skysports-casemiro-real-madrid_4148365

Casemiro: több mint egy védekező középpályás

A Real Madrid brazil középpályása a 2017-es naptári évben már a kilencedik találatát jegyezte. Nála többet Morata (10), Asensio (11), Benzema (11), Isco (14) és Cristiano Ronaldo (34) szereztek, ami a Real Madrid habfehér mezét magukra húzó játékosokat illeti.

A 2017/18-as szezonban a Las Palmas elleni összecsapáson már a harmadik gólját szerezte Casemiro. Az ő nevéhez fűződik a Real Madrid első fejesgólja, amire kijelenthetjük, hogy hatalmas szükség volt. A brazil találata valamelyest nyugtatóként hathat/hathatott a hazai játékosok idegeire, hiszen két vesztes mérkőzés után (Girona, Tottenham) valamit produkálniuk kellett. Az idei szezonban ezzel a góllal Casemiro felugrott a házi góllövőlista negyedik helyére. A dobogó legfelső fokán Cristiano Ronaldo áll nyolccal, mögötte Asensio 7-tel, a harmadik helyen pedig holtversenyben Isco és Bale állnak öt-öt találattal.

Ez lehet az ékes bizonyítéka José Mourinho korábbi kijelentésének, miszerint Casemiro inkább egy box-to-box középpályásnak felel meg, mint egy tipikus védekező középpályásnak. A 25 éves brazilnak nagyszerű érzéke van a fontos gólok szerzéséhez, hiszen az Európai Szuperlupában a Manchester United ellen, a BL-döntőben a Juventus ellen, az ősi rivális Barcelona ellen a bajnoki pontvadászatban, valamint a Napoli ellen BL nyolcaddöntőben. Legutóbb pedig ő szerezte meg a vezetést a Las Palmas elleni hazai bajnokin.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cristiano-ronaldo-hajra

Leave a Reply