2

Az Európa-kupa nem Bajnokok Ligája: petíció a Real Madrid sikerek ellen

Bajnokcsapatok Európa-kupája, majd 1992-től UEFA-bajnokok ligája. A Real Madrid összesen tíz trófeát tudhat a birtokában. 

Bajnokcsapatok Európa-kupája, majd 1992-től UEFA-bajnokok ligája. A Real Madrid összesen tíz trófeát tudhat a birtokában. A change.org nevű oldal egy petíció keretein belül kérvényezte, hogy ne említsék egy lapon a BEK és a BL győzelmeket, tehát a Real Madrid hat trófeáját, amit 1955 és 1966 között szerzett, ne adják hozzá a Bajnokok Ligája győzelmekhez, ezt a petíciót eddig több mint 16 ezer ember támogatja.

Elképzelhető, hogy a Real Madrid játékosai a mezükön a következő szezonban a 11-es szám helyett az 5-öst fogják viselni, akkor is, ha végül legyőzik az Atletico Madrid csapatát? Legalábbis ezt akarja elérni egy internetes portál, a change.org petíciójával, amit jelenleg több mint 16 ezer ember támogat. Az ok: a királyi gárda 1992-től kezdve eddig csak négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, míg az elődjének számító BEK-et hatszor.

Hivatalosan az Európai Labdarúgó-szövetség nem tesz különbséget, ezért beszélhetünk a habfehéreknél jelenleg La Decimáról, és ha minden tökéletesen alakul Zinedine Zidane és csapata számára, akkor május 28-a után La Undecimáról.

Mindez nem egyezik a „JusticiaDeportiva” nézeteivel, akik elindították a petíciót:”Mi kérvényezzük a sport és az igazságosság nevében, a Real Madrid hat BEK győzelmének a törlését a jelenlegi számításokból, mivel a mai általunk ismert Bajnokok Ligájának ezek semmilyen szempontból sem felelnek meg.”

Nem meglepő, hogy ez a petíció elsősorban katalán területeken népszerű. Az FC Barcelona jelenleg csupán öt trófeát tud felmutatni, feleannyit, mint a Real Madrid. Viszont ha ez a petíció sikeres lenne, akkor kiegyenlítődne az állás, akkor mindkét csapat 4-4 trófeánál tartana.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
1
ÁLTALÁNOS
1

Leave a Reply