Bale duplája is kevés volt… Összefoglalunk: Celta Vigo – Real Madrid 2-2

A spanyol labdarúgó bajnokság 18. fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Madrid a Celta Vigo otthonába látogatott

Az év első bajnokija nem jó előjelekkel indult a Királyiaknak, hiszen Benzema és Sergio Ramos is sérüléssel bajlódott, Carvajal pedig eltiltását töltette. Zizou nem sokat variált, a két védő helyét Achraf Hakimi és Nacho vették át, míg a francia támadó helyett Isco kapta meg a lehetőséget. Így a Real Madrid kezdője a már említett kényszerű változtatásokon kívül semmilyen meglepetést nem hozott: Keylor Navas-szal a kapuban, Hakimivel, Varaneval, Nachoval és Marceloval a védelemben, Kroos, Modric, Casemiro alkotta középpályával, valamint a Bale, Ronaldo, Isco támadótrióval rohamozott a Balaídosban.

Az első negyed órában a vendégek nem sok veszélyt jelentettek Rubén Blanco kapujára, ellentétben a hazaiakkal: egy jobboldali beadásra Iago Aspas érkezett, a spanyol támadó azonban csak a kapufát találta el. Az első komolyabb madridi helyzetre egészen a 26. percig kellett várni, amikor Casemiro próbálkozott jó 25-ről, de Blanco résen volt és hatalmasat védett.

A 33. percben egy óriási védő- és kapushibát kihasználva Daniel Wass egy zseniális emeléssel vette be a vendégek kapuját (1-0). Nagyjából három percet kellett várni a Királyiak válaszra: Toni Kroos nagyszerű mélységi passzal ugratta ki Gareth Bale-t, aki okosan helyezte a kapuba a labdát (1-1). De, hogy ne unatkozzunk, újabb két perccel később Isco is kiszolgálta a walesit (1-2). A Királyiak hat perc leforgása alatt megfordították a mérkőzést, így 2-1-es madridi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első igazán nagy helyzetére húsz percet kellett várnia a publikumnak, amikor egy beadás után Ronaldo fejjel próbálta bevenni a kapu jobb oldalát, de Ruben Blanco bravúrral védeni tudott. Öt perccel később egy nagyszerű összjátékot követően Iago Aspas törhetett kapura, eltolta a labdát Keylor mellett, aki így a spanyol támadót faultolta, Jaime Latre pedig a büntetőpontra mutatott. A sértett állt oda elvégezni, de a Costa Rica-i hálóőr jóvá tette hibáját, és hárított.

A 82. percben már semmi nem akadályozta a hazaiakat. Wass oldalról ívelte középre a labdát, ahol Maxi Gomez közvetlen közelről zavartalanul fejelte be az egyenlítő találatot (2-2). A madridiaknak Lucas Vázquez révén még megvolt az esélyük a három pont megszerzésére, de a spanyol próbálkozását Blanco védeni tudta, így a maradt a 2-2-es döntetlen. A Real Madrid nagy valószínűséggel, ezzel a döntetlennel végleg elbúcsúzhat a bajnoki aranytől, ugyanis így már 16 pont a hátrány a katalán óriással szemben. Nehéz szavakba önteni azt, hogy most mit is érzünk.

LaLiga 18. forduló
Celta Vigo – Real Madrid 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Wass (33’), Maxi Gomez (82); Gareth Bale (36’ illetve 38’)
 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
celta-vigo-vs-real-madrid

Leave a Reply