1

Totális kudarc és sokk… Összefoglaló: Real Madrid – Villarreal 0-1

A spanyol bajnokság 19. fordulójában a Villarreal – története során először a Bernabéuban – egy kései Fornals góllal megnyerte a mérkőzést

Nagyon rossz időjárás fogadta a pályára lépő játékosokat és a stadionba kilátogató szurkolókat, hiszen szakadt az eső Madridban, ez pedig az első tíz percben meg is látszott a két csapat játékán. A 14. percben aztán egy Kroos szögletét Ronaldo fejelte tovább Bale felé, aki a kapuba is tessékelte a labdát, de Mallenco les miatt érvénytelenítette.

A Blancók érezték, hogy lehet menni, ezért kicsit feljebb kezdték el a letámadást. Előbb Marcelo próbálkozott távolról, de Asenjo hatalmas bravúrt bemutatva szögletre ütötte a labdát. Ronaldonak is meg volt a lehetősége, hogy megszerezze a vezetést: a 23. percben szabadrúgáshoz jutott a portugál, de próbálkozása a kapus közreműködésével a kapufán csattant. A Villarrealnak is megvolt az esélye, Bacca lövésére Nacho ért oda és tudott blokkolni. Ronaldo két perc leforgása alatt kétszer került ziccerbe, a helyzetek kimaradtak, az eredmény továbbra is változatlan maradt. A félidő végén ismét a portugál volt főszerepben: Isco rendkívül okos passzát CR várta középen, aki a védő szabálytalan megmozdulása után kissé kibillent egyensúlyából, épphogy elérte a labdát, de Asenjo újfent közbeszólt, a játékvezető sípja pedig néma maradt. Félidőben 0-0.

A második félidőre az ex-madridi Cheryshev is beszállt a vendégekhez, rögtön góllal is indíthatott volna, de lövése elkerülte Keylor kapuját. Ezután Carvajal zseniálisan vette észre a középen egyedül álló Kroost, aki kapásból tüzelt is, de Asenjo ismét védett. A Villlarreal érezte, hogy lehet keresnivalója. Bacca egyik lövését Navas védeni tudta, a másik pedig elkerülte a kaput. Ahogy peregtek a játékpercek a hazaiakon egyre inkább úrrá lett a frusztráltság, de ZZ ekkor még nem cserét, csak akkor, amikor nagyjából 20 perc volt vissza.

Bale és Isco helyére Lucas és Asensio álltak be, azonban sokat ők sem tudtak lendíteni a csapat játékán. Tíz perccel a találkozó vége előtt Lucas játszotta vissza a labdát Modricnak, aki csúnyán fölé lőtte. A végén pedig jött a totális sokk. Cheryshev passza után Ünel került ziccerbe, azt még Keylor egy bravúrral védeni tudta, de a kipattanót Fornals beemelte, eldöntve a mérkőzést (0-1).

A csapat hihetetlen gyengén, mindenféle elképzelés nélkül szerepelt. A szögletek pontatlanok, a lövések csapnivalók. A beadásokat már meg se merem említeni. Aztán jön egy kontra, mint a Betis ellen, és a vendégek három ponttal távoznak. Számomra ez egyszerűen hihetetlen. Hatalmas bajban a csapat, és nagyon úgy tűnik, hogy ZZ nem képes megoldani ezt. A Villarreal története során először tudott győzni a Santiago Bernabéuban.

LaLiga, 19. forduló
Real Madrid – Villarreal 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Pablo Fornals (87’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
1
Conte meglepő szavai
ÁLTALÁNOS
nachoe
Krízis, vagy mégse?

Leave a Reply