zizouoo

Az impotens transzferidőszak

Az átigazolási időszak lezárult a Real Madrid számára is. Impotensen.

A nemzetközi átigazolási időszak lezárult. A La Liga csapatait figyelembe véve csupán egyetlen egy klub nem hajtott végre átigazolást, sem eladást: A Real Madrid.

A Real Madrid közelmúltban mutatott teljesítményét tekintve meglepő, hogy nem igazolt a csapat, nem erősítette meg a játékoskeretet. Hogy mi zajlik a „fehér ház” falai között, azt csak kizárólag a stáb tagjai és a klub alkalmazottjai tudhatják, ám mi azért kíváncsiak lennénk erre.

Más oldalról tekintve a dolgot azonban érthető az átigazolási politika, hiszen a Real Madrid most is megmutatta, hogy egy nagy koherens egészként képes a legnehezebb időszakban is muzsikálni. Zinedine Zidane felfogása megnyugtató lehet a játékosok számára.

A nyári transzfer időszakban is csupán fiatal tehetségeket szerződtetett a Real Madrid, amely a klub közelmúltját tekintve meglehetősen fura. Zidane feltehetően szeretne egy idősebb és tehetségesebb fiatal játékosok által kialakított kerete. Ebben az esetben jó úton jár, hiszen Ceballos, Kovacic, Vallejó vagy Asensio mind olyan kvalitással rendelkeznek, hogy a későbbiekben átvehessék a staféta botot.

Kicsit jobban belemászva a játékos keretbe láthatjuk, hogy Zidane előszeretettel preferálja a támadósorban a BBC-t, azaz a Benzema, Bale, Ronaldo triót. Így azonban nem marad hely a két, nagyon tehetséges középpályásnak, Isconak, Asensionak. A rotáció miatt mindenkinek tud játéklehetőséget biztosítani, de vajon meddig elegendő egy Isco kvalitású játékosnak az, ha csak a mérkőzések felén szerepel, akkor is általában a tabella alsó felén tartózkodó csapatok ellen?

A piac legközelebb június elsején nyílik és addig is megszámlálhatatlan pletyka kering majd a klubról és a játékosokról egyaránt. Akik kevesebb lehetőséget kapnak majd, a média egyből a távozásukról cikkez majd – mint például Isco esetében – ha pedig a gólok száma csökken, a létező összes támadó a Real Madrid potenciális célpontja lesz.

Mindenestre egy biztos: Zidane munkája nagyban függ a PSG elleni találkozó kimenetelétől. Úgy látszik, teljes mértékben bízik a fiaiban. Reméljük, hogy nem hoz rossz döntést.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
z01
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply