zizou

Zinedine Zidane: „Fontos a jó kezdés”

A Real Madrid ma este hivatalosan is megkezdi a szereplést a 2016/17-es bajnoki kiírásban. A Királyi Gárda első ellenfele a Real Sociedad lesz, az Anoeta stadionban. A szokásoknak megfelelően Zidane megtartotta a szokásos sajtótájékoztatót.

Real Sociedad elleni mérkőzés:
„Jó formában vagyunk, jól felkészültünk. Minden játékos nagyon várja a bajnoki rajtot. Mindenki tisztában van vele, hogy kemény szezon előtt állunk, ahol rengeteget kell majd harcolni, de mi készen állunk rá. Jól kell kezdeni a szezont, nincs mese. Kemény meccs vár ránk az Anoétában, hiszen a Real Sociedad egy erős csapat hazai pályán. Az ellenfelünk az elsőtől az utolsó percig küzdeni fog, nekünk is ezt kell tennünk, történjék bármi.”

A keret:
„Boldog vagyok a jelenlegi kerettel. Nincs értelme, csak azért játékost igazolni, hogy igazoljunk. Mint azt már többször is mondtam, a keretünk tökéletes. Játékra készek vagyunk, amit meg is kell mutatnunk. Kihívásokkal teli év áll előttünk.”

Gareth Bale:
„Ő egy nagyon fontos tagja a csapatnak. Tavaly is megmutatta, hogy mire képes. Továbbra is keményen edz, hogy bővítse ennek a nagyszerű klubnak a történelmét.”

Casemiro pótlása:
„Nehéz helyzet. Nem tudunk vele mit kezdeni. A pótlására korábban itt volt Marcos Llorente, de ő a több játéklehetőség miatt távozott. Vannak más játékosaink, akik játszhatnak az ő posztján, és a játék rendszerén is lehet változtatni.”

A fő cél a bajnokság?
„Nem szeretnék az előző idényről beszélni. Most csak arra szabad összpontosítanunk, hogy minden sorozatban harcoljunk. Fontos az idei bajnoki cím, de előttünk van a Király Kupa, és a Bajnokok Ligája is. Az Atlético ugyanolyan csapat, akár a Real Madrid, akár a Barcelona. Mindig számolni kell velük. Tisztában vagyok a kihívásokkal.”

Cristiano visszatérése:
„Pontos dátumot nem tudok mondani. Jó hír, hogy már a pályán edzhet labdával, ami nagyszerű, hiszen közeleg a visszatérése. Újra játszani szeretne, ami látszik is rajta minden edzésen. Az a fontos, hogy ő hogyan érzi magát. Úgy gondolom, hogy a Celta elleni mérkőzés még korai, de majd meglátjuk, hogy milyen lesz a kondíciója.”

Benzema:
„Az ő helyzete más, mint Cristianóé. Ő is a pályán edz, viszont még labda nélkül. Időt kell adnunk a teljes felépülésére. Beszéltem vele, és elmondtam neki, hogy nem akarom mindenáron pályára küldeni, hogy még hosszabb ideig legyen sérült. Mikor visszatér, száz százalékosnak kell lennie.”

Asensio:
„Az előző találkozón játszott, ráadásul fontos gólt is szerzett. Meglátjuk, hogy ki fog majd szerephez jutni a Sociedad ellen. Rengeteg jó játékosunk van, és szeretném mindenkinek megadni a lehetőséget.”

Morata:
„Nem beszéltem vele arról, hogy hány gólt tűzött ki magának célul erre a szezonra. Az edzője vagyok, és arról beszélek vele, hogy mit csináljon a pályán. Nagyon jól ismeri a klubot. Erőnlétileg egyre jobb állapotban van.”

Mariano:
„A keretben lesz, és bízom benne, hogy minden alkalommal 100%-ot fog nyújtani. Fiatal és tehetséges. Velünk fog maradni, és meg fog harcolni minden játéklehetőségért.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
nacho
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply