Real Madrid klub történelem

Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját

Cristiano Ronaldo gólt lőtt a marokkóiak elleni csoportmérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A játékos a 4. percben volt eredményes a moszkvai találkozón, így immár 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első meccsen három gólt is szerzett, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskás Ferencet.

 

Raúl is csatlakozik a Real Madrid edzőihez
A Real Madridot játékosként 1994 és 2010 között szolgáló egykori csatár, Raúl González Blanco a hírek szerint idén csatlakozik a klub edzőihez. A 2015 októberében a New York Cosmostól visszavonult labdarúgó a tervek szerint áprilisban a szövetség gyorstalpalóján megszerzi az edzősködéshez szükséges képesítést, így nyáron már munkába is állhat a Juvenil B csapatnál.
 
Cristiano Ronaldónak megvan a 300
Cristiano Ronaldo nagyszerű formában van mostanában. A Getafe elleni mérkőzésen két gólt is szerzett. Ezzel már 300 spanyol bajnoki gólja van, ehhez a hatalmas számhoz pedig csak 286 meccsre volt szüksége.
 
Minden sorozatot figyelembe véve már 30 gólnál jár, ezzel sorozatban a kilencedik szezonjában is plusz 30 gólos idényt produkál.
 
Csak így tovább!
 
Hetven éves a Santiago Bernabéu-stadion

Pontosan hetven éve, 1947. december 14-én avatták fel hivatalosan a Real Madrid stadionját. Az építkezési munkálatok 1944. október 27-én kezdődtek, tehát kb. három évig tartottak. Az avató ünnepségen a Real Madrid a portugál Belenenses csapatával játszott, és 3:1-re meg is nyerte a mérkőzést. A stadiont régebben Estadio Chamartínnak hívták, a mostani elnevezését 1955. január 4-én kapta a Real Madrid elnöke, Santiago Bernabéu tiszteletére. A stadion befogadóképessége most mintegy 81 ezer fő, de a maximum majdnem 120 ezer volt az átalakítások előtt. A stadion négyszer volt a Bajnokcsapatok Európa Kupája/Bajnokok Ligája döntőinek házigazdája, de helyszínül szolgált az 1964-es Európa-bajnokságon, és az 1982-es világbajnokságon is. A Santiago Bernabéu-stadion a világ egyik leghíresebb futballstadionja.

Fernando Alonso tiszteletbeli tagja lett a Real Madridnak
Fernando Alonsot tiszteletbeli tagjává fogadta a Real Madrid. A kétszeres F1-es bajnokot maga az elnök, Florentino Pérez köszöntötte. A McLaren pilótája régóta szenvedélyesen rajong a Real Madridért, például közösségi oldalán is sokszor jelzi, amikor épp a Real mérkőzését nézi, és a klubnak szurkol. Mostantól ezt nem csak szurkolóként, hanem az alakulat tiszteletbeli tagjaként teheti. Alonsónak a klub elnöke, Florentino Pérez nyújtotta át a klubtagsági kártyát egy mez kíséretében, melyen a neve és az egyes szám szerepel. Az esemény a Santiago Bernabéu stadionban zajlott. 
 
„A mai eseményt egyik szurkolónk, és tagunk tiszteletére rendezzük. A klubunk ezzel szeretné elismerni minden idők egyik legnagyobb spanyol sportolóját. Ő egy igazi úttörő, aki olyasmit ért el, amit előtte egy spanyol sem: F1-es bajnok lett!” – mondta a sportvezető.
 
Raúl Gonzalez Blanco ma 40 éves

Raúl Gonzalez Blanco, aki a napokban tért vissza a Real Madridhoz, ugyanis Florentino Pérez elnök az újraválasztása után helyettes vezérigazgatóvá nevezte ki, ma ünnepli 40. születésnapját.

A 102-szeres spanyol válogatott csatár 16 évet húzott le a Real Madridban. 741 meccsen 323 gólt szerzett. Többek között hat bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját és két klubvébét is nyert. Sokáig vezette a BL örök góllistáját is. A Real Madrid után játszott még a Schalke 04-nél, a katari al-Saddban, és végül a New York Cosmosban.

Boldog születésnapot kívánunk neki!

Alvaro Arbeloa visszavonul

Bejelentette visszavonulását minden idők egyik legjobb spanyol játékosa, a 34 éves Alvaro Arbeloa. A kiváló játékos az utolsó szezont az angol West Ham Unitedben töltötte.
Alvaro Arbeloa 2001-ben került a Real Madridhoz, ahol 2004-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban. Két év múlva a Deportivo La Corunának adták kölcsönbe, onnan szerződtette a Liverpool. Két angliai szezon után hazatért a Real Madridhoz, ahol tavaly nyárig játszott. Arbeloa pályafutása során két Bajnokok Ligája győzelmet, egy spanyol bajnoki címet, egy-egy kupa- és szuperkupa győzelmet, és egy klubvilágbajnoki címet is szerzett a madridi klubbal.

Alvaro Arbeloa a következő dolgokat nyilatkozta:

„Fizikailag még bírnám a megterhelést, de elég volt. A Real Madrid mindig is az otthonom marad, és ha visszatérek majd egyszer, csak azért megyek, hogy segítsek, soha nem fogok kérni.” 

Zinédine Zidane ma 45 éves

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője ma ünnepli 45. születésnapját.

Boldog születésnapot kívánunk neki!

Zidane-t a FIFA háromszor is megválasztotta a világ legjobbjának, és egyszer Aranylabdát is nyert. Igaz, ami igaz, nem csak nagyszerű edző most, de egykor kiváló játékos is volt!

Nézzünk egy összefoglaló videót, íme a10 legszebb gólja a Real Madridban...

Raúl González visszatér a Real Madridhoz

A 39 éves Raúl González hét év után visszatér a Real Madridhoz. Raúl vezetői megbízást kap, a klub helyettes vezérigazgatója lesz, közvetlen felettese pedig José Ángel Sánchez lesz, aki az elnök, Florentino Pérez jobbkeze is. Raúl hét évvel ezelőtt, 2010-ben hagyta el a Real Madridot. 2015-ben a New York Cosmostól vonult vissza. Azóta a LaLiga nagyköveteként utazgatott. Időközben sportközgazdaságot tanult és az amerikai sportmodell működését is tanulmányozta. Raúl feladatai mellett egyfajta kapocs is lesz majd a vezetőség és az első csapat játékosai között. Ebben már van tapasztalata, mivel személyesen volt jelen a cardiffi BL-döntőben is.

Olvass könyvet a Realról!

A legújabb könyvek és kiadványok

Nem hiányozhat egyetlen Reál Madrid rajongó könyvespolcáról sem Margitay Richárd: Tizedszer is Reál Madrid című könyve, amelyben végigkövethetjük a tizedik BL győzelemhez vezető út állomásait, a korábbi győzelmeket, a győztes csapat tagjait. A könyv nagy előnye, hogy a fontosabb adatokat táblázatos formában közlik, amelyekkel sokkal áttekinthetőbbé válnak az adatok, emellett számos érdekességet is olvashatunk benne a Klub háza tájáról.

3 évvel ezelőtt jelent meg Fűrész Attila és Privacsek András: Real Madrid – Tizedszer Európa futballtrónján, mely részletesen mutatja be a csapatot, a játékosokat, és a háttérben álló, ám annál fontosabb klubot is. A könyv kiemelten foglalkozik a csapat győzelmeivel, különös tekintettel a tizedik Bajnokok Ligája győzelemre. a kötet számos fotót is tartalmaz a legnagyobb pillanatokról, a játékosokról és a kulisszatitkokról.

Dévényi Zoltán és Harmos Zoltán A világ leghíresebb futballklubjai sorozatban írt a Real Madrid csapatáról is, mely máig a világ egyik legnépszerűbb és legeredményesebb futballklubja.

Egészen új, hiszen tavaly jelent meg Koppányi Gergely: Real Madrid – A királyi lepel mögött című könyve, amely több mint 250 oldalon foglalkozik a királyi klubbal. A könyv kiemelten foglalkozik a csapat háttérintézményével, a klubbal is, és azzal, hogyan lehet a futballsikerek mellett gazdasági sikerre is vinni a klubot. Rávilágít arra is, hogy a csapat teljesítménye egyáltalán nem tekinthető kiemelkedőnek ahhoz képest, hogy a klub mennyi pénzt invesztál a csapat játékába és játékosaiba. Ha ezt is számításba vesszük, akkor a sportsikereknek még a mostaninál is jóval nagyobbaknak kellene lenniük. A könyv rendkívül érdekes és izgalmas olvasmányt nyújt mindazoknak, akiket a Reál Madrid sportsikerei mellett a háttérben zajló erőviszonyok, gazdasági lépések is érdekelnek.

Keresgéljünk a régebbi könyvek között is!

Ha az új könyveket már mind elolvastuk, akkor érdemes szétnézni a régebbi, használt könyvek között is, mert ott is számos kincsre bukkanhatunk. Ugyan nem túl régi kiadvány, de aki szereti rendszerezetten olvasni a dolgokat, annak jól jöhet Margitay Richárd és Margitay Zsolt könyve, A Reál Madrid bajnoki címei, melyben az eddig elért összes bajnoki győzelem, és az azokhoz vezető, sokszor rögös út is górcső alá kerül.

2002-ben jelent meg Dénes Tamás: Reál Madrid című könyve az Aréna 2000 Kiadó gondozásában, amely a legtöbb antikváriumban még ma is kapható. A kötet a régebbi kiadás részben változatlan része, részben kiegészítették az azóta eltelt évek történéseivel, így Florentino Pérez elnökké választásával, és az azóta megszerzett győzelmekkel. A könyv kitér arra is, hogyan változott a játékosok kerete, kik az új játékosok, és hogyan igazolták le őket.

Beckham rajongók figyelmébe ajánljuk a 2005-ben kiadott, Jimmy Burns: Beckham és Spanyolország – Hatalom, sztárság, Real Madrid című könyvet, mely az Európa Kiadónál jelent meg. A sztárfocista életéről jóformán mindenki mindent tud, hiszen élete nyitott a bulvármédiának köszönhetően. A könyvből azonban még több részletet ismerhetünk meg az életéről, arról hogyan vált az ügyes fiú sztárfutballistává, és milyen hatások érik a focistákat, miközben a világ egyik leghíresebb klubjában játszanak.

Oldalak

KÖZÖSSÉG


Videó

Odriozola már hivatalosan is a Real Madrid játékosa
2018.07.19. csütörtök 00:40

Hivatalosan is bemutatták a Santiago Bernabéu stadionban a Real Madrid új igazolását, Álvaro Odriozolát. A 22 éves játékos a Real Socieadtól szerződött a csapathoz, hat évre.

Legnépszerűbb hírek