyeznie. A kolumbiai következő állomáshelye Franciaország volt, ugyanis a Monaco kifizette a 45 millió euróról szóló kivásárlási árat. Itt mindössze egy szezont töltött, de így is szerzett 10 gólt illetve adott 12 gólpasszt.

A brazíliai világbajnokság után a Real Madrid hosszas huzavona után, július 22-én jelentette be a kolumbiai érkezését 80 millió euróért cserébe. A Királyi Gárdánál a 10-es mezszámot örökölte, ami Özil távozásától fogva várt valakire. A 2015/16-os szezon folyamán 31 tétmérkőzésen lépett pályára és 8 gól szerzett valamint 9-szer szolgálta ki a társakat.

VÁLOGATOTT

James Rodriguez 2007-ben mutatkozott be az U17-es korosztályos válogatottban a dél-amerikai korosztályos csapatoknak rendezett tornán, ahol 3 gólig jutott. Később a korosztályos világbajnokságon is szóhoz jutott, ahol nagyban hozzásegítette csapatát ahhoz, hogy továbbjusson a csoportból, majd a későbbi győztes Nigéria állította meg őket.

Az U20-as válogatottal 2011-ben szerepelt a Touloni Ifjúsági Tornán, ahol két góllal és három gólpasszal mutatkozott be. Rodríguezt a torna legjobbjának választották, a döntőben pedig tizenegyesekkel győzték le Franciaországot, ő értékesítette saját büntetőjét. Ugyanebben az évben az U20-as világbajnokságon is ott lehetett, ráadásul csapatkapitányként. Három gólpassza volt a tornán. Bár a negyeddöntőben kiesett a csapata, több európai klub is felfigyelt rá.

A felnőtt válogatottban 2011. szeptember 29-én hívták be először, október 11-én Bolívia ellen pályára is lépett, ahol rögtön a meccs emberének választották. Ő készítette elő a mérkőzés győztes gólját, később pedig a Mexikó elleni 2-0-s győzelem alkalmával is magára vállalta ezt a szerepet, mindkét találat előtt. A nagyok közötti első gólját Peru ellen szerezte. Az a győzelem egy helyes előrelépést jelentett hazája válogatottjának a vb-selejtező csoportban.

Később Uruguay ellen két gólpasszt adott, Chile ellen hatalmas szabadrúgásgóllal villant meg, Paraguay ellen két gólt is ő készített elő, Brazília ellen pedig a döntetlent érő gól előtt ő adta a gólpasszt. 2013-ban a selejtezők második fordulójában Bolívia ellen őt választották a meccs emberének. Az utolsó, mindent eldöntő meccsen két tizenegyest is kiharcolt, amivel együttese végül 3-3-ra mentette a mérkőzést, így pedig Kolumbia válogatottja 16 év után ismét kijutott a világbajnokságra.

A 2014-es brazíliai VB-t nagyszerűen kezdte: a nyitómeccsen rögtön gólt szerzett, illetve kettőt elő is készített, aminek köszönhetően a meccs emberének választották. A második mérkőzésen gólt fejelt, a második, győztes találatot pedig előkészítette. Az utolsó csoportmeccsen csereként állt be, két gólpasszal és egy góllal koronázta meg a teljesítményét.

Az egyenes kieséses szakaszban kétszer vette be Uruguay hálóját (ráadásul a kapásgóljának köszönhetően megkapta a torna legszebb gólja címet, illetve a Puskás-díjat is), aminek köszönhetően csapata először jutott el negyeddöntőig a vb-k történetében. Ronaldo és Rivaldo óta ő volt az első olyan játékos, aki csapata első négy világbajnoki mérkőzésén gólt tudott szerezni. A találkozón a meccs emberének választották, ami egyébként négy vb-mérkőzésből háromszor történt meg. Brazília ellen aztán megszerezte hatodik gólját a tornán, de csapata végül búcsúzni kényszerült. A közönség állva tapsolta, első világbajnokságán hat gólig és öt gólpasszig jutott. Hat találatának köszönhetően ő nyerte a vb Aranycipőjét. A FIFA Castrol Index alapján bekerült a statisztikai rendszer által összeállított álomcsapatba.

ISTEN ÉLTESSEN JAMES!

Portugália – Franciaország 1-0: Ronaldo és Pepe Európa Bajnokai

Pepe és Cristiano Ronaldo megszerezték az első nagy trófeát Portugália számára, akik a 2004-es hazai pályán elvesztett EB-döntő után, most Franciaországban, a Francia Válogatott ellen sikerült elhódítani az Európa Bajnoki trófeát. A mindent eldöntő gólt a 109. percben a csereként beálló Éder szerezte.

Az első félidőben is akadt dráma bőven: a 8. percben Payet elég keményen lépett oda Ronaldonak, aki ezután a földön is maradt, és már tudta, hogy itt nagy a baj. Ennek ellenére pár perc ápolás után visszatért a pályára, megpróbált hazája segítségére lenni, de az első komolyabb sprintet követően jelezte is Fernando Santosnak, hogy itt bizony cserére lesz szükség, mert nem bírja. A luzitánok csapatkapitánya könnyek között, hordágyon volt kénytelen elhagyni a Stade de France zöld gyepét.

A második játékrész sokkal egyenletesebb volt, mint az első, ráadásul mind a két csapatnak megvoltak a maga helyzetei, de a kapu előtt hiányzott a pontosság. A portugálok egyik nagy hőse a kapus, Rui Patrico, aki nagyszerű védéseivel tartotta versenyben Portugáliát. Egy ízben Patricio sem tudott menteni, ám a Giroud helyére csereként beálló Gignac a 92. percben a kapufára lőtt, így maradt a 0-0. 90 perc után 0-0-val vonultak egy kis pihenőre a csapatok, hogy aztán még kétszer 15 perc alatt megpróbálják eldönteni a találkozót.

Az első extra félidő nem hozott eredményt. Aztán a 108. percben egy jogtalan szabadrúgást Guerreiro vágott a felsőlécre, majd egy perccel később Éder egy kisebb szóló után nagyszerűen lőtte a labdát Lloris kapujának jobb alsó sarkába (1-0), ezzel megszerezve Portugáliának a győzelmet, így Ronaldo emelhette a magasba a Henri Delaunay kupát.

A mérkőzés emberének a portugálok rutinos védőjét, Pepét választották, aki 12 alkalommal szabadított fel, 3 fejpárbajt nyert meg, közel 80%-os pontossággal passzolt és mindössze 1 (!!!) szabálytalanságot követett el a 120 percnyi játék folyamán.

Ronaldo vs Griezmann avagy Portugália-Franciaország Euro 2016 döntő mérkőzés

Eljött a nagy nap. 24 csapat sikerrel vette a selejtezőket és eljutott a labdarúgó EB-re. Vasárnapra a résztvevő 24 csapatból azonban mára mindössze kettő maradt. A portugál és a francia gárda vasárnap 21.00 órától mérkőzik, a 2016-os EB bajnoki címért.

Az esélyek kiegyenlítettek, bár a bukmékereknél, azért a házigazda franciák győzelmét tartják a legvalószínűbbnek. Griezmannék győzelmére 2,12 körüli oddsot kínálnak az online bukik, míg Ronaldóék győzelme esetén 4,45-ös nyereményszorzó érhető el, pl. az Unibet-tel. Döntetlenre 3,10 körüli nyereményszorzót kínálnak pl. bet365-nél.

Cristiano Ronaldo: „Egy döntőben bármi megtörténhet”

A Real Madrid portugál gyöngyszeme ma este fogja megvívni Portugália második nagy döntőjét egy világversenyen. Az első döntőre egészen 2004-ig kellett várni, amit a hazai rendezésű Európa Bajnokságon vívták ki a luzitánok, ám akkor a torna meglepetéscsapata, Görögország emelhette magasba a trófeát, így a Figoval felálló hazaiak „csupán” egy ezüstöt kaptak. Ronaldo akkor mindössze 19 éves volt. Az akkori döntős csapatból Ronaldo mellett Ricardo Carvalho kaphat szerepet ma este Franciaország ellen.

„Franciaország nagy előnye, hogy hazai pályán fognak játszani, hazai közönség előtt. Egy egész ország áll majd mögöttük, de egy döntőben bármi megtörténhet. Egy komoly és nehéz összecsapásra számítok. A torna kezdete óta senki nem tudott legyőzni minket, remélem ez ma este sem fog megváltozni.”

„Ez olyasmi, amiről mindig csak álmodni mertem. Óriási eredmény lenne, ha meg tudnánk nyerni ezt a nagy tornát, és ezzel egy igencsak fontos címet tudnánk szerezni a hazánknak. Minden portugál ember, mindenki, aki el fog jönni ma este szurkolni, az azért jön, mert hisz abban, hogy meg tudjuk verni Franciaországot. Nekünk is el kell hinnünk ezt, és mindent megtenni a győzelemért.”

„Ha minden jól megy, akkor a második döntőmön végre büszke lehet rám egész Portugália, hiszen ha szerencsénk is van, akkor a miénk lehet a trófea. Persze ehhez egy nagyon jól szervezett, nagyon jól játszó csapatot kell ma este legyőznünk.”

A Real Madrid sztárja maradni akar

Az ABC értesülései szerint a Real Madrid sztárja Isco maradni szeretne.

Már a Málaga csapatánál komolyan érdeklődtek iránta Olaszországból vagy épp Angliából is ő azonban mégis a Real Madridot választotta és emellett a döntés mellett továbbra is kitart. Még annak ellenére is, hogy olyan érkezők lehetnek, akik veszélyt jelenthetnek az ő posztján, mint például Pogba vagy épp André Gomes. Isco úgy véli, a világ legjobb csapatában van a helye, az pedig a Királyi Gárda.

Isco tehát nem szeretné elhagyni a Real Madrid csapatát. Pedig Ancelotti, Benítez és Zidane irányítása alatt is főként Lucas és Casemiro kapott több lehetőséget.

Ebben a szezonban összesen 45 mérkőzésen lépett pályára, amin 5 gól és 10 gólpassz szól a neve mellett, viszont csak 30 alkalommal volt kezdő ezeken a mérkőzéseken. Ez a kevés játéklehetőség vezetett odáig, hogy az Európa-bajnokságon sem vehetett részt.

Mint minden nyáron a pletykák most is terjengnek, azonban úgy tűnik Isco miatt nem kell aggódni. Pogba és André Gomes érkezésével ugyan csökkenhet még jobban a játéklehetőségének száma, azonban úgy gondolja, hogy meg fog küzdeni a helyéért, hisz helye van a világ legjobb csapatában.    

Zidane kérésére érkezhet egy francia

Az AS információ szerint Zidane jelezte a vezetőség felé, hogy szeretné a csapatában látni a francia N’Golo Kantét, aki jelenleg a labdarúgó Európa Bajnokság fináléjára készül a francia válogatottal. A spanyol csapat számára abszolút elfogadható a középpályás 25 millió eurós kivásárlási ára, de a Blancóknak olyan csapatokkal is fel kell vennie a „harcot”, mint például a Chelsea és a Juventus.

A fiatal francia tehetség Lassana Diarra sérülése következtében nemcsak a keretben, de egyből a kezdőcsapatban találta magát Didier Deschamps válogatottjában. Az angol bajnoknál biztosak voltak benne, hogy a szezon folyamán nyújtott kiváló teljesítménye miatt nem lesz egyszerű megtartani a franciát, amire rátett egy lapáttal a kontinenstornán nyújtott kiemelkedő teljesítménye is, amivel meggyőzte Zinedine Zidanet.

Folytatódik a Morata-ügy

A Real Madrid kifizette a 31 millió eurós visszavásárlási árat a Juventusnak, így már a madridiakon múlik, hogy mi lesz Morata sorsa. A Chelsea tett már ajánlatot a fiatal spanyol játékjogára, de azt a Királyiak visszautasították. Eleinte úgy tűnt, hogy ő lesz a megfelelő ember Benzema pótlására, de szinte lehetetlen biztosítani, hogy a kezdőcsapat tagja legyen, ugyanis ehhez meg kellene bontani a bombaerős BBC-t. Morata ügynöke, Juanma Lopez a tegnapi napon járt a Santiago Bernabéu irodájában, hogy a támadó jövőjéről tárgyaljon.

A Blancók 60 és 75 millió euró közötti ajánlatot tudnának elképzelni Moratáért. A londoniak meg is adnák érte a hatvanmilliót, de a madridiak ezt nem tartották elegendőnek. A Chelsea új trénere, Antonio Conte, aki az olasz válogatott előtt a Juventusnál is edzősködött, szívesen látná a csapatában Moratát, ugyanis szerinte Diego Costával tökéletesen kiegészítenék egymást. Az olasz szakember azután próbálta rábeszélni a spanyolt a klubváltásra miután Olaszország kiejtette a címvédő Spanyolországot az Európa Bajnokság negyeddöntőjében. Conte elmondása szerint a Premier League nagyszerű lehetőség lenne Moratának, ráadásul rengeteget tudna fejlődni az ő irányítása alatt.

Lucas Silva ismét továbbáll

Zinedine Zidane a hírek szerint nem számol Lucas Silvával, így minden bizonnyal a következő szezont sem a Real Madridnál fogja tölteni. Mindazonáltal a francia mester azt szeretné, hogy július 17-én mindenki legyen ott Valdebebasnál, ahol is eldönti mindenki sorsát, hogy ki fog egyáltalán vele utazni a felkészülésre.

A brazil játékos is arra számít, hogy a következő szezont ismét más csapatnál kezdi. Az előző nyáron a Marseille csapatában játszott kölcsönben azonban egy idő után már ott sem számoltak vele.

A francia csapat nem szándékozik megtartani Lucast, így ideiglenesen visszatér a Real Madridhoz. Most a klub azon dolgozik, hogy új csapatot találjon számára és erre a legesélyesebb a Porto csapata.

A Bola értesülései szerint a két fél már tárgyalásba is kezdett. Egy hasonló üzletet szeretne nyélbe ütni a Királyi Gárda, mint amit Casemiróval tett. 

Diego Llorente megvan, hol folytatja kölcsönben

A Real Madrid 22 éves fiatal védője hivatalosan is belet jelentve, hogy 1 évre kölcsönben a Málaga csapatánál folytatja.

Llorente az előző szezont is kölcsönben töltötte, azonban akkor a Rayo Vallecano csapatát erősítette, ahol is 33 bajnokin lépett pályára. Ezeken védő létére két gólt szerzett.

Volt már szerencséje három alkalommal is pályára lépnie a Real Madrid felnőtt csapatában, azonban leginkább a Castilla csapatát erősítette még pár éve. Majd hogy fejlődjön úgy döntöttek kölcsönbe adják egyre nevesebb klubokhoz.

EURÓPAI SZUPEKUPA
2016.08.09 Real Madrid - Sevilla Európai Szuperkupa

 

Santillana: „Cristiano olyan magasra tud ugrani, ahova én soha nem érhettem fel”

„Hihetetlen képességei vannak. Egy igazi zseni. A Wales elleni találata valami hihetetlen volt. Olyan magasra tud ugrani, amire én soha nem érhettem fel.”

„Azok, akik rendszeren követik a Real Madrid, illetve Portugália mérkőzéseit már meg sem lepődnek, ha egy ilyet látnak tőle. Nagyon régóta bizonyítja, hogy a ő világ legjobb góllövője.”

„Én nem voltam egy magas játékos, így minden megmozdulásom előtt előre kellett gondolkodnom, hogy meglegyen az előnyöm az ellenfél játékosaival szemben. Cristianonak erre nincs szüksége, hiszen a hihetetlen fizikumából adódóan bármire képes a pályán.”

„A hihetetlen robbanékonysága, a gyorsasága lehetővé teszi, hogy megszerezze azt a területet, amire szüksége van a helyzetbekerüléshez. Az, hogy a pálya bármely pontján a maximumot hozza ki magából az azért van, mert óriási játékintelligenciával rendelkezik.”

„Rendkívül sokat edz, de ez a képessége, hogy mindenkinél magasabbra tud emelkedni, ez veleszületett tehetség.”

Komoly ajánlat Moratáért

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Chelsea komoly érdeklődést mutat Álvaro Moratáért. A londoniak új edzője Antonio Conte az egyik legfontosabb céljának tekinti, a spanyol támadót magukhoz csábítani.

Bár a Real Madrid élt a visszavásárlási opciójával így a Juventus csapata nem tudott mit tenni, tehát jelenleg Morata a Királyi Gárda játékosa. Azonban koránt sem biztos, hogy az is marad mivel ha Zidane-t nem tudja meggyőzni az előszezon során, abban az esetben lehet, hogy értékesíteni fogják inkább a támadót. Számos klub szeretné megszerezni Moratát, azonban ha ez az eset állna fent akkor minden bizonnyal a Chelsea lenne a legvalószínűbb választás, aki a Mundo Deportivo értesülései szerint 75 millió eurót sem sajnálna kifizetni Moratáért.

Antoni Conte csapatában Morata kulcsjátékos lenne egyértelműen. A Real Madrid 30 millió euróért vásárolta vissza a Juventus csapatától, és 75 millió euróért adhatná tovább, ez azt jelentené hogy 45 millió euró haszna lehetne a klubnak Moratán, kérdés ez mennyire ösztönzi Florentino Pérez elnök urat. 

Már szinte biztos a távozása, csak a kérdés hova?

A Real Madrid játékosa Mateo Kovacic, aki minden bizonnyal távozni fog idén nyáron a csapattól. A horvát középpályás nem szerepel Zidane tervei közt a következő szezonban, így rögtön támadtak is érdeklődők.

A Bild értesülései szerint Kovacic iránt a Borussia Dortmund csapata is erősen érdeklődik.

A Dortmund csapata igen csak meggyengülni látszik a kulcsjátékosok távozása miatt ügye bár, Hummels vagy épp Mkhitaryan, ezért rájuk férne az erősítés. A német Bild értesülései szerint a Borussia komolyan gondolja Mateo szerződtetését, akit mindenáron szeretnének ezt bizonyítva 25 millió eurós ajánlattal rukkoltak elő a hírek szerint.

A szezon során Kovacic mindössze 25 mérkőzésen lépett csak pályára, és egyértelműen látszódott, hogy Zidane tervei közt nem szerepel. Ennek következtében Kovacic távozása a nyár témája egyértelműen, hisz rengeteg csapat érdeklődik iránta és bár a távozása szinte biztos, így tehát csak egyetlen kérdés merül fel hova fog igazolni.

Íme a labdarúgó EB az Euro 2016 legnagyobb nyertesei!
Már csak az elődöntők s a döntő van hátra az EURO 2016 a hivatalos labdarúgó Európa Bajnokság mérkőzéseiből. Szerdán a Portugália – Wales összecsapást rendezik 21:00 órától. A találkozó pikantériáját az adja, hogy a két csapat vezéralakja, – pillanatnyilag talán a világ 2 legdrágább játékosa is egyben – Cristiano Ronaldo és Gareth Bale. Ráadásul mindkét focista klubja a Real Madrid. A fogadóirodáknál az eddig - rendes játékidőben - nyeretlen Portugália számít a találkozó esélyesének.
 
Portugália – Wales legjobb oddsai:
 
1: 2,25 (LSbet) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
X: 3,10 (bet365) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
2: 4,10 (Unibet) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
 
 
Csütörtökön 21:00 órától rendezik a másik elődöntőt, a Németország – Franciaország összecsapást. Erre a találkozóra igen kiegyenlített oddsokat kínálnak a bukmékerek. Egy hajszálnyival mégis talán a házigazdákat látják az esélyesebbnek.
 
Németország – Franciaország legjobb oddsai:
 
1: 3,05 (Unibet) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
X: 3,05 (LSbet) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
2: 2,80 (bet365) – Legfrissebb oddsokért >>> katt ide! >>>
 
A döntőt a két találkozó győztese vívja 2016.07.10-én 21:00 órai kezdettel.
De Gea nem jön, mégis új kapus után érdeklődik a Real Madrid?!

A The Mirror értesülései szerint a Real Madrid egy új kapus iránt érdeklődik, aki versenybe szállhatna Keylor Navassal az első számú pozícióért.

A hírek szerint a Tottenham kapusa Hugo Lloris-ra figyelt fel a Real Madrid vezetősége.

Jelenleg Kiko Casilla a második számú hálóőr, azonban nagyon szerencsétlen volt, hisz a Copa Del Rey sorozatban ő védett volna, ám kizárták a Real Madrid csapatát. Ezt követően mindössze 4 mérkőzésen lépett csak pályára az idei szezonban.

Az angol újság szerint a Real Madrid vezetősége azt akarja, hogy egy erősebb versenytársat kapjon maga mellé Keylor, annak ellenére amilyen fantasztikus szezont futott.

Lloris jelenleg hazáját képviselve az Európa-bajnokságon véd, ahol is a következő ellenfelük Németország lesz.

Nagyszerű szezont tudhat maga mögött a csapatával Lloris is, hisz sokáig versenyben voltak a bajnoki címért is, amit végül a Leicester City nyert meg nagy meglepetésre. Ugyanezek a források szerint Hugo ára 35 millió euró körül mozogna. A Királyi Gárda és a Tottenham jó kapcsolatot ápol az átigazolások terén, hisz Luka Modric vagy épp Gareth Bale is egykori Spurs játékos. 

„Nem tárgyaltunk a Real Madriddal.”

A Real Madrid játékosa James Rodriguez egyre közelebb van ahhoz, hogy a francia bajnok Paris Saint-Germain csapatához igazoljon, legalábbis francia hírek szerint, azonban az elnök ezt tagadja.

James a 2014-es világbajnokságon csak úgy berobbant a klasszisok közé, amiire azonnal fel is figyelt a Real Madrid csapata és szerződtette is. Azonban az elmúlt időszakban egyre hanyatlóbb teljesítményt nyújtott és a reklámfogása is jelentősen csökkent az elmúlt évekhez képest. A 24 éves játékos idén mindössze 26 mérkőzésen lépett csak pályára.

Rodriguez a Copa Américán a válogatottjával harmadik helyen végzett, és ahogy véget ért a kupasorozat máris elkezdődtek a találgatások. A jelenlegi helyzetét tekintve máris a hírek szerint bejelentkezett érte a Chelsea, Manchester City vagy épp a Manchester United is.

Mégis a legnagyobb esély a Yahoo Sport értesülései szerint arra van, hogy a francia bajnok PSG csapatához szerződjön, vissza Franciaországba.

A PSG új menedzsere Unai Emery, ahogy megérkezett a csapathoz és átvette a keretet, Laurent Blanctól máris elkezdte az erősítéseket. A klub máris három játékost igazolt Hatem Ben Arfa, Grzegorz Krychowiak és Thomas Meunier személyében.

A PSG elnöke Nasser Al-Khelaifi azonban cáfolja ezeket a híreket.

„Ezek az állítások egyáltalán nem igazak. Még nem beszéltem sem a játékossal, sem a Real Madriddal és senki mással sem erről a transzferről.”

„Nem tudok már várni a szezon kezdetéig.”

Daniel Carvajal adott interjút a Real Madrid TV-nek.

„Hamarosan játszani fogunk a Szuperkupa döntőjében, egyértelműen a célunk az, hogy begyűjtsük a legelső trófeánkat az új szezonban.”

Carvajal még mindig a szabadságát élvezi, azonban ellátogatott a Bernabéuba. „Már nagyon várom, hogy kezdődjön a szezon. Nagyon izgatottam várom a következő idényt. Szeretnénk azonnal győzelemmel indítani a Szuperkupa fináléjában, ahol is megnyerhetjük az idei első címünket, ami nagyszerű lenne.” – mondta a Real Madrid TV-nek.

„Minden sorozatban a La Ligában, Copa del Rey, Bajnokok Ligája és a Klubvilágbajnokságban is versenyképesek akarunk lenni. Folyamatosan szeretnénk fejlődni és lépésről lépésre haladni, azonban két lábbal a földön kell maradnunk, mert nagyszerű ellenfelekkel kell szembenéznünk. Nem lesz könnyű elérni a céljainkat.”

Európa-bajnokság.

„Remélem, hogy az egyik csapattársam fogja nyerni az Európa-bajnokságot. Azt már biztosan tudjuk, hogy egy madridista biztosan ott lesz a fináléban ügye, hisz Portugália-Wales elődöntő lesz. Azt kívánok nekik, hogy élvezzék a pillanatokat, hisz csodálatos érzés ilyen messzire eljutni.”

„El akartam jönni a Bernabéu túrára. A szüleim nemrég megtekintették és azt tanácsolták, hogy én se hagyjam ki. Egyszerűen bámulatos. Lenyűgöző, hogy megtekinthetjük a klub történelmét.”

Elismerések:

„Nagyszerű érzés, hogy már része lehettem a történelemnek, a klub által nyert trófeák megszerzésével a két Bajnokok Ligája serleg, az Európai Szuper kupa, vagy épp a Klubvilágbajnokság… Itt ahogy meglátom, ezeket feljönnek az emlékek, amikor a játékvezető belefújt a sípjába Lisszabonban, vagy amikor Cristiano belőtte a győztes büntetőt Milánóban. Megható pillanatok voltak, és tisztában vagy vele, hogy nem volt egyszerű ezeket megnyerni. Büszkék lehetünk arra, hogy részese lehetünk a világ legjobb klubjának a történelmében.”

Payet sorsa úgy tűnik eldőlt

Az elmúlt időszakban rengeteg pletykát lehetett olvasni Dimitri Payet átigazolásáról, most a játékos ügynöke beszélt a jövőről.

Dimitri Payet maradni fog a West Ham csapatánál a következő szezonban is, hisz „nagyon boldog Londonban”, mondta az ügynöke Jacques-Olivier Auguste.

Annak ellenére, hogy számos európai klubok állnak sorba a játékosért köztük a Real Madrid, vagy épp az Inter is, Auguste nem lát sok esélyt a 29 éves játékos távozására.

Payet aláírt egy új szerződést még februárban, amelynek köszönhetően 2021-ig elkötelezte magát a West Ham csapatának.

Dimitri tavaly nyáron igazolt a West Ham csapatához, és az elmúlt szezonban kiváló teljesítményt nyújtott és most az Európa-bajnokságon is megmutatja tehetségét, amivel felkeltette a nagycsapatok figyelmét.

Auguste a Guardian sportlapnak nyilatkozott: „Payet egy remek szerződést kötött a West Ham csapatával, így nem látok sok esélyt a távozására. Ő nagyon boldog jelenleg Londonban.”

„Természetesen soha nem lehet tudni mit, hoz a jövő a futballban, de úgy gondolom, jelenleg csak akkor van esély a távozásra, ha maga a  West Ham csapata szeretné értékesíteni a játékosom.”

Kiemelkedő szezont nyújtott Payet az előző szezonban, ahol is 12 gólt szerzett és nevezték is a PFA év csapatába.

A Real Madrid vezetőedzője Zinedine Zidane is dicsérte a játékost, úgy fogalmazott „az egyik legjobb játékos jelenleg Európában”, aki „bármelyik csapatban megállná a helyét.”

De a Real Madrid mellett komolyan érdeklődik az olasz Inter csapata is Payet játékjogáért. „Nagy rajongója vagyok, és nagyon boldog lennék ha Inter mezben láthatnám.” – mondta Massimo Moratti.

A Real Madrid vészhelyzet esetén védő után kutat

A 30 éves védő Laurent Koscielny jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel, azonban lehet, hogy már a nyár folyamán klubbot fog váltani. Legalábbis állítja több sportlap köztük a FootMercato is.

A hírek szerint azonban a minden bizonnyal csak akkor érkezne, ha a Real Madrid francia védője Raphael Varane végül a távozás mellett döntene. Ugyanis José Mourinho kinevezése a Manchester United csapatánál máris okot adott az újságíróknak arra, hogy elkezdjék összeboronálni Varane-t a Vörös Ördögökkel.

Koscielny amikor megérkezett az Arsenal csapatához elég nehezen ment a beilleszkedés számára, azonban idővel elérte, hogy alapemberré váljon Wenger irányítása alatt. Mostanra egyértelműen a tapasztalatának is köszönhetően a Premier League egyik legjobb védőjének nevezhetjük.

Arsene Wenger biztosan nem fog könnyen megválni az egyik legjobb védőjétől, aki a francia válogatottjának eddigi mérkőzéseit végig játszotta és a mai napon is Izland ellen fognak pályára lépni.

A Londoni klubnál két másik variáció van a középhátvéd posztra Per Mertesacker és Gabriel. Chambers is tud eben a pozícióban játszani, de ritkán adódott lehetőség arra, hogy bizonyítson ott.

Tehát a kérdés szükség van e rá, vagy inkább minden erővel Varane megtartásáért harcoljunk. Zidane vajon melyik döntést fogja meghozni.

James kezében a döntés

Az ABC értesülései szerint a Real Madrid választási lehetőség elé állítja James Rodriguezt. A hírek szerint a Királyi Gárda közölte a fiatal tehetséggel, hogy számít rá a következő szezonban is, azonban ha ő mégis a  távozás mellett döntene, akkor jelezze mihamarabb. Amennyiben James úgy dönt nem marad a Királyi Gárdánál abban az esetben a a blancók 80 millió euró ellenében válnának csak meg tőle.

Az elmúlt időszakban ügye sok pletykát lehet olvasni a Real Madrid csapatáról, rengeteg lehetséges érkezőről ami egyben távozókat is eredményezhet. Ezért is merült fel James Rodriguez távozása, akiért erősen érdeklődik a Manchester City és a Manchester United is.

„Casillas dühös volt, hogy nem volt kezdő.”

Vicente Del Bosque az Olaszország elleni vereség után lemondott a posztjáról. A kiesés után minden játékosnak köszönetet mondott, kivéve egynek az egykori Real Madrid legendának Iker Casillasnak.

Del Bosque egy fontos lépést hozott meg a spanyol válogatottal kapcsolatban az Európa-bajnokságon, miszerint David De Gea fog kezdő lenni, míg Iker Casillas csak a kispadon kap helyet. Ezek után a szakember szerint Casillas és az edzői stáb viszonya végleg megromlott és már szóba sem állt velük. Egyszerűen nem jól kezelte Iker a helyzetet.

Az elmúlt évek kicsit sem lehetnek könnyűek Iker Casillas számára, hisz előbb a Real Madrid csapatánál kell elviselni, hogy a padra szorult majd távozott hosszú évek után a klubtól a Porto csapatához, most meg a válogatottban is át kell élnie ezt a szerepet.

Del Bosque elismerte a Cadene Ser rádiónak, hogy a kupasorozat végére teljesen megromlott a kapcsolata Ikerrel.

„A társaival nagyszerűen viselkedett ezzel semmi probléma nem volt, azonban velünk a stáb felé már teljesen más a helyzet. Nagyon mérges lett annak tudatában, hogy már nem ő a kezdő és ezt a dühöt rajtunk vezette le. Ezért is nem írtam számára köszönő üzentet.” – mondta Del Bosque.

A Real Madrid nem adta fel Alaba megszerzését

Az AS értesülései szerint a Real Madrid csapata még mindig nem adta fel, hogy megszerezze David Alabát. A hírek szerint az első ajánlatott visszautasította a Bayern München azonban egy újabb ajánlatott tett osztrák válogatott védőért, ami már 65 millió euróról szól. Nos, ez sokakat meglep a Bayern csapatának azonban még ez is kevés, hisz 80 millió alatt nem szeretnének megválni játékosuktól.

A Királyi Gárda már hosszú idők óta figyeli a Bayern fiatal sztárját. Az első ajánlat érte 50 millió euróról szólt, amit most már emeltek 65 millióra, de még ez is kevésnek fog bizonyulni. Alabáért nagyon sok a jelentkező, ezért is emelte ilyen magasra az árát a bajor klub. A Bayern München újdonsült edzője Carlo Ancelotti, aki egykori Real Madrid edző minden bizonnyal nem szívesen válna meg alapemberétől, a hírek szerint még az Európa-bajnokság előtt tisztázta David-al, hogy szüksége van rá és fontos szerepet fog kapni a csapatban. De ismerjük Florentino Pérezt, ha valakit nagyon meg akar szerezni az előbb utóbb a Real Madridban, köt ki.

KÖZÖSSÉG


Videó

Eibar - Real Madrid 0:4 (összefoglaló)
2019.11.09. szombat 21:56

Eibar - Real Madrid 0:4
Spanyol bajnokság, 13. forduló
Gólok: Karim Benzema 17., 29. (Büntető), Sergio Ramos 20. (Büntető), Federico Valverde 61.

Legnépszerűbb hírek

Rodrygo triplázott