22

Zidane: „Nem értek egyet a kritikákkal, de el kell fogadnom őket”

A Real Madrid vezetőedzője a Villarreal elleni bajnoki összecsapás előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére és válaszolt kérdéseikre

„Száz százalékosan fogunk koncentrálni, hiszen egy nagyszerű csapat lesz az ellenfelünk, akik fantasztikus szezont futnak. Nem sok mérkőzést vesztettek el. Mindent megteszünk a győzelemért. Ez a célunk, és erre készülünk. Nagyon jól játszanak, a területek is jól fedik le. Abszolút pozitív a csapat, ezt mutatják az elért eredményeik is.”

„Nem aggódom a Bernabéu miatt. Azt akarjuk, hogy az emberek jöjjenek el, és buzdítsanak minket, hogy azt mindig is tették. Nem fókuszálhatunk a negatív dolgokra. Szükségünk van a szurkolóinkra. Amikor jól játszunk, akkor is az kell, hogy ők tartsanak minket a talajon. Nagyon kell a segítségük.”

Találkozás a játékosokkal
„A beszélgetésünk óta megváltozott a csapat. Ezt most a pályán kell bizonyítanunk. Nem kell keresnünk a játékunkat. A folytonosság az, ami hiányzik. Önbizalmat kell szereznünk, ami csak úgy történik meg, ha megnyerjük a meccseinket. A győzelem a legfontosabb, amiért mindent meg teszünk. Még mindig ott vagyunk mind a három versenysorozatban. Figyelemmel követtük a párharcokat. Nem értek egyet a kritikákkal, de el kell fogadnom őket. Még mindig megvannak a pozitív elemei a csapatnak.”

Cristiano Ronaldo
„Fizikailag rendben van, és ez a legfontosabb. Az utóbbi időben nem szerzett gólt, de vissza fogja nyerni a formáját.”

Fizikai fejlődés
„Az elmúlt évekhez képest más helyzetben vagyunk. Nem rendelkeztünk egy mini előszezon nyújtotta luxussal, mint idén, mert háromnaponta játszottunk. Ez nem azt jelenti, hogy nem teszünk semmit. Ha megvan a lehetőség, hogy hozzáadjunk kisebb dolgokat, akkor azt megtesszük, különösen azoknál a játékosoknál, akik nem játszanak minden mérkőzésen.”

Leganés a kupanegyeddöntőben
„Ott vagyunk a negyeddöntőben, de jó hír, hogy nem kell elhagynunk Madridot. Mielőtt az előöntőre gondolnánk túl kell lépni ebből a körből. Mi vagyunk a Real Madrid, tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, ahogy egy mérkőzésünk sem az.”

„Az a nehéz feladat, hogy ne hallgassuk és ne olvassuk, hogy mit mondanak rólunk. Ebben a korban ez nem egyszerű feladat, de meg kell próbálni. Minden, amit a Real Madridról mondanak negatív, de én, és még sokan mások nem osztjuk ezeket a nézeteket. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de a pozitívumokra szabad csak koncentrálnunk: versenyben vagyunk minden trófeáért. Meg kell találnunk a pozitív energiát a csapat között, és csak előre szabad tekintenünk.”

Benzema
„Nem tudom mikor térhet vissza. Újra a pályán edzett, de folyamatosan követjük a fejlődését. Lassan kell haladnunk, nem kockáztathatunk. Akkor lép majd pályára, ha 200%-os lesz.”

A Numancia elleni visszavágó
„Elégedett voltam a csapattal, noha nem a teljes 90 percben. Olyan srácok léptek pályára, akik eddig nem sokszor jutottak szóhoz. Látom a csapatomban a pozitív dolgokat.”

„Megpróbálom irányítani a csapatot, de ez nem egyszerű. Soha nem leszek tisztességtelen egy játékossal szemben. Meg kell hoznom bizonyos döntéseket, de mindenki fontos számomra. Vannak akik kevesebbet játszanak, és a jelenlegi körülmények miatt még nehezebb változtatni a dolgokon. Mindenkinek döntő szerepe lesz a szezon végén.”

Januári erősítés
„Ha van olyan játékos, akit meg akarsz szerezni, mozdítható, és hozhat valami pluszt a csapatnak, akkor leigazoljuk, de nem ez a helyzet. Nem gondolok senkire, aki változtathatna a dolgokon. Júniusban majd megnézzük, de nem most.”

PSG elleni összecsapás
„A legjobb formánkat kell megtalálnunk, és azon a szinten kell futballoznunk, ha tovább akarunk lépni. Ebben a hónapban szeretnénk visszanyerni a pozitív energiát, és ehhez még keményebben fogunk dolgozni.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
spanyol-kupa

Leave a Reply