morata_presentation

Álvaro Morata: „Hazatértem”

A Real Madrid a mai napon hivatalosan is bemutatta a Juventusból hazatérő Álvaro Moratát.

A spanyol támadó 2014-ben távozott a Királyi Gárdából, majd Olaszországban 2 szezonon keresztül a Juventus csapatát erősítette. Most, 2016-ban a Real Madrid érvényesítette a visszavásárlási opcióját, így 30 millió euróért cserébe újra a spanyol fővárosban futballozhat a saját nevelésű támadó.

Morata beszéde az elnöki páholyban:
„Hatalmas boldogság számomra, hogy ismét itt lehetek. Hazatértem. Két évet töltöttem el a Juventusnál, ami hosszú volt, de erre megérte várni. Most ismét itt vagyok, hogy bizonyítsak.”

Florentino Pérez üdvözlete:
„Nagy nap ez a klub számára, hiszen nemrég nyertünk el egy trófeát, és most a világ egyik legjobb csatára csatlakozik a klubunkhoz. Álvaro már gyermekkora óta tudja, hogy mit jelent a Real Madrid kötelékébe tartozni. Most visszatértél az otthonodba, hogy megmutasd mire vagy képes, és minden erőddel és tehetségeddel segítsd a Real Madridot. Két évet töltöttél el egy nagyon komoly bajnokságban, de egyet tudnod kell: rengeteg madridista várta a visszatérésed pillanatát.”

„Az akadémiánkról évről évre fantasztikus játékosok kerülnek ki, de az első keretben játszani nagy kihívás mindenki számára, ezért csak a legjobbak kapják meg a lehetőséget. Minden madridista számára nagy öröm, hogy egy olyan játékos lép az első csapat kötelékbe, aki már 15 éves kora óta a klubhoz tartozik.”

A bemutatás után a sajtó munkatárainak a kérdéseire válaszolt.

„A világ legjobb klubjánál vagyok. 11 Bajnokok Ligáját nyert már ez a csapat, és remélhetőleg én is segíteni tudom a csapatomat a további címek elnyerésében. Jó lett volna kicsivel többet pihenni az EB után, de nem panaszkodhatom, hiszen most itt vagyok. Az edző, és a klub is bizalmat és szeretetet mutat felém, számítanak rám. Ennél nehezebb helyet nem is találhatunk a rendszeres játéklehetőséghez és a folyamatos gólszerzéshez, hiszen a világ legjobbjaival kell megküzdenem, de azért vagyok itt, hogy bizonyítsak.”

„Sok minden változott az elmúlt két évben. Amikor korábban itt voltam nem játszottam a fontosabb, nagyobb presztízsű találkozókon, nem volt elegendő tapasztalatom. Ez most változott. Emberként, és játékosként is rengeteget fejlődtem. Európa egyik legjobb klubjában szerepelhettem az elmúlt két esztendőben, ahol elsajátítottam azt, ami egy Real Madrid játékossá váláshoz szükséges.”

„A Real Madrid és a Juventus is Európa futballelitjéhez tartozik. Torinóban a játékpercek megosztódtak, de most a világ legjobbjaival kell felvennem a versenyt. Mindent meg fogok tenni, hogy gólokat szerezzek, és ezzel segítsek a csapatnak címeket és trófeákat nyerni. Megpróbálok mindig ezzel a mentalitással játszani és edzeni. Zidanetól rengeteg önbizalmat kaptam, de világos, hogy a támadósorunk a legjobb a világon, és nagyon nehéz dolgom lesz közéjük kerülnöm.”

„Hihetetlen fogadtatásban részesültem. Hirtelen olyan érzésem volt, mintha csak pár napot lettem volna távol. Emilio akkor is írt nekem, amikor Olaszországban voltan. Meg kell mondanom, ez nagyon jól esett számomra.”

„Szeretnék fontos gólokat szerezni. Bármit megtennék azért, hogy újra gólt szerezzek a BL-elődöntőben. Korábban már mondtam, hogy az ott szerzett gólom (2014/15-ös szezonban Morata góljával esett ki a Real Madrid – a  szerk.) nagyon furcsa volt számomra, hiszen a barátaim úgy távoztak, hogy eljutottak volna a döntőig.”

„Tudnod kell, hogyha a Real Madridnál vagy, akkor a világ legjobb csapatánál vagy, ezért nagyon nehéz eljutni az első csapatig. Az elmúlt években nagyon jól működött az utánpótlás-rendszerünk, ezért csak annyit mondhatok, hogy küzdjenek az álmaikért, és akkor nem lesz lehetetlen feladat.”

Forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
asensio

Leave a Reply