rmadep

A feltámadás öt kulcsa

A Királyi Gárda a hétvégi bajnokin gyakorlatilag lemosta a Deportivot a pályáról, a szurkolók pedig okkal örülhettek, hiszen nem mostanában látták így játszani kedvenceiket. Az AS napilap munkatársai összeszedték azt az öt kulcsfontosságú tényezőt, ami a kimagasló győzelmet eredményezte

A Real gyakorlatilag visszaszerezte Madridot, hiszen a hétvégén 7-1-gyel küldték haza a Deportivo csapatát a Santiago Bernabéuból. Ez a kimagasló győzelem számottevően növelheti esélyeiket a szezon második felében, igaz a bajnokságban továbbra is 19 pontos hátrányuk van a listavezető Barcával szemben. Azonban a hét lőtt gól bizakodásra adhat okot, főként úgy, hogy egyre közeleg a PSG elleni Bajnokok Ligája összecsapás. Adrián gólja után sokan arra számíthattak, hogy jön egy újabb zakó, amiben részben igazuk is lett. Csakhogy a vendégek kaptak egy igencsak méreteset. Az AS összeszedte azt az öt kulcsfontosságú tényezőt, ami a szezon első fordításához, és egy magabiztos 7-1-es győzelemhez vezetett.

A kulcsjátékosok fizikai frissessége és intenzitása
Zidane rotációs politikája, aminek köszönhetően a Real Madrid előző idénye álomszerűre sikeredett, a 2017/18-as szezonban nem sok jóval kecsegtetett, igaz nem is volt drasztikus változás a bajnokion látott kezdőkben. Azonban a francia tréner a kupameccseken rendre a „B” gárdának szavazta meg a bizalmat, így a gálakezdőnek több ideje maradt a pihenésre. A vasárnap látottak pedig egyértelműen Zidane-t igazolták. Nem véletlen, hogy Casemiro, Modric és Marcelo gyakorlatilag úgy ragyogtak a Bernabéu zöld gyepén, ahogy már régen nem láttuk őket. Úgy tűnik ez a stratégia tényleg kifizetődő. Bale és Ronaldo is kihagyta a hétközi kupameccset, mind a ketten két góllal segítették a csapatot. Igaz, a portugáltól többször is elpártolt a szerencse, de aztán sikerült megtörni a jeget. A találkozó második félidejében a Real Madrid olyan intenzitással játszott, ami a szezon eddigi részében hiányzott. Érdekes, hogy a Depor térfelén 34 alkalommal szereztek labdát a hazaiak, ebből pedig tízet a vendégek 25 méterén, ami sokkal több, mint amit a Villarreal ellen produkáltak.

Casemiro visszatért régi önmagához
Casemiro szerepe a Depor elleni meccsen kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, amit a csapat próbált játszani. A brazil nem hagyott lefedetlen területet az előre törő Modric és Kroos mögött. A középpályás hét labdát szerzett a hétvégi bajnokin, amivel hozta a szezonbéli átlagát. Az első játékrészben Andone volt az ellenfele, akit nagyszerűen hatástalanított. Casemiro 92,3 %-os passzpontosságot produkált, míg a szezonban eddig 88%-os átlaggal rendelkezik. A kiemelkedő védőmunkájának köszönhetően megalapozta a Real Madrid támadásait, ezt mutatja az is, hogy Ronaldo első góljánál ő adta be a labdát a portugálnak. Ez bizony azt mutatja, hogyha a brazilnak jól megy a játék, akkor a csapatnak is.

Bale: a nagy téli igazolás
A walesi számára az évkezdés igencsak jól sikerült. A Celta ellen és most is egy duplával köszönt be, egyértelműen a csapat egyik húzóembere lett, ha egyelőre csak néhány mérkőzés erejéig. Reméljük tartani tudja ezt a formát. Sérülésből való visszatérése óta ő adja meg a madridiaknak azt, amire szükségük van. Először is a fokozott gólveszélyt, másrészt pedig a kontránál az ő gyorsasága az, amire lehet építkezni. Zidane azon kijelentésével, hogy nem lesz a télen új érkezője a Blancóknak, gyakorlatilag Bale lett a legnagyobb téli vására a Királyiaknak. Mióta visszatért a Klubvilágbajnokságon szerzett sérüléséből, átlagosan 55,5 percenként szerez gólt, úgy hogy 14 mérkőzésen nélkülözni kellett őt Zidanéknak.

Cristiano góléhsége
A Madrid szurkolók egy újjáéledt Cristiano Ronaldot láthattak a Deportivo ellen. Harcolt minden labdáért, két gólt szerzett (amire valljuk be nagy szüksége volt – a szerk.), de ezen kívül még többet is lőhetett illetve fejelhetett volna. Ezt egyértelműen vehetjük annak, hogy Cristiano góléhsége visszatért. Tökéletesen megértik egymást Bale-val, ami hatalmas esélyt ad a Realnak a szezon hátralevő részére. A Királyiaknak egy olyan félelmetes támadósorra van szüksége, ami az elmúlt években jellemezte a csapatot. Ez pedig kulcsfontosságú annak tudatában, hogy a PSG-t le kell győzni néhány héten belül, és kupákat kell nyerni, hogy feledtessék a szurkolókkal a pocsék őszi teljesítményt.

Nacho, a Jolly Joker
A Bernabéu közönsége skandálta a spanyol védő nevét. Nem meglepő, hiszen a szezon során már nem először mutatott kiemelkedő teljesítményt, ráadásnak a gólvonal elől tisztázott, szerzett két gólt. Nem túlzás, hogy ő a Királyiak idei idényének egyik legjobbja. Ő testesíti meg egy futballista minden értékét: erőnlét, lelkesedés, önbizalom, alázat, szenvedély… ráadásul a Real Madrid sajt nevelésű játékosa, amit a madridisták nagyon jól tudnak, és értékelik is ezt. 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
balci
A Real Madrid reneszánsza
ÁLTALÁNOS
b01
Stílusos nyitány

Leave a Reply