01

Szégyenteljes kupabúcsú… Összefoglaló: Real Madrid – Leganés 1-2

A Spanyol Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Real Madrid hazai pályán fogadta a Leganés csapatát

Zidane csaknem teljes egészében kicserélte a kezdőcsapatot, egyedül Nacho volt az, aki a hétvégi bajnokin is pályára lépett. A francia tréner a Kiko Casilla – Achraf, Nacho, Ramos, Theo – M. Llorente, Kovacic, Isco – Lucas Vázquez, Benzema, Asensio kezdőnek szavazott bizalmat.

Azt gondoltuk, hogy a hétvégi bajnoki meghozta az áttörést, ehhez képest nem ez történt. De ezt majd a végén. Az első nagy helyzet a vendégekhez, pontosabban Beauvue nevéhez kötődik, aki szépen tekerte el a szabadrúgást, a laszti a kapufáról kifelé pattant. Az első negyed órában nem történt semmi említésre méltó, a Blancók nem nagyon erőltették a támadásokat, egy-egy kisebb próbálkozás volt ugyan, de a beadásokat a vendég védők könnyen hatástalanították.

A 32. percben jött a meglepetés, Achraf hibázott hatalmasat: röviden passzolta vissza a labdát Nachonak, erre csapott le Eraso, aki megunta az unalmas, semmittelen játékot és hatalmas bombát akasztott a madridi kapuba (0-1). A félidő vége előtt Isco tekerte középre a labdát, ahol érkezett Benzema, a francia bevetődve sem ért oda. A félidőre 1-0-s vendég előnnyel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején szerencsére hamar felébredt a Királyi Gárda. Alig telt egy perc a második félidőből, amikor Lucas Vázquez nagyszerűen ugratta ki Benzemát, aki higgadtan emelte el a kapuba a labdát a kirobbanó Champagne fölött (1-1). Nem sokkal a francia egyenlítő találata után jött egy Leganés szöglet, Gabriel jött, látott, és gólt szerzett (1-2). Itt már a vendégek álltak továbbjutásra.

Ideje lett volna változtatni, de erre csak a 70. percben került sor. Achraf és Llorente helyett érkezett Carvajal és Modric. Öt perccel később Zidane kihasználta a harmadik cserelehetőségét is, Isco távozott, Mayoral érkezett. Nem sokkal később Carvajal adott hatalmas passzt Benzemának, aki rá is lőtte, de pont középre, ahol az argentin portás volt, majd Mayoral fejes szállt mellé.

Öt perccel a találkozó vége előtt Ramos érkezett jó ütemben egy beadásra, jól is bólintott, de Champagne hatalmas bravúrral kiszedte a léc alá tartó labdát. A Királyiak az utolsó percig mentek az egyenlítésért, ami továbbjutást eredményezett volna. Erre már nem futotta a csapat erejéből, így szégyenteljes módon, egy idegenben megnyert találkozó után, hazai pályán búcsúzott az idei kupasorozattól.

Újabb gyenge teljesítmény, ötlettelen játék, és ezek a semmirevaló beadások… hát most meglett a „jutalma”. Bármennyire is szeretem, élek-halok ezért a klubért, de ez már elfogadhatatlan. A bajnokság után a kupának is búcsút mondhatunk, így marad a Bajnokok Ligája, ami korántsem lesz egyszerű a bombaformában lévő PSG ellen. De ilyen játékkal onnan is kipottyanunk. Persze ne legyen igazam, és cáfoljanak rám. Hala Madrid!

Spanyol Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid – Leganés 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Benzema (46’) ill. Eraso (32’), Gabriel (55’)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
zidanee
Mennyből a pokolba

Leave a Reply