zz_vagott

Zidane, két év a csapat élén

Zinedine Zidane-nal a kispadon a csapat két év alatt nyolc trófeát zsebelt be

2016. január 4-én, tehát napra pontosan két évvel ezelőtt Florentino Pérez elnök, a menesztett Rafa Benítez helyére kinevezte a klub korábbi ikonját, Zinedine Zidane-t. A francia mindössze két év alatt a klub történelmének egyik legeredményesebb edzőjévé nőtte ki magát. ZZ edzői ideje alatt igencsak lenyűgöző eredményeket produkáltak a Blancók, decemberben már a nyolcadik trófeájukat tehették a vitrinbe. Zidane-nal edzőként dicsőséges időszakot él a klub, hiszen két BL győzelmet, két klub vb-t, két UEFA Szuperkupát, egy bajnoki címet és egy spanyol szuperkupát tudnak felmutatni két év leforgása alatt.

Külön meg kell említeni a legrangosabb európai kupasorozatban elért sikereit. Rögtön az első évében megnyerte a La Undécimát, majd egy évvel később a Cardiffban a Juventust legyőzve történelmet írtak. A Real Madrid volt az első csapat, akinek sikerült a címvédés a BL-ben.

Történelmi év
A legendás futballista karrier nem volt neki elég, edzőként is a legjobb lett. Ott folytatja, ahol abbahagyta. A Real Madrid történelmének legsikeresebb esztendeje van mögöttünk. 2017 öt megnyert címmel zárult: Bajnokok Ligája, Klubvilágbajnokság, UEFA Szuperkupa, LaLiga és Spanyol Szuperkupa. Zidane egy 5-0-s kiütéssel kezdett (a Deportivonak rámoltak be ötöt), azóta 84 győzelmet, 21 döntetlent és 11 vereséget ért el a csapat, valamint 306 gólt szerzett a 117 kapott mellett.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zz
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply