0001

Mutassuk meg, hogy visszatértünk! Előzetes: Real Madrid – Leganés

Az idegenben elért 1-0-s győzelem után Zidane fiai a Bernabéuban fogadják a Leganést a Spanyol Kupa negyeddöntőjének visszavágóján

Az első összecsapás igencsak gyengére és eseménytelenre sikerült. Ezt megkérdőjelezni kétségtelen. Ennek ellenére Theo beadásából Asensio a 89. percben eldöntötte a találkozót. Ha sok pozitívumot nem is, azt mindenképp meg kell említeni, hogy a Királyi Gárda legalább kapott gól nélkül lehozta az összecsapást, és egy nagyon fontos idegenbeli gólt szerzett. Ez még kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából.

A negyeddöntő első mérkőzése után a Blancók hazai pályán fogadták a Deportivot. Őszintén megmondom, hogy az utóbbi hetek gyenge szereplése miatt nehéz szívvel ültem le a televízió elé megnézni kedvenceimet. A bekapott gól után arra gondoltam, hogy tessék, ismét itt vagyunk, szenvedünk, de ennek ellenére a második játékrészben olyan teljesítményt mutattak, amit minden Madridista régóta várt, és 7-1-es kiütéssel küldték haza a Deport. Bale, Nacho és Ronaldo dupláztak, de Modric is megszerezte idei első bajnoki találatát. Ez a hatalmas siker hozhatja meg az áttörést? Kiderül…

Van két olyan játékosa csapatunknak, akiket mindenképpen meg kell említeni. Az egyik Bale, a másik Nacho. Kezdjük az előbbivel. A walesi nagyon formában tért vissza sérülése után. Januárban eddig öt gólt szerzett. Kétszer vette be a Celta Vigo és a Deportivo kapuját, egyszer pedig Soriát sikerült mattolnia a Numancia ellen. Bale egyértelműen a csapat egyik húzóembere volt ebben a hónapban. Reméljük nem sérül meg újra, és a továbbiakban is csodálhatjuk játékát.

Ahogy már említettük, a másik említésre méltó személy, a saját nevelésű, hófehér szívű madridista, Nacho. A spanyol védő hihetetlen teljesítményt nyújt ebben a szezonban. Mindig lehet rá számítani, a védelem bármely posztján tökéletesen bevethető. Az utóbbi hetekben a sok sérülés miatt a védelem alapembere lett, hétvégén két góllal járult hozzá a csapat gólzáporos sikeréhez. Sergio már a társakkal edzett, Zidane elmondása szerint ott lesz ma a csapattal, így játékára jó esély mutatkozik, mellette újra Nacho élet Zidane bizalmával.

A Leganés a múlt heti odavágó után hétvégén az Alavés vendégeként lépett pályára. Asier csapata a második játékrész elején gyorsan kétgólos hátrányba került, de Gabriel szépített, Zaldua pedig a 90. percben 2-2-re mentette a találkozót, így a vendégek örülhettek az egy pontnak is. A kupában elszenvedett hazai vereség után nem sikerült a javítás, így a csapat már négy mérkőzés óta (minden sorozatot figyelembe véve) nyeretlen. Utolsó győzelmüket a Real Sociedad ellen, január elején szerezték, akkor 1-0-ra verték a baszkokat.

A Blancók kezdője a hétvégihez képest gyökeresen megváltozhat, ahogy azt a Spanyol Kupában már megszokhattuk. A kapuban Kiko Casilla helye biztosra vehető, ahogy Nacho, Ramos és Theo szerepeltetése is. Jobboson pedig kérdéses mit húz Zidane: Achraf vagy Carvajal. Én személy szerint várom a marokkói játékát, így Carvajal is pihenhet. A középpályára jöhet Marcos Llorente, aki Casemiro feladatát veheti át, kérdés milyen eredménnyel. A spanyol két társa Kovacic és Isco lehet. A spanyol Mágus nem lépett pályára hétvégén sem, lehet, hogy Zizou ide tartogatta. A támadótrió két szélén Lucas Vázquez és Asensio szerepelhet, ugyanis Bale és Cristiano is pihenőt kapott erre a találkozóra. A hétvégi bajnokin Borja Mayoral kezdett, Benzema csak csereként lépett pályára, így ma a francia lehet a csapat befejezője. Reméljük gólokkal tér vissza az egy hónapos kihagyás után.

A Real Madrid lélektanilag egész jó állapotban várja a ma esti találkozót, a hétvégi hetes és a múlt heti utolsó perces győzelem talán átlendítette a csapatot a helyes irányba. A kezdőnk kicsit felforgatott lesz ugyan, de a vendégek gyenge formáját ki lehet használni, márpedig erre nagy szüksége van Asensioéknak. Mutassuk meg, hogy visszatértünk, helyzeteinket kihasználva szép játékkal lépünk az elődöntőbe. Vamos!

Real Madrid – Leganés, Spanyol Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
2018. január 24. 21.30
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: DigiSport2

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Achraf, Nacho, Ramos, Theo – Marcos Llorente, Kovacic, Isco – Lucas, Benzema és Marco Asensio

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
2
ÁLTALÁNOS
asensiooo
A jövő Real Madridja

Leave a Reply