Valencia – Real Madrid előzetes: Hajsza a győzelemért

A Spanyol bajnokság 21-ik fordulójában a Valencia otthonába látogat el a Real Madrid.

 

A Spanyol bajnokság 21-ik fordulójában a Valencia otthonába látogat el a Real Madrid.

A hazaiak az elmúlt öt mérkőzéséből három vereség (Eibar, Villareal, Las Palmas) és két győzelem született (Girona, Deportivo la COruna). Eközben a vendégeknek két vereség (Barcelona, Villareal), egy döntetlen (Celta Vigo) és két győzelem a mérlege (Sevilla, Deportico la Coruna).

A denevérek hazai formája nem túl bíztató számunkra: az elmúlt öt találkozón három győzelem (Leganés, Celta Vigo, Girona), egy döntetlen (Barcelona), és egy vereség (Villareal). A Királyi Gárda eredményei idegenben az elmúlt öt meccsen elég elszomorító, hiszen egy győzelem (Getafe), mellett egy vereség (Girona) és három döntetlen szerepel (Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Celta Vigo).

Összességében eddig a bajnokságban 20 mérkőzés alatt a Valencia 12 győzelmet ért el és mellette 4-4 döntetlen és vereség van. A hazai statisztikájuk 10 mérkőzésből 7 győzelem,2 döntetlen és mindössze eddig 1 vereség. A Királyi Gárda 19 mérkőzést játszott eddig és ezalatt csak 10 győzelem szól mellettük, 5 döntetlen és 4 vereség. Az idegenbeli szereplésük 8 mérkőzésből 4 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség.

Mindkét oldalon akadni fognak hiányzók a hazaiaknál Gil, Jiménez, Vezo, Paulista és Murillo nem fog pályára lépni, viszont akad visszatérőjük is Parejo, Soler és Gayá személyében. A Real Madridnál csak hiányzókról beszélhetünk Luca, Vallejo, Ceballos, Isco és Ramos nem állhatnak Zidane rendelkezésére.

Na de ennyit az adatokról. A bajnokság harmadik helyezettje csap össze a negyedikkel, mindenképpen egy izgalmas mérkőzésre számíthatunk. A Valencia jó hangulatban magabiztosan várhatja a mérkőzést, hisz nagyon jó formában vannak. Ugyanez nem mondható el a Real Madridról, akik a hétközben kiestek a kupából a bajnokságban is csak szenvednek és most még sérülések is hátráltatják a csapatot. Zidane fiainak egyszerűen kötelező a győzelem, ennél lejjebb nem szabadna süllyednie a csapatnak. Valamikor el kell kezdeni a feltámadást, és ennek egy ilyen presztízs mérkőzésen kellene elkezdődnie. A bajnoki címre már kimondhatjuk, hogy nincs esélyünk, de attól még a lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a sorozatból is. Iszonyatos nyomás van a játékosokon, hisz már reálisan csak a Bajnokok Ligája megnyerése van esély, de ott is minden ellenünk szól. Senki nem volt képes még duplázni, nekünk sikerült, azonban a triplázásra ki mer egyáltalán gondolni is?! A szurkolók folyamatosan kimutatják mérkőzésről-mérkőzésre elégedetlenségüket, ami még inkább nagyobb nyomást helyez rájuk. Ilyen nehéz helyzetben még nem volt Zidane és csapata, de nem szabad elfelejtenünk mit értek el az elmúlt két évben és mennyi szép pillanattal leptek meg minket. Bíznunk kell abban, hogy feltámadnak a srácok és újra elindulunk a helyes irányba.

Valencia – Real Madrid

Spanyol bajnokság 21. forduló

2018.01.27. 16:15-kor (Sport 1)

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zidanee
Mennyből a pokolba
ÁLTALÁNOS
th

Leave a Reply