Madridi igazolások januárban 1. rész

Élni szeretnénk mi is a téli átigazolási piac őrületével. Nyáron is ilyenkor is rengeteg pletykát lehet olvasni a klubbal kapcsolatosan, viszont ritka, amikor januárban van is tényleg érkező. 

Élni szeretnénk mi is a téli átigazolási piac őrületével. Nyáron is ilyenkor is rengeteg pletykát lehet olvasni a klubbal kapcsolatosan, viszont ritka, amikor januárban van is tényleg érkező.

Panucci: Az első olasz játékos volt a Real Madridban. Fabio Capello munkát kapott a Real Madridnál és hát egykori edzője, mentora és felfedezője Madridba is csábította az olasz védőt 8,5 millió euró ellenében. Panucci a spanyol fővárosban gyors meg is kapta a szimpatikus Chendo örökségét, majd elkezdtek felváltva játszani Secretarióval. Bajnoki címet ünnepelhetett, plusz a harmadik BL-győzelmét is. Majd amikor Capello-t lecserélték, összeveszett a vezetőséggel és a játékteljesítménye is romlott, így távozni kényszerült két és fél év után 9 millió euróért cserébe az Interbe.

Zé Roberto: 1997 januárjában csatlakozott a Real Madridhoz a Portuguesa csapatától. Ez egy rövid karrier volt a spanyol fővárosban, de ez idő alatt is mondhatni hozzásegítette a klubot a bajnoki címhez és részese volt a 1997-1998 Bajnokok Ligája győztes csapatnak is. Összesen 15 mérkőzésen lépett pályára, majd visszatért Brazíliába a Flamengo csapatához. Majd 6,4 millió euróért cserébe a Bayer Leverkusen szerződtette.

Karembeu: A francia játékosért kemény küzdelem folyt a Barcelona és a Real Madrid között az 1997-98-as átigazolási piacon. Végül 12,50 millió euróért cserébe sikerült a Királyi Gárdának megszereznie a játékost. Két Bajnokok Ligája győzelmet is ünnepelhetett, majd három szezon után a Middlesbrough csapatához szerződött.

Savio: Ő sem töltött hosszú időt a klubnál, Zé Roberto távozása után került a csapathoz a Flamengo együttesétől. A Királyi Gárdával három Bajnokok Ligája és egy Spanyol bajnoki győzelmet ünnepelhetett. 2002-2003-as szezonban, kölcsönben a Bordeaux-hoz került, majd véglegesen a Zaragoza együttesébe igazolt.

Gravesen: A dán játékos 2005 januárjában érkezett az Everton csapatától 3,5 millió euróért cserébe. Az érkezésének célja az volt, hogy a Makelele féle űrt pótolják a középpályán. Őt a forrófejűsége sodorta rendszeresen bajba és 2006 nyarán egy Robinho-val való incidens után meg is pecsételte sorsát és elhagyta a csapatot a Celtic kedvéért 3 millió euróért.

Cicinho: 2005 decemberében érkezett Sao Paulóból, akit Cafú örökösének tartottak. Azonban tehetségét elpazarolta, olyan életvitelt folytatott, ami alkoholproblémákhoz vezetett. 2007-ben végül az AS Roma szerződtette.

Cassano: Panucci után ő volt a második olasz játékos a Real Madridban. Florentino Perez utolsó aláírása elnökségének első szakaszában. A Roma játékosaként villogott, de ezt a ragyogást nem tudta áthozni a Real Madridhoz. 5,5 millió euróért érkezett majd súlyproblémával szenvedett végül inkább a szórakozást és a henyélést választotta. Fabio Capello érkezése után azt várták újra fog születni az „olasz fenegyerek”, ám edzőjével való összeveszése után nem szerepelt a tervek között és távozni szeretett volna. Először kölcsönben, majd végleg a Sampdoria csapatához ment, ahol újra boldognak érezte magát. 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
3

Leave a Reply