malaga-vs-real-madrid

Győzni kell… Előzetes: Málaga – Real Madrid

A spanyol labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Málaga csapata hazai pályán látja vendégül Zinedine Zidane tanítványait. A mérkőzés 16:00-tól lesz látható a Sport 2 képernyőjén.

A Málaga csapata az előző fordulóban a Villareal vendégeként léptek pályára. Az első lövésre nem kellett sokat várnia a publikumnak: egy vendég hibát követően Soldado lőtt távolról, de pont középre ment, így Kameni hárítani tudta a spanyol próbálkozását. A vendégek sem sokat tétlenkedtek: Tissone jó 22-ről adott le egy lövést, de az elkerülte a kaput. A később három pontot jelentő találatot a 18. percben egy nagyszerű játék után szerezte meg a Villareal Roberto Soldado révén. A hazaiak ezután sorban vezették a támadásaikat, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így a három pontot a Sárga Tengeralattjárók szerezték meg.

A madridiak legutóbb a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében léptek pályára az AS Roma vendégeként. A találkozó első félideje nem hozott sok izgalmat, így egy 0-0-val vonultak edzőjük társaságába a játékosok. A második játékrészre azonban felpörgött mind a két csapat: a Blancok és a Farkasok is tudtak helyzeteket kidolgozni, de a gól Zidane csapatának jött össze. Az 57. percben Marcelo passzolt Ronaldonak, aki egy szép mozdulattal visszahúzta a jobb lábára a labdát, majd a hosszú felsőbe ragasztotta. A portugál klasszis ezzel a találattal egy nagyon hosszú idegenbeli góltalanságnak mondott búcsút. A hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik, de a védelem illetve Navas is megmentette a csapatot a bekapott góltól. A 82. percben csereként beálló Jesé Rodriguez tette fel az i-re a pontot: mindössze négy perccel beállása után egy jó 50 méteres labdavezetés után jobbal gurította a hosszú alsóba a labdát, így a Blancok egy nagyon jó eredmény tudatában várhatják a márciusi visszavágót.

A Málaga jelenleg a tabella 11. pozícióját foglalja 30 megszerzett ponttal, amihez 21:21-es gólkülönbség párosul. A La Rosalédában szerezte a csapat a góljainak több mint a 60%-át, míg a kapott gólokat tekintve mindössze a 33%-át kapták hazai környezetben. A bajnokságot figyelembe véve a csapat két legeredményesebb játékosa Charles 9-cel illetve Juanpi a maga 3 találatával. A vendégek jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton, 10 pontos hátránnyal a Barcelonával szemben, de egy esetleg mai győzelemmel ez még csökkenhet hétre is. A Blancok 53 ponttal, 70 rúgott és mindössze 23 kapott góllal állnak egy ponttal az Atlético Madrid mögött. A fővárosiak két legeredményesebb játékosa Cristiano Ronaldo és Karim Benzema. A francia csípősérülés miatt nem került be Zidane keretébe, így a madridiak kénytelenek lesznek nélküle pályára lépni.

A madridiak kapujában szinte száz százalék, hogy a magabiztosan védő Keylor Navas fog szerepelni. A védelem két szélén Danilo illetve Marcelo szerepelhetnek, míg középen Nacho és Sergio Ramos. Nacho Varane szerepét veheti át ezen a találkozón, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amiért a játékvezető idő leküldte a pályáról a francia védőt. A középpálya hármasában mindössze egy személyi változás történhet: Kroos és Modric mellett ezúttal az a Kovacic játszhat, aki az elmúlt két találkozón nagyszerűen játszott. A támadó hármas ezúttal egy Jamesből, egy Jeséből és egy Ronaldóból tevődhet össze. A spanyol támadó kiválóan szállt be a játékba a Roma ellen, ráadásul gólt is szerzett, így Zidane ezúttal akár a kezdőbe is nevezheti.

A csapatnak nagy szüksége van ma a győzelemre, ugyanis a Barcelona tegnap győzni tudott a Las Palmas otthonában, így nem is lehet kérdés a hátralévő mérkőzéseken, hogy mi is a csapat célja: győzni, győzni, győzni! Nem lesz egyszerű a mai, de mi vagyunk a világ legjobb csapata, és előttünk nincs lehetetlen. Hala Madrid!

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Nacho, Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Modric, Kovacic –James, Jesé és Cristiano Ronaldo

Málaga – Real Madrid, La Liga 25. forduló
2016. február 21. 16:00
Helyszín:
Málaga, La Rosaléda
Tv: Sport 2

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
malaga-madrid
Malaga elleni keretünk
ÁLTALÁNOS
mal-rma

Leave a Reply