zidane_interju_villareal_utan

Zinedine Zidane: „Nem az egyéni hibákkal foglalkozom, hanem a csapat játékával.”

A Villareal elleni 1-1-es döntetlent követően Zidane, valamint Carvajal, Lucas Vázquez, James és Mateo Kovacic álltak az újságírók rendelkezésére.

Zidane

„Általában felpörögve vágunk neki a találkozóknak, ám most hiányzott az intenzitás az első félidőből. Nem játszhatunk mindig tökéletesen az elsőtől az utolsó percig. Az, amit a második félidőben láttam, az tetszett. Fizikailag rendben vagyunk.”

„A futball egy olyan sport, ahol könnyen előfordulnak a hibák, ám az első játékrészben mindenki nagyon gyengén játszott. A szünet után azonban sikerült felpörögni, és mindenki jól teljesített. Megvoltak a lehetőségek, ám azokat nem sikerült értékesíteni. Nem kehet mindig az utolsó percben nyerni. Most már nem a rekorddal fognak foglalkozni az emberek. Az a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat, és felkészüljünk a következő összecsapásra.”

„Sajnos elvesztettünk ma két pontot, de ez bárkivel bármikor megtörténhet. A Sporting elleni mérkőzéshez képest mindenképp javultunk. Nem ez volt az első alkalom, hogy gyengén kezdtünk. Ezen mindenképp változtatni kell. A legelső perctől fogva az utolsóig koncentráltan kell játszanunk.”

Varanéról: „Nem különösebben foglalkozom az első félidőben elkövetett hibájával. Bárkivel megeshet. Sohasem fogok egy játékost hibáztatni, még ha hibát is követett el. Nem az egyéni hibákkal foglalkozom, hanem a csapat játékával.”

Dani Carvajal

„Rosszul, lélektelenül játszottunk az első félidőben. Ennek köszönhető a bekapott gól. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a második játékrészben, de ez sem volt elég a győzelemhez.”

„Ha mindig úgy játszunk, ahogy azt az első félidőben tettük, akkor nagyon nehéz lesz tőlünk pontokat rabolni.”

„Úgy gondolom a találkozó végén hibázott a játékvezető, amikor csak 3 percet hosszabbított. Asenjo folyamatosan húzta az időt. Mindenesetre érdekes volt.”

Lucas Vázquez

„Mindkét kérdéses szituációban közel voltam az eseményekhez. Sergio esetében nem lett volna jogos a büntető, ellenben amikor Karimot buktatták, akkor járt volna. Nála volt a labda, a védő pedig felrúgta.”

James

„A mérkőzés végén csak az időt húzták. Mindezt büntetlenül. Azt csináltak, amit csak akartak. Úgy vélem a 3 perc kevés volt. Az 5-6 perces hosszabbítás lett volna az ideális.”

Kovacic

„Sokkal jobban kell kezdenünk a mérkőzéseket. Az első játékrészben gyengék voltunk, de a szünet után sikerült magasabb fokozatra kapcsolni. Ha máskor is úgy játszunk, ahogy azt a második játékrészben tettük, akkor be fogjuk gyűjteni a három pontokat. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni. Inkább a játékra összpontosítok. Tovább kell lépnünk, és jól fel kell készülni a következő összecsapásra.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply