Egy éves Zidane rotációs taktikája

Szavazás: 
No votes yet

A Real Madrid csütörtökön Numanciába utazik, pontosan egy évvel azután, hogy Zidane elindította a rotációs politikáját, amely a klub történetének legsikeresebb idényét hozta el

Csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt, január 4-én érkezett a Sevilla a Santiago Bernabéuba, amellyel kezdődött a sikerkorszak. Azon a napon Zidane egy nem mindennap lépésre szánta el magát: kihagyta Cristianot a meccskeretből.

A portugál szupersztár mellett kimaradt a kezdőből egy másik garantált kezdő, Karim Benzema is. Helyüket James Rodriguez, Alvaro Morata és Marco Asensio vették át, ráadásul magabiztos 3-0-s sikerrel küldték haza az andalúzokat.

James és a többiek a szezon további részében is kivették a részüket a sikerekből. ZZ számos bajnoki mérkőzésen az úgynevezett „B” csapatot küldte pályára, így nagy szerepet játszottak a 33. bajnoki cím elhódításában.

Ez a rotációs taktika tette lehetővé Ronaldo számára, hogy pihenjen és felkészüljön a nagy meccseire, és sorsdöntő gólokat szerezzen mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Így a Real Madrid volt az első csapat, amelyik megtudta védeni címét a legrangosabb európai kupasorozatban.

KÖZÖSSÉG


Videó

Real Madrid - Granada 4:2 (összefoglaló)
2019.10.05. szombat 20:06

Real Madrid - Granada 4:2
Spanyol bajnokság, 8. forduló
Gólok: Karim Benzema 2., Eden Hazard 45+1., Luka Modric 61., James Rodriguez 90+2. ; ill. Darwin Machis 69., Domingos Duarte 77.

Legnépszerűbb hírek