rafa

Benítez tudja mi a Real Madrid fő gondja!

A spanyol tréner egy brit TV műsorban adott interjút, amiben többek között szó esett az edző helyzetéről, Florentino Pérezről, valamint arról, szerinte miért nem tud a Real Madrid hosszútávon sikeres maradni

 Benítez januárban intett búcsút a Bernabéunak, többek között azért, mert a bajnokságban nem teljesített valami jól a csapat, a Barcelona, valamint az Atlético Madrid is tetemes előnyre tett szert. (Sajnos ezen eddig nem sikerült változtatni.) A padon Zinedine Zidane váltotta, és Rafa felhívta a figyelmet arra, hogy a spanyol fővárosban mindennek tökéletesen kell klappolnia, különben könnyen a szurkolók ellenszenvének kereszttüzébe lehet kerülni.

 ,,Számomra, aki a Real Madrid akadémiáján is dolgozott, hatalmas megtiszteltetés volt a csapat edzőjének lenni.-kezdi Benítez.-Nagy kár, hogy nem maradhattam, hiszen veretlenül, sok gólt lőve jutottunk továbba Bajnokok Ligája csoportköréből, és nagy reménnyel vártam az egyenes kieséses szakaszt. Elégedett voltam a csapattal.”

 Ezek után Rafát a menesztéséről kérdezték: ,,Nehéz megmagyarázni. Ahhoz, hogy megértsék, miért lettem kirúgva, át kell látniuk, mi történt Madridban az utóbbi években. A klubnál olyan nevek fordultak meg edzőként, mint Del Bosque, Pellegrini, Mourinho, Ancelotti… És őket is mind kirúgták. Így elég nagy nyomás nehezedik az aktuális trénerre. Mindennek tökéletesnek kell lennie. Amint valami nem stimmel, vagy az elnök úgy gondolja, hogy valami nem stimmel, egyből problémák is adódnak. Úgy éreztem jól tudunk teljesíteni a következő meccseken, a szurkolók, a játékosok, és az elnök is ideges volt. Ilyenkor szoktak edzőt váltani.”

 Ezt követően szó esett magáról Florntino Pérezről is: ,,Az asszisztensem, Fabio Pecchia azt mondta, hogy az elnök állandóan jelen van a klubot érintő minden ügynél. Mindig. Beszél a játékosokkal, még a sajtóval is. Ez egy Angliából jött edzőnek szokatlan. Arrafelé ez nem mindennapos.”

 Rafa azt is elárulta, mi hiányzik a Real Madridból: ,,A kulcsszó az állandóság. Egy bajnokságban folyamatosan hozni kell a jó eredményeket. A ligában főleg a Barcelonával zajlik a verseny, akiknek megvan a saját stílusuk. A Real Madridnál, mivel minden évben edzőt váltanak, nincs ideje kialakulnia egy stílusnak. Minden egyes alkalommal elölről kell kezdeni. Amióta Pérez az elnök, a Barcelona több mint kétszer annyi trófeát nyert, mint a Madrid, és véleményem szerint ez az állandóságnak köszönhető.”

 Végezetül megkérdezték, hogy maga Pérez volt-e a probléma. Erre Rafa egy sóhajt követően így válaszolt: ,,Üzleti szempontokból nagyon jó munkát végzett. A Real Madridnak szüksége volt a bizniszének fejlesztésére, és ebből a szempontból Pérez jól járt el. A futballt tekintve már más a helyzet. A Barcelona évről évre halmozza a trófeákat, a Madrid elnöke pedig kétségbeesetten keresi erre a megoldást, ezért váltogatja a csapat edzőit minden évben. Ezalatt a Barcelona folyamatosan nyeri a trófeákat. Mostmár ez a Real Madrid fő gondja.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ivan-campo
ÁLTALÁNOS
12747926_10150983045409953_1464631534351230589_o

Leave a Reply