3

„Zizou-val valahogy minden jobb.”

Sergio Ramos a spanyol Marca-nak adott nyilatkozatott a hétfői Spanyolország-Csehország, mérkőzés előtt.

Sergio Ramos a spanyol Marca-nak adott nyilatkozatott a hétfői Spanyolország-Csehország, mérkőzés előtt.

Milyen eredményt vár a 2016-os Európa-bajnokságon?

„Nagyon motiváltak vagyunk. Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy győzni tudjunk, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon hosszú út elé nézünk. Rengeteg kiváló csapat van, fantasztikus játékosokkal.”

Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek?

„A házigazda Franciaország biztosan vagy éppen Anglia, Németország stb. A nagyobb válogatottak mind igen erős csoportba kerültek, ahogyan mi is Horvátországgal például, ahol jó barátom Luka Modric is játszik. Fokozatosan kell előre haladnunk, és fontos hogy ne kapjunk gólt. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania a pályán, hogy büszkék lehessenek ránk a szurkolóink.”

Szomorúsággal tölt el a legutóbbi világbajnokság.

„Az természetes, hogy mindenki a legjobbat nyújtja ellenünk és nyerni szeretnének. Mi lehetünk az Európa-bajnokság címvédője és nem is olyan rég a világbajnokságot is mi nyertük. Remek múlttal rendelkezünk, ezért is szeretne mindenki győzni ellenünk.”

A válogatottbeli rekordok megdöntése.

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy tagja lehet ennek a generációnak, hogy ilyen fantasztikus játékosokkal léphetek pályára, akik ugyanúgy, mint én mindent megtesznek a cél érdekében a pályán. Részese lehet egy győztes gárdának, egy olyannak, akikkel nagy esélyünk van bármilyen cél elérésére, azonban azt nem tudhatom, milyen rekordokat leszünk képesek megdönteni. Jelen pillanatban Iker Casillas a mi csapatkapitányunk és övé az összes rekord.”

Megörökölte a csapatkapitányi karszalagot Iker Casillastól, s olyan nyolc név közé került, akik elmondhatják, hogy magasba emelték a Bajnokok Ligája trófeáját, mit jelent ez ön számára?

 „Természetesen ez egy óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nevek mellett emlegetnek. Amikor olvasom, még mindig fel sem fogom, hihetetlen érzés. Én még mindig az a srác vagyok, aki a szülővárosából Camasból elindult, és akkoriban sosem mertem azt gondolni, hogy idáig eljuthatok.”

Nem sokan mondhatják el azt sem, hogy két Bajnokok Ligája döntőjében is gólt szereztek. Van ennél jobb érzés?

„Igen, a legjobb dolog, amikor a csapatoddal érsz el sikert. Bármikor elcserélném ezt a két gólt még két Bajnokok Ligája győzelemre szó nélkül. Senki sem veszi el azt az érzést, amikor felhőtlenül örülsz a csapatoddal, ezt nem lehet megfogalmazni szavakba önteni.”

Mit érzett Cristiano Ronaldo végső győzelmet jelentő büntetőjénél?

„Minden érzés átfutott rajtam, ami olyankor egy emberen átfuthat. Mégis leginkább a szurkolókra gondoltam, akik egész idő alatt támogattak minket. Óriási elvárások elé nézünk mindig szembe, hisz mi vagyunk a világ legjobb csapata, és értékeljük, hogy sosem hagytak minket magunkra.”

Mi a különbség Zidane és Benítez korszak alatt?

„Véleményem szerint Benítez tényleg megtett mindent, hogy a legjobbat hozza ki belőlünk, azonban Zidane volt az, aki ismert minket igazán és tudta mi kell nekünk, remek kapcsolatot ápol mindenkivel. Nem volt egyszerű számára ez a hirtelen nagy feladat, de remekül végezte el a feladatát. Mindkét edző egy fantasztikus szakember, de mégis látszólag jobb a csapat Zizou irányítása alatt. Világos utasításokkal látott el minket, és nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Nagyon sokat köszönhetek neki, és ezzel szerintem az egész csapat így van.” 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
5
ÁLTALÁNOS
13423832_1229690300396917_3955233626122206318_n
Lucas Silva sorsa

Leave a Reply