kroos

A remény hal meg utoljára

Nem szabad elfelejteni, a Real Madrid szívben a tűz sosem huny ki. Nem szabad feladni egyik sorozatot sem, amíg van matematikailag esély.

A Real Madridról percenként jelennek meg hírek, miszerint a bajnoki címért folytatott küzdelemből az együttes kiszállt. Mi úgy gondoljuk, hogy a reményt sosem szabad feladni.

Igaz ami igaz, a csapat most egy gödörben van. Ám ha szórjuk a földet az árokba és temetjük a csapatot, attól nekünk sem lesz jobb. Matematikailag van esély még a bajnoki címért.

A Barcelona sem verhetetlen

A jelenleg éllovas Barcelona sem verhetetlen. Jelenleg nem találtak még legyőzőre, de a szezonból nagyon sok mérkőzés van még hátra. Hiába a sok új igazolás számukra, nagyon nehéz egy csapat számára veretlenül végig menetelni egy bajnokságban – láthatjuk a Manchester City is kikapott – így, ha sikerül kimásznia a Real Madridnak a gödörből, sikerülhet befogni az éllovast. A negatív sorozat pedig nem tarthat örökké!

A Valencia el fog fáradni

Nagy meglepetésre a Valencia együttese ott van a harmadik helyen. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez az együttes még formálódik és nincsen megfelelően mély kerete, hogy a jelenlegi formáját tartsa. Mi úgy gondoljuk, eljön majd az idő, amikor is „kipukkad a lufi,” azaz a Valencia játékosai elfáradnak és ez a fásultság döntetlenekben és vereségekben fog megnyílvánulni.

Az antifocista Athletico Madrid marad

Ami egészen biztos: Az Athletico Madrid, a maga nagyon védekező stílusával és nem kis szerencséjével maradni fog a dobogó valamely fokán. A kreatívabb csapatok ellen több pontot fog hullajtani, de ezeket csak kizárólag a Real Madrid győzelmeivel lehet kihasználni. Zidane fiai is minden egyes összecsapáson, amikor az Athletico volt az ellenfél, vért izzadva küzdöttek és csak így érték el a megfelelő eredményt.

A remény mindig él. Ezek csak kalkulációk és feltételezések. Minden csak és kizárólag a Real Madridtól, a stábtól, a szurkolóktól és a játékosoktól függ.

Lassan, de a lassan…

Zidane eddig ugyanazokat a játékosokat preferálta. Többek szerint ez is gond lehet. Toni Kroos a közösségi médiában azt írta a Villareal mérkőzés után: „Aki azt mondja, hogy rosszul játszottunk, annak nincs köze a labdarúgáshoz.” Mi ezzel teljesen egyet tudunk érteni! A foci törvénye: Ha nem rúgod be a helyzeteidet, az ellenfél egy lehetőségből be fog találni, meg fogja bosszúlni. A csapat játékának javulása szemmel látható mérkőzésről mérkőzésre, sajnos nem fog minden elsőre sikerülni. Ez egy lassabb folyamat, amit egy laikus számára nehéz elmagyarázni. Vannak még homályosabb foltok, – mint Cristiano Ronaldo nagyon gyenge formája – de a csapat elkezdte magát a saját hajánál fogva kihúzni a futóhomokból. A csütörtöki kupa mérkőzés lehet a forduló pont a csapat életében. 

Sosem szabad feladni, amíg van remény. Hiszen: a remény hal meg utoljára.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
001
A Real Madrid krízise

Leave a Reply