nachoe

Krízis, vagy mégse?

A Real Madrid a Villareal elleni mérkőzéssel hosszabította meg negatív szériáját, de vajon nevezhetjük-e krízis helyzetnek a kialakult helyzetet?

A Marca tényként számol be arról, hogy a tavalyi szezonban mindenkit legyőző és mindent megnyerő Real Madridnál vörös riasztás van érvényben. Valami valóban nincsen rendben, de nevezhetjük-e a kialakult helyzetet krízis helyzetnek?

Zinedine Zidane

Az edző kérdése nem téma a Real Madrid háza táján. A taktika és a játék, amelyet a csapat szeretne az ellenfélre erőltetni szemmel látható, de mégis valami hiányzik a csapat játékából. Zidane is tudja valahol, hogy elrontotta, mikor elengedte a tavalyi szezon „szürke meglepetéseit”, azaz azokat, akiket becserélve sikerült sok mérkőzést megnyerni – ilyen például Álvaro Morata is -. Mi úgy gondoljuk, hogy bár  Zidane sokszor későn cserél, mindig kiállt a játékosai mellett. Nála jobb embert nehéz elképzelni a vezetőedzői posztra. Egy rosszabb periódus miatt valaki nem lesz rosszabb ember, sem edző. Ne feledjük tavaly mennyi mindent elért a Real Madriddal. A helyzeteket nem tudja a kispadról értékesíteni.

A csapat

A keret megváltozott. Elsőnek ezt emelnénk ki problémának. Több cikkünkben leírtuk már, de ti is egyetértettetek vele, hogy a megváltozott keret – a sok nyári távozóval, mint James Rodrigues, Morata vagy a szezon végére egyre jobb formába kerülő Danilo – a sok fiatallal nem képes megfelelően funkcionálni. Még nem jutott el oda a Real Madrid által igazolt fiatal játékosok többsége, hogy a címeres mezt magukra öltve, megbírkózva a nyomással és a teherrel eredményesek legyenek.

A másik égető gond, az igazolás hiánya. A Villareal elleni mérkőzésen is rengeteg helyzetet alakított ki a csapat, de azokat nem sikerült bekotorni a hálóba. Erről leginkább Cristiano Ronaldo tehet. A világklasszis szemmel láthatóan küszködik. A kapu előtt és a támadásoknál is rendre rossz döntéseket hoz, gyakran lassítja a támadásokat, a védekezésben meg egyártalan nem vállal szerepet. Eddig azt mondták rá az emberek: „Legalább ő lőtt gólt. Ő döntötte el a mérkőzést.” Ez azonban megváltozott. Égető csatárgond van a Real Madridnál, amely a rossz forma alapját szolgáltatja.

Tegyük fel a kérdést: Ha nem lesz Cristiano Ronaldo, akkor ki lesz az, aki a helyébe léphet? Ki lesz az, aki majd mindent berúg a kapu előtt? Egyelőre csak átigazolási találgatások vannak a médiában, konkrétumról nem lehetett hallani. Eközben a Barcelona ebben a naptári évben elköltött 312 millió eurót játékosra, mindeközben a Real Madrid 42,5 millió eurót. Zidane és Perez dolga a keret megerősítése, de vajon nem késnek el, ha csak nyáron szerződtetnek még sztárokat?

A hazai pálya már nem előny

A Real Madrid eddig a hazai pályán elért eredményeinek is köszönhette sikerességét, ám rengeteg csapat távozott pontokkal az elmúlt időszakban a Bernabeu gyepéről. A küzdeni akarás a játékosok látszik, de az eredmény nem érkezik vele. Egyre többet hallani füttyszót és elégedetlen hangokat a lelátókról. Azonban az ultrák és az igazi madridisták mindig kitartanak a csapat mellett, szüksége is lesz a csapatnak rájuk!

Összességében ezek a problémák orvosolhatóak és nem nevezhető krízis helyzetnek, ami kialakúlt a Real Madridnál. Egy fő probléma generálja a problémákat, mégpedig a csatár kérdés, de ha ezt a szurkolók is észreveszik, valószínüleg Zidane, akinek nem kis tapasztalata van a footballban, szintén észrevette a hibákat, valamint saját hibáit is. Nem kell a Real Madridot temetni, sosem szabad elfeledni, mennyi kitartás és erő lakozik az itt játszó játékosokban és a stáb tagjaiban. A negatív széria valahol pedig természet szerű, hiszen 40 mérkőzésen keresztűl aki nem talál legyőzőre és megnyer mindent, egyszer rákerül a lejtőre.

Hogy miért? Mert ők is emberek..

Az igazi madridisták és madrid szurkolók most segítik a csapatot és most hisznek a csapatban igazán, amikor nem megy a szekér.

Bármi is történjék: HALA MADRID!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-villarreal

Leave a Reply