satellite

Zidane optimista: „Az, amit látok a játékosok arcán leveszi rólam a nyomást”

Mérkőzés előtti interjú.

A visszavágóról a Wolfsburg ellen:”Mindenki szeretne megtapasztalni egy ilyen BL-napot. Természetesen jobb lett volna, ha az első mérkőzést megnyerjük. Most az adja a nehézséget számunkra, hogy még az előző meccsel kapcsolatos érzelmek bennünk vannak, de ezt a kihívást meg kell oldanunk nekünk, nekem és a játékosoknak. Meg akarjuk fordítani a mérkőzést, a győzelem mindig sokkal szebb, ha meg kell érte küzdeni. Ez egy fontos mérkőzés, ezt tudjuk mind: Ti is, mi is és a szurkolók is. Ez világos. Hideg fejjel kell játszanunk, mivel ez nem egy olyan mérkőzés, amit 10-15 perc alatt le lehet zárni. Persze, sokat nehezítene a helyzetünkön, ha kapnánk egy gólt. Akár ez is megtörténhet, ez egy ilyen játék. Az első perctől kezdve koncentrálnunk kell.”

Trénerként ez az első komoly téttel bíró mérkőzése? :”Nem, nem ez az első komoly mérkőzésem. Volt már több ilyen. Minden mérkőzés fontos. Érzek-e nyomást? Annyit, mint bármelyik mérkőzésünk előtt. Nem aggódom amiatt, amit véghez kell vinnünk.  Koncentráltak, határozottak vagyunk, és ez az, ami számít. Ezt látom a játékosok arcán, és ez leveszi rólam a nyomást.”

A támadás és a védekezés egyensúlya:”Tudjuk, hogy nem szabad több gólt kapnunk. Ezt mi mind tudjuk. Mi vagyunk hátrányban. Úgy gondolom a Wolfsburg intenzíven fog kezdeni. Ők is tudják, mi a tét számukra. Nekünk is erősen kell kezdenünk. Fontos, hogy harcoljunk, de ennél is fontosabb, hogy játszunk.”

Játékvezetői ítéletek:”Nem fogok a játékvezetővel foglalkozni. Nem tettem ezt az első mérkőzésen sem, és most sem fogom. A bíró a legjobb tudása szerint fogja végezni a munkáját.”

Karim Benzema:”Teljesen egészséges, volt ugyan egy kis problémája, de szerencsére jól van. Felkészült mérkőzésre.”

2001-2002-es negyeddöntő a Bayern München ellen, még játékosként:”Nem emlékszem pontosan. Arra emlékszem, hogy végül megnyertük a párharcot. Ez a klub mindig is képes volt felállni nehéz helyzetekből. Ezt kell nekünk is tenni a holnapi mérkőzésen. Talán tényleg ez lesz a legfontosabb mérkőzés a szezonban. Mi készen állunk.”

Sokat kell beszélni a játékosokkal a holnapi mérkőzés fontosságáról?:”Úgy gondolom, hogy nem. Mi összetartunk, ez jó. A játékosok tudják, hogy mi vár rájuk, és mi a feladatuk. Ami a leginkább foglalkoztatott engem az elmúlt két napban, az a játékosok arca. És az nagyon koncentrált. Ez leveszi rólam a nyomást. Meg kell fordítanunk az állást, de erre 90 percünk van, és nem 5. A lényeg a türelem. A labdarúgás tele van váratlan fordulatokkal. Most erről nem akarok sokat beszélni, de ott van például a bajnokság. Az El Clásico előtt 13 pont volt a hátrányunk, most 4. Ettől szép a futball. „

Hozzáállás, filozófia:”A Madrid sosem kész a kiesésre. Mindig a győzelem a cél, egyre több és több. Ez a klub nyerte történelme során a legtöbb európai kupát, nem véletlenül. Mindig nyugodt és optimista vagyok, játékosként is ezzel a hozzáállással értem el a legtöbb sikert. Az emberek azt akarják látni, hogy a csapat jól játszik, és meggyőződésem, hogy ezt fogják látni.

Szurkolók:”Mi igazán tudjuk, hogy milyen fontosak. Itt, ebben a stadionban különösen azok. Én csak azt akarom tőlük kérni, amit mindig, hogy az elsőtől az utolsó percig szurkoljanak. A játosok tudják, hogy a szurkolók sok mindent tudnak befolyásolni. Ez egy különleges klub.”

Casemiro kezd? :” Meglátjuk. Casemiro képes egyensúlyt teremteni. Ő egy olyan játékos, aki hatékonyan védekezik. Tudjuk, hogy fontos a támadás is. Amikor nálunk a labda, egy lépéssel előre kell gondolkodnunk.  Casemiro képes erre.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply