00

Zidane: „A játékosaim a legfontosabbak”

A Real Madrid francia trénere a Leganés elleni Spanyol Kupa visszavágó előtt állt a sajtósok rendelkezésére és válaszolt kérdéseikre

„Nem vesszük félvállról a visszavágót. Tudjuk, hogy ez egy olyan csapat, amelyik soha nem adja fel. Keményen fognak küzdeni az első perctől kezdve, mi pedig tudjuk, hogy ugyanazt kell tennünk, amit az első meccsen. Gólokat kell lőnünk, de tiszta lappal szeretnénk lejönni 90 perc után.”

„A legutóbbi bajnokijukon is 2-0-s hátrányban voltak, de mégis sikerült felállniuk és döntetlenre menteni a találkozót. Ez egy Kupameccs, ahol bármi megtörténhet. Tudjuk, hogy milyen jelentőséggel bír ez a mérkőzés, ismerjük az ellenfelet is, amelyik a végső sípszóig küzdeni fog”

Bizalom
„Holnap meglátjuk. Folytatnunk kell így, és akkor meg lesz az esélyünk, hogy jó játékot mutassunk. Úgy kell játszanunk, ahogy azt a hétvégi bajnokin is tettük.”

Játékrendszer
„Ugyanazt mondom, amit a Deportivo elleni mérkőzés után is: a rendszer nem fontos, a hozzáállás az, ami prioritást élvez. A legfontosabb dolog az, hogy problémát okozzunk az ellenfélnek. A Sevilla ellen 4-4-2-ben álltunk fel, rúgtunk ötöt. Most 4-3-3-ban küldtem pályára a játékosokat. Játszottunk mi is gyémántban, és jól ment. Nem változtatja meg a meccsre való felkészülést. Ami engem érdekel, az a holnapi összecsapás, és hogy a lehető legjobb csapatot küldjem pályára a győzelem érdekében.”

Bale
„Ami megváltozott vele kapcsolatban az az, hogy egyáltalán nincsenek fájdalmai, és ez kulcsfontosságú egy játékosnál. Most sokkal jobb. Megmutatja, hogy mennyire fontos tagja a csapatnak. Reméljük folytatja azt, amit eddig.”

„Nem tudjuk megváltoztatni azt, amit az emberek beszélnek. Cristiano elkérte a telefont, hogy megnézze a sebet, hogy mennyire súlyos. Folytatni akarta a játékot, de így nem tudta. Ha Cristiano feldagadt szemmel is velünk edzett, az csak annyit jelenthet, hogy számára az a legfontosabb, hogy a csapattal legyen a pályán.”

Ramos
„Sergio velünk lesz holnap, de majd meglátjuk mi fog történni.”

Isco dicsérete
„Beszéltem vele, és mindig fontos szerepet fog játszani ebben a csapatban, függetlenül attól, hogy én itt vagyok-e vagy sem. Minden egyes alkalommal megmutatja, hogy milyen kvalitású játékos. Én megmutattam neki, hogy bízom benne és a képességeiben. Ő egy kulcsjátékos. Ez nem fog megváltozni. Nem játszott az El Clásicón, de nem ez volt a tervem. Időközben kellett meghoznom ezt a döntést. Isco sok pozícióban megállja a helyét a 4-3-3-ban, mint támadó, mint pedig irányító. Az ő szerepe mindig fontos lesz, és ezt megmutatom neki, ahogy minden játékosnak.”

Benzema
„Egy hónapig nem volt velünk. Azt akartam, hogy velünk legyen és játsszon. Az egyetlen dolog, amit élvez, az az, hogy játszik, és pályára lép a csapattal. Nem kellemes úgy pályára lépni, hogy a szurkolók közben fütyülnek. Szükségünk van a szurkolóinkra. Tudom jól, hogy joguk van véleményt formálni, mert kifizették a jegyet, de azt akarjuk igazán, hogy bármi történik is, a 90 perc után is velünk legyenek. Karim holnap velünk lesz.”

Kepa
„Júniusban érkezhetnek játékosok Madridba, ha a klub stratégiája megváltozik. De a klub és az én elképzelésem megegyezik. Nem változott sok minden a januári időszakban. Nem beszélek olyan játékosokról, akik nem a Real Madrid kötelékébe tartoznak. Egy nap tettem egy kommentárt egy játékosról, és most azt gondolják, hogy én itt akarom tudni.”

„A játékosaim mögött állok, mert ők a legfontosabbak. Ha továbbra is jól eddzenek, és pozitív marad a gondolkodásunk, akkor nagyon jó eredményeket érhetünk el. Az a dolgom, hogy megvédjem a csapatom, mert ők az én játékosaim, és én döntöm el, hogy ki van itt. Ez minden. Nem vagyok Kepa, vagy bármelyik másik játékos ellen, és nem is leszek.”

Casilla
„Meglátjuk kezd-e holnap vagy sem. Három kapusom van az első csapatban, és kettő időről időre velünk edz. Kizárólag a holnapi mérkőzés a fontos, nem más.

Neymar és a PSG elleni meccs
„Fontos a csapata számára. Hihetetlen statisztikákkal rendelkezik, de csak a saját játékosaim foglalkoztatnak. Elég csak megnéznünk Cristiano karrierjét. Szeretném kihangsúlyozni, hogy az elmúlt idényben nyolc gólt szerzett tavasszal a Bajnokok Ligájában, ez elmond mindent. Ez az, amiért ezek a játékosok rendkívüliek, a fontos mérkőzéséken ők hozzák meg a különbséget.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
_he14924
ÁLTALÁNOS
i
De Gea célkeresztben?

Leave a Reply