rma_-_depor

Az év utolsó bajnokija… Előzetes: Real Madrid – Deportivo

A Real Madrid ma este, 20.45-től lép pályára a Santiago Bernabéu stadionban, a 2016-os esztendő utolsó bajnokiján. Zidane csapatának az ellenfele ezúttal Garitano Gaizka Deportivoja lesz

A Deportivo a legutóbbi fordulóban, hazai pályán egy hatalmas győzelmet aratott a Real Sociedad felett. A Depor 5-1 arányban múlta felül a baszkokat. A találkozó első góljára mindössze tizenhárom percet kellett várnia a publikumnak, amikor Sidnei egy beadást követően jutott lövőhelyzetbe, majd a jobb alsóba lőtt. Az elkövetkezendő negyed órában a vendégek próbáltak dominálni, ám egy kontra következtében ismét gólt szereztek a hazaiak, ám ezúttal a Sociedad védőjéről, Inigo Martinezről került a labda a kapuba, így nőtt kétgólosra a hazaiak előnye. A félidő előtt mindössze három perccel Juanfran tökéletesen adta be a labdát, ahol Andone érkezett, át is tudta venni, majd jobbal ismét megzörgették Rulli kapuját. A félidőre ezzel alighanem el is dőlt a három pont sorsa. A fordulás után a vendégek megpróbálták menteni a menthetőt: az 57. percben Canales szolgálta ki Yuri Berchichét, aki szépíteni tudott. A 64. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Babel állt oda, célba is vette a kapu bal oldalát, Rulli nagyot fogott, ám a kipattanóra Babel jobban reagált, és már nem hibázott. Nagyjából 15 perccel a vége előtt jött a kegyelemdöfés: Andone ismét betalált, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.

A madridiak a múlt hétvégén az ősi rivális Barcelona csapatához látogattak, ahol egy igazságos, 1-1-es döntetlen született. Az első játékrészben a Zidane irányította fővárosiak tudtak dominálni, és ha egy kicsivel jobb a helyzetkihasználásuk, akkor könnyedén több gólos előnyre tudtak volna szert tenni, ám a lehetőségek kimaradtak, így a félidőre 0-0-val vonultak a csapatok. A fordulás után aztán a katalánok átvették az irányítást, aminek következtében az 53. percben, Neymar szabadrúgását követően Suarez bólintott a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést. A vezetés után továbbra is támadásban maradt a Barcelona, helyzeteket is sikerült kialakítani, de azok rendre kimaradtak. A futball íratlan szabálya pedig ismét lecsapott: a 90. percben Modric szabadrúgására a csapatkapitány, Sergio Ramos érkezett és egalizált. A 93. percben még ott volt a lehetőség a Barcelona előtt: egy szögletre Navas mozdult ki, el is tudta öklözni a labdát, de pont Sergi Roberto fejére, aki a tizenhatosról bólintott, de Casemiro egy hatalmas mentéssel megmentette a Real Madridot, így 1-1-es döntetlennel ért véget az örök Klasszikus.

A Real Madrid jelenleg egyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel, de így is 3 pont előnnyel vezeti a pontvadászatot a Barcelona előtt. A Királyiak eddig tizennégy lejátszott mérkőzésen 34 pontot szedtek össze, amihez 37:12-es gólkülönbség tartozik. A csapat három legeredményesebb játékosa: Cristiano Ronaldo, Bale és Benzema sem fog a mai összecsapáson pályára lépni. A walesi támadó sérülés miatt, míg két társa Zidane döntése következtében került ki a keretből. A BBC mellett a horvát karmestert, Luka Modricot sem nevezte a mérkőzés keretébe Zinedine Zidane. A Blancók a legutóbbi 5 bajnokiból 4-et megnyert, és csak a legutóbbi mérkőzésen, az El Clásicon tudtak ellene pontot szerezni.

A Deportivo La Coruna a tabella 16. pozícióját foglalja el, ráadásul mindössze egy ponttal előzi meg, a már kieső helyen levő Sporting Gijón csapatát. A Depor az eddig lejátszott 14 találkozón mindössze 13 pontot szerzett, amihez 18 lőtt, és 24 kapott gól párosul. A csapat legeredményesebb játékosa a romániai Andone, aki eddig 5 alkalommal mattolta az ellenfél kapusát. Mögötte egy góllal lemaradva a Costa Rica-i Borges. A képzeletbeli dobogóra még Babel fért fel, aki 3 góllal a csapat harmadik legeredményesebb játékosa. Garitano Gaizka eygyüttese a legutóbbi öt mérkőzésből mindössze egyet tudott megnyerni, azt viszont 5-1 arányban a Sociedad felett.

A madridiak kapujában Keylor Navas lehet a befutó. A védelem két szélén Danilo és Nacho játékára lehet számítani, míg a közöttük lévő duót Varane és Pepe alkothatják. A középpálya hármasában Isco, Kroos és Casemiro lehet Zidane választása, míg a támadó triót ezúttal Lucas Vázquez, Morata és Asensio alkothatja.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Pepe, Varane, Nacho – Isco, Casemiro, Kroos – Lucas Vázquez, Morata és Asensio.

Real Madrid – Deportivo La Coruna, La Liga 15. forduló
2016. december 10. 20:45
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
rma-dortmund
ÁLTALÁNOS
rma-dlc

Leave a Reply