57002a0318c77320f8133e6e

Revans… FC Barcelona – Real Madrid 1-2

A spanyol labdarúgó bajnokság 31. fordulójában az FC Barcelona hazai pályán fogadta a Real Madrid csapatát, ahol a Királyi Gárda több mint egy egyéves veretlenségi szériát szakított meg.

A Barcelona és a Real Madrid kezdőjében sem volt meglepetés, mind a két vezetőedző a legjobb felállításban küldhette pályára csapatát. A találkozó első nagy helyzetéig egészen a 20. percig kellett várni, amikor Rakitic ballal lőtt kapura, de Navas egy bravúrral kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. 5 perccel később Ronaldo kapott egy jó labdát a jobb oldalon, Jordi Alba mellett belépett a büntetőterületen belülre, majd lőtt is ballal, de Bravo védeni tudta a középre tartó labdát. Egy perccel később a bal oldalon Bale elé pattant a labda, aki szépen támasztott ki, de lövése elkerülte a kaput. A 44. percben Carvajal ívelte középre a labdát, ahol Benzema kapásból lőtt, de próbálkozása messze elkerülte a kaput. 45 percnyi játék után 0-0-val vonultak a játékosok az öltözőbe.

A félidőben egyik edző sem változtatott, így ugyanaz a 22 játékos kezdte el a második félidőt akik az elsőt. Az 54. percben Messi egy zseniális lövést eresztett a madridiak kapujára, ám Keylor Navas egy óriási bravúrt bemutatva menteni tudott. Az 56. percben Rakitic végzett el egy baloldali szögletet, amikor Pique ellépett Pepe mellől, majd Navas kapujába fejelte a labdát (1-0). A 62. percben Marcelo indult meg, majd Kroosnak passzolt, aki megpróbált centerezni, de Jordi Alba lábán felpörgött a labda, amit Benzema egy zseniális mozdulattal a kapuba juttatott (1-1). A 83. percben Sergio Ramos egy rosszütemű belépőt követően megkapta második sárgalapját, így idő előtt kénytelen volt elhagyni a pályát. Egy perccel Ramos kiállítása után Ronaldo eresztett meg egy lövést, de az a felső lécről fölé pattant. Egy perccel később Luis Suarez kapott egy nagy labdát Messitől, ám az uruguayi a kapu mellé lőtt. 5 perccel a lefújás előtt Carvajal indult meg, majd Bale-nak dobta oldalra a labdát, aki jobbal beívelte, Dani Alves elszámolta az ívet, így az Ronaldohoz jutott, aki ezúttal már nem hibázott, és Bravo kapus lábai között a kapuba helyezte a labdát, ezzel eldöntve a három pont sorsát (1-2).

A Királyi Gárda ennek a győzelemnek köszönhetően továbbra is üldözi két fő riválisát. Az Atléticoval szemben továbbra is egy pont, míg a katalánokkal szemben 7 pont a hátránya Zinedine Zidane együttesének. A francia szakembernek ez volt az első Klasszikusa a madridiak trénereként. Ezzel a győzelemmel Zidane egy nem akármilyen sorozatot szakított meg: a Barcelona legutóbb 2015 februárjában szenvedett vereséget hazai pályán, így több mint egy év elteltével találtak legyőzőre. És melyik csapat lehetett volna alkalmasabb erre, ha nem a Real Madrid? Zidane feltámasztotta azt a Real Madridot, amit Benítez „elaltatott”. Gratulálunk Zizou! Hala Madrid!

FC Barcelona – Real Madrid 1-2 (0-0), La Liga 31. forduló
2016. április 2.

Gólszerzők: Pique (56’) ill. Karim Benzema (62’), Cristiano Ronaldo (85’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cikk13
ÁLTALÁNOS
karim

Leave a Reply