bale

Az előnytelen helyzet előnyei

Mit nyerhet azzal a Real Madrid, hogy a dolgaiból, amit eddig tett, elvesztett valamit?

A Real Madrid idénye eddig nem alakul túl rózsásan, ám megpróbáltuk összeszedni, hogy mégis mit nyerhet a csapat azzal, hogy a dolgok eddig nem úgy alakulnak, ahogyan azt a játékosok, vezetők, edzők elképzelték.

A bajnokságban való mélyrepülés – bár a remény hal meg utoljára, ahogyan írtuk is – meglepő volt. A csapat játéka akadozott, a gólszerzés nem jött össze és a játékosok frusztráltá váltak. Ebben a helyzetben Zidane próbálta alkalmazni a jól bevett edzői szokást, miszerint bizalmat szavaz azoknak, akiknek eddig sem ment túl jól a játék – mint Benzema vagy éppen Ronaldo – ám sajnos ez sem jött össze. A csapat harmatgyengén muzsikált és bár az utóbbi mérkőzéseken helyenként jó játékot láthattunk a csapattól, a gólok nem érkeztek meg. 19 pontos lemaradással kérdés, Zidane mit tervez a bajnoksággal: feladja, beveti a fiatalokat és megpróbálja őket beépíteni a csapatba – több cikkben is írtuk, hogy gond a fiatalok játékában, hogy még nem tudnak beleilleszkedni a Real Madrid filozófiájába – vagy pedig tovább harcol és megmutatja, hogy a Real Madrid sosem volt az, aki feladja. A döntés csak rajta áll.

Ha feladja, mi is és a csapat is nyer. Azért, mert a fiatalok sokkal több játéklehetőséget kapnak majd – Vallejora és Ceballosra különösképpen ráférne – és bele tudnak illeszekedni a Real Madrid játékfelfogásába. Ez előnyös lehet a jövőt nézve, hiszen így egy két posztot leszámítva nagyobb igazolás nem szükségeltetik majd és a jövő idényt úgy kezdheti meg az együttes, hogy a csapat magja együtt dolgozott már több, mint egy évet. Ez is siker, mégha a rizikó benne is van. Ám mi nem hisszük, hogy a Bajnokok Ligája kvalifikáció nem jönne össze minimum elvárásként.

Másik esetben mi történne, ha Zidane nem adja fel a bajnoki harcot? Ez azért érdekes, mert az élet bármely területére is lépünk, emberként az viszi valamire, akit ha ledöntöttek, mindig képes talpra állni – itt idéznénk a Rocky filmből a hires monológot – és sosem adja fel. A szerencse és Fortuna pedig az mellé szegődik, aki tesz érte. Ha a csapat a bajnokságban is magára talál, nem lesz nehéz az ott szerzett motivációt és önbizalmat átörökíteni majd a többi versenysorozatra. Így egy kiegyensúlyozott rendszer jöhetne létre, amivel stabilizálódna a helyzet. Azonban ebben is van rizikó. Ugyanis ha ez az ötlet nem jár sikerrel, könnyen kárba veszhet a többi versenysorozat is. Akkor aztán meg a jóisten sem védi meg Zidane-t a menesztéstől.

Mi hát a jó ötlet? 

Valószínüleg Zidane sokat gondolkodott ezen az elmúlt napokban. Meglátjuk a következő mérkőzéseken, hogy melyiket választotta.

Sose szabad elfelejteni: Madridista szív, madridista lélek. Madridista leszek, amíg élek!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
001
A Real Madrid krízise
ÁLTALÁNOS
Harry Kane feltételei

Leave a Reply