asensio

Marco Asensio: „Gyermekkorom óta erről álmodtam”

Tegnap Morata került bemutatásra, ma viszont Marco Asensiot köszönthették a szurkolók.

A mallorcai születésű spanyol támadó 2014-ben került a klub kötelékéhez, ám az elmúlt két idényt kölcsönben töltötte. Most elérkezett számára az áttörés. Immáron 20-as mezszámmal a Real Madrid első csapatához tartozik.

Asensio beszéde az elnöki páholyban:
„Ez egy különleges nap számomra. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Gyermekkorom óta erről álmodtam, hogy ebben a csapatban szerepelhetek egyszer. Szeretném megköszönni a klub, az elnök úr, és mindenkinek a belém vetett bizalmat. Keményen fogok dolgozni a csapat sikerei érdekében, és remélem, hogy még jó sokáig mondhatom magam a Real Madrid játékosának.”

Florentino Pérez üdvözlete:
„Nagy nap ez a klub számára, hiszen egy olyan játékost üdvözölhetek, akinek a tehetsége megkérdőjelezhetetlen, és mindig is a Real Madrid mezében szeretett volna játszani. A hihetetlen tehetsége már emberek sokaságát vette le a lábáról. Emlékszem egy napra, még 2004-ből, amikor a szüleiddel találkoztam Mallorcán. Akkor azt mondták nekem: „Ő a fiunk, Marco. Tudjuk, hogy egyszer a Real Madridban fog majd szerepelni.” Hát ez a nap elérkezett. Üdvözlünk a klubnál Marco Asensio.”

„Tudom, hogy amióta csak focizol, ez volt az álmod. Abban is biztos vagyok, hogy tudod mekkora felelősség ennek a csapatnak a címeres mezét magadra húzni. A tehetséged mellett az eltökéltséged az, ami ide vezetett hozzánk. Úgy gondolod tudnod kell, hogy kiérdemelted azt, hogy itt játszhass. A tehetségedet már megmutattad az előszezon során, illetve a Szuperkupa mérkőzésen, amikor azzal a hatalmas góllal te lettél a Real Madrid legfiatalabb gólszerzője, ami a nemzetközi szerepléseket illeti. A szurkolók szeretet örökké elkísérj majd, de elvárják tőled, hogy mindent beleadj ezért a klubért. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jól érezd magad ebben a csapatban, és élvezettel viseld a Real Madrid címeres mezét. Üdvözlünk az otthonodban.”

 A bemutatás után a sajtó munkatárainak a kérdéseire válaszolt.

„Kicsit izgulok. Boldog vagyok, hogy csatlakozhattam ehhez a klubhoz Erre vártam már a kezdetek óta. Szeretném a legjobbat nyújtani. Ambiciózus vagyok. Szeretnék mindent megnyerni a Real Madriddal. Azért utaztam el az előszezonra a csapattal, hogy bekerüljek a keretbe. Ez sikerült is. A visszatérés után a Szuperkupában játszottunk, ahol sikerült egy óriási gólt szereznem. Keményen fogok dolgozni azért, hogy minél több játékpercet kapjak.”

„10 esztendőt töltöttem el a Mallorcánál. Hálás vagyok nekik mindenért, hiszen náluk kezdhettem meg a pályafutásom. A tudásom egy részét ott kaptam meg.”

„Beszéltem Zidanéval. Azt mondta nekem, hogy ő mindig csendben, keményen és alázatosan dolgozott, és ezt várja el tőlem is. Azt szerette volna, hogy maradjak a csapatnál. Nem tudom mit tervez velem, de én készen állok legyen az bármi. Szeretném meghálálni neki, hogy megadja nekem az esélyt, hogy bizonyíthassak. Ha elől játszhatok, nekem mindegy hogy hol van az. Bármilyen poszton jól érzem magam, az edző számíthat rám. Lucas Vázquez a remek példa mindenki számára, hogy kemény munkával és alázattal hova lehet eljutni.”

„Az öltöző nagyon meglepett. Hihetetlen egységes. Mindenki jóba van mindenkivel, és ez az, ami igazán erőssé teszi a csapatot. A játékosok értik egymást. Ez tisztán látszik a pályán is. Nagyon jó fogadtatásban részesültem. Köszönöm szépen.”

„Ha a Real Madridhoz érkezel, mindent háttérbe kell szorítanod. A családom nélkül ma nem lehetnék itt. Szeretném megköszönni édesapámnak a rengeteg támogatást, és persze édesanyámnak is. Ő sajnos 15 éves koromban elhunyt, de biztos vagyok benne, hogy odafent is büszke rám, és figyel engem.”

„Akitől sokat tanultam az Özil. Ő képviseli a minőséget és eleganciát, akárcsak Isco. Kedvelem az ilyen játékosokat.”

Forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
morata_presentation
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply