rma01

Jöhet a főpróba… Előzetes: Real Madrid – Real Sociedad

A spanyol labdarúgó bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján a Real Madrid a Bernabéuban látja vendégül a Real Sociedad csapatát

A Real Madrid két nagyszerű bajnoki győzelem (Deportivo, Valencia) után a Levante otthonában játszott egy kiábrándító 2-2-es döntetlent. Azt hihettük, hogy a Mestallában lőtt négyes, valamint a Depornak hintett hetes sikeresen átlendítette a holtponton a csapatot, de nem így történt. Most azonban sokkal több kell, és nem csupán a bajnoki pontvadászat miatt. Hiszen február 14-én, szerdán a PSG látogat a madridi szentélybe, ami a szezon egyik legkeményebb összecsapásának ígérkezik.

A baszkok formájáról sok jót nem lehet mondani. A legutóbbi öt bajnokiból mindössze egyet sikerült megnyeri, akkor ötöt vágtak a kieső pozícióban tanyázó Deportivónak, de ez édes kevés, hiszen a többi négyet rendre elvesztették. A Sociedad jelenleg a tabella 14. helyét tudhatja magáénak 26 megszerzett ponttal, amihez 41:40-es gólkülönbség párosul. A csapat legeredményesebb játékosa 11 találattal az a Willian José, aki megjárta a Real Madrid B csapatát, egyszer pedig a nagyok között is szerephez jutott.

A Blancók formájára sok jelzőt lehetne aggatni, de már a jó is erős túlzás lenne. Hiába nyerte meg a csapat a Deportivo és a Valencia elleni bajnokikat, ráadásul jó és szép játékkal, ha jön egy olyan meccs, mint múlt hétvégén a Levante otthonában. Leírom őszintén, végre úgy ültem le megnézni a Királyiak összecsapását, hogy nem aggódtam (annyira). Ramos fejese megnyugtatott valamelyest, de a mutatott produkció egyáltalán nem tetszett. Aztán Boateng gyakorlatilag a semmiből egyenlített a félidő végén, és valahol belül éreztem, hogy ez megint nem lesz jó. A fordulást követően a játék képe mit sem változott. Hihetetlen gyenge teljesítményt mutatott gyakorlatilag mindenki. Igaz, a 81. percben a csereként beálló Isco ugyan ha nehezen is, de megszerezte a vezetést. A hazaiaknak persze, hogy tudtak válaszolni erre is: a rendes játékidő utolsó percében Pazzini egalizált, újabb pontvesztés. Ami azért lehet a szokásosnál is fájóbb, mert a Barca is bukott az Espanyol vendégeként, na de a múltról ennyi bőven elég is volt.

A madridiak kapujában változás biztosan nem lesz, továbbra is a Navas lesz a főszereplő. A védelemmel kapcsolatban lenne néhány kérdőjel, legalábbis nálam. Először is: Carvajal vagy Nacho játssza a jobb bekket este? Természetesen elsőre mindenki Carvajalra tenné a voksát, azonban előre is kell gondolkodni, elég csak szerdáig ugrani. Jön a PSG, a bekk eltiltását pedig nem törölte el az UEFA, így szinte biztos Nacho szerepeltetése a BL-ben. Az is igaz, hogy a mindenhol bevethető védő tökéletesen megállja majd a helyét, de mivel nem nagyon szokott abban a pozícióban szerepelni, lehet jobb lenne, ha ma ő venné át Carvajal helyét. Menjünk tovább. A Varane-Ramos kettős adja magát, nincs kérdés. A baloldalon ismét ott az a bizonyos kérdőjel. Hogy miért? Azért, mert Marcelo rengeteg meccset játszik, Theo is pályára lépne, a brazil kedvenc pedig pihenhetne. A középpályán szinte biztosra vehetjük, hogy Zidane kedvenc hármasa, azaz Casemiro, Kroos és Modric kapja meg a lehetőséget. Itt nincs kérdés, ahogy a támadó trióban sem találunk kivetni valót, ismét a BBC rohamozhat Rulli kapujára, kérdés mennyi sikerrel. Reméljük sokkal.

Ami a kezdőt illeti, nem az én dolgom eldönteni, hogy ZZ kit rakjon a csapata, és ez így is van jól. Csupán a saját elképzelésemet írtam le, ha kérhetem ne kövezzetek meg érte. És, hogy miért ez a főpróba? Szerdán jön a PSG, és kulcsfontosságú lenne, ha ma este egy gólgazdag mérkőzéssel tudnánk hangolódni a Bajnokok Ligájára. Bízzunk a srácokban, higgyünk bennük, tudjuk milyen nagyszerű dolgokra képesek. Most, ebből a mély gödörből itt az idő, hogy végre kilábaljunk. Kezdjük el ma este. Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 23. forduló
Real Madrid – Real Sociedad
Helyszín: Madrid, Estadio Santiago Bernabéu
TV: Sport2

Várható kezdőcsapat
Real Madrid: Keylor Navas – Nacho, Varane, Ramos, Theo – Casemiro, Modric, Kroos – Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-real-sociedad

Leave a Reply