bbc

Ezért lesz fittebb a BBC az MSN-nél a Clásicón!

 Mint azt bizonyára mindenki tudja, egy hét múlva El Clásico. Egy tökéletes alkalom a visszavágásra a Barcelonának az idény elején elszenvedett csúfos 4-0-s vereségért. Noha a Real Madrid esélyei a találkozó előtt a Barcelona, és főleg a katalánok támadótriójának formáját elnézve nem túl rózsásak, akad egy tényező, ami a mi támadósorunknak kedvez.

 Ezen a hétvégén a Real Madrid és a Barcelona játékosainak igen nagy hányada a nemzeti válogatottat képviseli klubcsapata helyett. Ez azért lényeges, mert a válogatott szünet közvetlen a Clásico elé került idén. Az utazás rengeteg fáradalommal jár, még akkor is, ha profi labdarúgókról beszélünk. Ráadásul a tény, hogy sem Gareth Bale, sem Karim Benzema nem utazott haza a nemzeti csapatukhoz, csak Zidane malmára hajthatja a vizet, hiszen így ezek a játékosok a hét ezen szakaszában is egymással edzenek, közösen hangolódnak a nagy meccsre. Míg a Real csatársorából egyedül Ronaldo utazott el, (Ő sem tett meg nagy távot, hiszen csak Portugáliáig kellett mennie.) addig a Barcelonánál jóval komplikáltabb a helyzet.

 A riválisnál ugyanis mindhárom támadó Dél-Amerikába utazik. (Messi Chilébe, majd Argentínába, Suárez Brazíliába, később Uruguayba, és Neymar Brazíliába, majd Paraguayba látogat.) Ha összevetjük a légvonalban megtett távolságot a két trió esetében, hatalmas különbséget kapunk. Míg CR egymaga utazik összesen 882 km-t a szünet alatt, addig az MSN együtt tesz meg 62.352 km-t.

 Lehet, hogy ez elsőre igen lényegtelen információnak hangzik, de figyelembe kell venni, hogy egy ilyen meccsen a játékosok fizikai állapota legalább ugyanannyira fontos , mint a mentális. Márpedig az utóbbiban főleg a Barcelona lesz hátráltatva.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
sergio_ramos_by_jafarjeef-d86l7cn
ÁLTALÁNOS
helguera
Ma 41 éves Helguera

Leave a Reply