real_madrid_vs_espanyol

Katalán ellenfél a Bernabéuban… Előzetes: Real Madrid – Espanol

Ma este 20 óra 30 perctől kedvenceink az Espanol csapatát látják vendégül a Santiago Bernabéu stadionban a Primera Division 22. fordulójában. A cél nem lehet kérdéses: győzni!

A katalán gárda a legutóbbi fordulóban a Villarreal csapatát látta vendégül, ahol egy igencsak izgalmas mérkőzésen 2-2-es végeredmény született. Az összecsapás első találatáig mindössze a 4. percig kellett várnia a publikumnak, amikor Caicedo egy szerencsés szóló után a kapus lába között a kapuba gurította a labdát. A Villarreal azonban nem adta fel a küzdelmet, és 20 perccel később Trigueros egy zseniális összjáték után egyenlíteni tudott. Az első félidőben azonban az Espanol még megtudták szerezni a vezetést hála Gerard Morenonak, aki nagyszerűen érkezett a beívelt labdára, majd ballal a hosszúbba juttatta azt. A legnagyobb izgalom azonban a végén jött: a 88. percben Musacchio egy szögletet követően fejelt a kapuba, így beállítva a 2-2-es eredményt.

A madridi gárda egy héttel korábban a Betis csapatához látogatott el, ahol bizony nagyon meg kellett szenvednie Zidane együttesének: egy csodálatos Cejudo kapáslövéssel a hazaiak már a találkozó 7. percében megszerezték a vezetést. A fővárosiaknak ezután bizony csipkednie kellett magát, hogy egyenlíteni tudjon, ám ez nem jött össze. A helyzetei ugyan megvoltak a Blancoknak, de a hazaiak kapusa, a korábbi madridi nevelés, Antonio Adán minden kapura tartó lövést hárítani tudott. Ám a 70. percben egy igencsak lesgyanús helyzetet követően Benzema egyenlíteni tudott, de a vezetést már nem tudta megszerezni a Királyi Gárda, így pontosztozkodás lett a vége.

A katalán csapat ebben a szezonban az eddig lejátszott 21 találkozóján mindössze 22 pontot szedett össze, míg 20 gólt lőttek és 35 gólt kaptak. A madridiak ugyanennyi lejátszott találkozón 44 pontot szedtek össze az 58 lőtt és a 20 kapott gól mellett. A bajnokságot figyelembe véve a vendégek legeredményesebb játékosa Caicedo a maga 6 találatával, míg a madridiaknál Karim Benzema vezeti a házi góllövőlistát 17 góllal, de mögötte ott van a portugál ikon, Cristiano Ronaldo is, aki eddig 16-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját (ebből 5-öt pont az Espanolnak rámolt be).

A hazai gárda kapujában szinte biztosra vehető Keylor Navas játéka. A védelem négyesének két szélén Carvajal illetve Marcelo léphet pályára. A spanyol bekk nagyszerűen játszik hétről-hétre, nem is lehet csoda, ha Zidane az ő játékát preferálja Daniloéval szemben. A két belsővédő egyike nagy valószínűséggel a sérülésből visszatérő Sergio Ramos lehet, míg mellette Varane léphet pályára. A középpálya hármasa nem lehet kérdéses: Kroos, Modric valamint Isco. A német középpályás a francia menedzser irányítása alatt kezdi visszanyeri a régi formáját. A mellette szereplő horvát, Luka Modric pedig a csapat egyik kihagyhatatlan játékosává nőtte ki magát, aki hihetetlen játékintelligenciájával szervezi a csapat támadásait, de ezek mellett a védekezésből is aktívan kiveszi a részét. A támadó hármas a James-Benzema-Ronaldo trió lehet. A kolumbiai ismét megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra, reméljük élni fog vele. James mellett a madridiak két legeredményesebb játékosa, Benzema és Cristiano Ronaldo lép majd pályára. A francia támadó élete talán legjobb formáját nyújtja jelenleg a spanyol fővárosban, és a madridiak egyik fő gólgyárosa lett a hetek folyamán. A portugál klasszisról pedig elég annyi, hogy bármikor képes eldönteni egy mérkőzést, elég akár csak egyszer villannia.

A Real Madrid számára nem is lehet kérdés, hogy mi a cél ezen a találkozón: győzni! Az Atlético tegnapi vereségének köszönhetően megközelíthetjük a városi riválist, de ehhez az kell, hogy mindenki a legjobb formáját nyújtsa, és minden megtegyen a győzelem érdekében. Hala Madrid!

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Modric, Isco – James, Benzema és Cristiano Ronaldo

Real Madrid – Espanol, La Liga 22. forduló
2016.01.31 20:30
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Játékvezető: Hernández Hernández
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
mad-esp
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs

Leave a Reply