2

Madridi igazolások januárban 2. rész

Élni szeretnénk mi is a téli átigazolási piac őrületével. Nyáron is ilyenkor is rengeteg pletykát lehet olvasni a klubbal kapcsolatosan, viszont ritka, amikor januárban van is tényleg érkező. 

Élni szeretnénk mi is a téli átigazolási piac őrületével. Nyáron is ilyenkor is rengeteg pletykát lehet olvasni a klubbal kapcsolatosan, viszont ritka, amikor januárban van is tényleg érkező.

Gago: Az argentin szerződtetését Ramón Calderón intézte 2007 januárjában Marcelo és Higuain-al együtt. A Boca Juniorstól 20,5 millió dollárért cserébe az új Redondo-t látták benne. Azonban a nagy elvárásnak köszönhetően valószínűleg nem tudott olyan teljesítményt nyújtani. 2011-ben az AS Roma csapatához szerződött.

Higuain: Ramón Calderón egy 18 éves fiatal játékosért, 12 millió eurót fizetett a River Plate-nek. Nagy jövőt jósoltak neki a Real Madridban. Azonban Florentino visszatérése után és Karim Benzema érkezésével megváltozott Pipita szerepe is a klubnál. Hat és fél szezon és 121 gól után Higuain 40 millió euróért cserébe az olasz Napoliba szerződött. Olaszországban gyártja folyamatosan a gólokat 2016-ban 36-ig jutott. A Juventus 90 millió euróért igazolta le.

Marcelo: A Fluminense-ből érkezett 2007 januárjában 6,5 millió euróért cserébe. Egy fiatal tehetség, akit Roberto Carlos örökösének hoztak és így is lett végül. Jelenleg a csapat második csapatkapitánya. Minden bizonnyal talán a téli átigazolások egyik legjobb üzlete volt az övé.

Faubert: Ő viszont talán pont hogy a téli igazolások egyik legnagyobb hibája volt. 2009 januárjában érkezett a West Ham United-től kölcsönben 1,5 millióért cserébe és megvásárlási opcióval. Viszont csak két bajnokin lépett pályára a Racing Santander  és az Athletic ellen. Emlékezetes pillanat a részéről, amikor is elaludt a kispadon a Villareal elleni mérkőzésen.

Lass Diarra: A francia játékos 2008 decemberében érkezett a Portsmouthból 20 millió euróért cserébe. Hamarosan a középpálya alapembere lett, viszont Xabi Alonso és Khedira érkezése után bezárultak előtte a lehetőségek. Majd 2012-ben 5 millió euróért az orosz Anzsihoz igazolt. Jelneleg szabadúszó és erősen érdeklődik iránta a PSG.

Huuntelaar: 2009 januárjában érkezett az Ajax csapatától 27 millióért, hogy fedezze a Ruud Van Nistelrooy által hagyott űrt. A holland játékos 20 mérkőzésen 8 gólt szerzett. Azonban az Európai kupákban nem játszott, mivel csak egy játékost nevezhetett a Real Madrid és ők Lass Diarrát választották. Florentino 2009 nyarán való érkezése sok változást hozott, köztük Klaas Milan-ba való igazolását is 15 millióért. Jelenleg ismét az Ajax csapatában játszik.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
1
ÁLTALÁNOS
m2

Leave a Reply