bl

„Élveznünk kell a pillanatot a rajongóinkkal együtt.”

Zinedine Zidane a Manchester City elleni győzelem után a sajtó rendelkezésére állt.

Zinedine Zidane a Manchester City elleni győzelem után a sajtó rendelkezésére állt.

Ez egy tökéletes este Zinedine Zidane-nak. Nem is olyan rég még kinevezték a Real Madrid edzőjének és most elérte azt, hogy a csapata a Bajnokok Ligája döntőjében szerepeljen. A francia mester a következőket mondta a mérkőzés után.

„Nagyon boldog vagyok és ez nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté. Örülök, hogy sikerült és fantasztikus volt azt látni, amit véghezvittek a játékosaim. Szenvedtünk kicsit, de ez előfordul néha egy elődöntőben, és végül, ami a legfontosabb, hogy véghezvittük azt, amit szerettünk volna.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ennél a nagyszerű klubnál. Örülök, hogy tudom élvezni azt a lehetőséget a játékosaimmal együtt, amit kaptam a klubtól. Folyamatosan együtt dolgozunk és fejlődünk és tudjuk, ha egy csapatként játszunk, akkor sok mindent elérhetünk még.”

Megvan a döntőbe jutás:

„Sikerült a célunk ott vagyunk a döntőben, azonban még mindig nem nyertünk meg semmit sem. Jelenleg fél úton vagyunk a siker útján, de természetesen kiélvezzük a siker ízét. A döntő egy iszonyatosan érzelmes és nehéz mérkőzés lesz minden bizonnyal, de most jelenleg a vasárnapi bajnokira kell koncentrálnunk.”

A döntő esélyese:

„Itt már nincsenek esélyesebbek. Aki idáig eljut, az már mind megérdemelné a győzelmet. Mindenki ugyanannyi eséllyel indul neki a döntőnek.”

A klub:

„Megtiszteltetés, hogy a Real Madrid vezetőedzője lehetek. Köszönettel tartozom a lehetőségért és igyekszem élni vele.”

A munkája, hogy idáig eljutottak:

„Mivel én vagyok a csapat edzője így valószínűleg tényleg jól csinálhatok valamit, de ez nem csak rajtam múlik, ez mindenki érdeme, aki velem dolgozik. Tovább kell folytatnom a munkám, ahogy eddig is. A mai győzelem a csapat érdeme együtt sikerült elérnünk, amit elértünk. Imádom a futballt és örömmel tölt el látni azt, amit nap, mint nap művelnek a játékosaim. Az edző teljesen átszellemül, a játékosaival velük szenved, és ugyanúgy velük örül is. Minden mérkőzést úgy kell játszanunk mintha egy döntő lenne.”

Cristiano játéka:

„Cristiano remekül érzi magát ezért is volt végig a pályán. Bármikor képes gólt szerezni ő ez a fajta játékos. Remek munkát végzett, ahogy a csapat többi tagja is pedig nem volt sok ideje edzeni mégis rendkívül jó állapotban van.”

Jesé játéka:

„Jesé középcsatárként kapott lehetőséget míg Bale és Cristiano játszott szélen. Ha Karim egészséges természetesen ő tölti be ezt a szerepkört. Lucast és Jamest pedig a támadások segítéséért küldtem be.”

Az ellenfélről:

„Gondoltuk, hogy lesznek olyan időszakok, amikor nem tudunk érvényesülni a pályán és szenvedünk. Végül jogosan győztünk, hisz megérdemelték a játékosaim a meccs képe alapján. Nehéz volt ellenük játszani, de sikerült döntőbe jutnunk azonban még koránt sincs vége. Nem gondolom, hogy gyengén szerepelt volna a City, hisz masszívan védekeztek nehéz volt feltörni őket. Az természetesen igaz, hogy nem volt sok lehetőségük, hogy gólt szerezzenek, de az, hogy a bégeredmény csak 1-0 lett azt sugallja, hogy nem volt egyszerű feladatunk. Az eredmény tükrözi a játékot, hogy nem volt egyszerű, ám egy elődöntő sosem az itt az utolsó pillanatig koncentrálni kell. Remekül játszott a csapatom, mint védekezésben és támadásban is egy jó taktikának köszönhetően összességében sikerült kiütnünk a Manchester Cityt.”

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
13125006_1203148086384472_2823613929895485303_n
ÁLTALÁNOS
13130995_1379870705373420_5626284959628123482_o

Leave a Reply