casi

Mi történik, ha elfáradt a „vízhordó” ?

Mennyire fontos a Real Madrid számára Casemiro?

Rafa Benítez számára talán az egyik legnagyobb húzás volt, hogy előszeretettel preferálta Casemiro játékát. A brazil védekező középpályás karrierje innentől indult el igazán és a Real Madrid háza táján is kezdték kapisgálni, mi hiányzott a csapatból. Azonban az állandó forma tartása egyre nehezebbé vált számára.

A forma hanyatlása nem most kezdődött el. A jelenlegi csapatteljesítmény természetesen nem csak az ő számlájára írható, de ki kell emelni, hogy a Real Madrid kulcsembere válságban van. A Celta Vigo elleni mérkőzésen is a statisztikai mutatói elmaradtak a megszokottól, ráadásul a második vígói gólt páholyból tekintette meg. Kevés labdaszerzés is fűződik a nevéhez, pedig a Real Madrid alaptaktikájában neki kulcsszerepe van. A megszerzett labdákkal kell kiszolgálni a „pincéreket,” vagy másként szólva a zseniket, Iscot, Asensiot, Ceballost. Néha úgy tűnhet, hogy talán motivációs probléma is van a háttérben, de ez akár a fásultság, fáradtság jele is lehet, ami elég valószínű. Sokszor csak egyszerű passzokat választ, nem mer belelépni rendesen a támadó játékba, ha szükséges lenne. Jelenleg szemmel láthatóan kilóg a csapatból, ami talán mindenki számára feltűnt. Leszögezzük újra, nem ő az egyetlen, aki adós a jó formával. Idén a szezon elején jó mérkőzéseket játszott, de aztán mint egy hullámvasút ment lefelé a teljesítménye, ezzel párhuzamban a csapatéi is. Lenne összefüggés?

Természetesen van! A fő probléma. ami miatt a formája szemmel láthatóan romlott nem más, mint az, hogy nincs váltó társa. A Real Madrid nyáron azért tartotta meg Marcos Llorrentét, hogy a rotációs elvet alkalmazva tudja pihentetni a csapat „vízhordóját.” Llorrente viszont eddig nem váltotta be a reményeket. Bár tehetséges játékos, nem üti meg a Real Madrid által képviselt szintet – ide sorolhatnánk már Benzemát is, aki lassan két éve keresi magát, de eddig nem találta meg – és ez nagy problémát jelent a rotálásnál. Zidane láthatta, hogy nincs megfelelő opció a pótlására Casemironak, valamint hogy Llorrente nem képes helyettesíteni, így mellőzte a fiatal spanyol középpályást. Tegyük hozzá, más karaktert is képvisel. A Real Madridnak tehát nem csak támadót kell igazolnia nyáron, vagy akár már a télen, hanem meg kell keresnie azt az embert, aki képes pótolni a fáradt „vízhordót.” A piaci helyzet miatt nem lesz semmiféle igazolás olcsó mulatság, de mindenképpen szükséges felvenni a kesztyűt a többi gigász együttessel. 

Mi mindenesetre nagyon reméljük, hogy minden játékos és a csapat is egységesen mászik ki ebből a rosszabb perdiódusából és újra arathatja a sikereket úgy, ahogyan azt tavaly is tette.

Casemiro jó formája most úgy kell a csapatnak, mint egy falat kenyér az éhezőnek!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
m2
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-numancia

Leave a Reply