schurrle-cr7

Zidane: a futballban nincs kegyelem

Dortmund – Real Madrid 2:2.

Góllövők: Aubameyang 43., Schürrle 87. ; ill. Ronaldo 17., Varane 68.

Bajnokok Ligája 2. csoportmérkőzés

2016.09.27. 20:45.

Mérkőzést követő nyilatkozatok:

Zidane: „Dühös vagyok. A csapat jól teljesített, erre egy újabb döntetlen, már zsinórban a harmadik. A játékosaim nem ezt érdemelték. Persze nem rossz eredmény ez, megvoltak a helyzeteink és 2-1-re vezettünk 3 perccel a vége előtt. Úgy játszottunk, ahogy azt terveztük. Mindenki beleadott mindent, támadó és védő oldalon egyaránt. Ugyanúgy dolgozunk tovább, és biztos vagyok benne, hogy ezentúl el fogjuk kerülni a késői bekapott gólokat. Ma egyáltalán nem volt akkora gond a koncentrációval, mint a Las Palmas ellen, egy nehéz stadionban léptünk pályára. Ugyanakkor egyik találatnál lankadt a figyelemünk, és a futballban ilyenkor nincs kegyelem. Továbbra is keményen kell dolgoznunk. James és Modric jól teljesítettek a középpályán. Mindenki jól játszott, ám az utolsó 4 percben hibáztunk. Keylor jól teljesített egy nehéz ellenféllel szemben. Nem játszott már 4 hónapja, de olyan elszánt, hogy bárhová felküldhetném a pályára, jó teljesítményt nyújtana. Bárkivel előfordulhat, hogy balszerencsés lesz egy adott szituációban, de összességében elégedett vagyok Keylor játékával. Hogy megbántam-e a csapatba állítását? Nem. James jól játszott a 33-as játékos fogásában. Őt most nem fogom megnevezni, mert bonyolult a neve. Előre tekintünk. Néha nehéz megfogalmazni, hogy miért szenvedünk, de a játékosaim profik, meg fogjuk oldani. Most egy kis pihenő következik, majd felkészülünk a következő találkozóra.”

Keylor Navas: „Hosszú hónapok óta most játszottam először. A csapat jól teljesített, jó néhány lehetőségünk volt. Természetesen izgultam kicsit, hiszen rég léptem már pályára, ugyanakkor fejben készen álltam. Nagyon jó a kapcsolatom Zidane-nal. Csak a családomnak mondtam el, hogy kezdeni fogok, mikor megtudtam tőle. Az első gólnál egyértelműen én hibáztam. Hiába figyeltem a labdára, meglepetésként ért. Még keményebben fogok dolgozni, hogy többször ez ne forduljon elő. Mindig ez a mentalitásom. Minél keményebben dolgozni. Mindig mindent megteszek az edzéseken, de az edző dönt a kezdőről. Kiko nagyszerűen játszott eddig, ugyanakkor örülök, hogy ma pályára léphettem. Bár 2-2 lett a mérkőzés, de szerintem jól teljesítettünk. Természetesen győzni szerettünk volna, de ki kell javítanunk a védelmi hibáinkat. Az utóbbi összecsapásokon ezeknek köszönhetően buktuk el a pontjainkat, ezen változtatni kell.”

James Rodriguez:  „Győzelmet érdemeltünk volna. Legközelebb vasárnap lépünk pályára, és muszáj lesz győznünk. Jól éreztem magam. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a csapatot segítsem. Egy kemény ellenféllel játszottunk. Belülről úgy tűnt, hogy jók vagyunk, és úgy éreztük megnyerhetjük ezt a mérkőzést. BL vagy bajnokság: Mindig jól akarunk teljesíteni, kupasorozattól függetlenül. A bajnokságban már van 2 döntetlenünk, vasárnap a győzelemé lesz a főszerep. Olyan pozícióban játszom, ahol azt a mester megköveteli. A célom mindig az, hogy győzelemhez segíthessem a csapatot. Balszerencsénk volt a végén. Dühítő, de ilyen a futball.”

Danilo: „A Real Madrid minden alkalommal úgy lép pályára, hogy a győzelem a cél. Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, a döntetlennel azonban természetesen nem. Az elmúlt 3 találkozón egyáltalán nem volt szerencsénk. Nem minden döntetlen rossz, ugyanakkor az elmúlt néhány összecsapás kimenetele igazán dühítő. Navas hibájáról: Mi egy csapat vagyunk. Együtt győzünk, együtt veszítünk. Nem mutogatunk senkire egy hiba esetén. Most már az Eibarra koncentrálunk. Természetesen nem fogjuk azt gondolni, hogy csak azért mert egy csapat sárga színű mezt visel, nehezebb lesz ellenük teljesíteni. Sosem láttam problémát Cristiano és Zidane között.”

Varane: „Úgy gondolom igazságos eredmény született, de a végén sajnos nem fókuszáltunk eléggé. Ez nem egy rossz eredmény, persze nem vagyunk boldogok emiatt, de a csapat is és én is rendben vagyunk.”

 

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
borussia_dormund_real_madrid
ÁLTALÁNOS
rm-eibar

Leave a Reply