ancelotti-1-750x347

Ancelotti bízik abban, hogy Zidane sikeres lesz

Az olasz mestert a MARCA éves díjátadó ünnepségén nyilatkozott, ahol a tavalyi év edzőjének járó elismerést kapta meg. 

Carlo Ancelottinak meggyőződése, hogy Zinedine Zidane számos sikert fog elérni a Real Madriddal, annak ellenére, hogy edzőként nincs tapasztalata a 43 éves franciának.

„Mindenkiből a legjobbat hozza ki”

Menesztése ellenére csak a legjobbakat kívánja egykori klubjának az olasz mester. Meggyőződése, hogy egykori másodedzője, Zizou tapasztalatlansága ellenére diadalmaskodni fog.

„Sokan mondják, hogy Zidane tapasztalatlan. Amikor valaki elkezd egy munkát természetes, hogy nincs tapasztalata. Megvan minden benne, ami ahhoz kell, hogy sikeres edző legyen. Karizmatikus személyiség, a képességei adottak. A futball minden csínját-bínját ismeri. Mindenkiből a legjobbat hozza ki”, mondja az 56 éves tréner.

„Tudtam, hogy egy napon távoznom kell”

A Bayern München következő trénere csak a szépre emlékszik: „A mai napon egy nagyon szép időszak zárul le számomra: egy nagyszerű csapat, nagyszerű játékosait edzhettem. Nagy örömmel tölt el ez a díj, sok szép emlékem van erről a két évről. Amikor eljön az idő, és távozni kell, az sose jó, de a végén csak a szép emlékek maradnak meg. Szerencsés vagyok, hogy a Real Madrid trénere lehettem. Amikor egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik, ilyen a futball és az edzők élete. Tudtam, hogy egy napon távoznom kell.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply