balci

A Real Madrid reneszánsza

A Real Madrid látványos játékkal legyőzte hazai pályán a Deportivo együttesét. Visszatért volna a Real a helyes útra?

A Real Madrid a legutóbbi bajnoki mérkőzésén nagyarányű sikert könyvelhetett el. A csapat meggyőző játékkal végig dominálta a találkozót. Bár a Deportivo együttese szerezte a vezetést, nem esett össze a Real és tartotta a magas tempót, amelyet az elejétől fogva diktált. Mi változott az előző mérkőzésekhez képest?

A gólok megérkeztek

A Real Madrid teljesítménye nagyban függött a lőtt góloktól, hiszen az ellenfelek többsége a kontratámadásokat preferálta az eddigi mérkőzéseken. Ronaldo, Bale és Mayoral trióval rohamozott a csapat és Bale nagyszerű teljesítménye is kellett ahhoz, hogy a szezon során előszőr sikerüljön hazai pályán megfordítani mérkőzést úgy, hogy nagyarányű győzelemmel zárul a párharc. Ronaldo maga is kétszer talált a hálóba. Ez kellő löketet adhat neki, a győzelem pedig az egész csapatnak.

A taktikai elemek visszatértek

Zidane eddig inkább a kétcsatáros rendszert preferálta – ahogyan az előző cikkünkben,” A taktikánk lényege” című írásban olvashattátok – de a legutóbbi, Deportivo elleni párharchoz a 3 csatáros szisztémára tért vissza a csapat. Ez látszódott a játékon is, hiába nyilatkozta Zidane le: „Nem hiszem, hogy a taktikai elemek megváltozatása miatt voltunk sikeresek.” Egy edző sosem ismeri be a hibáját a kamerák előtt, főleg nem a sajtó előtt. Mi örömmel néztük, ahogyan szabadon játszhatott a csapat ebben a taktikában. Ezt nevezhetjük amolyan Real Madrid-féle reneszánsznak.

A csapat egységesen muzsikált

A csapat, mint egy nagy zenekar, egységesen muzsikálta végig a találkozót. A kontratámadásokból azonban így is akadt két ordító lehetősége a Deportivonak, hogy kozmetikázza az eredményt. Ezekből azonban most nem született gól. Kroos talán egy kissé haloványabban játszott a találkozó elején, de ez a csekély önbizalmának is köszönhető. A mérkőzés vége felé közelítve pedig láthattuk az igazi Real Madridot, aki ellentmondást nem tűrő módon lehengerelte az ellenfelet a pályáról.

Összeségében mondhatjuk, hogy visszatértek azok az elemek, amelyek miatt a Real Madrid volt tavaly európa és a világ legjobb csapata. Reménykedünk benne, hogy ez nem a vég, hanem valaminek a kezdete.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Dani Cabellos is megsérült
ÁLTALÁNOS
rmadep
A feltámadás öt kulcsa

Leave a Reply