caselele

Casemiro, a középpálya megváltója.

Már az előző szezonban is látszott, hogy ez a brazil srác fontos eleme a Real középpályájának, ám a szakértők szerint idén fognak igazán kirajzolódni azok a változások, melyeket Casemiro csapatba építésével ért el Zidane.

A klub 14-ese redkívül hasznos munkát végez a középpályán. Ütközik, szerel, ha kell szabálytalankodik, hogy megakadályozza az ellenfél támadását. Az elmúlt években nem nagyon volt olyan játékosa a Realnak, aki világklasszis szinten tudja az imént említetteket művelni védekező középpályás szerepkörben. Vészmegoldásként alkalmazták Kroost vagy Modricot, de ők inkább a kreatív középpályás kategóriába tartoznak, mintsem a rombolóba.

Ebben a szezonban már meg is látszott, hogy milyen az, mikor a horvát és a német többet tud foglalkozni a támadásépítéssel. Mivel Casemiro van hátrébb vonva hármójuk közül, így ők ketten nem kell annyi figyelmet fordítsanak a védekezésre. Kroos és Modric is támadóbb szerepkörben játszottak a Bayernben, illetve a Tottenhamben. Mindketten több gólt is szereztek volt csapataikban, mint most a királyiaknál.

Jól mutatja ezeket a változásokat az, hogy Modric és Kroos jóval többször próbálkoznak lövéssel, mint tették azt ezelőtt. (A Celta ellen az első három lövés a horvát és a német játékos nevéhez fűződött.) De elég azt is alapul venni, hogy az első hazai meccsünket Kroos góljával nyertük meg.

A brazil tehát egy rég meglévő problémát oldott meg a csapatnál. Ebben a szezonban várhatóan több gólt fog szállítani a középpálya.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
cquelu_wiaefmvv

Leave a Reply