wlf-rma

Német kiruccanás… Előzetes: Wolfsburg – Real Madrid

A Real Madrid ma este 20 óra 45 perctől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében lép pályára Németországban, a Wolfsburg otthonában. 

A Wolfsburg csapata a Bajnokok Ligája előző körében a Gent csapatát kapta ellenfélnek, vagyis talán a leggyengébbnek titulált csapatot. A belga kiruccanás igencsak jól sikerült a német alakulatnak: az első félidő 44. percében Draxler megszerezte a vezetést a vendégeknek. A második játékrész első tizenöt percében további két gólt szereztek Draxler illetve Kruse révén, így eldőlni látszott a továbbjutás kérdése. A mérkőzés vége előtt 10 perccel aztán éledezni kezdtek a hazaiak is: Kums szépíteni tudott, majd a rendes játékidő vége előtt mindössze egy perccel, a csereként beálló Coulibaly szorossá tette a végjátékot. Ezzel a győzelemmel a Wolfsburg óriási lépést tett a negyeddöntőbe jutáshoz, de nem szabadott elfelejteni, hogy van még egy visszavágó.

A németországi második összecsapást az előző győzelemnek köszönhetően a Wolfsburg várhatta kedvezőbb helyzetből, de mivel ez a Bajnokok Ligája, itt bármi megtörténhet. Ezen a párharcon sok említésre méltó dolog nem történt, legfeljebb annyi, hogy Schürrle a 74. percben eldöntötte a mérkőzést, ezzel együtt a továbbjutást is a német gárdának.

A Real Madrid a nyolcaddöntőben az AS Roma csapatával volt kénytelen megküzdeni a negyeddöntőbe való szereplés jogáért. Az odavágót Rómában rendezték, ahol a Farkason bizonyára abban bíztak, hogy legalább egy döntetlent sikerült elérni a spanyol együttessel szemben, ennek ellenére a madridiak, ha nem is simán, de magabiztosnak mondható 2-0-val tértek vissza a fővárosba. A Blancok találatait Cristiano Ronaldo, valamint a csereként pályára lépő Jesé Rodriguez szerezték. A magabiztos előny tudatában nyugodt szívvel várhatta a visszavágót Zinedine Zidane csapata.

A párharc második felvonásának első játékrészében megvolt a Roma esélye arra, hogy meglepetést okozzanak, ám helyzeteiket nem tudták kihasználni. A futball íratlan szabályának megfelelően a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ráadásul kétszer: a 64. percben Ronaldo révén, majd négy perccel később James vette be az olaszok kapuját, így egy sima 4-0-val sikerült kvalifikálnia magát a Királyi Gárdának a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Wolfsburg a legutóbbi bajnokiján a Leverkusen csapatához látogatott el, a Bundesliga 28. fordulójában. Dieter Hecking csapata nagyon sima 3-0-s vereségbe szaladt bele a Gyógyszergyáriak ellen, ahol a korábbi Real-támadó, Javier „Chicharito” Hernández megszerezte a szezonbéli 15. találatát.

A Real Madrid szombaton a Barcelona ellen lépett pályára a katalánok stadionjában, ahol egy óriási végjátékkal végül a fővárosiak tudtak győzni 2-1 arányban, így megtörve egy 39 mérkőzésből álló veretlenségi szériát. A győztes találatot Cristiano Ronaldo szerezte a találkozó 88. percében, amikor már emberhátrányban volt a Királyi Gárda, ugyanis a játékvezető Sergio Ramost idő előtt az öltözőbe küldte.

A Wolfsburg legeredményesebb játékosa a bajnokságban Dost a maga 7 találatával, míg mögötte Draxler és Kruse 6-6 góllal a másodikak. A Bajnokok Ligájában azonban Draxler a legeredményesebb, aki 3 gólt jegyzett, ami mellett szerepel még két gólpassz is, de ez bizony sovány mutatónak ígérkezik egy Real Madrid ellen. A spanyol csapat legeredményesebb játékosa nem meglepő módon Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis 13 gólt szerzett, mellette pedig 4 előkészítés is szerepel. A portugál mögött Karim Benzema a második jócskán lemaradva, négy találattal.

A Blancok kapujában biztosra vehető Keylor Navas játéka, aki nagyszerű védéseivel mérkőzésről mérkőzésre bizonyítja, hogy nem véletlenül ő az elsőszámú kapus. A védelem négyese annyiban változhat a hétvégi Klasszikustól, hogy Carvajal helyét a jobb oldalon Danilo veheti át. A védelem bal szélén Marcelo, valamint középen Pepe és Sergio Ramos szerepelhetnek. Nagyon úgy tűnik, Zinedine Zidane megtalálta a tökéletes középpályát a Kroos-Casemiro-Modric hármasban. Casemiro szerepeltetésével a francia szakember megtalálta azt a stabilitást, ami mostanában igencsak jellemzi a Királyi Gárdát. A támadószekcióban ezúttal is a BBC fog pályára lépni.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Wolfsburg – Real Madrid, Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés
2016. április 6. 20:45
Helyszín:
Wolfsburg, Volkswagen Arena
Tv: M4 Sport

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
case
ÁLTALÁNOS
wolf

Leave a Reply