sporting_-_real_elozeteshez

A csoportelsőség a tét… Előzetes: Sporting Lisszabon – Real Madrid

A portugál csapat a legutóbbi bajnoki fordulóban az Arouca csapatát látta vendégül a José Alvalade stadionban, ahol egy magabiztos, 3-0-s hazai siker született. Az Oroszlánok első találatára mindössze 9 percet kellett várnia a publikumnak, amikor Dostnak sikerült bevennie Bracali kapuját. A korai gólt az első félidőben nem követték újabbak, így 1-0-s hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után mindössze öt perccel a vendégek játékosa, Costa megkapta a második sárgalapját, így a játékvezető idő előtt az öltözőbe küldte a brazilt. A büntetés 55. minutumban jött Campbell révén, aki végleg lezárta a találkozót, de a 68. percben Dost újabb találatával beállt a végeredmény. A Sporting jelenleg a portugál bajnoki tabella harmadik pozícióját tudhatja magáénak 10 mérkőzés elteltével.

A Real Madrid szombaton a Vicente Calderónban lépett pályára az Atlético vendégeként, ahol Cristiano Ronaldo triplájával a Blancók 3-0 arányban tudták felülmúlni városi riválisukat. A Fehérek első találatára a 23. percig kellett várni, amikor Ronaldo megpattanó szabadrúgásával Oblak nem tudott mit kezdeni, így a labda a kapuban kötött ki. A félidőre tehát a Real mehetett le magabiztosabban az előny birtokában. A második játékrész első 10 percében a Matracosoknak sikerült ugyan beszorítania Zidane fiait, de gólt nem tudtak szerezni. Ez pedig a 71. percben meg is bosszulta magát: Ronaldo esett el a 16-on belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Természetesen maga a sértett, Cristiano Ronaldo végezte el a tizenegyest, amit nagyon okosan gurított be a jobb alsóba, ezzel kettőre növelve csapata előnyét. Mindössze nyolc perccel később Isco ugratta ki Balet, aki gyorsaságát kihasználva könnyedén utasította maga mögé védőjét, majd egy tökéletesen kivitelezett passzal tette portugál társa elé a labdát, aki nem hibázott, így végleg eldöntve a találkozó kimenetelét. A Királyi Gárda 4 pont előnnyel a Barcelona előtt, illetve kilenccel az Atleti előtt magabiztosan vezeti a spanyol pontvadászatot.

A két csapat legutóbb szeptember 14-én találkozott a Bernabéuban, ahol egy hihetetlen végjátéknak köszönhetően a Real megtudta szerezni a három pontot. Egy gólnélküli első félidőt követően a 48. percben egy védelmi megingást követően Bruno Cesar megtudta szerezni a vezetést a portugál gárdának. A madridiaknak nagyobb erővel támadtak, mint korábban, de a gólt nem sikerült szerezni. Egészen a 88. percig, amikor nagyjából 23 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Real Madrid. Ronaldo állt oda, és egy zseniális lövéssel a jobb felsőbe küldte a labdát, így módosult az állás 1-1-re. A 94. percben aztán jött a még nagyobb dráma: a csereként beálló James Rodriguez küldte be a labdát a tizenegyes pont közelébe, ahol a szintén csereként beálló spanyol, Alvaro Morata várta azt, majd egy fejessel, valamint a kapufa segítségével megszerezte a három pontot jelentő találatot csapatának.

A Blancók kapujában nagy valószínűséggel az a Keylor Navas fog kezdeni, aki az Atlético ellen még az utolsó másodpercben góltól mentette meg a csapatát. A védelem két szélén, a hétvégi derbihez hasonlóan, most ezúttal is Dani Carvajal és Marcelo szerepelhet, míg a két belső védő egyike Varane lehet. A francia mellett pályára léphet a sérülésből visszatérő Sergio Ramos, valamint az utóbbi időben brillírozó Nacho is. A középpályán valószínűleg nem lesz változás: Modric és Kovacic mellett ezúttal is Isco lehet a harmadik, aki a derbin hatalmasat játszott. A támadósorba visszatérhet Benzema, így ismét összeállhat a BBC, de az is lehet, hogy a francia helyett ezúttal is Lucas Vázquezt fogja játszatni Zinedine Zidane.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos/Nacho, Marcelo – Modric, Kovacic, Isco – Bale, Benzema/Lucas Vázquez, Cristiano Ronaldo

Sporting Lisszabon – Real Madrid, Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
2016. november 22. 20:45
Helyszín:
Lisszabon, José Alvalade
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zz
A Sporting elleni keret
ÁLTALÁNOS
spl-rma

Leave a Reply