13048071_10151027292929953_1662432378159519390_o

Irány Manchester… Előzetes: Manchester City – Real Madrid

A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a Zinedine Zidane vezette Real Madrid Manchesterben lép pályára a korábbi madridi tréner, Manuel Pellegrini Manchester City-je ellen.

Mind a két együttes jól vette a hétvégi fordulót: az angolok a Stoke csapatát látták vendégül az Etihadban, ahol magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak. Az első találatra egészen a 35. percig kellett várni, amikor Fernando zörgette meg Given kapuját. A 43. percben ismét gólt szereztek a hazaiak: ezúttal Sergio Agüero verte át a vendég kapust, büntetőből. A félidőre így egy magabiztos kétgólos előnnyel vonulhatott Pellegrini csapata. A három pont kérdése eldőlni látszott, amikor Iheanacho a 64. percben meglőtte a harmadikat, majd tíz perccel később a csapat negyedik találatát is, így jó előjellel várhatják a Real elleni Bajnokok Ligája elődöntőt.

A Real Madrid csapata hétvégén a Rayo vendégeként lépett pályára, ahol 15 perc után kétgólos hátrányba került Zinedine Zidane csapata. A madridiak azonban nem adták fel, és a 38. percben Gareth Bale fejesével szépíteni tudtak. A félidőre 2-1-es hazai előnnyel mehettek a csapatok. A fordulás után azonban megtáltosodtak a vendégek és Lucas Vazquez révén az egyenlítés is összejött egy csodálatos fejesgól után. A hajrában egy kapitális egyéni hiba után a vezetés megszerzése is összejött a Király Gárdának, így továbbra is életben tartva a bajnoki álmokat.

A Manchester City legeredményesebb játékosa az idei BL kiírásban Kevin de Bruyne, aki eddig három alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Mögötte Sterling szintén három találattal, míg a harmadik helyen Sergio Agüero áll 2 góllal. Madridi oldalon nem lehet meglepő, hogy a legeredményesebb játékos Cristiano Ronaldo, aki 16 góljával az első pozíciót foglalja el az idei Bajnokok Ligája góllövőlistáján. A portugál mögött Karim Benzema helyezkedik el 4 találattal.

A madridiak kapujában biztosra vehető Keylor Navas szerepe, aki mindössze 2 találatot kapott az eddig lejátszott találkozókon. A védelem két szélén Carvajal és Marcelo léphet pályára, míg a tengelyben Varane és Ramos lehet Zidane döntése. A középpálya hármasában aligha lehet kérdés: Casemiro, Kroos és Modric. A támadó trióban biztosra vehetjük Bale és Cristiano Ronaldo szerepét. A portugál csillag a hétvégi bajnokin nem lépett pályára kisebb sérülés miatt, de ma nagy valószínűséggel ott lesz Zidane kezdőjében. A harmadik támadó valószínűleg Karim Benzema lehet, aki szintén összeszedett egy kisebb sérülést, és még korántsem bizonyos a pályára lépése.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Manchester City – Real Madrid, Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés
2016. április 26. 20:45
Helyszín: Manchester, Etihad
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zidane
ÁLTALÁNOS
zidane

Leave a Reply