benzi

Hová lett Karim Benzema?

Hová tűnt Karim Benzema? Ez a kérdés sokakban megfogalmazódhat, hiszen a Real Madrid csatára nagyon régóta nem találja önmagát.

Karim Benzema, aki 2009 óta a Real Madrid család tagja, szép lyoni éveket követően szerződött a királyi gárdához, ahol az azt követő idényekben 10-15 gólt szerzett szezononként, számtalan gólpassza mellett. Kis területen nagyszerűen oldotta meg a nehézségeket, területeket nyitott társainak, vagy rövid távon megverve védőjét robbant a kapu elé és tette a labdát a hálóba. Azonban az élet mindig átír mindent. Karim 2016-ban szexvideós zsarolási botrányba keveredett. Valbuena, az áldozat, bűnösnek állította Benzemát, aki ezek után nem sokkal később bevallotta bűnösségét. A vizsgálat ideje alatt kitették a nemzeti csapatból, nemes egyszerűséggel kitiltották, a formája pedig élesen zuhanni kezdett a mélybe. Bár még ítélet ekkor nem született az ügyben, a média már ráhúzta a vizes lepedőt és bűnösnek tekintette őt. Ekkor valami megtört a Bernabeu egyik kedvencében.

A következő években rendre csak a rossz formáját hozta a csatár. Minden mérkőzésen kifütyülte a közönség, passzainak többsége nem talált társat, a kapu előtt pedig impotens volt – 3 méterről sem sikerült olyakor eltalálni az üres kaput – és ha ez nem lett volna elég, a válogatottban sem szerepelhetett – tudniillik a kitiltást a válogatottból megszüntették 2016 szeptemberében -. Egy jó edző, Zidane természetesen a védelmébe vette: „Karim Benzema az egyik legjobb center, világklasszis.” Sajnos a motivációs löket, Zidane védelme, valamint a játékostársak támogatása sem segített eddig a francia támadó helyzetén. A magánéletben átélt események erősen közre játszanak jelenlegi teljesítményében.

Azonban, ha másik oldalról tekintjük meg a dolgot, nem csupán ez az egyetlen fő probléma. A gond: totális motiváció hiány, konkurencia hiánya. Míg Morata ült mögötte a padon – sokak által érthetetlen módon – addig is Zidane védelmét élvezte. Az idei szezonban pedig Mayoral a váltótársa, már amennyiben egy harmadik ligás együttes az ellenfél. Megfelelő versenyeztetés hiányában, főleg egy ekkora klub esetében hogyan legyen motivált az az ember, aki a létező összes trófeát begyűjtötte csapatszinten? 

Sok kommentár között felfedezhető, hogy mindenki csatárt követel. Ez mindenki számára látható, hogy szükséges. Zidane, aki egy klasszis játékos volt, erre rájöhetett már az első mérkőzések után is. Olyan klasszis szerződtetése kell arra a pozícióra, akiben megvan az átütő erő, gyorsaság és gyilkos ösztön, hogy befejezze a támadásokat, lezárva a mérkőzéseket. Karimnak ekkor talán szembe kellene nézni a valósággal: vagy megtalálja önmagát, vagy távozik. Azzal, hogy túlzottan védik őt, nem biztos, hogy jót cselekednek vele. Persze, a szidalmazással sem lehet eredményt elérni. Akkor mi a megoldás?

Igazolni kell. Szeretnénk már visszakapni az igazi Karim Benzemát! Ha ennek az az ára, hogy igazolni kell, tegye az klub ezt.

Karim számára van élet a halál után?

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
3
ÁLTALÁNOS
2109382-44144850-2560-1440

Leave a Reply