santiago-bernabeu

Modernkori stadionok

A 21. században épült modernkori stadionok már nem kizárólag dekoratívabbak, nagyobbak és térségesebbek a 20. században épült társaiknál, de nagyságrendekkel felszereltebbek és „okosabbak” is. A jelen korunkban épült nyugat-európai és angolszász területeken létrehozott stadionok már nem csak sportesemények, hanem szintén rendkívül nagy tömegek befogadására képes modern rendezvényközpontok is. Felszereltségüket és kialakításukat természetesen nem csak a stadionba érkező látogatók kényeztetése ösztönözte, hanem a bevételek növelése is. Cikkünkben sorra vettük azoknak a – főleg Nyugat-Európában létező – focistadionoknak, mint ingatlankomplexumoknak a kiegészítő szolgáltatásait, amelyek rendkívül népszerűek a szurkolók körében.

Az extrafelszereltség nyújtotta élmények és előnyök

A modern létesítmények valóban tükrözik korunk sajátosságait, amit mindenekelőtt az internet és egyéb addicionális szolgáltatások biztosításában ölt testet. Kétségtelenül az egyre több élményt, interakciót és adat-forgalmat biztosító okos telefonok hozták a stadionok nézőterére is a szurkolóknak azt az igényét, hogy a létesítményekben készülékeikkel ne csak kapcsolatot tudjanak létesíteni egymással, de élményeiket meg tudják osztani a külvilággal is. Magától értetődik tehát, hogy a legnagyobb futballcsapatok stadionjaiban ma már evidenciának számít a teljes vezeték nélküli internet-lefedettség, amely már képes több ezer ember egyszerre történő szélessávú kiszolgálására. Példaként gyakran felhozzák a Borussia Dortmund Signal Iduna Pparkját, ahol az egyik piacvezető internetszolgáltató közreműködésével majdnem százezer fő számára egyidejűleg elérhető hálózatot hoztak létre. A közelmúltban olvashattunk arról továbbá, hogy az ingyenes wifi-szolgáltatás annyira népszerűvé vált a szurkolók körében az egyes bajnokságokon, hogy az NFL előírta az összes amerikai csapat stadionjában a díjmentes internet-hozzáférést.

Videó közvetítés mobil alkalmazásokon

A 21. század modern stadionjainak szolgáltatásai közé tartozik továbbá, hogy a futballmeccs ideje alatt több kijelzőn is alkalmazások futhatnak, amelyek nemcsak a visszajátszásokat teszik lehetővé, de a szurkoló számára a futballmeccs élményét ugyancsak fokozó eltérő kameraállásokat is. Szintén a feledhetetlen élményt segítik elő a legjobb stadionokba telepített kiváló minőségű óriási LED-falak, melyen keresztül a szurkolók például egymással is kommunikálhatnak a nagy nyilvánosság előtt. Sokan azt gondolhatnánk, hogy a modernkori stadionokban igazán túlzás az élő videó közvetítés követése mobil eszközeinken. A monumentális méretekkel megáldott rendezvényközpontok felső férőhelyiről viszont ténylegesen nagyon keveset láthat a néző a mérkőzésből, akik kivétel nélkül szívesen visszajátsszák akár az esetleges gólokat, akár a meccs más izgalmas eseményeit más-más kameraállásból.

Mindenkinek megéri!

A modern felszereltség nyújtotta élmények persze lehetőséget adott az üzleti távlatoknak is, mindenekelőtt a célzott hirdetések valamint a szponzorok reklámozásának területén. A legfelszereltebb amerikai futballstadionokban alkalmanként minden résztvevő megtapasztalhatja az olyan pillanatokat, amikor az összes kivetítő HD minőségben közli a szponzort reklámozó képet vagy más hirdetést.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ronaldo-uj-cipok
Ronaldo új cipője
ÁLTALÁNOS
ronaldo-per

Leave a Reply