zidanee

Mennyből a pokolba

A Real Madrid hazai pályán szenvedett 2-1 arányű vereséget a Leganes csapata ellen, így búcsúzott a Spanyol Kupa küzdelmeitől. Ennyi volt a Zidane-korszak?

A hazai pályán elszenvedett vereség következtében újabb kupasorozat csúszott ki Zidane és a csapat kezéből. Maga Zizou a pálya szélén állt tehetetlenük és nézte, ahogyan fiai belefutnak a tőrbe és már már megalázó vereséget szenvednek hazai környezetben a bajnokságban jelenleg 13. helyen tanyázó Leganes ellen. Mi történhetett, ami miatt minden a pokol mélységéig sűllyedt?

Hiszen maga Zidane hangoztatta, hogy együtt kell minden problémát megoldani és helyre is fogják hozni. Egyelőre azonban ennek a pályán nincs látszata. Hiába sikerült hazai környezetben legyőzni a bajnokságban kieső helyen álló Deportivo együttesét meggyőzően, egy mérkőzés még nem jelentheti egy ilyen mély gödörből való kikászálódást. Zidane döntéseit is lehetne kicsit elemezni, tegyük meg ezt.

Miért rotál?

Zidane híve a rotációnak, azaz a játékosok állandó cseréjének, hogy mindenki játszon. Ha ezt onnan közelítjük meg, hogy mindenki lehetőséget kap és élhet vele, növeli a játékpercek számát és a játékosok önbizalmát, tökéletes döntés. Azonban egy ilyen mély gödörben lévő társaság esetén nem feltétlen volt jó döntés pihentetni az egyébként meghatározó játékosak. Talán jobban kellett volna megbecsülni ezt a versenysorozatot.

A játékosok „babusgatása”

Kényelem. Ez a szó hűen jellemzi a társaságot az utóbbi időben. Zidane mindig kiállt a játékosokért és mindenkinek szeretne megfelelő időt biztosítani a fejlődésre és a mérkőzésre. Azonban ez visszaütött. A játékosok többsége tisztában van vele, melyik versenysorozatban lép pályára, valamint hogy a többi másik versenysorozatban csak csereként vállalhat szerepet. Ez mellé ha hozzátesszük a Zidane által kreált komfort zónát, tökéletesen látszik, hol van a legnagyobb probléma. Kipukkadt a „komfort lufi.”

Zidane a megfelelő személy, de…

Zidane a megfelelő személy a csapat irányítására. Ez kétségtelen még akkor is, ha most a csapat rossz formában játszik és meglehetősen alultejesít a várakozásoknak. Zidane mindent megtesz, el kell fogadni, hogy vannak jó és rossz döntései. Egy edzőnek ezeket vállalnia kell, ő ezt teszi. Nem okolható mindenért, hiszen a játékosok helyett nem csinálhat meg mindent a pályán. Viszont azt látni kell, hogy ha tudja a hibáit, ideje lenne változtatni rajta, mielőtt Florentino Perez megunja. Florentino híres arról, hogy akár egy közkedvelt személyt is felállítson a kispadról –  gondoljunk Ancelottira, akit a játékosok imádtak – ha nem jönnek az eredmények. Márpedig eddig nem jönnek…

 

A csapat hétvégén mutathatja meg újra, hogy miért ez a világ legjobb csapata és klubja. Sergio Ramos és a többiek már nem csak magukért küzdenek, hanem az edzőért, társaikért, elnökükért, szurkolóikért.

És legfőképpen a saját méltóságukért.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply