15154290845490

Augusztustól januárig: ég és föld

A Real Madrid hihetetlen mélyrepülése okán a Marca munkatásai összeszedtek öt lehetséges okot a csapat idei teljesítményére

2017 augusztusában a Real Madrid kettős győzelemmel, a Barcelonát lemosva a pályáról hódította el a Spanyol Szuperkupát. Ki ne emlékezne rá? Akkor a katalánok rutinos hátvédje, Gerard Piqué azt mondta, hogy barcelonai karrierje óta most először érzi azt, hogy a Királyi Gárda jobb náluk, és  föléjük nőtt. Ez mind szép és jó volt. Akkor. Jelenleg ott tartunk, hogy a szezon felénél tartva a Barcelona 16 pontos előnnyel rendelkezik a fővárosi alakulathoz képest. Ez azt jelenti, hogy féltávnál a Real Madrid gyakorlatilag kiszállt a bajnoki versenyfutásból.

Öt hónap telt el Piqué kijelentése óta, és nem csupán mi, a Real Madrid, a Fehér Balett szerelmesei nem értjük, hogy mi is történt szeretett csapatunkkal, hanem az egész világ szájtátva bámulja, hogy hova lett az a világverő Real Madrid, akit elmúlt években láthattak és csodálhattak. A Marca munkatársai erre a kérdésre próbálták megtalálni a választ, ezért öt lehetséges választ is adtak nekünk. Lássuk!

A csapatszellem hiánya
A játékosok, legalábbis néhányan közülük, már nem csapatban gondolkodnak. Ez a gondolkodásmód a háttérbe szorította a csapatszellemet, ami Vigoban meg is mutatkozott, hiszen a játékosok a különböző hibák után egymásra mutogattak, és kihúzták magukat a felelősség alól. Lehet, hogy egy játékos hibázott, de a csapatnak kell javítani.

A Real Madrid portugál szupersztárja, Cristiano Ronaldo világossá tette érzelmeit, azonban ezek a gesztusok nem feltétlenül tesznek jót a csapatnak. A PSG elleni BL összecsapás előtt elengedhetetlen, hogy visszaszerezzék a csapatszellemet, ami az utóbbi időben egyértelműen eltűnt. Csapatjáték nélkül nem lesznek közös, de még egyéni elismerések sem lesznek.

Gólok hiánya
ZZ csapata a tavalyi szezonban 17 mérkőzés után 40 pontot könyvelhetett el, 47 találattal, úgy hogy közben csak 18 gólt kaptak. A Királyi Gárda jelenleg 32 egységgel rendelkezik, 32 góllal és 16 kapottval, tehát a csapat egyik legnagyobb problémája, hogy nincs meg a tavalyi hatékonyság.

Rossz fizikum
Meglepő, hogy a játékosok fizikai teljesítménye nem a vártaknak megfelelő, de még csak meg sem közelíti az elvártat. Vannak olyan játékosok, akiknek a teljesítménye messze van a legjobb formájuktól, amire több magyarázat is lehet. Először is az, hogy a sérülésük után nem tudták felvenni ritmust. Másodszor pedig, hogy mindenki a nyári oroszországi vb-re gondol, és ott szeretne majd nagyot alkotni, tehát addig tartalékolja magát. Látszólag a Pintus-módszer nem működik. Azonnali válaszra lenne szükség, de ennek még nincs előrelátható jele.

Játékpercek eloszlása
Asensio és Lucas Vázquez is játszott a Spanyol Szuperkupában, ráadásul nem is nyújtottak rossz teljesítményt (Asensio ragyogó gólokat szerzett –  szerk.), jelenleg mégis mindkét játékos a kispadot koptatja, ahogy a nyári szerzemények is. Érthetetlen.

Zavarodottság
Úgy tűnik, hogy a csapat hite és bizalma Zidane felé egyre csak csökken. Vannak, akik úgy hiszik, hogy a derbiken, a komoly összecsapásokon bérelt helyük van a kezdőben, ezért nem is próbálnak meg keményebben dolgozni. Gyakorlatilag érinthetetlenek. A játékosok szemmel láthatóan össze vannak zavarodva a különböző címektől és kupáktól, és nincs senki, aki visszarángatná őket a földre. Keylor Navas az elmúlt hetekben jó teljesítményt nyújtott, ennek ellenére napról napra felröppennek a hírek Kepa leigazolásáról, ami aláássa a Costa Rica-i és a csapat közti jó kapcsolatot.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
3
ÁLTALÁNOS
1

Leave a Reply